Wat zouden jullie doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Vandaag liep ik met Lizzy (angstagressie) in het park langs een drukke weg. Er kwam een hond keihard aangerend en luisterde niet meer naar het baasje. Ik ben dus maat naar de overkant gelopen omdat Lizzy al fel begon te reageren. De hond kwam nog steeds achter ons aan en de baas kwam er langzaam achter aan gewandeld. Ze vond het niet leuk dat ik naar de over kant was gelopen. Ze pakte de hond en liep weer weg. Heb ik nou fout gehandeld? en hoe had ik beter kunnen handelen?

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Moeilijk, natuurlijk is de andere hond niet jou probleem. Vooral omdat je zelf met een hondje zit die niet goed op andere honden reageert.

Aan de andere kant om nu aan de andere kant van de drukke weg te gaan lopen, met dus de kans dat de andere hond dood gereden wordt..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik vind niet dat je verkeerd gehandeld hebt.

Jij hebt een hond met angstagressie, dat probeer je weg te trainen. Jij merkte dat de afstand te klein was en dat Lizzy het lastig had, dus maakte je het voor haar makkelijker. En dat kon dus blijkbaar alleen maar door de straat over te steken. Dat heb je goed aangepakt voor Lizzy.


Dat baasje heeft een hond die niet goed getraind is, wel dan moet dat baasje daar maar eens aan gaan werken denk ik zo. Het is nu dat jij Lizzy haar probleem goed en verstandig probeert aan te pakken, maar je kon evengoed een asociaal geval zijn dat met een roedel agressieve honden tegelijk gaat wandelen en het dus niets kon schelen als die andere hond dan maar hard kwam aanrennen met alle gevolgen vandien.

De algemene regel (die blijkbaar niet zo algemeen is.. ) kom je iemand tegen met een aangelijnde hond dan roep je je hond terug en lijn je die ook even netjes aan of wacht je. 

 

Maar goed, vraag jezelf dus niet af of je fout gehandeld hebt want je doet het goed! 

 

Edit: Oeps, lees het nu pas van die drukke weg. Mja, niet verstandig van dat mens dan om haar hond (die ze dus blijkbaar niet onder controle heeft) los te laten wandelen aan een drukke weg..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat ik hetzelfde had gedaan. Juist om escalatie tussen de honden te vermijden.
Super vervelend dat de andere hond de drukke weg overvliegt.
Maar in eerste instantie kun jij drukker niks aan doen en had je dat misschien ook niet verwacht.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik vind ook dat je goed gehandeld hebt want ieder is naar mijn idee verantwoordelijk voor zijn eigen hond.

 

Jij weet het gedrag vanjouw hond en maakt de keus de afstand groter te maken door over te steken, prima!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Tsja.. 

Zelf was ik geen weg overgestoken. Ik zou het mezelf moeilijk kunnen vergeven als een hond door mijn doen (oke het is natuurlijk ook de schuld van de baas, maar in zo'n geval denk je niet zo) aangereden werd. 

 

 

Maarja: doorlopen/ andere kant oplopen (zodat je wel meer afstand neemt, maar nog wel makkelijk kunt blokkeren)/ boom dichtbij? daar omheen lopen, zodat je even uit het beeld verdwijnt/ staan blijven en blokkeren/ roepen of iemand anders de hond kan blokkeren/ schreeuwen dat ze haar hond snel moet pakken, omdat de jouwe hier niet van gediend is?.

De vraag is, wat werkt het best? Het zijn vooral dingen die je instinctief regelt.

 

Dit baasje heeft waarschijnlijk zoiets van 'mijn hond doet niets, dus die kan wel los'. Helemaal niet netjes natuurlijk en ze denken niet na over de lasten die anderen er van hebben.

