Hoe leer ik Vino overdag in mandje in bench gaan en slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Onze kleine rakker is hier pas 4 dagen en het lukt al aardig om de weg te vinden naar buiten om te plassen  hij is heel actief als hij uitgeslapen is en doet het snachts ook al beter. Om 2u nog eens buiten gelaten en dan pas om 7u deze morgen.  Het enige probleem is dat hij zelf zijn mandje niet opzoekt en steeds op de schoot wil slapen of in slaap geraken nogthans slaapt hij er snachts wel in? ( mits een beetje gepiep en gejank naast het bed) 

Hij kleeft aan ons of is dit nog normaal aangezien hij nog maar 8 weken is en zijn nestje mist?

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat! Het is normaal dat je hond zijn mandje niet opzoekt hoor. Onze hond ging gewoon naast ons liggen op de grond als hij wou slapen in plaats van zijn dure hondenmand te gebruiken. Je pup wil graag dicht bij je blijven en dat is prima.

 

Ik weet niet of het om een groot ras gaat of niet maar onthoud goed dat als je hem nu constant op je schoot laat slapen dat hij verwacht dat hij dit ook nog mag als hij volwassen is. M'n hond slaapt 's nachts netjes in zijn bench maar overdag mag ie lekker naast de zetel bij me komen hangen en daar slapen. Hij weet dat het benchtijd is wanneer ik naar boven ga en hij houdt zich er dan ook prima aan.

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Hoi Sandy,

het is een dwergteckeltje dus niet zo groot. Hij valt in slaap op mijn schoot en dan leg ik hem wel in zijn mandje dat in bench staat overdag.  Snachts neem ik hem mee in mandje in kartonnen doos waar hij niet uit kan naast ons bed.  Maar zou willen dat hij zelf en graag in mandje in bench gaat liggen en/of slapen.  En hem geleidelijk leren alleen zijn wanneer ik naar winkel ga of kids naar school doe...

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Het beste is dan om Vino aan te leren dat de bench/mand zijn eigen persoonlijke plekje is waar hij veilig is. Je moet de bench/mand leuk maken voor hem.

 

Leg bijvoorbeeld een paar brokjes in de bench, maak een spoortje tot achterin. Het deurtje blijft gewoon open en Vino mag er gewoon weer uit. Zo leert hij zelf de bench in en uit te gaan en weet hij dat de deur niet elke keer gesloten wordt als hij er in gaat.


Als de pup moe is van het spelen of wandelen, kan je hem in de bench leggen zoals je al doet. Geef hem bijvoorbeeld iets te knabbelen in de bench en blijf er even bij zitten, zodat je zeker weet dat hij lekker blijft liggen met zijn knabbeltje. Als in slaap zou vallen ga je rustig weg en laat je het deurtje gewoon open.


Dit moet je dan steeds opbouwen zodat hij ook leer dat het deurtje soms dichtgaat maar dat er niets aan de hand is. Je kan gerust 'benchtraining' googlen en dan vind je nog een heleboel tips die je kunnen helpen.

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Bedankt ik probeer het zo. Hij komt er steeds uit en jankt om op mijn schoot te zitten  oefening baart kunst zeker? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dit is heel normaal. Lief dat hij bij jullie steun zoekt.

 

Alles is anders voor hem, mama weg, nestgenootjes weg, de vertrouwde geuren in huis. 

 

Steun hem waar nodig. Als hij zich eenmaal vertrouwd en op zn gemak voelt, zal slapen in zn mandje geen probleem zijn.

Luca sliep als pup in een doos naast mn bed. Was ook aan me geplakt. Als ze 's nachts wakker werd, hup een plas en daarna bij ons in bed.

 

 

De doos ging als gauw weg en ze sliep bij ons. Toen ze merkte dat alles goed was, wij er voor haar waren, zocht ze zelf een plekje op. 

Dit alles, als ze een goede veilige basis hebben. 

 

Nog gefeliciteerd met je pup. Een teckel zo te zien?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Komt wel goed hoor! Jonge pups slapen het liefst zo dicht mogelijk bij het baasje. Als ze wat ouder worden en jij zorgt er inderdaad voor dat de bench een aantrekkelijk plekje is, dan zoeken ze die vanzelf op voor hun rust. Hier was Charlii al 4 maanden oud toen ze dat ging doen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoofdstuk 4 errorless housetraining

http://www.dogstardaily.com/files/BEFORE%20You%20Get%20Your%20Puppy.pdf

 

Juist nu je pup leren dat hij best even zelfstandig ergens kan liggen. Waarom eerst leren dat je altijd beschikbaar bent om dan te moeten leren dat ie alleen moet zijn. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb nooit dat deurtje van de bench opengelaten. Vanaf dag 1, deurtje dicht. Een pup komt nieuw bij jou, dan maakt het hem niet uit wat de regels zijn. 

