pup alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tracytracy

We hebben een pup van 11 weekjes die nu al 3 weekjes bij ons is,

De bench is hij al goed gewoon en ook bijna geen ongelukjes meer in huis.

De eerste 3 weken is er overdag altijd iemend bij geweest en heeft hij maximum

4 uurtjes aan een stuk alleen in de bench geweest vanaf nu moeten we terug gaan werken en zal hij 7 u in de bench zijn, wel komt er iemand na 4 u eventjes langs om onze vriend eventjes buiten te laten maar dit is niet iets wat kan blijven duren.

Mijn vraag is dus hoe ik het best aanpak om hem 7 uren in de bench te laten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je pup, en fijn dat het allemaal zo goed gaat. Vier uur is toch voor elke hond wel het maximum om alleen te blijven vind ik, erg knap dat de pup dit al kan.

 

7 uur in de bench vind ik te lang voor een pup en voor elke hond. Stel hij gaat s nachts ook nog uren de bench in dat zit hij dus bijna altijd in die bench. Een bench kan een fijn hulpmiddel zijn, maar moet niet gebruikt worden om een hond zo lang in weg te bergen. Een hond is een sociaal dier, en wil het liefst niet alleen zijn.

 

Wat ik dus zou doen is een vaste oppas zoeken, misschien een ouder echtpaar in de buurt die zelf geen hond meer nemen, maar nog wel graag een aantal uren voor een hond willen zorgen.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Persoonlijk vind ik 7 uur voor een pup van 11wkn echt te lang om alleen te blijven, en al helemaal in een bench. Is er geen mogelijkheid tot oppas? Iemand in de buurt of vrienden/familie die op de kleine kunnen passen om zodoende het alleen blijven op te bouwen? Zo kan die wellicht ook leren alleen te blijven buiten te bench, wat 'm toch al wat meer vrijheid geeft op den duur als die zo een tijd lang alleen zal moeten zitten.

Het alleen blijven moet je langzaamaan opbouwen. Eerst 5 á 10 minuutjes, dan een half uurtje, dan een uur, etc. Dat de ene hond al jonger langere tijd rustig alleen kan blijven dan de ander, betekend niet dat dit ook het beste voor hem/haar is. Voor een volwassen hond is een aantal dagen in de week 7 uur alleen blijven wel te doen (al vind ik het voor meer dan 4dgn in de week eigenlijk ook al te veel als ik heel eerlijk ben). Maar voor zo een jong, klein hondje vind ik het persoonlijk echt veels te veel.

Kijk met een half jaar of zo kun je aan zoiets gaan beginnen te denken, maar nu zit de kleine nog echt in de babyfase. Hij/zij moet nog zo veel leren, en ook regelmatig plassen/poepen. Overdag is dit toch anders als 's nachts, en zullen ze vaak ook regelmatiger naar buiten moeten dan tijdens de nachtelijke uurtjes. Daarbij hoort een hond van 11wkn eigenlijk ook 3 á 4 keer per dag eten te krijgen. Dit is ook erg moeilijk als die alleen al 7 uur op een dag alleen zit.

Kortom mijn advies zou zijn om naar een andere oplossing te zoeken! Zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn maar dat zijn huisdieren helaas ook niet. Het zijn soms net kinderen, maar daar krijg je ook heel wat liefde en moois voor terug. Online zijn genoeg bedrijven die bemiddelen in vormen van oppas, en ook bij de lokale dierenwinkel vind je misschien een advertentie. Bouw het alleen blijven in ieder geval langzaam op en vergeet niet dat een pup op deze leeftijd nog heel veel zorg en aandacht nodig heeft en nog een hoop moet leren. Nogmaals uiteindelijk met een volwassen hond is 7 uur op een dag een aantal dagen (met de nadruk op een aantal, en dan niet in een bench!) in de week wel te doen. Maar op deze leeftijd zou ik het zeeeeeeeer afraden.

 

Succes!

honden page profiel tracytracy

Ja versta het antwoord onze vorige honden konden makkelijk 8 uren alleen zijn maar zaten dan niet in de bench, jammergenoeg moet er wel nog gewerkt worden en is er niemand die op onze pup kan dogsitten, we zorgen ervoor dat onze pupsmorgens voor het werk nog een speelurtje krijgt en na het werk krijgt hij onze volle aandacht, 7 uren in de bench is ook maar voor 3 dagen in de week, heb dit kunnen bekomen op het werk

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

In mijn ogen is het niet acceptabel om een hond (pup of niet) 7 uur in een bench te steken.

