Het grote Team Podenco foto en avonturen topic! pag.10 - foto-update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Die laatste foto is zo ontzettend mooi:-D

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Lief die laatste inderdaad. Leuk topic!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

H die filmpjes! En die fotooo, smelt

het zijn wel echt knapperds he...

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Je moet er van houden, denk ik. Ik vind ze prachtig :-D Vooral Cosmic. Wispa ziet er wat "smutsiger" uit omdat haar vacht wat langer is, en omdat ze wit is (lees: gelig). En Luuk's korte pootjes.. enorm schattig hoor, maar ik ben toch wel écht van de lange stelten O-)

Op straat vinden mensen Luuk vooral schattig, en hebben ze vaak een sterke voorkeur naar óf Cosmic, óf Wispa. Overigens word ik tegenwoordig niet meer zo vaak aangesproken op straat. Ze zijn nogal blafferig momenteel dus mensen lopen om ons heen alsof we de zwarte pest met ons meedragen O-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Je moet er van houden, denk ik. Ik vind ze prachtig :-D Vooral Cosmic. Wispa ziet er wat "smutsiger" uit omdat haar vacht wat langer is, en omdat ze wit is (lees: gelig). En Luuk's korte pootjes.. enorm schattig hoor, maar ik ben toch wel écht van de lange stelten O-)

Op straat vinden mensen Luuk vooral schattig, en hebben ze vaak een sterke voorkeur naar óf Cosmic, óf Wispa. Overigens word ik tegenwoordig niet meer zo vaak aangesproken op straat. Ze zijn nogal blafferig momenteel dus mensen lopen om ons heen alsof we de zwarte pest met ons meedragen O-) "

 

Ik hou van ze allemaal!!!  Ik vind Mik alleen minder leuk als ze mij 's ochtends wakker maakt met een kusjesaanval hahaha maar dat ze voortaan gelukkig niet meer doen

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wouw hier nu ook een podenko achtige hond in huis. Wat een prachtige hondjes heb je! Wat zijn ze lief he?

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mik heeft het talent om een verschrikkelijke draak te zijn maar dat zo te draaien dat óf Wispa daar de schuld van krijgt, óf je het stiekem toch schattig vindt. Net zoals die kusjesaanval 's morgens vroeg. Ergens is het gewoon een rotstreek, om zo rond 6 uur 's morgens in iemands gezicht te springen. Maar.. kusjes! O-) Of wanneer ze een kat ziet en eventjes héél zacht in Wispa's oor piept waardoor die compleet over de rooie gaat omdat ze Mik's spanning voelt maar niet weet wát en wáár het is, waarna Wispa de schuld krijgt, want "wat loopt die toch altijd te krijsen" ;-)

Dondersteentjes zijn het, maar inderdaad wel héél lief. Geen greintje agressie (nou ja, Wispa hapt naar kindjes als ze haar bespringen, maar die ziet ook niks..) te bespeuren, heel zachtaardig (behalve tijdens ochtend-kusjes-aanvallen) en lekkere bankhangers in huis!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Wat zijn het toch speciale honden en ze zijn zo leuk heerlijk om jou verhalen te horen en de foto's en filmpjes ;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Mik heeft het talent om een verschrikkelijke draak te zijn maar dat zo te draaien dat óf Wispa daar de schuld van krijgt, óf je het stiekem toch schattig vindt. Net zoals die kusjesaanval 's morgens vroeg. Ergens is het gewoon een rotstreek, om zo rond 6 uur 's morgens in iemands gezicht te springen. Maar.. kusjes! O-) Of wanneer ze een kat ziet en eventjes héél zacht in Wispa's oor piept waardoor die compleet over de rooie gaat omdat ze Mik's spanning voelt maar niet weet wát en wáár het is, waarna Wispa de schuld krijgt, want "wat loopt die toch altijd te krijsen" ;-)

Dondersteentjes zijn het, maar inderdaad wel héél lief. Geen greintje agressie (nou ja, Wispa hapt naar kindjes als ze haar bespringen, maar die ziet ook niks..) te bespeuren, heel zachtaardig (behalve tijdens ochtend-kusjes-aanvallen) en lekkere bankhangers in huis! "

