help!!mijn hondje 7 maanden oud blijft binnen plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

an c (Gast)

Wie kan me helpen?mijn hondje roxx 7 maanden oud nu plast binnen als je hem aan klikt,als je hem aanspreekt,als je hem opneemt en noem maar.in het begin toen we hem hadden was hij zindelijk na een paar weken en nu opeens dit.dit is al een 2 maanden bezig en het houd niet op.we hebben al vanalles geprobeerd. Niets helpt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Plast hij omdat hij bang is? 

 

Ben je er mee naar de da geweest? (urinecontrole bv, misschien blaasontsteking?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Kan blaasontsteking zijn, voedselalergie,

Mischien zelfs wel een hormoon-disbalans ivm de pubertijd bij je jonge hond.

 

Je hond is overduidelijk bang.

Is er een stuatie gebeurd, waardoor dit het gevolg is?

Het is niet altijd jou schuld want zelfs een bezem die onhandig gevallen is en lomp neerkomt voor de hond, kan ervoor zorgen dat een hond zeer erg schrikt.

 

Ik zou in jou geval toch een bezoek aan de dierenarts aan willen raden.

honden page profiel evelineeveline

ik zou ook naar de DA gaan hoor, om te zien of roxx geen blaasontsteking heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond is waarschijnlijk onzeker, je klikt hem aan, je tilt hem op, en je hond plast beschrijf je.

als er medisch niets aan de hand is is het onzekerheid.... doe de deur open als het plas tijd is, en lijn je hond veilig buiten pas aan, zodat je hond dan niet binnen plast, maak de tijden niet te lang zodat er geen plas opgehouden hoef te worden...

en kijk eens naar het beeld van je hond, of er onzekerheid in het spel is, of onderdanigheid, kleine plasjes zijn deemoeds plasjes, van enthousiastme of dat er toch nog wat aan zijn/haar moed schorst..

beloon extra als je hond buiten wat doet.. laat merken dat tie goed bezig is, toch een plasje binnen, niets zeggen, negeer het, zet buiten.

en maak het plasje schoon met azijn. zodat er geen geur ontstaat waar je hondje weer wat doet.

veel honden plassen binnen door onzekerheid of deemoedsplasjes, even er achter komen of er dat aan de hand is.... en zeker geen medische oorzaken, sluit dat ook uit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aanspreken, doe dat rustig, wanneer je met luide stem je hond aanspreekt kan dat al onzekerheid zijn van je hond dat tie plast...

oppakken, niet meer doen, leid je hond op tijd naar buiten.

en aanklikken ? wat moet ik me daar bij voorstellen ? wil je hond niet aangeraakt worden ? doe dat dan rustig aan, negeer je hond, laat die zelf naar je toe komen voor je de hond knuffelt.

de tijden kort houden met uitlaten, daar bedoel ik mee dat je niet twee uurtjes moet wachten maar laat je hond ieder uur even naar buiten gaan, plast tie daar, dan juig je je hond toe, niet te gek he... maar wel dat je blij bent... :-D

Anoniem (Gast)

Hij lijkt idd bang maar ik kan me niet voorstellen dat er iets gebeurd is.we zijn zo lief met hem.als hij plast negeer ik het ook en zet hem buiten.we zijn ook al bij dokter geweest en hij is kerngezond nu moet ik wel zeggen dat hij het precies meer doet als mijn vriend thuis is.precies als hij wat schrik heeft voor mannen. Het is een chihuaua.ik weet niet als dit misschien eigen is.hij plast ook soms gewoon op ons.we zeggen niks dan,hij springt op onze schoot en plast.ik dacht ook al aandacht maar hij krijgt zoveel aandacht van ons waardoor ik dit raar vind.kan dit ook aan het eten liggen?we geven hem vers vlees en brokjes erbij van het merk farm food

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je geeft goed eten, daar ligt het niet aan, een chihuahua is laat met zinderlijk maken, maar kan zo wie zo zijn dat deze fase van de leeftijd van je hondje zeer onzekerheid is, deemoedsplasjes, negeren is het beste wat er is , wanneer de hond op schoot springt en dan plast, laat eerst nog even je hondje uit voor je hem bij je neemt op schoot.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Had je zijn urine al na laten kijken door de da?