 

Zou jij 7 uur opgesloten willen zitten in een hokje wat niet groter is dan je wc?

 

Dat het hondje na 4 uur uitgelaten word is prima.

Maar zouden die mensen niet  in de middag willen oppassen?

 

Het word een ander verhaal als het hondje los kan lopen in huis. Dan heeft het de ruimte en kan het liggen waar het wil.

Dan is tussen de middag flink laten wandelen en spelen wel genoeg.

 

Maar ga hem niet 7 uur in een bench opsluiten. Dat kan niet. Ook niet voor "maar" 3 dagen in de week.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

In alle eerlijkheid... Hier hadden jullie aan moeten denken voordat jullie een pup in huis namen. Was dan voor een herplaatser gegaan, een volwassen hond uit het asiel. Die kan in een tijdsspan van 3wkn wellicht nog wel geleerd worden 7 uur alleen te blijven. Bij een pup van 11wkn is dit gewoon geen doen, en ook nog een onverantwoord.

Het zou inderdaad nog iets anders zijn als de hond vrij voor het huis kan lopen. Maar ik snap goed dat niet iedereen dit met een pup van 11wkn aandurft. Echter zou er in mijn ogen toch minimaal tot de pup zo ver is een oplossing gevonden moeten worden. En dan nog gaat het (heel) erg ver om zo een jonge hond zo lang alleen te laten al op deze leeftijd.

honden page profiel tracytracy

De bench is wel zeer ruim heeft een slaapgedeelte een plaatsje om te plassen en te drinken, om 8u smorgens vertrekt de laatste van ons gezin en om 15u is de eerste terug thuis

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

7 uur is voor elke hond al teveel alleen , laat staan in een bench :'(
en dan ook nog eens een pupke.

Waar hebben jullie eigenlijk een pup voor genomen?
Ik vind dit echt heel erg sneu voor jullie pup Sorry :'(

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Een baby slaapt ook een groot deel van de dag. Heeft ook niet continu aandacht nodig. Maar die laat je ook niet 7 uur op een dag alleen in z'n bedje liggen omdat dit 'kan'. Bij een pup is het simpel gezegd net zoiets. Deze heeft aandacht gedurende de hele dag nodig. Om dingen te leren maar ook om niet op den duur weg te kwijnen en kattenkwaad te gaan uithalen of ongelukkig te worden. Alleen al spelen is iets wat niet kan in een bench, en ook het contact met mensen of andere dieren mist zo een kleine uk toch als die zoveel uren op een dag alleen zit. Als je dit een baby niet zou aandoen waarom een hond dan wel?

honden page profiel tracytracy

Ben ik dan echt zo een onmens?!? Sta smorgens om 4u30 op om met onze pup te spelen en ik zorg ervoor dat er smiddags iemand komt voor een uurtje enkel deze mensen kunnen dat nie blijven doen mssch nog voor een maand,

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, is geen leven voor een pup.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja ik denk dat jij een .......bent dan .

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Onmens .....
Neen waarschijnlijk niet.
Egoïstisch misschien?

Als ik in die positie zat had ik geen pup genomen.
Wat geef je je pup?
Je staat om 4:30 uur op om met de pup te spelen.
Maar de rest van de dag zit ie alleen in een kooi.
Zonder aandacht , training , liefde , ruimte......

Arm beest. :'(

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een hond is een gezelschapsdier en wil graag iemand om zich heen.
Dat een hond een keer even alleen is,is natuurlijk geen ramp,de boodschappen moeten gedaan worden,naar de tandarts,een rapportbespreking of ouderavond etc etc.
Dit zijn korte tijden,je kunt een hond leren die tijd eventjes alleen te zijn.
Uiteraard moet er ook gewerkt worden,ieder hondenbaasje met eigen werkrooster,tijden en aantal uren per week.
Er zijn hondenbaasjes die werktijden gaan aanpassen,meer gaan thuis werken of de hond meenemen naar het werk,wat ideale omstandigheden zijn,wat niet voor iedereen haalbaar is.
De meeste baasjes regelen voor de tijd dat ze niet thuis zijn,iets voor de hond; een oppas thuis of de hond naar de oppas,dagopvang,een buur die een paar keer komt kijken en aandacht besteed aan de hond,een uitlaatservice etc etc.
Een pup/hond de hele dag in de bench,is niet zo'n goed idee.

