Hond poept 's nachts in 1 keer in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Charry (Gast)

Hoi,   Ik heb een vraag/kwestie waar ik maar niet wijzer uit kan worden.   Onze pup nu ongeveer 16 weken oud, is zo goed als zindelijk. 's Nachts moet ik er tot nu toe 1 keer uit om even te laten plassen maar verder gaat het prima. Daarnaast had hij altijd ene best vast ritme rondom poepen.Hij meestal ongeveer rond deze tijden: 10:00-14:00-18:00-22:00 Dit kon nog wel is verschillen maar ongeveer rond deze tijden. Op een gegeven moment was ik bij mijn ouders geweest met de hond en toen is dit ritme iets veranderd in verband met het spelen met hun hond. Dus toen werden de tijden: 06:30-10:00-16:00-22:00. Hier was ik niet heel erg blij mee omdat die van 6:30 best vroeg is, maar goed aangezien we door de weeks rond deze tijd opstaan omdat mijn man dan gaat werken vond ik het niet heel erg. Nu heeft hij sinds twee dagen iets ontzettend raars.   De eerste nacht was ik om 3 uur er uit geweest en had hij geplast, ik gin guit van zijn zelfde ritme als altijd dus na zijn plassen heb ik hem weer in zijn bench gedaan en ben naar bed gegaan. Nog geen kwartier later begon hij te piepen, en toen ik beneden kwam zat alles onder de poep. Alles opgeruimd en schoongemaakt en weer naar bed gegaan. De volgende nacht had ik de intensie om om 3 uur wat langer buioten te blijven tot hij zou poepen zodat hij het niet meer in zijn bench zou doen. Tot mijn grote verbazing begon hij om tien voor 3 te piepen en zat dus weer alles onder en had hij weer in zijn bench gepoept.  Daarnaast had hij beide keren het volgende rare verschijnsel. De poep was voor een gedeelte gewoon normaal zoals het hoort te zijn/altijd is en voor een gedeelte dun (niet water dun, maar ook geen mooie drolletjes zeg maar). Nu was dit vannacht weer zo. En ik vind dit wel heel raar persoonlijk, want overdag heeft hij ook gewoon normale drollen, alleen 's nachts als hij in zijn bench poept voor een gedeelte niet. Weet iemand wat hier de reden van kan zijn? En wat we hier aan kunnen doen, want dit is echt ontzettend vervelend voor hem en voor ons.  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Kan zijn dat hij (weer) angstig is, dan poepen ze vaak dunner. 16 weken is wel een omslag in de socialisatieperiode, dus dat zou wel passen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet leuk dit, begrip daar voor hoor.... de hond wordt ouder , krijgt tie niet te veel voeding ? je schrijft de ontlasting is de hele dag goed en dan snachts wat dunnig.... dat verteert slecht dan... en is ballast geworden wat zijn darmen verlaat.

 

ga eens zijn voedingen na... geef je 3 x eten ? houdt de laatste voeding voor vijf uur aan, dan kan die nog een keer poepen savonds voor het slapen gaan, bekijk dan eens of het niet meer voorkomt.

 

bekijk ook eens de samenstelling van de voeding op het pak, veel granen erin ? dan kan het zo zijn dat de laatste voeding als ballast wordt gezien en daarom laat in de nacht dunnig poept. even op het pak kijken, komt granen vooraan dan krijg je hond te veel graan binnen.

 

kijk dan eens naar een pak waar weinig of geen graan in zit, dan weet ik zeker dat het beter gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Kan zijn dat hij (weer) angstig is, dan poepen ze vaak dunner. 16 weken is wel een omslag in de socialisatieperiode, dus dat zou wel passen.
 
