Flexilijn-irritatie! meningen gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hallo allemaal,

Mijn achterbuurmeisje (die toevallig ook Lianne heet) moet voor school onderzoeken welke ergernissen er zijn met betrekking tot flexilijnen / vrije uitloop lijnen..

 

Dus kom maar op met die ergernissen, frustraties en irritaties! Ze leest in dit topic mee trouwens dus de meningen zijn gelijk bij haar

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik gebruik die krengen zelf niet, maar ik kan me wel ergeren dat je dan ineens een hond vast in je lijn hebt zitten. Oh sorry hoor, flexi he. Behhh.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik gebruik ze zelf niet
( trekken word dan beloond met meer ruimte ) maar ik vind het heel irritant dat het zo lang duurt voordat mensen eindelijk hun hond hebben binnengehaald.
Aangezien een hond opvoeden hier niet vanzelfsprekend blijkt is het dus vaak een angstige penny of een humeurige hus aan het eind van de wandeling

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Wat mij irriteerd is dat de meeste mensen de flexi niet correct gebruiken . ze laten de lijn vieren maar als de hond terug moet komen dan zie ik nog veels te vaak dat ze de lijn beetpakken , wat mij ook ergert is dat men niet op hun hond letten regelmatig heb ik zo,n flexilijn rond mijn voorwiel vast zitten omdat de hond dan plots voor je scootmobiel langs schiet. ook denken mensen er niet aan dat eenn hond aan een flexi 5meter of meer vooruit kan maar ook opzij de rijweg op .heb hier zelf ook een flexi hangemn maar gebruik hem nooit.ondingen als je er nietmee om kan gaan, en dan heb ik het nog niet over de wonden die die rot dingen kunnen veroorzaken als een flexilijn langs of om je benen raakt. Hein.

honden page profiel miekemieke 2 doggies

honden foto van mieke

Ik vind het ondingen! Je kunt niet corrigeren of op tijd ingrijpen als de situatie uit de hand dreigt te lopen. En zoals Jaimie al zegt, inhalen duurt heel lang.

Nu heb ik een puber van 95+kilo, die dol is op mensen, en ze het liefst ook allemaal groet......Ik zie me al lopen! Nee dat zou een chaos worden ;-)
Bovendien, als hij gaat trekken....dat houd ik nooit joh!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik gebruik er zelf geen, mijn ergernissen zijn dan ook voornamelijk gerelateerd aan de gebruikers hiervan...

 

Ik heb zelf een hond die absoluut niet sociaal is aan de lijn. Ik probeer dit op te vangen (en uitvallen te voorkomen) door in gebieden met aanlijnplicht te lopen en zoveel mogelijk aan de kant te gaan wanneer er mensen met hond aankomen. Toch komt er dan vaak een hond aan een flexi even buurten, en de eigenaren staan dit toe. In hun ogen doen zij niets verkeerd, en wettelijk gezien is dat ook zo - hun hond loopt immers aan de lijn. Maar dat rondstormen van andere honden aan de flexi, en dan met 40 kilo hond aan de lijn die uit zijn plaat gaat, is het echt héél vervelend dat die mensen 3 jaar moeten staan 'hengelen' voordat ze hun hond weer terug en onder controle hebben. De hond had net zo goed los kunnen lopen. Ofwel, in het kort:

 

- Het is veelal een 'vrijbrief' om de hond aan de lijn maar lukraak overal op af te laten gaan, ook (of juíst) in aanlijngebied.
- De lijn is moeilijk snel korter te krijgen, waardoor een situatie niet snel opgelost kan worden.
- Bij het 'hengelen' raakt de lijn vaak ook nog verstrikt in allerlei dingen (o.a. mijn benen), wat nog meer hinder oplevert.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Haha, daar zijn zeker irritaties over. Ik denk omdat veel mensen gewoon de knoppen niet gebruiken. Dat je afstand neemt en die andere hond alsnog bij jouw komt.

