Hoe pak ik dit nu aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja ik sta er iets anders in dan de rest. Ik denk namelijk dat jou oom een heel duidelijk iets heeft gezegd. Roedelmethode. Hij kent, weet en snapt niet anders dan dat. En wees eerlijk, dat is wat lang onderwezen werd. Ik denk dat jou oom het niet zo zeer kwaad bedoeld, als dat het onwetendheid is. Ik zou dus juist je oom uitleggen, desnoods via email, welke visie jij hebt, waarom, en vooral ook wat de gevolgen zijn van de roedelmethode. Desnoods met het boek van Martin Gaus erbij waarin roedelmethode vs positief opvoeden wordt uitgelegd. Neemt niet weg dat ik het ook kwalijk vind, maar onderwijs hem, leg het hem uit!

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Uit je posts maak ik op dat je nog thuis woont?

 

misschien ga ik nu iets heel schandaligs zeggen:

Ik zou hem deur uit zetten wanneer hij het nog eens doet.

(edit: wanneer hij niets van je aan wil nemen over de manier waarop jij Káhlua op wil voeden).

 

In mijn huis is er niemand die mij verteld hoe ik het moet doen (tenzij het gaat in netjes overleg)... Mocht diegene dat wel doen, zet ik 'm zonder pardon de deur uit. Of die persoon ouder is of niet...

Maargoed, dit is iets wat je moet durven.

 

ik maak uit je reacties op dat je al een paar keer hebt geprobeerd om een gesprek met hem te voeren. Zonder resultaat... 

Houd alsjeblieft in het oog dat JIJ (of je moeder) verantwoordelijk is voor het welzijn van káhlua.

Wanneer jou oom daarmee door blijft gaan, kan er best wel eens een dag komen dat Káhlua het heft in eigen hand gaat nemen (omdat ze hiertegen niet beschermd wordt door jullie). En als je oom dan een melding maakt uit jaloezie, heb jij alsnog de poppen aan het dansen. Terwijl het in wezen niet eens de schuld van Káhlua is dan.

 

Neem Káhlua in bescherming tegen je oom.

Of je oom eruit, of je zorgt ervoor dat Káhlua niet in de buurt kan komen van je oom (bench?).

 

Ik hoop dat je deze reactie niet rot vind. Maar ik probeer een oplossing te zoeken voor de veiligheid van Káhlua. Ook voor de lange termijn.

 

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel allemaal voor de reacties. Ik zelf denk ook dat hij het niet met heel veel kwaad bedoeld, maat dat neemt niet weg dat ik het toelaat. Praten heeft inderdaad geen zin. Mijn moeder heeft al eens gezegd dat hij hier niet hoeft te komen als hij zo tegen de hond doet. Weggaan kan niet altijd. Bij ons komt werkelijk iedereen achterom, de voordeur wordt nauwelijks gebruikt, ik zit op de bank en inneens staan er dan mensen in de keuken. Kahlúa is er dan natuurlijk eerder als ik. 

Ik kwam net thuis, aai haar en kahlua bijt in mijn vinger. Ik trok mijn hand weg en ze dook in elkaar. Ik vond dit zo erg om te zien. Het was een schrikreactie terwijl ik haar nog nooit een tik heb gegeven. 

 

Ik ga de volgende keer als hij het doet inderdaad zeggen dat ik hier niet van gediend ben en dat, als hij het nog eens doet, hij hier niet hoeft te komen. Ik maak het hierdoor wel rot voor mijn moeder en zusje omdat ik thuis woon. 
Was het iemand anders geweest, had ik diegene allang het huis uit geschopt maar het ligt nu gewoon even anders. Mijn oom kan ook heel lief voor haar zijn en ze kruipt bij hem op schoot. Maar gewoon alle opmerkingen vind ik niet leuk. Altijd vergelijken met honden die wél alles goed doen. Ik heb al zo vaak verteld dat ik Kahlúa perfect vind en dat ik echt geen slaafse hond hoef. Vervolgens lacht hij me dan uit omdat ik alle gehoorzaamheidscursussen heb gedaan en nu G&G doe. Meer slaafs kun je niet hebben. Gewoon alle rot opmerkingen tussen door kunnen mij soms mee storen dan die tik. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nogmaals praat met je moeder er over. Als ze al gezegd  heeft dat hij niet meer hoeft te komen als hij zo doet, laat haar het gesprek dan voeren met hem. Het is inderdaad niet jouw huis, je kunt je oom moeilijk wegsturen dan, lijkt me. 

