Trap lopen (lees: 2 treden)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Hallo,

 

Ik zocht - misschien te snel? - meer informatie op dit forum over pups en trappen lopen. Ik kwam op het eerste zicht enkel topics tegen waarin de TS het over 'volledige trappen' (> 10 treden) heeft.

 

In mijn geval zijn het slechts 2 treden: een op- en afstapje tussen de buitenomgeving en de gang. Ik weet dat het onverstandig is om een pup volledige trappen te laten doen, maar til ik hem best ook op bij het in- en uitlaten voor een plasje/wandeling?

 

Groetjes,

Michael en Lex (13 weken)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien nu nog wel, al denk ik dat het wel een verschil maakt hóe hij die 2 treden neemt. Laat je hem er keihard op en af rennen, dan is dat niet zo verstandig, stapt hij gewoon netjes op en af dan is het niet erg lijkt mij. Hij moet tenslotte ook wel eens een stoeprand op/af.

 

Maar misschien zijn er meer ervaren mensen die daar anders naar kijken (hier gewoon drempel over en we staan buiten).

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

Hallo!

 

Gebeurt - bewust zo aangeleerd - vrij gecontroleerd: zitten voor binnen- en buitengaan en op commando voorzicht op- en af de trap. Net om die reden maakte ik me voordien geen zorgen. Het was omwille van een discussie op Facebook dat ik begon te twijfelen of dit wel dan niet verstandig was :-)

 

Hieronder (een heel slechte, sorry) foto van onze dorpel waarover ik het heb:-)

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Desnoods til je de pup een tijdje op en zet hem op de grond.

Hier bv ,sommige stoepranden zijn best hoog.

Onze pup heb ik geholpen en later ging het vanzelf.

Rustig aan doen het zijn maar 2 treden,kan toch ook?

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Misschien bij het eraf gaan wel optillen, soms gaan ze zo wild naar beneden

maar dat kun jij het beste inschatten ;) 

 

Maar als hij rustig doet zou ik me er niet te druk om maken hoor

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik vind dat zo'n opstapje makkelijk kan hoor, pupjes zijn ook weer niet van suiker  Gewoon een beetje rustig aan doen, zodat hij er niet vanaf vliegt en verkeerd kan neerkomen. Hele trappen kunnen inderdaad een flinke belasting zijn, zeker voor een groot ras, maar een opstapje hier en daar maakt echt helemaal niks uit, dan is apporteren bijv nog een grotere belasting.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

een pup kan je best 2 treden trap leren lopen. ik zou beginnen met alleen erop te laten lopen. natuurlijk begeleid.
en dan 1 of 2x per week leren eraf te gaan.
mijn osteopaat adviseert ook een pup dit al te leren (maximaal 3 treden, maximaal 3 x per week). niet dagelijks te doen maar wel te leren dus.
nu is hij namelijk nog goed te controleren en als hij het nu goed en netjes leert is dat alleen maar beter voor later en daarbij is het goed voor de motorische en neurologische ontwikkeling.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Dat kan een pup echt wel lopen, hoor. Wij wonen split level, dus mijn hond moet altijd trappen lopen, van hal naar keuken 5 treden en van keuken naar woonkamer 7 treden. 

Met een week of 15 ging hij trap op, met 17 a18 weken liep hij ook trap af. Ik probeerde het wel zo veel mogelijk te beperken, maar met een maand of 4 was tillen geen optie meer, te zwaar geworden. 

 

Als je hond rustig die trappen neemt, is er niets aan de hand. 

 

honden page profiel Michael MorasMichael Moras

honden foto van Michael Moras

" Dat kan een pup echt wel lopen, hoor. Wij wonen split level, dus mijn hond moet altijd trappen lopen, van hal naar keuken 5 treden en van keuken naar woonkamer 7 treden. 
Met een week of 15 ging hij trap op, met 17 a18 weken liep hij ook trap af. Ik probeerde het wel zo veel mogelijk te beperken, maar met een maand of 4 was tillen geen optie meer, te zwaar geworden. 
 
Als je hond rustig die trappen neemt, is er niets aan de hand. 
  "

 

Ja, hij raast er niet over. Zoals ik aanhaalde: netjes zitten voor de trap totdat ik oké geef om rustig de trap op en af te gaan. Meestal rekt hij zich dan nog lekker uit op de tussentrede :-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"  
Ja, hij raast er niet over. Zoals ik aanhaalde: netjes zitten voor de trap totdat ik oké geef om rustig de trap op en af te gaan. Meestal rekt hij zich dan nog lekker uit op de tussentrede :-) "

 Geen zorgen dus! Over de hele wereld lopen zwerfhonden, die zijn ook pup geweest en daar was ook niemand die keek of ze wel goed de trappen af gingen. in Thailand en Brasilië, heb ik er veel gezien en ze liepen allemaal nog 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen zorgen, begeleid je pup, zo jong til je hem op en eraf, straks wat ouder dan altijd begeleiden de trap op en af. nimmer alleen laten gaan, dan gebeurt er niets. laat je je hond roetsen gebeuren er ongelukken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^