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe vaak laat je hem uit?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" we zijn ook al bij dokter geweest en hij is kerngezond "

 



ze is geweest.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  

ze is geweest. "

 Ja, maar dan weet ik nog niet of de urine getest is. Maar bedankt voor je quote.

an c (Gast)

De urine is getest en was goed.aks hij plast is het soms ook enorm veel terwijl we toch om de 2 3 uur zeker buiten gaan.en als we hem dan aankijken om buiten te gaan plast hij zelfs.ik snap het allemaal zelf niet meer

honden page profiel evelineeveline

drinkt hij misschien veel? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" De urine is getest en was goed.aks hij plast is het soms ook enorm veel terwijl we toch om de 2 3 uur zeker buiten gaan.en als we hem dan aankijken om buiten te gaan plast hij zelfs.ik snap het allemaal zelf niet meer "

 Bloedsuiker getest?

an c (Gast)

Ik heb zojuist een andere dokter gebeld en morgen kunnen we gaan.ik denk niet dat de bloedsuiker vorige keer gecontroleerd is.hij drinkt weinig vind ik.

honden page profiel evelineeveline

Is idd het beste om een tweede opinie te vragen, hou ons op de hoogte

an c (Gast)

Ok blijkbaar een heel zware blaasontsteking bij roxx.de eerste dierenarts zal me niet meer zien want snap niet dat hij dit vorige keer niet gezien heeft.nu 10 dagen antibiotica geven en daarna plasje opnieuw binnen brengen voor controle 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ok blijkbaar een heel zware blaasontsteking bij roxx.de eerste dierenarts zal me niet meer zien want snap niet dat hij dit vorige keer niet gezien heeft.nu 10 dagen antibiotica geven en daarna plasje opnieuw binnen brengen voor controle  "

 Dacht ik al. Super dat je voor een second opinion bent gegaan. Sterkte met je hondje, komt goed.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Dan komt daar ook de angstplassen vandaan.

Je pupy weet dat die niet binnen mag plassen..dus kijkt dan inderdaad zeer schuldig terwijl die binnen plast.

 

Op schoot plassen is dan zijn manier om te zeggen van....ik weet het niet meer en ik laat het hier lopen....kan je me helpen want ik ben niet okee.

 

Gelukkig dat de reden nu gevonden is door de andere dierenarts

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hij lijkt idd bang maar ik kan me niet voorstellen dat er iets gebeurd is.we zijn zo lief met hem.als hij plast negeer ik het ook en zet hem buiten.we zijn ook al bij dokter geweest en hij is kerngezond nu moet ik wel zeggen dat hij het precies meer doet als mijn vriend thuis is.precies als hij wat schrik heeft voor mannen. Het is een chihuaua.ik weet niet als dit misschien eigen is.hij plast ook soms gewoon op ons.we zeggen niks dan,hij springt op onze schoot en plast.ik dacht ook al aandacht maar hij krijgt zoveel aandacht van ons waardoor ik dit raar vind.kan dit ook aan het eten liggen?we geven hem vers vlees en brokjes erbij van het merk farm food "

 Veel honden worden overladen met aandacht, lijken hier 'blij' mee te zijn, maar zijn dit eigenlijk niet echt.

Onze Ellie plast ook heel erg snel in huis, als je je voorover buigt, over haar heen, bijvoorbeeld, maar ook als je ze 'te fel' maakt als ze op je schoot zit.

 

Als er niks medisch aan de hand is, zou ik doen wat Willemijn ook al zei: hem zelf naar je toe laten komen, altijd rustig zijn, hem nooit over zijn kopje aaien, maar steeds je hand langs onderen laten komen. Niet bij hem gaan zitten, als hij ergens ligt, maar hem vooral gerust laten. Dan komt ie vanzelf echt wel om aandacht vragen, als hij die graag wil.

 

Bij ons ging het dan na een tijdje dit aan te houden, veel beter. Nu komt ze gewoon zelf op schoot, we aaien dan heel rustig en maken haar niet gek. Dan gebeurt er eigenlijk niks. En wanneer ze ergens ligt, waar ik wil gaan zitten, dan lok ik ze rustig weg met een snoepje, zodat ik rustig mijn gang kan gaan.

 

Het zit hem vaak in hele kleine dingen. Maar eens iedereen het zo gewoon is, dan is het dubbel zo leuk omdat je geen plas meer hoeft te kuisen en vooral omdat je dan WEET dat je hondje niet meer bang of ongelukkig is!

 

Succes!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Sorry! Zie nou pas dat het om een blaasontsteking ging!

Gelukkig maar, dat is dan met antibiotica snel opgelost!

Dus negeer je mijn vorige raad maar!!!

Volgende forumvraag: mijn pup is aangevallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^