Zindelijk maar niet 's nachts.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rommel (Gast)

Mijn puppy heeft de leeftijd bereikt van (bijna) 12 weken ondertussen. Ik ga om de 2 uur naar buiten en overdag is hij proper in huis (op enkele ongelukjes na). 's nachts slaapt hij in zijn Bench met het deurtje open. Vaak plast & poept hij nog binnen 's nachts. Meestal laat ik hem uit om 23-24u en sta ik om 07:00. Midden in de nacht opstaan doe ik niet.   Een bevriende collega heeft mij verteld om 's nachts zijn Bench op slot te doen.  Omdat een hond zijn eigen nest niet bevuild en daarom zal ophouden? Is dit een goeie manier? Als een mens naar de WC moet maar op een bepaald moment kunnen wij het niet meer houden, doen wij het toch ook in ons broek?   Kan ik dan geen gebruik maken van een puppytrainer 's nachts?         

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Waarom wil je niet op staan in de nacht? 7 uur is best wel lang voor een pup van 12 weken.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Bench gewoon op slot doen, maar dan wel 1 of 2x opstaan midden in de nacht om hem uit te laten.

Na een week bv om 2u opstaan, sta je een week telkens om 3u op, zo verleng je elke week of elke twee weken met een uurtje tot je helemaal niet meer hoeft op te staan!

 

Zo werkte het hier prima.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Een pup opsluiten in een bench om hem zindelijk te maken vind ik persoonlijk een beetje sneu voor het diertje. Wat je zelf zegt, wij mensen kunnen het uiteindelijk ook niet meer ophouden, een hond heeft dat ook. De pup zal inderdaad zijn nest niet willen bevuilen, maar ja, als je moet... dan moet je gewoon! Hij zal vast proberen om het op te houden, voor in hoeverre zo'n jonge pup dat kan. Maar 7 uur behoefte ophouden, helemaal alleen. Dat is voor zo'n jong diertje lastig.

Je zult of wat meer geduld moeten hebben tot hij het goed heeft geleerd (ook in de nacht verbeterd dit met de tijd), of af en toe in de nacht eruit om hem naar buiten te laten.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou ervoor kiezen om dan toch 1x op te staan in de nacht... als je dit een week zou doen, dan is de kans heel groot dat je pup straks ook 's nachts zindelijk is.

 

Het is even investeren... maar dan heb je er alleen maar plezier van... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat goed dat het overdag al zo goed gaat! 

 

 Waar slaap hij 's nachts? Beneden in de bench? Heb je dit opgebouwd? Plassen kan nl ook komen doordat hij alleen zijn nog spannend vind. 

 

Of hij kan het nog niet zo lang ophouden, dus toch even je wekker zetten.

 

Opsluiten in de bench, nee, als ze moeten plassen, dan moeten ze, zelfs in de bench.

 

Het nadeel van een puppy trainer is, dat ze geen link leggen met buiten plassen. Als de puppy trainer weg is, zullen ze bvb op de voordeur mat gaan plassen.

 

Mijn hond sliep als pup naast mn bed in een doos, later gewoon in bed. Als ze moest plassen, werd ze wakken, hup plasje doen en verder slapen. Ik vond dit het handigst en gezelligst. Zo was ik altijd op tijd. Ze begon vanzelf door te slapen, maar dat duurde wel even

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

dubbel

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Puppy's kunnen lichamelijk nog geen hele nacht hun plas en poep ophouden. Hij wil zijn behoefte ook niet in zijn nest doen maar hij kan het zolang niet ophouden en doet het toch, dat is niet alleen niet leuk voor jou  maar ook niet voor de hond. De wekker zetten en uitlaten is de oplossing totdat hij het wel op kan houden.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Waarom wil je s'nachts niet opstaan? Overdag is hij zindelijk omdat je hem ieder 2 uur uitlaat en dat doe je s'nachts niet, dus logies dat hij niet zindelijk is.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Polly is nu vier maanden, en is 's nachts ook nog niet zindelijk. Af en toe wel al een droge nacht, dus het zit er wel aan te komen.

Je kan kiezen denk ik: of je staat op of je ruimt 's morgens plasjes en drolletjes (voor die optie kiezen ze hier; Polly is de hond van mijn papa).

 

We laten Polly wel buiten als we zelf moeten plassen en Polly aangeeft dat ze moet. Anders laten we haar slapen.

Geduld is een mooie deugd wat dit onderwerp betreft!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou de bench dicht doen en of de wekker zetten of wachten tot hij zich laat horen en dan eruit gaan

je pupje is nog zoooo jong, heel normaal dat hij het niet de hele nacht kan ophouden

gelukkig dat het verder wel goed gaat met de zindelijkheid, hartstikke mooi toch!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^