zindelijkheid pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

Vanaf welke leeftijd hoort een pup zindelijk te zijn?

Onze Sam, 7 weken oud en een kruising tussen een rottweiler en een stafford, slaapt 's nachts in een bench en dat gaat erg goed. Hij geeft dat ook netjes aan wanneer hij moet plassen. Meestal moet ik er 1 keer uit per nacht. Overdag is daarin tegen een beetje een drama. Als ik hem niet op tijd na het slapen, spelen of eten buiten zet, plast en poept hij binnen. Wij zijn al een week bezig en vragen ons af wat een beetje een realistische verwachting is. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik vind het al heel knap dat het 's nachts zo goed gaat! In het begin moet je met zo'n jonge pup inderdaad heel vaak naar buiten. Mijn pup is inmiddels 5 maanden en sinds een maand ongeveer compleet zindelijk, dwz ook geen ongelukjes binnen meer. Ik heb begrepen dat een pup pas na een maand of 6 pas echt goed controle heeft over zijn sluitspieren. Beetje geduld nog, komt helemaal goed! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De eerste weken toen Black hier was, stond ik soms wel elk half uur buiten. En dan nog deed hij wel eens een plas binnen.

Ze kunnen het nog niet ophouden als ze zo jong zijn.

Toen Black zo'n 3.5 maand was, was hij binnen helemaal zindelijk maar ik ging dan ook nog heel vaak met hem naar buiten.

 

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

" Ik vind het al heel knap dat het 's nachts zo goed gaat! In het begin moet je met zo'n jonge pup inderdaad heel vaak naar buiten. Mijn pup is inmiddels 5 maanden en sinds een maand ongeveer compleet zindelijk, dwz ook geen ongelukjes binnen meer. Ik heb begrepen dat een pup pas na een maand of 6 pas echt goed controle heeft over zijn sluitspieren. Beetje geduld nog, komt helemaal goed!  "

 

Dat duurt nog wel even dus XD Bedankt voor je snelle reactie!! :)

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

Bedankt allemaal!! :)

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Is 7 weken en jullie zijn al een week bezig????
Je pup had helemaal het nest nog niet uit gemogen!!

Het is knap dat je veel te jonge pup het al goed doet snachts.
Overdag zal oefenen oefenen oefenen zijn.
Het zal nog weken en weken duren voor je pup controle krijgt over de sluitspieren.

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

" Is 7 weken en jullie zijn al een week bezig????
Je pup had helemaal het nest nog niet uit gemogen!!

Het is knap dat je veel te jonge pup het al goed doet snachts.
Overdag zal oefenen oefenen oefenen zijn.
Het zal nog weken en weken duren voor je pup controle krijgt over de sluitspieren. "

 

We zijn er inderdaad achter dat hij er nog helemaal niet uit had gemogen. Dat is slechts 10 keer verteld op dit foum, naast onze dierenarts XD. We zorgen goed voor zijn socialisatie en gaan vanaf volgende week naar de puppytraining. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zie het nu voor het eerst dus Vandaar mijn reactie.


Verder kan ik alleen maar zeggen dat het goed is dat jullie beseffen dat hij te jong uit het nest is gehaadl en idd de socialisatie héél belangrijk is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Juist die laatste 2 weken in het nest zijn zo belangrijk in het nest voor de pups.

Ze leren de 'hondentaal' van hun moeder en hun broertjes/zusjes.

Ze leren hoe ver ze kunnen gaan en hoe ze zich als een hond moeten gedragen.

Daarom is inderdaad de socialisatie nu extra belangrijk, ook het leren omgaan met andere, betrouwbare honden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Jullie pupje doet het al hartstikke goed hoor

 

wat sylvia zegt, met 3,5/4 maand merkte ik dat hij het makkelijker langer kon ophouden, ik hoefde s morgens niet gelijk eerst naar buiten te racen maar kon eerst mn boterham eten

ook als hij dan geslapen had, wakker werd, dan kon hij best eventjes wachten terwijl toen hij nkg kleiner was hij met wakker worden gelijk moest plassen

maar dat is mijn ervaring, elke hond is nders

honden page profiel MikeyMikey

onze mikey is nu 13 weken. slaapt s nachts lekker al een week of 3. moet er s morgens rond 5 a 6 uur uit. hij laat niets merken. als hij moet dan doet hij het gewoon in zijn bench (zucht). s morgens moet hij nog om de 1 1/2  uur naar buiten om te plassen. en s middags wordt dat nu 2 1/2 a 3 uur. s avonds nog maar 2 keer. 1 keer na het eten en 1 keer een plas voor het slapen gaan. maar s'morgens is nog steeds een drama. dan doet hij het ook gewoon op de mat en laat nog steeds niet echt iets merken.dus het duurt gewoon even zeg maar. ik wist dit ook niet meer en had  daar een beetje te licht over gedacht. maar iedereen zegt dat het goed komt dus ik heb hoop

 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

onze rottweiler pup is 12 weken en snachts redelijk zindelijk 1 keer eruit geeft zelf aan maar dan nog vind je smorgens nog wel eens een plasje .
Overdag zou ik hem maar 3 keer uit hoeven te laten ik ga vaker maar dan houd hij het prima op dus ik ben heel tevreden .
Onze andere honden waren pas met 7 of 8 maanden zindelijk dus ja het kan nog één tijd duren

honden page profiel MikeyMikey

toch leuk te lezen dat het bij de meeste niet zo snel gaat. gisteren wilde hij pas na 5 uur een keer plassen dus het begint te komen. vanmorgen om 5 uur , 8 uur geplast en toen weer om 11 uur. hij heeft nog geen regelmaat maar gaat wel bij de buitendeur zitten. goed van hem

 

Volgende forumvraag: Pittig hondje Welsh terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^