Oudduitse Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wie heeft er op de hondenpage allemaal een Oudduitse herder?

 

Al jaren ben ik helemaal verliefd op dit ras. Ik hoop ooit een Oudduitse herder aan te kunnen schaffen. Maar voor nu ben ik benieuwd naar HPers met dit ras. En of jullie er wat meer over kunnen vertellen uit ervaring. Het karakter, vacht verzorging, hoe jullie opvoeding ect. van de ODH hebben ervaren enz. Ik heb een fokker voor tegen die tijd op het oog en volg deze fokker op de voet, toch ben ik benieuwd waar jullie ODH vandaan komen.

 

Kijk veel foto's van ODH's op facebook enz en lees veel over het ras. Soms kom ik ODH's tegen in het bos of strand en dan breek ik bijna me nek omdat ik ze nakijk haha. Maar zoveel honden van dit ras zie je niet. En ik hoor graag verhalen uit ervaring!

 

(oja en een fototje plaatsen van je ODH vind ik ook errugg leuk! )

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Heb er zelf geen. Maar toen ik voor een andere hond aan het kijken was ging de strijd tussen een zwitserse herder en de oud duitse herder. Ben uiteindelijk voor de zwitserse herder gegaan omdat het karakter nog wat zachter is en vanwege de kleur. Niet dat ik dol ben op wit, maar het leek me voor de hond fijner als mensen niet bang voor hem zouden zijn. (donkere honden worden vaak als nog enger beschouwd). En helaas zijn er ook voor Obi mensen bang. Veel banger dan toen ik een golden had.. had dat van te voren eigenlijk niet zo zien aankomen. Dus achteraf....

 

Ik kwam met Lobbes wel eens een Oud duitse herder tegen. Prachtige hond... werkelijk waar prachtig. En erg lief en goed luisteren kon hij ook. Hij liet Lobbes altijd met rust, ookal was Lobbes zeker niet altijd de makkelijkste tegen andere honden, hij zocht wel eens ruzie en was daarom vaak aangelijnd. En dit was ook een reu overigens.  Hij was wel erg groot, schofthoogte denk ik toch wel zo groot als Obi nu ca. 75 cm. Hij liep braaf met z'n baasje mee langs de fiets zonder lijn of wat dan ook. 

 

Ik wil eigenlijk ooit nog wel eens een oud duitse herder. Ik ben sowieso dol op herders dusja. Ik hoor altijd dat ze een geweldig karakter hebben en hoe ik de honden ken die ik zo meemaak hier in de buurt kan ik dat wel bevestigen dat dat zo is. Het zijn vooral ook hele imposante honden.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik heb een 'halfje', telt dat? Uit het asiel, mama was een ODH en papa is de jury nog steeds niet over uit. Dit is Gin:

 

 

Ginny is (over het algemeen) zelfverzekerd en sociaal, waaks wanneer het nodig is, nieuwsgierig en een enorme vreetkees. Wel is ze erg koppig en een echte jager, wat ik dan weer niet perse bij de ODH vind aansluiten.

 

Ik breng Ginny eens in de 3 maanden naar de trimmer. Vooral de zachte lange haren achter haar oren en in haar liezen gaan snel in de klit, en ze zit gewoon lekkerder in haar vacht als ze regelmatig heen gaat. Zelf heb ik een waterblazer en trek ik er een slicker door 2x per week.

 

Ik heb het altijd leuk gevonden om met Ginny te trainen, ook al werden we een beetje in het diepe gegooid toen we net begonnen op de hondenschool. Ze hadden alleen nog een plekje vrij in de meer gevorderde groep, en daar zijn wij dus begonnen. Met Ginny kon dat ook; hoewel ze wel graag meedenkt ('maar als we het zo doen, dan is het veel makkelijker' ) wilde ze graag leren. Wel peerde ze hem af en toe om keihard een rondje over het veld te crossen.