 

Lastig. Hopelijk zijn hier mensen die er ervarin mee hebben, en echte tips kunnen geven.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vandaag liep ik met Lizzy (angstagressie) in het park langs een drukke weg. Er kwam een hond keihard aangerend en luisterde niet meer naar het baasje. Ik ben dus maat naar de overkant gelopen omdat Lizzy al fel begon te reageren. De hond kwam nog steeds achter ons aan en de baas kwam er langzaam achter aan gewandeld. Ze vond het niet leuk dat ik naar de over kant was gelopen. Ze pakte de hond en liep weer weg. Heb ik nou fout gehandeld? en hoe had ik beter kunnen handelen? "

 





dat is best lastig je dat voor te stellen, ik loop met mijn hond aan het winschotendiep, en er komt een hond achter me aan, nee ik zou dus niet naar de overkant gaan, als ik zeker bijna zeker weet dat de hond dus achter me aan zou lopen, ik zou niet oversteken, maar, ik heb een giga hond, makkelijk kletsen, mijn hond zouden ze zeker niets doen, imposant....

het is altijd een gevaar als men aan een drukke weg loopt en er loopt een hond los, zelf zou ik dat al zowie zo niet doen, en ik zou de vrouw aanspreken, nogmaals ik heb makkelijk praten met zo,n grote beer, waar anderen niet snel bij zouden komen, maar om naar de andere kant te gaan en het risico dat de hond mee gaat zou mij te groot zijn.

en we hebben het dan over een drukke weg natuurlijk, een straat oversteken in een dorp is iets anders dan aan de grote weg.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Ik zou ook niet naar de overkant gelopen zijn maar naar het baasje van de andere hond geroepen dat jou hond niet goed met andere honden, is en de andere hond zelf op afstand gehouden (er tussen gaan staan dus).

 

Dat de andere hond langs een drukke weg los loopt is maf van het baasje zeker als ze er langzaam achteraan wandelt...

Anders zou ik nog kunnen denken dat de hond per ongeluk los geraakt is.....

Gelukkig is het goed afgelopen 

 

 

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zou ook niet de straat overgestoken hebben en ik snap dat de baas van de andere hond dat niet leuk vond ookal is zij wel in fout, dat wil nog niet zeggen dat je geen rekening moet houden met ieders veiligheid.

 

naargelang hoe erg de angstagressie van je hond is kan je ook je hond achter je houden, je naar de andere hond keren, groot maken, grote stap vooruit zetten en de hond terug sturen. een hond die zonder slechte bedoelingen naar jou hond komt zal hier zwaar van onder de indruk zijn en in het andere geval kan je de hond vaak afblokken en op afstand houden. je eigen hond zal heir ook meer baad bij hebben dan dat je verder wandelt.

vaak duurt het angstmoment ook langer als je verder wandelt want de meeste loslopers blijven volgen en halen jou makkelijk in.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hmmm... lastig

ik denk dat die mevr ook niet wist dat lizzy angstagressie heeft? 

 

Naar de overkant lopen is wel riskant ja

is lizzy die kleine witte? Misschien kan je haar de volgende keer oppakken en de andere hond weer richting de baas sturen door een zacht duwtje te geven? Als er weer een situatie is dat als je wil weglopen de enige mogelijkheid is de weg oversteken 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik ga er ven van uit dat jij Lizzy nog aangelijnd had vanwege de drukke weg. Terecht. En ik begrijp ook waarom jij in dit geval naar de overkant liep. Die andere hond had sowieso aangelijnd moeten zijn vanwege de drukke weg, maar ook omdat de baas kon inschatten dat de hond niet goed luisterde. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik ga er ven van uit dat jij Lizzy nog aangelijnd had vanwege de drukke weg. Terecht. En ik begrijp ook waarom jij in dit geval naar de overkant liep. Die andere hond had sowieso aangelijnd moeten zijn vanwege de drukke weg, maar ook omdat de baas kon inschatten dat de hond niet goed luisterde.  "

 Wou het net ook zeggen: wie loopt er nou langs een drukke weg zonder lijn???

Dat kan alleen als je volledige controle hebt over je hond en dan nog... Iets onverwachts kan altijd gebeuren.

