algeme vragen t.a.v. ontwikkeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo :) Mijn duitse herder pup is bijna 5 maanden oud. Aangezien het mijn eerste pup is heb ik weinig ervaring met de ontwikkeling. Hij blaft bijvoorbeeld nog niet, hij heeft het wel 2 keer gedaan, 2 weken geleden tegen een plastic zak en nog een keertje tegen een jongen op een skateboard. Daarna heb ik niets meer gehoord..mijn vriend heeft hem zelfs nog nooit horen blaffen. Terwijl herders hier toch wel om bekend staan begreep ik. Hoe is dat bij jullie honden gegaan? Bijvoorbeeld het 'hijgen', tong uit de bek, begint nu een heeel klein beetje te komen, maar echt minimaal. Terwijl ik andere jonge hondjes op videos dit toch al eerder zie doen. De dierenarts zei al dat ze hem voor een herder heel rustig vindt, niet zenuwachtig, alleen erg nieuwschierig. Hij piept vrij weinig, maar is wel op dolle tour. Zeker de laatste week probeert hij overal op te klimmen en alles te pakken wat hij maar kan. Ik vraag me gewoon af of dit een beetje passend is bij zijn leeftijd en wat jullie ervaringen zijn, zodat ik daarvan kan leren. :) Hij zit ook op puppycursus, maar kan de meeste dingen al die we leren, behalve rustig aan de lijn wandelen. Hij is snel afgeleid want hij ziet veeel leukere dingen, zou dit dan te saai zijn voor hem? Alvast bedankt :) 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi terug,

Allereerst, gefeliciteerd met je aanschaf! Je gaat een hele nieuwe wereld tegemoet met ups en downs, maar vooral met heel veel plezier!!!

 

Ik zou blij zijn dat de hond niet uit zichzelf blafferig is. Hijgen gebeurt ook pas bij 'te warm' of bij 'heel zenuwachtig'.

Het is buiten helemaal niet warm en je zegt dat je pup rustig is... Als de DA niets kan vinden en hij het niet abnormaal vindt, dan zou ik niet ongerust zijn.

 

Onze Dobermann was ook geen echte Dobie qua 'temperament'. Ze was ook haar hele leven lang de rustigheid zelve in tegenstelling tot haar broers en zusjes.

 

Nieuwsgierig zijn is goed! Klimmen is heel normaal! Dingen pakken: wat is er nou leuker dan je baasje te slim af te zijn?!

 

Het is ook heel normaal dat zo'n klein ukje, want dat is ie eigenlijk nog, snel is afgeleid. Dat ie alles al kan: goed zo! Prima geoefend, denk ik dan. Je hebt ook een 'slim' ras gekozen.

 

Als ik het zo lees, dan verloopt alles goed en normaal, hoor. Ik zou me niet te veel zorgen maken. Wel opgelet, want je hond gaat misschien nog aan alles beginnen bijten, slopen, ...

 

Als je wat ziet wat niet mag: gewoon streng 'NEE' zeggen en hem afleiden naar iets wat wel mag!

 

Veel succes met je pup!!!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Weees blij dat hij niet blaft! Is moeilijk om weer af te leren!
En waarom moet je hond hijgen?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier wel wat ervaring met Duitse herders. Sommige Duitse herders blaffen helemaal niet zelfs. Ik denk dat jij dan misschien een hond hebt die weinig blaft. Mooi dat hij zo rustig reageert op alles, goed teken voor een Duitse herder! Misschien ben jij ook heel rustig en voelt jouw hond dit van jou, kan ook.

Een jonge hond kan zich nog niet zo goed concentreren dus is snel afgeleid. Geeft niets hoord er gewoon bij. Er zijn goede oefeningen die je je trainer kan vragen om de aandacht van de hond op jou gericht te leren houden. Mijn hond kon pas rond 1,5 jaar zijn aandacht vasthouden, wat hij leerde door het speuren.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Een hond gaat sneller blaffen ook vanuit frustratie.