 

Naast het jagen (met een beetje pech raak ik haar kwijt in het bos) moet ik met haar ook uitkijken in de buurt van schapen: daar *moet* ze naartoe. Zit er een hek tussen? Daar komt ze wel overheen. Water? Dan zwemt ze wel een stuk. Ze doet de schapen niets, maar drijft ze wel op een kluitje. Voor schapen die dat niet gewend zijn is dat natuurlijk geen pretje... En op zo'n moment is ze ook doof en blind voor andere dingen, dus dat is wel echt een kwestie van opletten en op tijd terug roepen.

 

Ik vind het echt een heerlijk ras

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik heb er 2 en ik zou geen ander ras meer willen

 

het zijn super honden!!

echte gezinshonden, ik doe ook gehoorzaamheid met ze, vinden ze super, zolang als je er maar mee bezig bent zijn ze gelukkig

ik heb een reu en een teef en het zijn van karakter wel 2 uiterste

mijn reu checko is een echte waakhond er zal niemand bij ons op "den hof" komen zonder dat hij het gezien en aangekondigd heeft, Genna daarin tegen die blaft wel mee maar die weet dan weer niet waarom ze blaf .

Genna is ook iets meer gezinshond dan checko, zij komt veel liever knuffelen dan checko. daarnaast is het wel zo dat checko een allemansvriend is en Genna dan weer niet, die is eerder afwachtend naar vreemde toe.

ze gaan ook altijd mee op vakantie naar de sneeuw, vinden ze echt geweldig!!

ook zwemmen is 1 van de favorieten bezigheden.

ik trim ze 2 maal per jaar en verder kam ik ze af en toe, k vind ze heel gemakkelijk in onderhoud.

 

dit is checko

en dit is Genna

en hier is nog een beetje fotospam

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Late reactie wegens omstandigheden.

 

 

@ Gastinnetje; Snap je strijd tussen witte herder en Oudduitse haha. Vind ze beide ook prachtig! Maar heb ietje meer met de Oudduitse. Wie weet misschien ooit ook een witje erbij! :D Zelf ben ik ook helemaal dol op herders dus ik hoop me droom en me passie nog eens waar te kunnen maken naast Senna.

 

 

@ Hannah; Bedankt voor je reactie!! wat een leukerd is Gin. Duidelijk te zien dat er een ODH in zit. Leuk zeg!!

 

 

@ stephanie; prachtig stel ODH heb je!! Mooie zwarte kop heeft Checko. Dat vind ik juist zo mooi bij de ODH soms. Leuk! waar komen je schatjes vandaan? als ik vragen mag

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de oud duitse herder was mijn eerste eigen hond, voor de newfoundlanders, een beter karaktervolle hond kon ik me niet wensen.

heb haar altijd met plezier gehad, en heel erg dat ze er niet meer was, daarna omdat ik niets kon vinden voor een andere pup ben ik overgegaan naar de newfoundlander, en ja eens een newfy altijd een newfy.