  "

 

 

weer angstig is ? sorry, dit heb ik niet mee gekregen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
 
weer angstig is ? sorry, dit heb ik niet mee gekregen. "

 Is ook niet gezegd, maar dat zou een reden kunnen zijn.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wat voor ras hond heb je? Je stuurt namelijk dat alles onder de ontlasting zit. Heeft je pup dan veel ontlasting? Dan zou je namelijk eens naar de voeding kunnen kijken. Brokken geven namelijk meer ontlasting en andere ontlasting dan vlees. Het soort brok maakt ook uit.

 

Het kan ook zijn dat hij last van zijn darmen heeft. Ook hier kan voeding een rol spelen, maar ook zeker gemoedsrust...

 

Ik zou hem iets langer buiten laten als je 's avonds uit gaat. Sommige honden hebben even tijd nodig om het speciale plekje te vinden om nr. 2 te laten liggen. Vaak herken je aan je hond ook wel of er een nr. 2 moet gaan komen. De onze zakt bijvoorbeeld iets door de achterpoten en gaat meer rondjes lopen.

Anoniem (Gast)

Nee hij krijgt niet te veel voer, hij is namelijk te dun en in overleg met de dierenarts krijgt hij deze hoeveelheid. Ik geef hem 3 keer per dag eten en dan de laatste om vijf uur. Dus ik zou inderdaad denken dat hij dan 's nachts niet meer hoeft, maar het lijkt wel alsof onze hond de uitzondering is op elke regel. Het klopt wel dat er granen in zitten, maar dit voer krijgt hij al sinds hij bij ons is. Dan had hij dit toch al eerder gehad moeten hebben lijkt me?

 

Verder heb ik niet het idee dat hij angstig is hij jankt of piept helemaal niet 's nachts alleen als hij dus gepoept heeft. Het zou kunnen zijn dat het wel een vorm van aandacht vragen is, dat was wel ons gevoel ook een beetje. Maar ja wat kun je daar verder aan doen?

Charry (Gast)

Het is een Duitse herder pup. Hij heeft redelijk wat ontlasting ja. Altijd als hij poept tenminste 2 hoopjes zeg maar. Maar dat kan ook wel komen doordat hij naar verhouding meer voer krijgt als de gemiddelde pup, dit is ook omdat hij erg snel te dun is. Ik kan me niet voorstellen dat het aan zijn gemoedsrust ligt, hij is altijd zo rustig als hij in zijn bench ligt. Meestal poept hij wel voordat we gaan slapen ook net zo veel als hij in zijn bench poept dus behoorlijk wat per keer.

Hij krijgt nu carocroc junior voer. Maar wat ik raar vind is dat het nu in 1 keer zo is. Hij krijgt dit voer al sinds hij bij ons is. Waarom zou hij daar nu pas op reageren?

 

De anonieme reactie is ook van mij was de naam er vergeten bij te zetten.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Duitse herder is een erg gevoelig ras. Welke brokken geef je hem?

Merk je bij je hond vieze oren/ ogen of jeuk op?

 

Onze hond had als pup zijnde ook veel ontlasting en bleef ook mager. Wat jij omschrijft, 2 hopen per keer, heel herkenbaar! Dat betekent dat je het verkeerde voer geeft. Het voer bestaat eigenlijk voor jouw hond voor het grootste deel uit afvalstoffen. Het is normaal dat je hond ongeveer 2x per dag één mooie hoop legt. Is dit een keer 3, oké. Zijn dit er structureel 4 of meer, dan is er wat mis met de brok.

 

Het kan heel goed zijn dat de voeding de problemen bij de darmen veroorzaakt. Probeer eens glutenvrije brok, of graanvrije brokken. Dit is iets duurder.

 

Houdt je herder in de gaten op allergieën! Veel jeuk, ontstoken/ geïrriteerde ogen/ oren zijn hier symptomen van. Dit kan op elke leeftijd zich uiten. Bij de Duitse herder komt dit veelvuldig voor.

Charry (Gast)

Hij heeft wel laatst ontstoken oren gehad inderdaad. De dierenarts dacht dat dit kwam doordat hij dit had mee genomen uit het nest. Hij komt wel aan als we hem meer geven.