 Ja dat valt mij hier ook op, ze kunnen zich makkerlijk heerlijk neergeven. Bij jullie dan op de bank maar hier in zijn mandje. Enorm veel rustiger als bijvoorbeeld mijn stabij, die is veel nerveuzer. De podenko heeft wat dat betreft een enorm goede invloed op Ozzie, die nu eindelijk eens een keer zich neergeeft op zijn stoel dankzij...Het karakter van de podenko bevalt mij ook heel goed. Heel aaanhankelijk, baasgericht, behalve als hij eenden of wild ziet..wil ook enorm veel kusjes geven..enthousiast blij Super leuk!

 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Jaa, gek is dat eigenlijk, hé? Op een afgesloten terrein (bijvoorbeeld het trainingsveld bij de hondenschool) is Cosmic de meest baasgerichte hond die er is, ik vraag me wel eens af of ze geen nekpijn krijgt van het omhoog kijken. Wispa heeft dat iets minder, maar is nog steeds erg baasgericht op het veld.

Maar laat ze ergens los, of probeer (aangelijnd) langs een kat te lopen, en het is alsof je als sneeuw voor de zon gesmolten bent, je aanwezigheid wordt totaal niet meer erkend ;-) Van de week was ik op een losloopveld met Podenco Hugo (en zijn baasje en vrouwtje) en Wispa is daar altijd de omheining aan het afzoeken (wáár kan ik eruit!). Ik liep echt.. drie meter achter haar en probeerde haar aandacht te krijgen door haar naam te zeggen, kusgeluidjes, etc., maar niks. Ze draaide haar oor niet eens uit beleefdheid mijn kant op, wat Cosmic nog wel eens doet (ja, ik hoor je, en ik kies er bewust voor om toch gewoon door te lopen, doei!). Het is dan alsof je tegen een muur praat, alsof ze hartstikke doof is.

Het blijven bijzondere beestjes.. Bijna niet vergelijkbaar met andere hondenrassen.. Zeker als ik ze vergelijk met bijv. Punk..

Stuurde ik Punk van de bank, dan deed ze dat. Doe ik dat met de Podjes, dan kijken ze even op, zo van, wat mót je? En vervolgens slapen ze ongestoord verder. Probeer je ze uiteindelijk van de bank af te duwen dan laten ze zich als dood gewicht van de bank afstorten om er vervolgens weer net zo snel op te kruipen.

Of wanneer ik Punk riep, en ze wilde eigenlijk niet komen. Na even aandringen kwam ze dan tóch maar. Willen de Poddies niet komen, dan komen ze niet. Of ze rennen nóg sneller weg, of het interesseert ze werkelijkwaar helemaal niets, en ze lopen ongestoord net buiten handbereik verder.

Of wanneer ik in huis iets van ze wil, een tuigje omdoen of even ergens naar kijken. Normaal zijn ze niet van me af te slaan, maar als ze voelen dat ik iets van ze wil, doen ze alsof ze ontzettend mishandeld worden.

Of wanneer mijn vriend hier aankomt, en Cosmic doet alsof hij regenbogen poept en één of andere God is, om hem na tien minuten de rest van het weekend geen blik waardig meer te keuren.

En oh wee als we buiten door de modder moeten.. Luuk en Wispa vinden dat niet zo'n probleem. Dus die lopen lekker voor me uit. Maar Cosmic doet alsof de wereld vergaat, en die trekt dus terug. Dan word je half uit elkaar getrokken en kijkt iedereen MIJ boos aan. NEE, ik wil niet. Loop nou eens door! ;-)

Maar goed. Ze zijn wel heel erg leuk.. een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en een dag niet lachen terwijl je een Podenco in huis hebt is onmogelijk.

Ik moest ook zo om Hugo lachen van de week. Cosmic en Wispa kropen in zijn bench, en hij duwt met zijn poot het deurtje dicht. Zo van, HA, gevangen! Zo doen ze dat bij mij ook altijd! ;-) Echt, dan kom je toch niet meer bij :-D

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Veel van wat jij aangeeft herken ik inderdaad van de paar dagen dat Migualin hier is. Intelligent ook wat ze allemaal kunnen bedenken. Pakken alles snel op. Wel fijn dat je het baasgerichte ook bevestigt..