 

Die opmerkingen van hem moet je gewoon langs je heen laten glijden. Laat m lekker zijn mening hebben. Maar zijn handen moet hij thuis laten. Want dat is voor je hond niet goed, en die is afhankelijk van jou.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Waarom krijgt hij elke keer de kans? Als je je hond aanlijnt en uit de buurt houdt krijgt je oom geen kans om je hond een tik te verkopen.  "

 Eens!

 

Ik nam Luca mee naar stal, daar liepen ook mensen rond die het nodig vonden Luca te corrigeren. Ik liet haar wel eens los in de kantine en ze corrigeerde voor ik er erg in had, zo iets verwachtte ik niet. 

 

Daarna, nooit meer los gelaten. Nu blijft ze zelfs thuis als ik iets met de oaardjes doe, of ze gaat in de auto, ver weg van die lui! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hij krijgt de kans omdat iedereen achterom loopt. De hond is dan eerder bij de mensen dan ik, ik kan moeilijk de hond altijd aangelijnd hebben omdat familie buren etc onverwachts binnen komen. 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Dat is dan inderdaad lastig.

Komt je oom ook altijd onverwacht langs?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hij krijgt de kans omdat iedereen achterom loopt. De hond is dan eerder bij de mensen dan ik, ik kan moeilijk de hond altijd aangelijnd hebben omdat familie buren etc onverwachts binnen komen.  "

 Dan doe je een tijdje de achterdeur op slot. Dan is t meteen duidelijk.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Dan doe je een tijdje de achterdeur op slot. Dan is t meteen duidelijk. "

 Precies ,daar dacht ik ook al aan.Even overleggen met je moeder,briefje op de achter deur(inlopen aan de voorkant) en de achter deur op slot.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Haha, dat kan inderdaad wel, maar we vinden het wel fijn dat iedereen achterom komt. Ik heb het er met mijn moeder over gehad dat ik het niet normaal vind dat hij Kahlúa tikt. Mijn moeder zij ook al dat hij niet door heeft welke gevolgen dit kan hebben. Ze gaat er beter op letten en zegt dat ik gewoon moet zeggen dat ik dit niet wil hebben. 

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Goed dat je met je moeder gepraat hebt. Mij zoals ik je verhaal lees, bij dit soort mensen moet er een consequentie aanzitten anders leren ze het niet af. Het klinkt raar maar vaak hebben mensen zoiets negatiefs nodig voor het besef komt dat het echt niet zo kan.

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Ik hou het kort , de eerste die mijn hond een tik geeft ontvangt er zelf 2 . Ach.... ik zal wel een lompe fries zijn

 

Je oom maar eens duidelijk vertellen dat het níét normaal is ...

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik snap je gevoel heel goed, ik zou ook heel boos zijn, ofja niet boos maar laaiend. Waar haalt hij het lef vandaan?

 

Ik heb vaker wel bemoeienis gehad op een vervelende manier, en dan barstte ik ook. Maar ging niet zover als in een tik...

 

Ik zou proberen het gesprek aan te gaan, niet als hij het weer doet maar op voorhand. Zeg wat het met je doet, dat hij niet naar je luistert en maak samen afspraken. Werkt het niet, dan zou ik wel een keer goed boos worden en het hem laten voelen. Jou hond, jij bepaald

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik kook van woede als ik het lees.

 

Achterdeur op slot en als oom er is zou ik lekker met de hond gaan wandelen, of in de tuin een spelletje gaan doen, desnoods meenemen op mijn kamer maar die man komt niet meer in de buurt van de hond. Hoe durft hij in jullie huis, jullie hond te slaan en op de rug te gooien.

 

Wat er ook nog eens bij komt is dat Kahlúa in haar eigen huis, bij haar eigen mensen die ervoor zouden moeten zorgen dat ze veilig is, door die man heel naar en respectloos behandeld wordt. Haar mensen beschermen haar niet, ze moet het ondergaan. Dat lijkt me voor het vertrouwen in jullie heel slecht als jullie niet kunnen instaan voor haar veiligheid.

 

 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Ik ben het met dobry eens. 

 

Als Káhlua dan niet apart kan, de achterdeur niet op slot kan, je oom niet weggestuurd kan worden, Káhlua als 1e bij het bezoek kan.... 

 

...ergens zal (denk ik?) een concessie gedaan moeten worden ten bate van Káhlua.