We geven hem CaroCroc puppy. Willen nu wel overgaan stappen naar Junior omdat dit beter is voor de groei. Is meer gericht op Herders en meer van dit soort type honden. Naar mijne ervaring met de honden die mijn ouders hebben gehad altijd goed voer. Reageerden er altijd erg goed op. Daarom dat wij ook voor dit voer hebben gekozen. De laatste keer dat hij te dun was kwam het ook door wormen. Gaan hem nu ook weer ontwormen om te kijken of dit helpt.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ben niet bekend met dit voer. Als je er goede ervaringen hebt, prima.

 

Ik wijs je er alleen op dat als je hond veel ontlasting heeft, hij weinig voedingstoffen uit het voer haalt. Het merendeel van je geld beland op de hondenuitlaatplek of vuilnisbak. Maar dat moet je uiteraard zelf weten. Als jij schrijft dat je hond zo vaak ontlasting heeft, zou ik denken dat de behoefte van jouw hond anders is dan wat je ouders eerder gehad hebben. Als hij dan ook last van zijn darmen heeft, de dunne ontlasting, dan denk ik misschien granen?? Je kunt altijd ander voer proberen. Wil je dit niet, ook prima.. Maar misschien dat de ontlasting 's nachts dan ook wel ophoudt.

 

Ik geloof niet zo in voer speciaal voor herder. Maar dat is mijn persoonlijke opvatting. Wat goed voor een herder zou zijn, zou in een andere hoeveelheid ook goed voor een collie moeten zijn... Maar zoals ik zei, is dat mijn persoonlijke opvatting.

 

Merk je op dat je hond veel geïrriteerde ogen/ oren krijgt. Kan ook vieze oren/ ogen zijn hoor, het hoeft niet perse een ontsteking te zijn. Of dat je hond veel jeuk heeft dan zou het zo maar kunnen zijn dat hij allergisch is voor iets wat jij voert of wat er in de omgeving is.

 

Veel plezier met je pup!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ken wel het voermerk, veel graan zit er in, je pup wordt ouder en zal nu wat meer reageren op de ballast, wanneer een hond goed doet op brok zal ik nimmer adviseren om van brok te veranderen, maar dun is al zo wie zo niet goed.

kijk eens naar een brok waar geen granen inzitten, zal je zien dat de ontlasting mooi en hard is, de ontlasting moet zo zijn dat je bij weze van spreken je het tussen duim en wijsvinger zo kan oprapen... alle keren.

graan geeft altijd ballast, en omdat je schrijft de laatste keer ontlasting is niet hard maar dun, zou ik omkijken naar een graanloze brok... die heb je, dan zal de ontlasting goed zijn, proberen ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ingrediënten/bestanddelen Carocroc 28/18 Puppy hondenvoer:

gedroogd kippenvlees, rijst, dierlijk vet, maïs, gerst, bietenpulp, gehydrolyseerd kippeneiwit, biergist, vitamines, mineralen, sporenelementen, gedehydreerde kippenlevers, lecithine, vobra-mix (tocopherol)


staat niet bij hoeveel procent vlees erin zit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

graanvrije brok van Orijen.... een van de vele graanvrije merken brok.


Orijen Whole Prey - graanvrije brokken

Sinds 2013 is de vernieuwde graanvrije hondenbrok Whole Prey van Orijen (biologisch passend voer) in ons assortiment opgenomen. Het is prachtig voer dat heel goed aansluit bij de natuurlijke behoeften van je hond.

De belangrijkste ingrediënten zijn orgaanvlees zoals kippen hartjes, kippenlever, lamslever, groene pens en eetbaar bot van bijvoorbeeld kippenkraakbeen en beendermerg. 80% van de ingrediënten is afkomstig van vlees en vis en 20% van groenten, fruit en kruiden. De Whole Prey brokken bevatten 0% granen, aardappel, bietenpulp of andere zinloze stoffen.