 

honden page profiel PipPip 3 doggies

honden foto van Pip

Ik heb ze voor beide honden. Ik vind ze super handig op plaatsen waar ze wel de ruimte hebben maar ze eigenlijk niet los mogen. Nooit problemen ondervonden. Ik kijk goed vooruit of er iemand aan komt en zo ja dan zijn ze direct terug en op de vaste stand.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nou laat ik zeggen door alle ervaringen met mensen en flexilijnen..(wat gelijk lijkt te staan aan;'Who cares..ik laat mijn hond uit én ik ben alleen op de wereld') ...ik met GROTE bochten en zelfs oversteek als ik weer een exemplaar zie lopen met een flexilijn,want idd wat Toki al aangeeft,ze hebben geen idee dat er een rem op zit..en gebruiken het ook niet.

honden page profiel -- 3 doggies

Zoek je alleen ergenissen of ook positieve ervaringen? 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

de ergernis is niet zozeer de flexi zelf maar eerder wat er achter staat. als het met zo'n flexi fout loopt is dat vaak omdat de baas laks is (de hond niet in de gaten houdt en niet tijdig ingrijpt) of niet instaat is om de hond degelijk op te voeden.

de flexi wordt door die laatste vaak verward met een vislijn.

 

verder zit je ook makkelijk in de knoop met zo'n flexi en gaat de lijn ook makkelijk stuk als de hond een trekker is.

 

ik heb als kind zo'n flexi om mijn blote enkels gehad en had er snijwonden en brandwonden van.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Ik gebruik ze zelf niet, kan er ook totaal niet mee omgaan. 

 

Mijn ergernissen zijn : 

 

- als bestuurder vind ik het eng als zo'n hond aan een flexi lijn vlak langs de weg loopt. Ik ben altijd bang dat zo'n hond de weg op schiet. 

- het plotselinge stoppen en de bijbehorende ruk aan de nek als de lijn 'op' is of het slot erop gaat

- de snijdende touwtjes, met bijbehorende niet oplettende eigenaren

- ik speur in een gebied met aanlijnplicht. In dit gebied lopen veel mensen met een reden - ze zijn aan het werk, moeten revalideren, zijn niet sociaal etc. Toch laten de flexi mensen het lijntje vaak vieren waardoor de honden toch nog richting de andere hond gaat. 

- er staat voortdurend spanning op de lijn waardoor je onbewust verkeerde signalen aan de hond kunt geven

 

uiteraard kan het voor sommige honden een uitkomst zijn, en zullen er mensen zijn die het gebruik van een flexi lijn en het gebruik van de grijze massa wel kunnen combineren. 

 

Toen Skip na een operatie niet los mocht heb ik de lange lijn gebruikt om hem Meer ruimte te geven. Ik vind het ideaal, maar kan me voorstellen dat sommigen mensen het niet prettig vinden als zo'n lijn - die erg vies wordt - een paar meter achter je aansleept. 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Ik gebruik zelf een flexi en vind ze ideaaaal 

 

dus hier geen ergernis  

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Voor Freggle, het kleine hondje vind ik het ideaal!

Nooit moeilijkheden mee gehad.

Maar hij is een heel rustig hondje wat altijd naast je meeloopt.

 

Voor Black, de grote hond vind ik het wel een onding.

Ooit eens geprobeerd, maar hij is te groot, te sterk en te snel.

Dan vind ik het niks waard.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

faro loopt perfect aan de flex, helaas alle andere honden niet grrrr

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik kan niet zonder, gebruik er dan ook twee tegelijk. Niet voor m'n hond maar om aan m'n grasmaaier te doen als ik de (schuine) slootkant (oftewel talud) moet maaien. Ik kan dan de maaier naar beneden laten rollen en weer omhoog takelen, werkt perfect

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me 3 doggies

honden foto van Krullenbol and me

Ideaal die dingen!!!! Hij kan mooi ver een veldje oplopen om op een polletje te poepen bijvoorbeeld, kan snuffelen terwijl ik verder loop... gebruik m op de plekken waar hij niet los mag.
Kan me gewoon niet voorstellen zoveel ergernis haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor kleine hondjes in de vrije natuur is het natuurlijk ideaal, mits ze goed gebruikt worden, niet in de stad dorp wijk centrum, de lijn loopt uit en eigenaars vergeten het in te halen als er anderen aankomen, lijnen om mensen heen, honden enz.