Alleen al dat je pup dus niet zoveel blaft...betekend dat je uitstekend met hem comuniseerd op je eigen manier.

Vaak is dat dmv duidelijke lichaamstaal en goede begeleiding van de mens.

 

Het hijgen is inderdaad pas als de pup het erg warm heeft.

Het is nu winter waardoor honden het niet zo snel te warm hebben.

 

Als je dierenarts niks kan vinden dat je pup iets mankeerd...dan heb je een kerngezonde pup.

 

Elke hond heeft een eigen persoonlijkheid.

Net zoals mensen, heb je zeer relaxte honden en zeer nerveuse honden.

Jij hebt dus de zeer relaxte onder de honden gevonden

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

mijn eerste eigen hond was ook een dh, uit een werklijn zelfs. En zij was ook niet een nerveuze blaffer hoor.

 

Ik denk dat veel herders vroeger en nog steeds in de verkeerde handen vielen/vallen, en met harde hand opgevoed worden en daarom nerveus en blafferig zijn.

 

Maar je hond zal heus nog wel gaan blaffen, blijf dan rustig, roep hem met kalme stem bij je en beloon hem even. Dan voelt je hond zich begrepen en het blaffen zal snel weer ophouden.

 

Hijgen is niet perse iets van een dh, hijgen kan spanning zijn, of pijn, of gewoon te warm hebben. In gewone toestand hijgt een herder niet is mijn ervaring.

 

Over ontwikkeling en opgroeien is hier nog een leuke intressante link

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Ik zie dat ik niet ingelogd was toen ik dit berichtje neerzette :) Oeps. Wat fijn deze reacties. Het is mijn eerste hond dus soms wat twijfel. Inderdaad, hij is nog een pup, kauwt op m'n planten..en soms is hij even heeeel druk en rent heen en weer en grijpt dan alles wat op zijn pad komt haha. Maar ik voed hem niet met harde hand op. Ik zeg duidelijk NEE en na drie keer gaat hij even op de time out plek. En hij weet dat. Ik schreeuw niet en geef geen lichamelijk straffen. Past niet bij mij. Verder doe ik veel zoekspelletjes en trucjes met hem omdat hij zo snel leert. Buiten kan hij dit ook al :) Ben super trots. Behalve dan als we na een paar minuutjes klaar zijn en hij netjes aan de lijn moet lopen, dan is alles andere mooier dan het baasje. Maar ik begrijp dat dat vrij normaal is in deze periode.

Met hijgen bedoelde ik eigenlijk even de bek open zodat je de tong kan zien. Dat doet hij nu als ik een bal pak, voorheen nog nooit gezien. Dat noem je wellicht niet echt hijgen haha oeps. Maar fijn, ik denk dan combinatie van het aard van het beestje en mijn gedrag en opvoeding. :) fijn! 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" mijn eerste eigen hond was ook een dh, uit een werklijn zelfs. En zij was ook niet een nerveuze blaffer hoor.
 
Ik denk dat veel herders vroeger en nog steeds in de verkeerde handen vielen/vallen, en met harde hand opgevoed worden en daarom nerveus en blafferig zijn.
 
Maar je hond zal heus nog wel gaan blaffen, blijf dan rustig, roep hem met kalme stem bij je en beloon hem even. Dan voelt je hond zich begrepen en het blaffen zal snel weer ophouden.
 
Hijgen is niet perse iets van een dh, hijgen kan spanning zijn, of pijn, of gewoon te warm hebben. In gewone toestand hijgt een herder niet is mijn ervaring.
 
Over ontwikkeling en opgroeien is hier nog een leuke intressante link
 
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien "

 

Bedankt voor je reactie. Ik zat even op de link te kijken en deze ben ik vanochtend tegen gekomen toen ik wat info aan het zoeken was. Top, dankje wel :) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^