Ja lachen moet je zeker met zulke clowns in huis! Wanneer ik M. in zijn bench doe, maakt Ozzie de bench weer open met zijn neus. Zo van: "hij moet niet in een bench hoor, ik kan het weten...." 

Wanneer ze gaan jagen verdwijnen ze dan bij jou of komen ze ook weer makkelijk terug? Hoe doen ze dat dan?

Wat betreft het lachen heb ik hier een hond die ook kan lachen en daarbij helemaal straalt...zo grappig om te zien..Verder ook heel sociaal goede duidelijke hondentaal! Dit is echt Ozzie zijn knuffelhondje.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig :) en dat aankijken en steeds half de oogjes dicht hihi Hier met Sadi nog nooit meegemaakt.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het loslopen is bij alle drie héél verschillend.

Wispa speelt eerst heel enthousiast met Mik. Om vervolgens ineens de andere kant op te rennen en aan de horizon te verdwijnen. Je kunt roepen wat je wilt, het komt dan niet meer door. Wispa loopt gestaag rechtdoor, je moet haar echt gaan zoeken want ze komt niet zomaar meer terug.

Cosmic rent ook heel hard weg, maar vaak zie je haar nog wel een keer langs denderen of terug komen voor een snoepje, om vervolgens weer lekker door de bosjes heen te gaan racen. De keren dat ik Cosmic echt kwijt geraakt ben was mijn eigen schuld. Ik ging dan lopen zoeken en ging steeds verder weg bij de plek waar zij weg liep, en waar zij nog steeds in de buurt was. Mijn ervaring met Cosmic is dat doorlopen het beste werkt, of blijven wachten waar je haar als laatst zag.

Luuk trekt graag sprintjes, om vervolgens weer om te draaien, want pff, nu zijn we wel érg ver weg.. Bij hem werkt het ook om om te draaien, zo van, doei Luuk! Dan komt hij als een malle aanrennen. Bij Cosmic en Wispa werkt dat overigens niet. Die staan op zo'n moment gewoon echt "uit".

Wispa laat ik niet meer los. Na een aantal "close calls" waarbij ik haar nog net voor de weg kon tackelen in de berm e.d. ben ik er klaar mee - voor háár veiligheid én voor mijn bloeddruk. Ze gaat gewoon echt niet meer los, enkel op omheind terrein, en ook dan liefst aan een lange lijn, want ze komt overal uit.

Cosmic mag los op de dagen/momenten dat ik geen haast heb (want je bent zo een uur langer op pad dan gepland) en op plekken waar ze zichzelf en anderen weinig schade toe kan brengen mocht dat aan de orde zijn. Dus niet bij prikkeldraad of wegen, niet waar veel wild zit, etc. Tot op heden heeft ze nog nooit iets gevangen, maar daar lijkt ze ook niet heel erg mee bezig. Ze is gewoon haar benen aan het strekken ;-)

Ook Luuk mag los op plekken waar geen wegen in de buurt zijn. Hij doet het super netjes, het los lopen, maar het blijft een Podenco en ik realiseer me dat dit ieder moment om kan slaan. Cosmic was het eerste half jaar ook héél braaf.

Wat een lekker smoeltje op je foto, trouwens! :-D

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Het loslopen is bij alle drie héél verschillend.

Wispa speelt eerst heel enthousiast met Mik. Om vervolgens ineens de andere kant op te rennen en aan de horizon te verdwijnen. Je kunt roepen wat je wilt, het komt dan niet meer door. Wispa loopt gestaag rechtdoor, je moet haar echt gaan zoeken want ze komt niet zomaar meer terug.

Cosmic rent ook heel hard weg, maar vaak zie je haar nog wel een keer langs denderen of terug komen voor een snoepje, om vervolgens weer lekker door de bosjes heen te gaan racen. De keren dat ik Cosmic echt kwijt geraakt ben was mijn eigen schuld. Ik ging dan lopen zoeken en ging steeds verder weg bij de plek waar zij weg liep, en waar zij nog steeds in de buurt was. Mijn ervaring met Cosmic is dat doorlopen het beste werkt, of blijven wachten waar je haar als laatst zag.

