Airco voor hond in de auto inbouwen...waar kan ik die bestellen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

In de zomer is het erg slecht om de hond in de auto te laten.

Dus wil ik een airco inbouwen in mijn brommobiel zodat ze koel kan blijven.

 

Ik heb geen airco in de auto..dus wil ik er eentje inbouwen.

Nu kijk ik al een paar maanden rond op internet, maar ik kan het nergens vinden.

 

Weet iemand waar ik kan zijn om dit te bestellen?

 

Dit zodat ik Sasja in de auto even kan achterlaten als het erg warm is....maar ook als ik even ergens moet zijn en Sasja moet in de auto wachten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Geen idee, misschien is het niet de bedoeling dat mensen zelf airco's inbouwen?
Ik zou eens wat rond bellen met garages, bv kwikfit, die doen veel met airco's.

honden page profiel BlaiseBlaise

Voordat je veel geld uit gaat geven: Er is niets, maar dan ook niets bekend over airco. Zelfs de luchtverversing in auto's speciaal voor honden is er technisch niets bekend. Sterker nog, airco is eenmaal aangeschaft in onderhoud "slecht". Er zijn honden overleden in auto's ondanks dat er airco in zat!!! Speurtocht naar alle mogelijke garages, keuringinstanties binnen en buitenland leverde op dat er "niets" over bekend is. Nogmaals, er zijn honden MET airco en in een rijdende auto gewoon aan de hitte overleden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Airco werkt met bepaalde stofjes die alleen gebruikt mogen worden door erkend installateurs. Zelfs aan-huis airco's mag je niet zelf aansluiten.

 

Ik denk dat er voor brommobielen niets op de markt is, omdat dat zo'n kleine markt is. En wat Blaise zegt klopt: er zijn (zelfs politie)honden overleden in auto's met airco. Soms omdat de airco stuk was, soms omdat de motor uit sloeg. Het is geen garantie.

honden page profiel BlaiseBlaise

Misschien dat iemand je een soort van tralies of gaas aan een raam kan solderen zodat je de raam helemaal open kan laten zonder dat er iemand in de auto kan komen?? 

Jammer dat honden bijna nergens mee naar binnen mogen. Je zou ze bijna een hesje met hulphond erop aantrekken en meenemen hahahaha......(grapje). Moest ineens denken aan een film waarbij de baas met zijn hond op een terras zat, komt de ober zeggen dat honden niet toegestaan zijn en zet baas een zonnebril op onder het mom "is een blindegeleidehond"..... ze maken het hondenbezitters niet gemakkelijk.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Airco inbouwen in een brommobiel is technisch niet haalbaar.

 

Het vermogen wat de gemiddelde airco nodig heeft, zal de motor van je mobiel niet kunnen leveren, laat staan dat je er dan nog mee zou kunnen rijden.

 

Je idee was leuk, maar is niet haalbaar. Een volledige elektronische airco zoals bv in oude amerikaanse auto's worden ingebouwd, verbruiken meer dan 10kw, dus ook die optie is niet haalbaar, om nog maar even niet te beginnen over de ruimte die die innemen. 

Blaise (Gast)

Een mobiele airco is wat anders dan de airco in een auto. Daar is geen enkele sprake van kw. Ze worden aangedreven door de v-riem direct vanaf de motor. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk ook inderdaad dat een brommobiel dat niet gaat trekken.

 

Sinds vorig jaar juli heb ik een auto met airco. Was geen vereiste (zoals achterportieren dat wel waren), maar het zat erin. En wat was ik er blij mee in de zomer!

Maar goed, dat is een echte auto, die heeft wat meer vermogen.

 

Zou zeker niet zelf gaan knutselen maar info vragen bij garages, wie weet hebben zij nog een andere optie.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik vraag me af of er überhaupt ruimte onder de kap is voor een airco. Buiten dat is het schijnveiligheid. Het gebeurt te vaak dat de motor afslaat en de airco uitvalt terwijl het baasje denk dat de hond lekker koel zit. Ik zie dat Aixam wel brommobielen met airco leveren, maar deze airco is geïntegreerd in het bestaande systeem. Het lijkt me sterk dat dat op een bestaand systeem geplaatst kan worden. Ik zou m'n hond eerder gewoon thuis laten of naar een opvang brengen. Een stuk veiliger. En moet je toch even ergens zijn, dan in de schaduw zetten, bak water geven, koelmat erbij en raampje op een kier. En niet te lang wegblijven natuurlijk.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Een mobiele airco is wat anders dan de airco in een auto. Daar is geen enkele sprake van kw. Ze worden aangedreven door de v-riem direct vanaf de motor.  "

 

Denk er nog eens over na aub? Je heb hier met een auto gek te maken

 

Een motor levert vermogen, veelal in NL als PK weergegeven, maar steeds vaker zie je dat ze ook KW vermelden zoals ook op het kentekenbewijs genoteerd staat:

 

De nieuwere types brommobielen hebben ook andere motoren erin zitten als dat ze vroeger hadden. Kunnen meer vermogen leveren en zijn elektronisch begrenst. Niet te vergelijken met de oudere types!!

Volgende forumvraag: zijn jou hond(en) ook kleinzerig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^