Hadden jullie hier van te voren niet bij stil gestaan??





honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" De bench is wel zeer ruim heeft een slaapgedeelte een plaatsje om te plassen en te drinken, om 8u smorgens vertrekt de laatste van ons gezin en om 15u is de eerste terug thuis "

 

Nogmaals, zou jij 7 uur lang opgesloten willen zitten in een hokje van 1,5 x 2 met helemaal niks?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dit is inderdaad erg lang, en zeker voor een pup. Hier zijn ze 2 keer in de week 8 uur alleen, maar door de hele kamer, + de buurvrouw neemt ze om 12 uur mee naar het bos of lange wandeling.
Je had hier eerder aan moeten denken. Voor een pup is dat geen doen. 

honden page profiel tracytracy

Rest van de dag?.? Tot 8u smorgens is er iemand bij hem om 12u nog iemand tot 12u45 en om 15u tot 23 u word er met hem gespeeld geoefend getraind en geknuffeld als hij moe word kruipt hij vanzelf in de bench mijn vraag was enkel vanaf hoe oud een pup 7u alleen kan blijven en word hier afgeschilderd als een persoon die geen pup verdiend, ik ben toch de enige niet die werkt overdag heb al zo geregeld dat deze situatie maar voor 3 dagen in de week is

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het gaat er echt bij mij niet in dat mensen dit normaal vinden. 

Dit is zo wreed  voor dat pupje....

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Sorry, 7 uur in een bench vind ik persoonlijk te lang, voor elke hond. En dan zit hij er waarschijnlijk snachts ook nog in? Dat betekend dat hij op een dag van 24 uur ongeveer 15 uur in een bench zit? Dus meer in de bench dan los? 

 

Ik ben echt niet tegen het juist gebruik van een bench, sterker nog ik gebruik hem zelf ook, maar dit is onjuist gebruik. Onze hond gaat er snachts in en als we eens sporadisch kort wegmoeten (boodschappen bijvoorbeeld) (max 2 uur per dag en dan in de allergrootste bench) omdat hij anders kattekwaad uithaalt met onze volwassen hond. Moeten we langer weg, verzinnen we een andere oplossing.

 

Persoonlijk zou ik in jullie geval liever een deel van de kamer ter beschikking stellen. 7 uur op een dag is lang! helemaal voor zo'n jong frutseltje met nog super veel energie. Geef hem wat leuke bezigheden in deze ruimte zodat hij zichzelf kan vermaken. Nog idealer zou zijn een oppas, of hondenuitlaat die hem een paar uur mee neemt

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Rest van de dag?.? Tot 8u smorgens is er iemand bij hem om 12u nog iemand tot 12u45 en om 15u tot 23 u word er met hem gespeeld geoefend getraind en geknuffeld als hij moe word kruipt hij vanzelf in de bench mijn vraag was enkel vanaf hoe oud een pup 7u alleen kan blijven en word hier afgeschilderd als een persoon die geen pup verdiend, ik ben toch de enige niet die werkt overdag heb al zo geregeld dat deze situatie maar voor 3 dagen in de week is "

 


Ja geweldig zo te horen heb je genoeg tijd voor je pupke.
Alleen die 7 uur niet wie die alleen in Zen uppie in een kooitje zit.

Maar super hoor.

Om antwoord te geven op je vraag.

Nooit!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik aanraad om de bench in een ruimte neer te zetten wat pupproef is... dus geen deur dicht, geen pup in de bench, maar gewoon de deur open zetten, en dat de pup ruimte heeft in de omgeving.

de pup is nog geen drie maanden begrijp ik als jij zolang weg blijft , ja werken is een must want er moet brood op de plank komen, wat ik zou aanraden is een dagopvang voor drie dagen in de week. zo duur is dat niet.

hier een prima dagopvang van zeven uur smorgens tot zeven uur savonds, 11 euro, meer niet, dan is je pup verzorgd, en ga eens kijken daar bij je in de buurt of er ook zo iets is.