 

ook het gevaar als een hond met flexie aan een lange lijn loopt en er gaat een auto langs, de hond stapt op de weg, eigenaar is te laat met binnen halen.

 

bij goed gebruik, ideaal voor kleine hondjes voor wat vrijheid als die normaal niet gebruikt kan worden bijvoorbeeld loslopen.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Hier zitten ze in de ochtend aan de flex,is een groot gras veld lans een weg. Komt bijna nooit iemand,zeker om. 6.30 niet,dus dan kunnen ze lekker ver het gras op. Vito zit weleens vaker aan de flex,die vindt het heerlijk,maar die blijft dan ook netjes bij je lopen wat er ook gebeurt. Als ik zeg ga even het gras op,loopt hij wat verder weg maar hoef nooit onhandig te doen mrt terughalen. Beba is er overdag te gehaast voor.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Straks even reageren, teveel tekst voor tablet 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bij vorige hond gebruikte we altijd een flexlijn. Wel eentje met een band en niet een koord. Dat koord kan lelijk snijden langs je been of bij de hond zelf. Het band heeft nooit een probleem geven.

Beviel prima. Was een klein hondje die niet los kon lopen, slechtziend en later blind, dus de flexlijn was ideaal voor haar.

Dat het handvat makkelijk uit je hand glipt is een nadeel, wij hadden een klein halsband om het hand vat en dat hield ik dan om mijn pols. Zo kon je ook lekker je hand in je zak bij koud weer. Hebben de flexlijn haar hele leven gebruikt.

Geen irritatie dus.

Bij Bacchus werkte het minder goed, toen hij nog aan het oefenen was met los hebben we de lijn eventjes gebruikt, maar nu niet meer. Vind ze bij een grotere hond niet handig.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik snap ook al die negativiteit niet over de flex. Hier voor ons teefje een flex met brede band. Ideaal. Ze kan lekker op alle grasveldjes rondstruinen, zonder dat ik uit moet kijken, dat ik niet in één of andere hoop trap.Zie ik een hond aankomen roep ik haar terug. Spelen aan de lijn is sowieso geen optie. En ik moet zeggen dat 9 van de 10 mensen die hier met een flex lopen er gewoon verantwoordelijk mee omgaan. Misschien omdat ze mijn ras niet erg waarderen en daarom de flex al tijdig binnenhalen. Maar ik heb er echt totaal geen last van. Het is gewoon een kwestie van opletten en dat doe je altijd al neem ik aan als je met je hond loopt.   

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Flexi lijnen met zo'n touwtje vind ik verschrikkelijk, ik heb al vaak gehoord dat het langs iemands been schuurde toen de hond een sprint trok, en veroorzaakt soms best diepe snijwonden.

 

Zelf houd ik niet van de flexi bij honden die los kunnen lopen, zo zal het verschil tussen vast en los heel onduidelijk zijn voor je hond.

 

Zelf laat ik altijd een hond uit aan de gewone riem, maar die was kwijt, dus maar een dagje met de flexi, ik had hem niet op de rem staan (wat achteraf heel dom was), maar die hond trekt ineens een sprint (naar achteren, dus ik zag het niet), rukt mij 180 graden rond, en ik donder op de stoep. Gevolg: kapotte broek, open knie, en ik heb nu nogsteeds geen gevoel in een plek op die knie...

 

Ook heb ik een hypere whippet moeten uitlaten aan een flexi, die nam dan een spurt zo hard als hij kon, en klapte na 8 meter achterover, de lijn vierde immers niet meer mee, heel slecht voor zijn rug!