maar geen een newfoundlander kan aan mijn duitse herder tippen. :-D :-D :-D

uhhh okee Bams is dan bijzonder. hahaha.
maar ik heb er een heerlijke hond aan gehad... pracht karakter, geschikt voor de africhting, waar ik vele jaren met plezier lid van geweest ben... en ja nog steeds mis ik die bengel.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik heb zelf een gewone duitse herder, maar in princiepe hetzelfde.
Het zijn zeer intiligente honden die graag voor je willen werken.
In tegenstelling tot de mechelse herder is de (oud) duitse herder onder zijn werkzaamheden een rustige hond die niet snel nerveus is.
Het is wel belangrijk dat ze in de puppentijd voldoende slaap en rust krijgen, anders heb je wel een nerveuze hond.
Trainen met een duitse herder moet in rust, en op een positieve manier.
Zet nooit een strenge stem op, want daar zijn ze best gevoelig voor. Als ik streng ben voor mijn hond, dan luisterd hij juist niet en neemt zijn eigen weg.
Het zijn honden die graag met jou samen willen werken, en willen echt werken als in een team.
Als jij vrolijk en positief bent naar hem, dan is hij dat ook naar jou.
Mijn hond kan goed zijn rust vinden in huis, kan met veel dingen goed overweg. Er heeft wel is 30 man in huis gestaan, en daar lag hij uitgebreid tussen te slapen.
Wel is het een hond die waakt, als er iemand aan de deur is, blaft hij.
Stel je hond dan gerust, want hij wilde je alleen maar beschermen.
Beschermen zit ook in het ras!
Als je je hond vroeg socialiseerd met van alles en nog wat, dan zal je daar veel profeit uit halen. Maar doe het niet elke dag, want ze hebben het ook te verwerken nog waardoor ze even hun rust nodig hebben.
Mijn hond kan goed opschieten met andere honden, maar is wel vrij duidelijk in zijn lichaamstaal. Hij gebruikt altijd kalmerings signalen. Hierdoor vind hij het soms wel moeilijk om met bulldoggen om te gaan. Omdat die niet veel kalmerings signalen uit zenden. Mijn hond snapt er dan niet veel van, en weet niet wat hij ermee moet.
Het zijn lieve honden de (oud) duitse herder, maar hou er rekening mee dat niet iedereen dezelfde gedachten heeft er over.
Hoe lief je hond ook zal zijn, je zal mensen tegen komen die bij hoog en laag beweren dat herders vals zijn. De meeste zeggen ook wel is, mijn hond is gebeten door een herder. Vat dit niet te serieus op, en ga er niet over in zitten. Het zijn mensen die niet beter weten. Dit kom ik vrijwel bijna iedere dag tegen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"
Hoe lief je hond ook zal zijn, je zal mensen tegen komen die bij hoog en laag beweren dat herders vals zijn. De meeste zeggen ook wel is, mijn hond is gebeten door een herder. Vat dit niet te serieus op, en ga er niet over in zitten. Het zijn mensen die niet beter weten. Dit kom ik vrijwel bijna iedere dag tegen. "

 

 

Sad but true....

 

Ik wilde EIGENLIJK ook wel een oud duitse herder. Maar ik weet hoe ontzettend bang mensen waren voor onze Duitse herder, Hector. Meest mooie Duitse herder die ik ooit gezien had en heb. Heel donker.. wolfsgrauw maar o zo mooi, groot en imposant. Echt hoe een reu hoort. Mensen waren zo bang voor em.. familie, vrienden zelfs mijn moeder was bang voor em. Waarom geen idee want hij heeft nooit wat gedaan eigenlijk. Daarom voor een witte herder gegaan, gedacht dat ze die wel zouden zien als een minder enge versie. Niet dus... 

 

Mijn oma vond em geweldig als pupje tot ze door had dat die oortjes niet bleven hangen maar omhoog gingen staan en het geen golden was, we hadden het haar ook verteld maar ach had ze niet gehoord schijnbaar. (We hadden eerst Lobbes, onze golden). Toen ze die oortjes zag vond ze em eigenlijk niet leuk meer want het was een herder... 

 

Gelukkig zijn de mensen die ik tegenkom die niet bang zijn,  juist altijd super positief over Obi. Willen alles van em weten, laten hun hond lekker met hem spelen en willen hem graag knuffelen. Velen vinden hem geweldig. Ik hoor het elke keer weer van mensen terwijl Lobbes die aandacht nooit kreeg. Dusja gelukkig zijn er ook zeker veel liefhebbers!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dankje wel voor de reacties weer!!

 

@ Willemijn; Wat grappig dat je eerste een ODH hebt gehad. Leuk zeg!!

 

 

@ Sem; De Duitse Herder vind ik ook geweldig hoor!! Dankje wel. Maar houd van langhaar en de Oudduitse spreekt met net ietsje meer aan haha. Ik weet dat ze niet zo nerveus zijn als Mechelaar of Groenendaeler. Gelukkig! Wat ziet je Duitser er geweldig uit!!

 

Bekend dat veel mensen herders eng vinden.. dat is erg jammer maar ik doe het er maar mee tegen die tijd. Ene oor in, andere uit. Ik ben er gewoon helemaal weg van en weet wel beter bij de meeste herders :D maar het lijkt me toch ook wel moeilijk om dat vaak te horen hoor.