je zou je pup dan voor je werk kunnen brengen en om drie uur halen, dat is ideaal voor een pup, maar de tijden die die nu alleen is, te lang.

en zeker een verblijf in een bench... snachts er ook nog eens in, dan is te maar weinig buiten de bench, de pup wordt ook eenzaam als die toch zoveel alleen is, zeven uur in een bench en ook nog eens de avond en nacht, nee dat moet je niet doen.

probeer een dagopvang te verkrijgen, zodat je pup niet zo lang alleen is.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Werk desnoods met een ren, mocht je geen opvang willen regelen. Gewoon de rekjes van een konijnen ren, zodat je pup genoeg bewegingsruimte heeft. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en tuurlijk kan men als men werkt een pup nemen, een hond, maar de tijden zijn te lang dat tie alleen is.

vandaar mijn advies, voor drie dagen, kijk eens of er een opvang is voor je pup. dagopvang.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hoe wil je dat doen met zindelijkheid?
Met training?
Met socialisering?

Of heb je de pup gesocialiseerd en zindelijk meegekregen?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" Rest van de dag?.? Tot 8u smorgens is er iemand bij hem om 12u nog iemand tot 12u45 en om 15u tot 23 u word er met hem gespeeld geoefend getraind en geknuffeld als hij moe word kruipt hij vanzelf in de bench mijn vraag was enkel vanaf hoe oud een pup 7u alleen kan blijven en word hier afgeschilderd als een persoon die geen pup verdiend, ik ben toch de enige niet die werkt overdag heb al zo geregeld dat deze situatie maar voor 3 dagen in de week is "

 

Om dan kort antwoord te geven op je vraag...

De meeste volwassen honden kunnen dat nog niet eens.

7 uur lang niet plassen is veel!

En voor een hond is 7 uur lang geen aandacht of gezelschap ook erg veel.

 

Je bent inderdaad niet de enige die werkt. De meeste mensen die hele dagen werken regelen een oppas, uitlaatservice of dagopvang.

 

Zou daar dus zeker op gaan oriënteren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De bench is wel zeer ruim heeft een slaapgedeelte een plaatsje om te plassen en te drinken, om 8u smorgens vertrekt de laatste van ons gezin en om 15u is de eerste terug thuis "

 



dit schrijf je zelf..... daar hebben we op gereageerd

vandaar mijn advies, zorg voor de drie dagen voor een opvang voor je hond.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Rest van de dag?.? Tot 8u smorgens is er iemand bij hem om 12u nog iemand tot 12u45 en om 15u tot 23 u word er met hem gespeeld geoefend getraind en geknuffeld als hij moe word kruipt hij vanzelf in de bench mijn vraag was enkel vanaf hoe oud een pup 7u alleen kan blijven en word hier afgeschilderd als een persoon die geen pup verdiend, ik ben toch de enige niet die werkt overdag heb al zo geregeld dat deze situatie maar voor 3 dagen in de week is "

 



"Rest van de dag" is misschien wat overdreven,er zijn idd momenten dat ie niet alleen is.
Het zou eigenlijk andersom beter zijn,meeste tijd iemand bij de pup en even alleen.

Een hond in het gezin opnemen,doe je meestal met een reden,om de gezelschap,om "iets" aandacht,liefde,verzorging te geven,te "mogen" opvoeden tot een sociale,evenwichtige volwassen hond,samen tijd doorbrengen en leuke dingen doen,de wandelingen etc etc.
Een hond koop je niet voor de tussendoor momentjes,dat je even thuis bent,dat is een zo goed als 24/7 taak,ook als je ziek/zwak/misselijk bent,ook als het regent en ijselt,elke dag,ook in de weekendende feestdagen en vakanties,dit is niet meer zoals het was zonder hondenvriendje,hier zul je op voorbereid moeten zijn,rekening mee moeten houden in je afspraken,je dagelijks leven,voor de komende 12-15 jaar.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Volgens mij is er in dit topic wel genoeg dezelfde commentaar gegeven....

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Volgens mij is er in dit topic wel genoeg dezelfde commentaar gegeven.... "

 

Hopelijk doet de topic starter er alleen ook wat mee want het is allemaal goed bedoeld...

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Dat snap ik, maar ik begrijp ook dat als je het zovaak te horen krijgt dat het wat aanvallend overkomt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Doglover
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^