 

Die mevrouw zou toch wat beter moeten weten en haar hond aangelijnd houden. En dan hoef jij je niet schuldig te voelen over 'moest ik nou naar de overkant of niet'!

 

Alles liep goed af, dus: trek het je maar niet meer aan!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Wou het net ook zeggen: wie loopt er nou langs een drukke weg zonder lijn???
Dat kan alleen als je volledige controle hebt over je hond en dan nog... Iets onverwachts kan altijd gebeuren.
 
Die mevrouw zou toch wat beter moeten weten en haar hond aangelijnd houden. En dan hoef jij je niet schuldig te voelen over 'moest ik nou naar de overkant of niet'!
 
Alles liep goed af, dus: trek het je maar niet meer aan! "

 daar denk ik toch anders over... het is niet de schuld van de hond dat zijn baas hem onverantwoord loslaat.

als je een loslopende hond zonder baas tegenkomt dan bekommer je je toch ook over de veiligheid van die hond dus waarom in dit geval niet?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  daar denk ik toch anders over... het is niet de schuld van de hond dat zijn baas hem onverantwoord loslaat.
als je een loslopende hond zonder baas tegenkomt dan bekommer je je toch ook over de veiligheid van die hond dus waarom in dit geval niet? "

 Tuurlijk is het niet de schuld van de hond, maar ook niet van degene die met zijn angstagressiehond netjes aan de lijn wandelt!

 

En uiteraard bekommer je je om een loslopende hond. Heb er al tientallen keren mee achteraan gegaan, eentje gevonden op straat, in de auto, naar DA voor chipnrcontrole enz.

 

Maar ik vind ook dat, nu het toch goed is afgelopen, er eigenlijk niks meer aan de hand is. Als er een auto plots rakelings langs mij scheert omdat ik remde voor een kat of zo, dan hoef ik me toch ook niet schuldig te voelen? En als die mij had geraakt, dan was er een probleem en dan was dat misschien heel erg geweest, maar het is nou niet zo...

 

Er gebeuren nu eenmaal onverwachte dingen op straat. En dat is soms even goed schrikken!

Gelukkig was er geen ongeluk met de hond en nu zal die mevrouw waarschijnlijk wel beter weten en haar hond aangelijnd houden.

 

We maken allemaal wel eens een fout. En we leren daaruit. Zo is dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

van een beschuldiging is geen sprake.... een hond die angst heeft voor een anderende hond, het kan een lieve hond zijn maar ook een hond die niet lief is.

als je in zo,n positie komt is het moeilijk en je beslist ala minuut.

ik zelf heb een stabiele lompe beer bij me, daar zal ik mijn hoofd niet over hoeven te breken van... wat zal ik doen.

maar als je een hondje bij je hebt die angstig is van andere honden, dan is het heel moeilijk om niet wat topicopener gedaan heeft naar de overkant te gaan, tijdens het naar de overkant gaan is en was het veilig, het oversteken, anders had topicopener ook niet kunnen oversteken, de vrouw heeft dat gezien en had op dat moment in de benen moeten komen, en niet maar afwachten wat topicopener nog verder zou doen.

geen beschuldigingen, ik heb er begrip voor, en er was geen sprake van gevaarlijke situatie anders had topic opener ook niet kunnen oversteken, eigenaar van de andere hond had direkt moeten handelen.

ik zou haar streng toespreken dat ze de veiligheid van haar hond op het spel zet, en dat dat de volgende keer anders moet.

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Helemaal mee eens willemijn ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je hebt goed gehandeld, denk dat de andere baas gewoon bang was dat haar hond 'plots' de weg ook over zou steken.

 

ongecontroleerd (haar probleem, niet het jouwe)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik zag net de hond weer en liep nu aan de flexi lijn :-D

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik zag net de hond weer en liep nu aan de flexi lijn :-D "

 Et voilà! Probleem opgelost!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zag net de hond weer en liep nu aan de flexi lijn :-D "

 

 

dan heeft ze er toch mee geleerd, duim omhoog als je ze ziet.

Volgende forumvraag: hond maakt raar geluid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^