 

 

@ Gastinnetje; wat jammer van je oma :( Het is jammer dat mensen zo snel bevooroordeeld zijn, maja. Obi ziet er super en helemaal niet eng uit. Maar ik weet dat mensen er snel bang voor kunnen zijn, zelfs voor witte herders.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Up

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

Late reactie.... 

kijk eens bij lsohv.nl  

dat is een rasvereniging van odh's.

Daar vind je allerlei fokkers en ook odh's wandelingen, mss is er eentje bij jou in de buurt.... 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat Sem zegt heb ik ook meegemaakt. Mensen die me zeiden..ooit wordt ge gebeten door je herder. Alle herders bijten eens hun baasje.

onzin ! 

 

Nooit heeft hij mij gebeten, een schat van een hond was hij.

En toen was ik nog zo geen schat van een baasje als nu hoor. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Wat Sem zegt heb ik ook meegemaakt. Mensen die me zeiden..ooit wordt ge gebeten door je herder. Alle herders bijten eens hun baasje.
onzin ! 
 
Nooit heeft hij mij gebeten, een schat van een hond was hij.
En toen was ik nog zo geen schat van een baasje als nu hoor.  "

 

Die krijg ik ook vaak te horen. Ik vermoed nog altijd dat deze uitspraak is ontstaan door mensen die geloven dat herders streng (hard) moeten worden opgevoed. Niets is minder waar... Consequent, absoluut, maar met fluwelen handschoenen. 

 

Alle honden zijn geweldige spiegels, maar een herder is dat x10. Behandel ze met liefde en respect, en je zal geen trouwere vriend krijgen. Behandel ze grof, en uiteindelijk krijg je het op je bord. Dat zal vaak jaren duren (want oh, zo trouw), maar herders zijn het toonbeeld van 'boontje komt om zijn loontje'. 

 

Dat soort eerlijkheid is juist waarom ik zo dol ben op herders. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Geen ervaring, maar ik lees graag mee! Vind zeker de wolfsgrauwe herders erg mooi...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil nog even een tip of advies geven, hoe je het opvat, goed bedoeld van mijn kant hoor...

ga niet voor het showmodel, maar voor de werklijn.
showmodel is van de laatste jaren, vroeger bestonden die niet, showmodel heeft een afhangende rug als je ze ziet lopen, dan is het net alsof ze hd hebben met een afhangende rug ... werklijn hebben een normale achterhand met rechte rug.

ga naar tentoonstellingen en laat je goed voorlichten wat betreft showlijn en werklijn.

ze zijn wel terug gekomen van de showlijn, maar deze is erin gefokt dus let daar op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat Sem zegt heb ik ook meegemaakt. Mensen die me zeiden..ooit wordt ge gebeten door je herder. Alle herders bijten eens hun baasje.

onzin ! 

 

Nooit heeft hij mij gebeten, een schat van een hond was hij.

En toen was ik nog zo geen schat van een baasje als nu hoor.  "

 




iedere hond heeft opvoeding nodig, ga je naar een goede fokker waar karakter ook boven aan staat, zijn de herders net zo als een newfoundlander hoor, geen agressie wordt er ingefokt....

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ben juist heel positief in opvoeden van honden en heb gelukkig wel door hoe je om moet gaan met je Herder om een trouwe lieve vriend te krijgen.

Ben inderdaad van de werklijn. Vind showlijn zo verpest met die ruggen.. Heb wel al tijden een Fokker op het oog haha.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Late reactie.... 
kijk eens bij lsohv.nl  
dat is een rasvereniging van odh's.
Daar vind je allerlei fokkers en ook odh's wandelingen, mss is er eentje bij jou in de buurt....  "

 

Ik ken die vereniging inderdaad. En heb wel al tijden een fokker op het oog eigenlijk haha. Door haar reu die ik op de hondenschool tegen kwam, ben ik helemaal gek van dit ras geworden en heb altijd contact gehouden met deze fokker.

carla (Gast)

Wat een heerlijk topic. Sinds februari zijn wij ook eigenaar van een heerlijk Oudduitse herder. Wat een fijn dier.