Luuk trekt graag sprintjes, om vervolgens weer om te draaien, want pff, nu zijn we wel érg ver weg.. Bij hem werkt het ook om om te draaien, zo van, doei Luuk! Dan komt hij als een malle aanrennen. Bij Cosmic en Wispa werkt dat overigens niet. Die staan op zo'n moment gewoon echt "uit".

Wispa laat ik niet meer los. Na een aantal "close calls" waarbij ik haar nog net voor de weg kon tackelen in de berm e.d. ben ik er klaar mee - voor háár veiligheid én voor mijn bloeddruk. Ze gaat gewoon echt niet meer los, enkel op omheind terrein, en ook dan liefst aan een lange lijn, want ze komt overal uit.

Cosmic mag los op de dagen/momenten dat ik geen haast heb (want je bent zo een uur langer op pad dan gepland) en op plekken waar ze zichzelf en anderen weinig schade toe kan brengen mocht dat aan de orde zijn. Dus niet bij prikkeldraad of wegen, niet waar veel wild zit, etc. Tot op heden heeft ze nog nooit iets gevangen, maar daar lijkt ze ook niet heel erg mee bezig. Ze is gewoon haar benen aan het strekken ;-)

Ook Luuk mag los op plekken waar geen wegen in de buurt zijn. Hij doet het super netjes, het los lopen, maar het blijft een Podenco en ik realiseer me dat dit ieder moment om kan slaan. Cosmic was het eerste half jaar ook héél braaf.

Wat een lekker smoeltje op je foto, trouwens! :-D "

 Ja schattig smoeltje toch? Een lachebekje. Wat ik van jou begrijp is het met een podenco dus behoorlijk onbetrouwbaar om los te laten lopen. Ze houden je eigenlijk vierkant voor de gek met hun baasgerichtheid:-) Ik lees idd ook dat ze gefokt zouden zijn om zelfstandig te jagen...net zo als een stabij zeg maar. Ozzie loopt ook los is ook een jachthond, maar kan ook omslaan....wel overeenkomsten.

 

Deze macho gringo hier dusz maar voorlopig zeer goed aangelijnt houden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De Berner staat van nature niet super bekend om jacht (al komt het wel voor) Sadi wou van de week aangelijnd en wel een vogel bovenuit de heg vangen. Dus ook voor haar geldt oppassen geblazen. Komt bij dat Sadi dan zulke bokkensprongen maakt dat ze lelijk onderuit gaat en zich zou kunnen bezeren. (ze heeft geen weet van haar logge lichaam, denkt dat ze klein is of zo).

 

Toch is het wel heel leuk die verschillen ook zo te lezen. En genieten gelijkertijd als ze even los gaan want het is gelijkertijd zo mooi die vrijheid te zien. (totdat ze je niet meer zin of horen, Ikzelf had toen we veel met Sadi naar bussloo gingen wel graag dat ze in zicht bleef en dat deed ze ook, maar ik vrees dat als ik haar nu los zou laten ze oogkleppen op heeft met nog maar 1 instelling "gaan met die banaan". 

Hier druk bezig met haar conditie om weer naar los laten toe te werken maar de eerste tijd voor zeker in omheind gebied.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Dat maakt het zo dubbel.. Als ik Mik in volle snelheid aan de horizon zie verdwijnen dan denkt een deel van me - shit.. nu moet ik een uur gaan zitten wachten. Maar een ander deel van me geniet van hoe zij van haar vrijheid geniet :-)

Overigens; vanavond aten we nasi, en.. KROEPOEK!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Begrijp ik.