 

Maar super dat je moeder in ieder geval meedenkt! En dat jullie qua denken op dezelfde lijn zitten!!! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Er staat nergens dat ik Kahlúa niet bescherm. De laatste keer dat hij haar tikte riep ik haar meteen bij me en zei: Kom maar hier meis, je hoeft niet te zijn bij iemand die je slaat. 
Ik bescherm haar écht wel. Als mijn oom er komt, ga ik inderdaad op mijn kamer zitten, maar zoals ik al zij, wij doen niet 24/7 de deur op slot voor het geval hij misschien komt. De hond is eerder in de keuken dan ik en dan heeft ze vaak de tik al te pakken. Dat vind ik zelf heel erg, echt waar. 

Kahlúa gaat wél altijd naar hem toe, Waarom weet ik niet maar als hij haar kroelt kan ze zo genieten. Hij slaat als ze te opdringerig is. 
Ik ga er in ieder geval de volgende keer meteen naar boven doen als hij komt. Als hij vraagt waarom ze boven zit zal ik zeggen dat het is om klappen te voorkomen. 

Ik vind het ergens wel naar dat er gezegd wordt dat ik Kahlúa niet bescherm terwijl ik haar juist voor alles bescherm.. 

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Het komt over alsof je er niet veel aan wilt doen. En dat bedoel ik helemaal niet onaardig want ik snap dat het lastig is want het is toch je oom.
maar bij dit soort mensen moet je op je strepen staan en de boel eventueel tijdelijk aanpassen en kan niet anders.

je zult dua echt de achterdeur opslot moeten doen en duidelijk moeten maken dat je er klaar mee bent en dat ze er steeds op af gaat laat zien hoe vergevingsgezind ze is maar ook dat houd een keer op en als ze nu al in elkaar duikt is nu het moment om in te grijpen

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Sorry maar dat heb je verkeerd. Ik doe werkelijk alles met mijn hond, en doe er ook alles voor. Bescherm haar ook voor alles. En ik voel me super rot als mijn oom eerder is dan ik. Zeker omdat er ook al vaker wat van gezegd is. 

Ik ga het ook duidelijk maken inderdaad zoals ik zei, maar de vorige keren heeft dat niet geholpen. Vandaar dat mijn moeder het eens gaat proberen. Misschien dat zij wat meer impact op hem heeft dan ik. 
Dat in elkaar duiken deed ze gisteren inderdaad, vandaag niet meer en gelukkig vertrouwd ze me ontzettend goed. Daarom wil ik haar natuurlijk juist beschermen. 

Ik wacht dus ook liever niet af tot het moment wanneer het gebeurd maar houdt haar bij me zodra ik iemand de poort hoor door komen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Soms wordt je gewoon overdondert, je verwacht toch niet dat je oom zo te keer gaat.

 

Lastig als je oom zo maar naar binnen kan komen. Als hij er is idd gelijk met Kahlúa naar je kamer. 

 

Hopelijk trekt je moeder of haar zus haar mond open, waarschijnlijk accepteerd mij meer van hun.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat er geen tussenweg is waarbij je iedereen te vriend kunt houden.
Hij blijft gewoon met zijn tengels van jouw hond en dat zul jij hem moeten zeggen.
Het komt bij mij over dat hij toch ermee doorgaat.
Dus als je haar aanlijnt als hij er is, gaat hij misschien naar haar toe of roept hij haar.
Hij heeft toch sch**t aan wat je zegt.
En hoe idioot is het om in je eigen huis om deze reden je hond aan te moeten lijnen?

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden....

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mijn moeder trekt zeker haar mond wel open, mijn zusje niet. Ik wel. Alleen heb ik al zo vaak een fixe ruzie met hem gehad wat echt nare gevolgen had voor de rest van de familie ook. Zelfs 1 jaar feestdagen apart gevierd en daarom ga ik deze situatie liever uit de weg.   Hij weet wel dat het fout is want hij doet het dus niet als mijn moeder het ziet. Dat ik het zie vind hij blijkbaar geen probleem. Normaal ben ik altijd iemand die de bek opentrekt, en zeker als het om mijn hond gaat. Maar het zit nu een beetje anders in elkaar. Achja, met mijn moeder er over gehad en zij houdt net zoveel van mijn hond als ik, dus ze gaat er goed op letten :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het lijkt me een nare vent.
En hij heeft het dus voor elkaar dat men zich aan hem aanpast.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Soms.. Soms is het een nare vent. Maar als Kahlúa rustig is kruipt ze bij hem, laat zich aanhalen, brengt haar balletjes die hij dan weer weggooit, neemt botten voor haar mee.. Ik wil het niet goed praten hoor, maar hij kán ook echt heel lief zijn. 
T is in ieder geval duidelijk dat het aangetrouwde familie is, Want mijn echte ooms en tantes zouden dit nooit flikken :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Maar dat zou mij dus niet interesseren, dat ze ook iets van positief contact hebben.
Je slaat geen honden.
Wat nu als hij jou af en toe een klap verkoopt en daarna gezellig een praatje begint?
Echt, iemand die Santa zo behandelt mag niet eens meer naar hem kijken van mij.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Je hebt gelijk hoor. Ik ga er de volgende keer wat van zeggen. Mijn vraag was daarom alleen hoe ik dit het beste aan kan pakken. Los van het feit of het wel of geen nare man is. 