Samenstelling (algemeen)

- Vlees / vis (75 tot 80%): het hoge aandeel en variatie van vlees en vis zorgen voor een overvloedige natuurlijke bron van aminozuren, welke essentieel zijn voor honden en katten.

- Orgaanvlees (10 tot 15%): verse lever en pens zijn een rijke en voedende bron van vitamine en mineralen, zoals ijzer, zink en vitamine A, D en B.

- Eetbaar bot (5 tot 10%): bot, beenmerg en kraakbeen zorgen voor calcium, fosfor, glucosamine en chondroïtine (afkomstig van natuurlijke bron).

Orijen Whole Prey is verkrijgbaar 6 varianten voor je hond, te weten: (1) Puppy, (2) Puppy large breed, (3) Adult, (4) 6 Fish, (5) Regional Red en (6) Senior.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga hier eens naar kijken, en nogmaals als je hond het er prima op zou doen wat je nu geeft, houden zo, maar dat is niet zo, kijk dan naar een graanvrije brok, zie boven. je hebt geen kleine hond, neem de puplargebreed variant.

honden page profiel Robin52Robin52

Ik zou het inderdaad in de voeding zoeken, tenminste als het langer duurt! Kan natuurlijk dat hij gewoon even niet lekker in zijn vel zit en dat het vanzelf weer overgaat!

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je hond heeft veel ontlasting door de brok. Je moet bijvoeren, omdat hij aan de magere kant was door wormen. Doordat je meer voert, heeft hij nog meer afvalstoffen en gaat nu ook 's nachts zijn behoefte doen.

 

Ik hoop dat je in ieder geval wat van de brokken die Willemijn heeft genoemd wil proberen. Koop dat voer eens en probeer het eens een maand of 2. Ik vermoedt dat je verschil gaat zien.

 

Ik heb dit met onze hond ook meegemaakt. Ik dacht ook dat ik goed voer had, want de andere hond deed het er ook goed op. Maar ik meen het glutenvrije brokken voor mij dé uitkomst is.

Charry (Gast)

Nou hebben volgens ons de oorzaak gevonden. Sinds een aantal dagen zijn we van kleine rundleren botjes over gestapt naar grotere omdat hij de kleintjes te snel op at. Binnen een half uur. Nu ging hij elke avond zeer uitgebreid op zijn bot liggen kauwen en at de grote binnen een avond op. Hierdoor is dus zijn ontlasting dun geworden. En kon hij het niet meer ophouden. Had het er met mijn ouders over en hun hond kreeg ook dunne ontlasting van deze botten als hij ze te snel en te veel at. Gisteravond en vannacht zijn bot afgepakt en vannacht ging erg goed. Heeft alles netjes buiten gedaan. Ook is zijn ontlasting nu weer normaal. We vermoeden dat het hierdoor komt. In elk geval zeer bedankt voor het advies en zal het zeker in de gaten houden van die granen. Mocht hij weer zij oren ontstoken kijgen of zoiets.

 

Wat betreft de hoeveelheid ga ik het wel in de gaten houden. Had ook de dierenarts nog gebeld, maar jij vond het nog niet heel zorg wekkend dat het zovaak is. Omdat hij jong is en naast zijn voer ook nog allerlei takjes enz. Eet en ook regelmatig beloningen rokjes krijgt i.v.m. de training. Wel moet het gaan veranderen zodra hij ouder word.

 

Nogmaals bedankt voor het mee denken en zal het allemaal zeker in de gaten houden.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Succes! Hopelijk gaat hij minder ontlasting produceren. Gelukkig is het 's avonds al beter.

 

Rund is overigens ook een soort waar veel honden allergieën voor ontwikkelen, net als kip. Je hond kan hierdoor ook last van de darmen krijgen en zelfs overgeven. Houdt dat zeker in de gaten.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^