Wordt de pup moe, leg hem in zijn bench, knuffeltje er bij, lekker warm, misschien iets met nestgeur van mama er nog bij? Aai hem even, oogjes vallen toe, en deurtje dicht. Zodra hij wakker is, maak je deurtje open en laat je hem er uit. 

Na een paar dagen laat je hem een paar minuten zitten als hij wakker is. Geen aandacht geven, laat hem maar even rondkijken. Daarna mag hij er uit. Na weer een paar dagen laat je hem 5 of 10 minuutjes zitten.  Dat kun je langzaam opvoeren. Zo went hij aan de bench en weet hij dat hij even moet wachten, als hij wakker is. Mijn hond lag vaak in de bench, toen hij jong was. Hij keek lekker rustig en veilig alles af, als er kinderen rondrenden. 

 

Ik vind, als je hem went aan de bnch met deur open, moet hij 2x wennen, want dan is de deur dicht weer een nieuwe situatie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoofdstuk 4 errorless housetraining
http://www.dogstardaily.com/files/BEFORE%20You%20Get%20Your%20Puppy.pdf
 
Juist nu je pup leren dat hij best even zelfstandig ergens kan liggen. Waarom eerst leren dat je altijd beschikbaar bent om dan te moeten leren dat ie alleen moet zijn.  "

 Het een staat niet los van het ander. Als hij bij je komt, waarom niet.

 

 

Als je zelf iets moet doen, leg je hem even in de bench met een botje of zo. 

Je hoeft hem niet de hele tijd op je te hebben en hij hoeft niet de hele tijd op zn eigen plekje.

 

Het is wel heel belangrijk dat je hond leert dat hij op jou kan vertrouwen. Pup is er net 4 dagen, die heeft nog heel veel steun nodig.

 

Hoe veiliger je hond zich voelt, hoe makkelijker hij op zn eigen plekje zal gaan liggen. 

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Weer een stap vooruit! Ben beginnen stofzuigen en hij liep in de bench in zijn mandje, hij zal hem daar dan toch veilig voelen. Dat verdient een beloning 

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Ons Koosje heeft nog nooit in 'n doosje geslapen. 'S nachts, eeste week, lag ze in de bench naast ons bed en dat ging prima. Daarna gewoon alleen in de huiskamer, in de bench.Overdag als ik thuis ben staat de bench altijd open maar daar gaat ze bijna nooit (meer) in. Haar mandje staat ernaast. Als ik wat langer weg ben gaat ze ook in de bench met deurtje dicht, lijkt mij het beste haar vanaf begin te laten wennen. Wij hebben ook nooit 'lokkertjes' in de bench gelegd. Succes!

 

Anoniem (Gast)

Onze pup(nu 16 weken oud) had ook moeite met de bench aan het begin. jankte als een gek als hij er in zat en ging er nooit in liggen. Heel consequent bench training gedaan. Als hij moe was ging ik er naast op de grond zitten kriebelde hem in slaap en liep dan rustig weg. Elke keer ging hij er weer uit en dan weer opnieuw gedaan. Wat bij ons echt de doorslag is geweest is de bench verplaatsen naast de bank. Zodat als hij er in ligt hij toch vlakbij je is. en 's nacht ook de bench mee naar boven en hem daarin laten liggen. Dan went hij aan die plek als zijn vaste slaapplek. Inmiddels gaat hij er overdag niet in maar in de nacht wel en jankt hij helemaal niet meer. Bij ons was het een kwestie van doorzetten. Maar vergeet niet dat hij ook zijn nest mist. En het is dus ook positief dat hij zo steun bij jou zoekt. Is al wel een teken van een goede basis. Verder hadden wij 's nachts een warme kruik met de doek met nest geur in zijn bench gelegd dan kon hij daar tegen aanliggen en was het niet zo koud en toch iets minder alleen.

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Hij ligt nog steeds in mandje in bench te slapen. Heb een snoepje naast hem gelegd als hij wakker wordt.  Is idd een kwestie van oefening en volhouden denk ik.  De bench is vrij groot ( is nog van vorige hond basset) en is dus moeilijk om steeds mee naar boven te nemen.  Dus voorlopig mand in doos naast bed. Hij piept en jankt nog weinig en 1 keer naar buiten snachts om te plassen.

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

Alles is anders voor hem, mama weg, nestgenootjes weg, de vertrouwde geuren in huis. 
Klopt!
tip: (weet niet of het helpt)
Leg er een speeltje in. 
Of heb je dat al gedaan??
 

 

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Ja Kim idd, is nog klein en nog niet zo lang bij ons, ik moet mss wat meer geduld hebben , er liggen speeltjes en kauwbeentje in.

Volgende forumvraag: Welkom VINO
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^