Help mijn hus eet echt alles !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yuna (Gast)

hallo allemaal , we hebben een hus van 17 weken . onze yuna eet echt alles op heeft op 2 dagen 2 maagoperaties gehad.  Ook heeft ze verlatingsangst. Kan haar niet alleen laten. Gaat mee werken , nu gaat dit nog ik ben zelfstandige verpleegster aan huis en kan haar om de patiënt uitlaten. Ze zit dus in de benche in de auto en daar maakt ze dus geen problemen van. Als ik haar thuis in de benche of uit de benche alleen wil laten poept en plast ze alles onder.  Slapen doet ze in de benche op de slaapkamer dit gaat dus ook. Alleen beneden slapen in of uit de benche gaat niet.  Heeft iemand tips.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Je hebt een husky, dit ras staat er om bekend moeite te hebben met alleen gelaten te worden, dit zul je dan dus ook met heeeeeeeeel veel geduld en heeeeeeeele kleine stapjes moet gaan opbouwen. Dus eerst 1 seconde de deur uit en terug, 10 seconde en terug 30 seconde en terug. Merk je dat je hond begint te huilen, ben je eigenlijk over de grens van de hond heen. Probeer dit te voorkomen omdat dit zorgt voor stappen terug. Vergeet niet, een hus is echt een roedelhond, sommige hussen leren nooit alleen te zijn.

 

Betreft het eten, probeer te zorgen dat er niks op grijphoogte ligt. Wat heeft ze gegeten waardoor ze geopereerd moest worden? En wat doe je zelf als ze iets te pakken heeft?

honden page profiel evelineeveline

ik ben het helemaal eens met pauline

 

Veeeeeeel geduld hebben,succes

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Leuk zo'n huskypup

 

Hoelang heb je de pup inmiddels?

 

De ruimte tussen de bench en jullie bed kun je langzaam vergroten. Iets dichter de bench naar de deur, dan nog wat dichter. Dan buiten de deur met de deur open, dan de deur dicht. Wanneer de pup blijft janken heb je een te grote stap genomen en begin je weer wat dichter naar het bed toe.

 

Alleen laten is ook iets om aan te leren. Zij blijft in de kamer, jij gaat even naar de kamer er naast. Heel kort en komt dan weer terug. Act natural als je terugkomt. Niet uitvoerig belonen o.i.d. Gewoon een aai en weer verder. Probeer dit steeds verder uit te bouwen. Uiteindelijk kun je even in de achtertuin staan of voor het huis, paar minuutjes en steeds iets uitbreiden. Ga niet meteen terug als je pup jankt, wacht tot het stil is. Anders leer je namelijk dat janken gelijk staat aan baas komt binnen. (let wel, is je pup helemaal overstuur, dan heeft het geen zin om weg te blijven)

 

Qua zindelijkheid, straf niet als je hondje in huis plast/ poept. Ze is nog jong, dit komt vanzelf. Doet ze buiten de behoefte? Feest, uitvoerig belonen, altijd lekkers bij je. Ook tijdens de wandeling! Er komt een moment dat je hond doorheeft dat er binnen geen beloning komt, maar buiten wel. En op een bepaald moment kan je pup aangeven dat ze naar buiten wil.

 

Weet niet tot welke leeftijd je de hond in de auto vervoerd... Maar let op, de temperatuur loopt in een auto snel op en uitdroging en oververhittingverschijnselen liggen op de loer. (Dit weet je uitaard, maar ik zal het voor de volledigheid het erbij zetten)

 

Het eten van allerlei zaken. Probeer alles op te ruimen. Heel veel puppies doen dit overigens, normaal gesproken verdwijnt het gedrag op latere leeftijd. Sommige honden doen dit vanwege medische klachten, zoals misselijkheid. Hierbij stuur ik je naar een site van een dierenarts met wat uitleg.

http://www.dierenkliniekdearker.nl/gedragscolumn/pica

 

Hoop dat je hier wat aan hebt.


Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik zo lees van je is het een benchhond, vaak in de bench, geen tijd voor een goede opvoeding ? een bench is een goed hulpmiddel maar niet om de hond er vaak in te stoppen, je zal deze pup, want wat is 17 weken toch goed moeten opvoeden . en daarbij kan een bench helpen, maar is geen middel om voor alles maar de hond erin te zetten.

 

alles opeten, daar ben je zelf bij , zorg dat er niets ligt wat je pup op kan eten, niets. opruimen de boel, en verlatings angst, als men niet leert dat de pup eens alleen is zal de hond het niet leren om alleen te zijn, honden zijn roedelsoortgenoten, wij mensen leren de hond alleen te zijn, en als men dat aan de hond op een goede manier aanleert kan dat zeker dat de hond eens alleen is, maar niet als men dat niet aanleert.

 

de hond komt uit de bench en poept en plast alles onder, dat wil dan zeggen dat tie het opgehouden heeft in de bench, te laat uitgelaten, een pup moet tig keren naar buiten om te plassen en te poepen, leer je hond alleen te zijn, ga werken zonder hond en zorg dan voor oppas... een hond is geen dier dat als jij werkt in een bench in de auto maar moet zitten.

 

ik snap dat je moet werken, maar ga er aan werken het opbouwen dat je hond thuis alleen zit, maak een ruimte vrij hiervoor en vraag of iemand als jij moet werken je hond uit kan laten.

honden page profiel marleenmarleen

Willemijn , 

 

jouw reactie vind ik ongepast en is absoluut geen benche hond !!!!

ze plast en poept in de benche als ik haar al eens alleen wil laten en dan praat ik over een half uurtje ! Ze plast en poept niet inde autobenche ! Ik doe mijn ronde van 9 tot 13.30 u en dan is ondertussen 4 een wandeling van 15 min. En als ik de avond werk is ze lekker gezellig thuis bij het gezin. We gaan zoizo 3 x wandelen ( buiten dat ik haar dus nog uitlaat als ze mee werken is e ) daarnaast gaan we nog 2 x naar de puppy cursus en als ze hersteld is wordt er geoefend om naast de fiets mee te lopen , natuurlijk naar de behoefte en wat ze aan kan. 

 

alles is thuis opgeruimd , hier is geen rotzooi !!!

ze heeft steentjes opgegeten en takken van de klimophaag. En siergras. Ook had ze een bloempot stuk gebeten van harde plastic wat zeer scherp was. En waarom 2 operaties achter elkaar, omdat er nog was blijven inzitten. Er wordt voldoende opgelet maar je kan niet voortdurend naast je hond staan. 

honden page profiel marleenmarleen

Dank je wel voor de andere reacties. 

Hier kunnen we mee aan de slag gaan. 

honden page profiel marleenmarleen

Dag Linda 

 

begrijp zeker dat ze in de lente/zomer niet meer met me mee kan door de hitte in de wagen van daar dat we het probleem willen oplossen 

 

gaan de tips zeker proberen 

 

al vast bedankt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn , 
 
jouw reactie vind ik ongepast en is absoluut geen benche hond !!!!
ze plast en poept in de benche als ik haar al eens alleen wil laten en dan praat ik over een half uurtje ! Ze plast en poept niet inde autobenche ! Ik doe mijn ronde van 9 tot 13.30 u en dan is ondertussen 4 een wandeling van 15 min. En als ik de avond werk is ze lekker gezellig thuis bij het gezin. We gaan zoizo 3 x wandelen ( buiten dat ik haar dus nog uitlaat als ze mee werken is e ) daarnaast gaan we nog 2 x naar de puppy cursus en als ze hersteld is wordt er geoefend om naast de fiets mee te lopen , natuurlijk naar de behoefte en wat ze aan kan. 
 
