Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kimberley (Gast)

Hallo,  effkes hulp nodig :(  wij hebben een dobermanpup(nu 6 maanden oud) die gewoonweg niet alleen kan zijn. We hebben haar gekocht in een kennel toen ze 3 maanden oud was. Gelijk geleerd om in de bench te slapen. De eerste maand ging dit prima nu breekt ze de bench gewoon letterlijk af als we weg zijn. Eens ze los is pakt ze vanalles om stuk te bijten Doet ze ook terug in huis(anders volledig zindelijk) doet zelfs de deuren open en zet haar vernielzucht gewoon verder in de gang,badkamer,..... Telkens we thuiskomen of opstaan hebben we meer dan een half uur kuiswerk en begint kostelijk te worden ook.heeft er soms iemand tips om dit af te leren want moet binnen 7 weken bevallen en is het voor mij onmogelijk om snacht te kuisen voor ik de kleine eten geef. We zitten echt met onze handen in het haar en als het van mijn vriend afhangt moet ze weg tegen de bevalling. Maar dit zie ik niet zitten want is voor de rest een schat van een hond

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd, en hoe lang moet ze alleen zijn?
Als je vriend het niet meer ziet zitten, herplaats haar dan zo snel mogelijk want dit is ontzettend sneu en traumatisch voor de pup.

Kimberley (Gast)

Ik wil haar niet wegdoen want Tes echt een schat. Daarmee dat ik hoop hier tips te krijgen hoe ik het terug kan oplossen. Telkens als we haar in de bench deden kreeg ze iets lekkers om te eten. Ben thuis door mijn zwangerschap dus heb haar geleidelijk aan geleerd om alleen in haar bench te blijven.Eerst een paar minuten terwijl ik in een andere kamer was en zo langzaam opgebouwd naar 10 min dan 15 dan 20,.... Ze slaapt ook gewoon in haar bench als we thuis zijn want ze verkiest haar bench boven gaat mand. Maar na een maand brak ze de bench gewoon af. Hebben er zeker al 5 gekocht in de 3 maanden dat we haar hebben. Nu laat ik haar gewoon los(bench blijft open) want ze bijt de spijlen van de bench gewoon stuk zodat ze een gat heeft om door te kruipen maar zo heeft ze wonden en ben bang dat ze zich eens serieus gaat pijn doen. Ze moet maximum 2a3 uur alleen zijn(als ik naar de winkel moet ofzo) en snachts. Maar ze slaat in de eerste minuten al toe. Eens je savonds boven bent hoor je haar gelijk op/tegen alles aanspringen. Tegen da je terug  beneden bent heeft(5min) heeft ze al in huis gedaan en ligt er al vanalles op de grond. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Waar heb je hem gekocht?


Als ze los is en dingen stuk bijt, hoe reageren jullie daarop?

Hoevaak, en hoelang word hij uitgelaten?

Staat je vriend er helemaal niet meer achter?

Kimberley (Gast)

Ze komt van een kennel. Was 3 maanden oud toen we haar kochten. We kuisen gewoon alles op terwijl ze buiten is want straffen heeft geen zin tenzij je haar op heterdaad betrapt. Maar ze is slim genoeg om onschuldig over te komen. Kom je savonds naar beneden als je haar bezig hoort ligt ze gelijk in haar bench als ze hoort da je naar beneden komt zodat het lijkt dat het niet van haar is. Ze gaat tijdens de dag veel buiten en speel dan ook met haar zodat ze haar energie kwijt geraakt. Mijn vriend gaat er smorgens en savond voor of na werk een lange wandeling mee doen. Als ik naar mijn ouders ga neem ik haar ook geregeld mee zodat ze kan spelen met mijn vaders akita. Maar is nu reeds een hele tijd dat we dagelijks 3tot4 keer meer dan een half uur werk hebben om alles op te ruimen en mijne vriend heeft alle moed verloren en denk niet dat we het haar zullen kunnen afleren. Wil haar ook niet in een ren opsluiten buiten want vind dit geen leven voor een hond :(

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou contact opnemen met een goede gedragstherapeut, als het alternatief is haar te herplaatsen.

Als dit echt om verlatingsangst gaat zullen jullie het alleen zijn weer stap voor stap moeten opbouwen, net als in het begin.

Hebben jullie een bepaald ritueel als jullie de deur uitgaan? Wordt de hond op dat moment al zenuwachtig/nerveus? Is dit gedrag van de ene op de andere dag ontstaan of geleidelijk? Gedraagt ze zich ook zo als jullie uit het zicht zijn, maar wel nog aanwezig zijn in huis? Is het een hondje dat jullie overal en altijd volgt?

Is het een optie haar (tijdelijk) in een bepaalde kamer te zetten als jullie weggaan, waar ze geen 'schade' kan aanrichten, bijvoorbeeld een hal?

Volgende forumvraag: Sloper!! Verlatingsangst?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^