Begin van dit jaar hadden we een Duitse herder, was al 2 toen we haar kregen maar lag plots dood achter thuis, heel bizar en nog nooit ben ik zo hysterisch geweest.  Ook hadden we nog 2 jackrussels waarvan het teefje is overleden na een baarmoeder operatie.  Toen de herder was overleden was het voor mij snel duidelijk dat ik niet zonder zo 'n maatje kon dus zijn we gaan neuzen naar leuke rassen.  Toen we foto 's tegen kwamen van de odh was het heel snel duidelijk zo 1 moest het worden.  Wat een kracht stralen deze dieren uit en de wijsheid druipt uit hun ogen.  De zelfde week hebben we een adres gevonden en hadden keus uit een dame van 8 maand en een kereltje van 12 week.  Omdat onze kinderen al groot zijn, 2 uit huis en een zoon van 17 en ik alle dagen thuis ben is er gekozen voor je jonge pup.  Vanaf het begin nooit geen last gehad, na een week al in een mand slapen,  4 ongelukjes doordat vrouwtje niet goed had opgelet.  Luisterde heel snel en kon alles ook snel.  Ben wel heel onzeker geweest over het vele slapen van toen en ben het nog, want slapen kan hij.  Cursussen gingen ook goed maar heb het niet afgemaakt omdat Maylo en auto ziek is en ik de man van de cursus erg hard vond.  Maylo snuffelt echt ontzettend veel en heeft geen aandacht voor mij, een prikband zou de oplossing zijn (had nooit eerder van zo ding gehoord) maar ik had al moeite met de slip ketting.  Maylo Pubert best veel que geuren, likken kwijlen en weinig aandacht voor mij.  Maar door veel lezen weet ik dat het tijdelijk is en ik gewoon goed moet vol houden qua trainen.  Ook leer ik veel over mij zelf, vroeger was ik ook van het aanpakken maar merk dat positief veel beter werkt en ja als ik mijn stem verhef heeft Maylo zoiets van bij jouw kom ik nu niet.  Onze zoon zeer wisselend in zijn gedrag door een stoornis heeft Maylo ook een maatje gevonden en Maylo vind hem eindeloos.  Voor mijn nooit weer een ander ras als de Duitse, liefst een oud Duitse.  We hopen bij Maylo ooit nog 1 te krijgen en dit was al bijna gebeurd maar het leek ons toch beter voor Maylo nog een poos Te wachten en onze oude jack zal het zo ook nog fijner vinden. 

Wat ik ook nog wilde zeggen (wat een verhaal word het toch weer) 

Ook ik merk veel negatieve reactie 's over het hebben van een herder, vooral deze een behoorlijke donkere blik heeft, maar Maylo doet het tot nu toe erg goed buiten bij andere honden.  Ik zie eerder terug getrokken reactie dan dominantie maar hij is nog jong. 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat word ik blij van al deze reactie's, je kunt gewoon lezen hoeveel liefde jullie hebben voor herders! 

 

Vind ze zelf ook geweldig! Ondanks dat er áltijd wel een husky bij me blijft wonen, kan er misschien ook nog wel een herder bij  (shiloh shepherd, odh of witte herder)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi is trouwens natuurlijk een zwh. Maar ik heb nog nooit een hond gehad die zo zachtaardig is en altijd vriendelijk. Iedere hond moet wel eens vervelende dingen ondergaan... Dierenarts bezoek... Borstelen, wondjes die pijn doen checken. Nog nooit heb ik een boze blik van em gehad. Nog nooit een grommetje of wat dan ook. Grote knuffelbeer is het!  hij uit zoveel respect voor ons hihi kan het niet helemaal goed beschrijven maar onze andere honden waren toch anders hierin. Zelfs onze golden..

Volgende forumvraag: Bah vlooien!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^