alles is thuis opgeruimd , hier is geen rotzooi !!!
ze heeft steentjes opgegeten en takken van de klimophaag. En siergras. Ook had ze een bloempot stuk gebeten van harde plastic wat zeer scherp was. En waarom 2 operaties achter elkaar, omdat er nog was blijven inzitten. Er wordt voldoende opgelet maar je kan niet voortdurend naast je hond staan.  "

 

 

ongepast, dat is zo niet de bedoeling van mij, komt misschien over als dat ik jouw ongepast een antwoord hebt gegeven, bij jou een rotzooi ? heb ik dat gezegd , nee toch, heb alleen aangegeven dat alles opgeruimd moet zijn, omdat je aangeeft hij eet alles op. en zeker niet mijn bedoeling om een ongepast antwoord te geven.

 

je geeft nu een berichtje met steentjes opgegeten enz... en dat je niet naast je hond altijd kan staan, nee, maar het is nog een pup die nog veel moet leren, iedere pup steekt alles in zijn bek, en wanneer je buiten bent, niet lelijk bedoeld maar wees alert, nog een operatie is niet goed natuurlijk, en nogmaals ongepast antwoorden doe ik in het geheel niet als dat zo bij je overkomt, niet zo bedoeld.

 

ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar een hond van 17 weken nog niet naast de fiets mee nemen.... en nogmaals alleen een goede raad niet bedoeld als dat je te veel doet of dat het ongepast is dat ik dit even aankaart.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je hebt een husky.
Die staan erom bekend niet alleen te kunnen blijven.
Als je geluk heb kun je sit aanleren door heel kleine stapjes zoals hierboven beschreven.
Houd er wel rekening mee dat dit geen garantie is.

Super dat ze mee gaat werken.
Zo is ze niet alleen.
Idd proberen een oplossing te zoeken voor de zomer.

Wat betreft het alles eten.
Dit is niet zózeer husky eigen maar pup eigen.
Elke pup ontdekt met het bekkie.

Ik zou proberen om haar te kunnen betrappen.

Dan een duidelijke 'neen' geven en iets geven waar ze wél op mag kauwen.

Zover ik lees krijgt je pup genoeg beweging. Maar krijgt ze ook voldoende rust?
Slaapt ze als je bij een patiënt bent?

Nooit fietsen met een hond onder een jaar.
En heel goed op temperatuur letten.

honden page profiel marleenmarleen

Dag Jaimie 

 

idd ik wist zeker dat husky' s bekend staan om niet goed of niet alleen kunnen blijven. We wouden daarom ook eerst 2 husky's kopen maar toch besloten om eerst met eentje te beginnen. 

 

Ze was 10 weken toen we haar kochten en was er nog samen met de ouders en nog twee broertjs. 

 

En ja als we haar betrappen zeggen we ook nee los en dat doet ze dan ook.  

 

Moet idd zeggen dat ze heel snel Leerd. Na 2 dagen deed ze al zit en poot :-). 

 

Idd had op de Puppycursus en dierenarts ook al na gehoord hoe groot de wandelingen mogen zijn en deze mogen ook nog niet zo groot voor haar zijn voor de heupjes en de spieren.  

Mooi het fietsen kon maar kleine stukjes.  

 

Zeker heeft ze rust. Ze slaat echt tss de patiënten door. En thuis natuurlijk ook. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Voor een hus met verlatingsangst zou ik zeker geen 2e aanschaffen.
Dit werkt niet.
Dan heb je er straks 2 die gaan lopen joelen. ;-)
Hussen zijn echte mensen honden.
Het is daarom goed dat ze nu mee kan.

En dat ze snel leren is hier ook bekend.
Vooral de dingen die ze niet mogen O-)

Wat betreft het alleen laten ben ik het helemaal eens met linda die heeft hele goede tips al gegeven.

Goed dat ze al doorheeft wat neen en los betekend.
Probeer dan ook iets aan Ye bieden waar ze wel aan mag kluiven.
Of een doos die ze wel mag slopen.
Zo word ook geleerd wat wel en niet kapot mag

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^