 

Lekker 

honden page profiel Manfred, baasje van Hugo en MollyManfred, baasje van Hugo en Molly 3 doggies

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

"
...
Ik moest ook zo om Hugo lachen van de week. Cosmic en Wispa kropen in zijn bench, en hij duwt met zijn poot het deurtje dicht. Zo van, HA, gevangen! Zo doen ze dat bij mij ook altijd! ;-) Echt, dan kom je toch niet meer bij :-D "

 

Haha, ja :-)

 

Wat ik ook zo grappig vond, dat ze in processie naar boven gingen, blinde Wispa voorop, dan Cosmic en dan Hugo, het vervolgens een tijdje doodstil boven was en daarna de processie in dezelfde volgorde weer naar beneden kwam. En Luuk maar kijken, want met geen haar op zijn hoofd dacht hij eraan om met zijn korte pootjes ook naar boven te gaan op zo'n open trap.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Haha, stelletje portretten dat het zijn, staan ze in de file op de trap ;-)

Ik moet wel zeggen dat toen Cosmic en Hugo samen naar boven gingen het héél lang stil bleef.. O-)

Nog een fotootje van vandaag, om het af te leren.



Lekker op pad hier in het buitengebied met de Podjes, Meneer Luuk lekker los en de dames aan de flex. Lekker weer een uur vol gewandeld :-) Heerlijk hier tussen de weilanden, met alleen maar rust om ons heen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Haha, stelletje portretten dat het zijn, staan ze in de file op de trap ;-)

Ik moet wel zeggen dat toen Cosmic en Hugo samen naar boven gingen het héél lang stil bleef.. O-)

Nog een fotootje van vandaag, om het af te leren.



Lekker op pad hier in het buitengebied met de Podjes, Meneer Luuk lekker los en de dames aan de flex. Lekker weer een uur vol gewandeld :-) Heerlijk hier tussen de weilanden, met alleen maar rust om ons heen. "

 Mooie foto's zo aan de flex.. Hebben jouw podenko's een dekje om tegen de kou? 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  Mooie foto's zo aan de flex.. Hebben jouw podenko's een dekje om tegen de kou?  "

 



Ja, als het vriest en ze zitten aan de korte lijn (dus rennen zichzelf niet warm) zelfs een winterjas. Als het vriest maar ze gaan wel actief zijn dan een trui. Ook als het frisjes is en ik weet dat ik ergens moet gaan wachten waarbij ze dus stil moeten zitten krijgen ze een trui aan. Anders gaan ze vreselijk piepen en rillen.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Die foto van de 20e is ook mooi, alledrie op een rijtje, " staan we zo goed op de foto?" Leuk al jouw verhalen!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik geniet ook altijd van de verhalen.
Heerlijk ;-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Thanks! Het mooie vind ik nog wel dat ik ze zo niet neergezet heb. Da's eigen initiatief. Wat dat betreft zijn ze een "eenheid" met z'n drietjes. Sowieso zijn ze graag bij elkaar, maar het valt me op dat ze ook regelmatig netjes "op een rijtje" gaan staan/zitten/liggen als ze even ergens op moeten wachten of als ze iets willen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Oh ja, en uit de reeks knuffel-met-Luuk foto's..


Yep, zo slaapt hij dus echt. Let niet op mijn hoofd.


Samen op de bank hangen :-)


Snurk.

Eeeen last but not least.


Luuk die klaar is om naar bed te gaan en met zijn knuffel zit te wachten tot ik mijn tandjes heb gepoest O-)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Kijk hoe lieffff echt een knuffeldiertje <3

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Jaa, super fijn zo'n knuffeltje! <3 Zeker omdat de dames wat dat betreft toch wat meer "op zichzelf" zijn :-)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Heeeeerlijke kroelfoto's! Wat een heerlijk hondje om op te mogen vangen (of zit Luuk al vastgeroest? ;-) )

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Heeeeerlijke kroelfoto's! Wat een heerlijk hondje om op te mogen vangen (of zit Luuk al vastgeroest? <img class=" /> ) "

 



Yup.. Luuk zit inmiddels alweer ruim een maand vastgeroest.. O-)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

"  


Yup.. Luuk zit inmiddels alweer ruim een maand vastgeroest.. <img class=" /> "

 



Echt? :-D vastgeroest voor de rest van zijn leven? :-D Niet dat het me iets verbaasd maar ik vind het heeel leuk! Meant to be, die Luuk vastgeroest in je bed ;-)

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Het vertrouwen van een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^