Bedankt voor de reactie :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Snap ik en het is vanaf mijn luie bank een stuk makkelijker....
Veel succes!
:-)

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

persoonlijk gaf ik hem ook en tik elke keer als die mijn hond aanraakte... geen harde tik maar toch, jou hond jou regels!

+ dat als sommige mensen geconfronteerd worden met wat ze doen bij een hond ze wel eens 2 maal nadenken.....

 

 

over laatst nog met iemand over gehad, die kende een vrouw die altijd als haar hond aan het eten was de pot wel 10maal wegpakte, omdat haar hond baknijt had, en ze dacht dit zo op te lossen.

nu zat mijn kennis een tijdje terug met die vrouw een koffietje te drinken en elke keer dat die vrouw wou drinken pakte mijn kennis haar koffie af, nou die vrouw die werd na een tijdje ambetant en vroeg waarom in godsnaam ze dit deed en dat ze dit niet leuk vond!

wel zij mijn kennis dit is nou precies wat jij met je hond doet, en die vind dit ook niet leuk.

en toen was het stil.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk wel dat jij het gevoel hebt dat je haar beschermt en dat doe je ook wel, maar eigenlijk pas achteraf, als ze al door die man tikken gekregen heeft en op haar rug gegooid is. De bedoeling is uiteraard dat je dit voorkomt.

Als hij zomaar onverwacht binnen kan stappen kan dat natuurlijk niet. Dus ik zou toch die simpele oplossing kiezen.

 

 

Ik bedoelde met mijn post eigenlijk meer het gevoel van Kahlúa uit, hoe het zal voelen dat er gewoon iemand komt die haar tikken geeft en op haar rug legt. Het gevoel dat dat dus altijd op elk moment kan gaan gebeuren.

 

Ik vind hem nogal brutaal hoor, als hij niet eens wil luisteren naar je en ik zou voor die feestdagen als hij er is ook hartelijk bedanken maar ik snap dat dat moeilijk is.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Er staat nergens dat ik Kahlúa niet bescherm. De laatste keer dat hij haar tikte riep ik haar meteen bij me en zei: Kom maar hier meis, je hoeft niet te zijn bij iemand die je slaat. Ik bescherm haar écht wel. Als mijn oom er komt, ga ik inderdaad op mijn kamer zitten, maar zoals ik al zij, wij doen niet 24/7 de deur op slot voor het geval hij misschien komt. De hond is eerder in de keuken dan ik en dan heeft ze vaak de tik al te pakken. Dat vind ik zelf heel erg, echt waar. Kahlúa gaat wél altijd naar hem toe, Waarom weet ik niet maar als hij haar kroelt kan ze zo genieten. Hij slaat als ze te opdringerig is. Ik ga er in ieder geval de volgende keer meteen naar boven doen als hij komt. Als hij vraagt waarom ze boven zit zal ik zeggen dat het is om klappen te voorkomen. Ik vind het ergens wel naar dat er gezegd wordt dat ik Kahlúa niet bescherm terwijl ik haar juist voor alles bescherm..  "

 Beschermen = dingen voorkomen. Niet kusje er op na de tik. Snappie?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Snap ik. En ik wil het wel voorkomen, doe daar ook mijn uiterste best voor, maar het kan eenmaal niet als hij onverwacht binnen komt. De deur op slot is inderdaad een goede oplossing, misschien dat we dat maar gaan doen, maar dit is erg vreemd tegenover de andere buren die in en uitlopen. 

 

Met die koffie is trouwens erg leuk haha. Weet ze hoe het voelt. :) 

 

 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^