 

Ik vind het ondingen, maar ik begrijp ook dat er mensen ze heel fijn vinden, vooral als je hond wegloopt als hij los zit.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb ook een flexi gebruikt, tot ik er achter kwam wat voor ondingen het kunnen zijn.

Ik heb ze nog wel in huis maar zou het alleen in het bos gebruiken.

Simba heeft er nog een handje van om niet altijd terug te komen als ik hem roep.

Dus dan is het voor het bos ideaal zodat hij meer ruimte heeft om lekker te snuffelen.

Verder heb ik ook nare ervaingen gehad.

Maanden geleden was ik aan het wndelen met Jut en Jul en kwam ik een JR aan de flexi tegen.

De JR was nogal opdringerig en ik had Nala en Simba al heel kort bij me.

De baas van de JR kun hem/haar niet zo snel bij zich krijgen waardoor ik Nala en Simba met tuigje en al in de lucht moest tillen.

Ook zie je vaak dat ze de honden niet hebben geleerd om te gaan zitten voor ze overstekken.

Dan zie je van die het gaat net goed momenten omdat er dan net een auto aan komt.

Doodeng vind ik dat om te zien. 

Verder zou ik een flexi nooit gebruiken als ik gewoon in de wijk aan het wandelen ben.

Een vriendin van me heeft ook een chi en die gebruikt ook een flexi.

Als ik die uitlaat heb ik de flexi op de rem staan zodat ze niet verder kan dan die van mij kunnnen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn ergernissen:

Als ik onze straat in kom rijden lopen er vaak mensen over de stoep met een flexi. Stoep is smal en weg is druk. Met de flexi in vrijstand kan je niet corrigeren. Heb het één keer mis zien gaan: fietste met m'n hond aan de overkant. Klein hondje op de stoep aan de flexi schiet op mijn hond af...*baf*, zo tegen de bumper van een auto. Een halve seconde eerder en hij was hartstikke dood geweest. Nu vooral erg geschrokken. Ben dus altijd behoedzaam als ik iemand daar met zo'n onding zie lopen.

Andere ergernis: mensen met een flexi aan een halfcheck, slipktting of halti. Je snapt toch zelf dat zo'n ding een constante druk houdt en dat dat dus niet werkt met een correctiehalsband??? *zucht*

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb niks tegen de flexi, wel tegen sommige manieren van gebruik.
Vooral als dat inhoudt dat de hond aan de flexi alle meters krijgt die dat ding bezit, en daarmee met mijn benen en de poten van mijn hond in de knoop komt.

Hoe vaak ik niet een hondje (sorry, maar meestal zijn het kleintjes) aan de overkant ineens de straat op zie vliegen omdat er naar mijn hond gesnauwd en geblaft moet worden.
Komt er een auto dan is het te laat.

Het is in mijn ogen vooral handig als je alleen bent met je hond.
Ik heb na lang twijfelen er zelf ook eentje aangeschaft en gebruikt, maar inmiddels kies ik toch weer voor de lange lijn.
Voor mijn gevoel toch prettiger omdat hij dan niet die voortdurende spanning aan zijn nek heeft.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ligt het dan niet aan de gebruiker? :D ik heb er soms een ADHD bulldog aanhangen en nog NOOIT iets mee voorgehad, omdat het vrouwtje zo goed oplet en tijdig terug in kort gaat ^_^

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik vind het ondingen! Je kunt niet corrigeren of op tijd ingrijpen als de situatie uit de hand dreigt te lopen. En zoals Jaimie al zegt, inhalen duurt heel lang.

Nu heb ik een puber van 95+kilo, die dol is op mensen, en ze het liefst ook allemaal groet......Ik zie me al lopen! Nee dat zou een chaos worden ;-)
Bovendien, als hij gaat trekken....dat houd ik nooit joh! "

 Sorry voor de 2 doggies...klikte ernaast

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: wat is wijsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^