Engeland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CavaliertjeCavaliertje

Hoi iedereen!

 

In augustus zouden wij graag met onze twee honden een reisje maken naar Engeland. Ik las dat daar veel plaatsen zijn waar zij los mogen lopen, maar dat jagers hen wel mogen neerschietn als ze op hun veld komen... In het algemeen luisteren mijn honden goed, maar als ze achter een haas aanzitten of zo, durven ze wel eens doof worden.

Heeft iemand ervaring met loslopen in Engeland? Is het riskant?

 

Bedankt!

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik heb geen idee, maar misschien kun je de gemeente waar je heen gaat een mailtje sturen en daarin vragen wat de regels zijn.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Engeland. Een eiland. Naast de jagers heb je denk ik veel meer uit te zoeken over de toelatingseisen voor honden.

Die zijn nl, net als Australië, heel streng, en ik weet niet of je er bent met alleen een honden paspoort en de nodige vaccinaties. Het zou nl kunnen zijn dat ze met quarantaine werken .

Heb je dat al uitgezocht? Ik ben benieuwd!

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Geen idee hoe het zit met loslopen. Hier nog wel een leuke site, met veel info. 

 

http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-engeland.php

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Neen hoor, geen quarantaine meer. 

De hond moet een chip hebben die leesbaar is met een standaard chiplezer, anders moet je zelf een lezer voorzien. Vervolgens moet de hond een paspoort hebben op dat chipnummer. De hond moet (tijdig) gevaccineerd zijn tegen Rabiës en dat moet in het paspoort door de dierenarts genoteerd zijn én de hond moet een extra enting krijgen tegen lintworm.

Lees hier alles maar goed na: http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-engeland.php

Contacteer ook tijdig je dierenarts en bespreek dit alles vooraf.

Wij zijn ondertussen al 2 keer naar het Verenigd Koninkrijk geweest met Sasha en ik kan je uit ervaring vertellen dat de controles om het VK binnen te raken niet mals zijn. Terug naar huis geen probleem, nog nooit controle gehad....

 

Ik kan enkel maar uit eigen ervaring vertellen. Ik heb de indruk dat het platte land heel dog-minded is. Wij zijn de eerste keer naar het New Forrest geweest, en je we werden een beetje raar bekeken toen we daar met onze aangelijnde hond gingen wandelen. Zo goed als iedereen laat zijn hond daar(New Forrest) loslopen tenzij er een probleem is met de hond. 

Los lopen wil wel niet zeggen dat je hond eender wat mag doen. Je wordt verondersteld je hond onder appel te hebben en hij mag niet jagen, niet op wild en ook niet op vee. Hou er rekening mee dat (bijna) overal schapen rond lopen (niet in New Forrest, maar daar lopen dan weer koeien, ezels, pony's, ganzen...). Als je dan een herdertype hond hebt als wij, wil die gaan herderen, en dat mag dus niet! (Vandaar dat wij dus wél aangelijnd liepen.) Voor zover ik heb begrepen uit plaatselijke folders, mogen de boeren een hond die hun vee achterna zit neer schieten om eigen vee te beschermen. Ik kan me voorstellen dat dat dan ook voor jagers geldt. Ik heb dat niet getest en gewoon daar waar ik Sasha niet vertrouwde, haar aangelijnd.

Op het platte land is het meestal geen probleem om samen met de hond iets te gaan drinken of eten in de plaatselijke pup, in de steden zijn honden meestal niet toegestaan in pubs of eetgelegenheden.

Als je tuinen en dergelijke wil bezoeken, moet je je eerst goed informeren of honden welkom zijn. Ga er maar van uit dat de meeste tuinen en kastelen die door het National Trust beheerd worden, geen honden verwelkomen. In andere gevallen kan het zijn dat de hond wel in de parktuin mag, maar niet in het kasteel en de directe tuin en ook niet in de Tea house. 

Alleszins, qua wandelen is het er prachtig. Het zou wel kunnen dat je de hond regelmatig over een soort poortjes moet tillen. Wandelingen volgen meestal de Public Footh Paths en die gaan dikwijls dwars door weilanden heen, en dan moet je regelmatig over een soort hekjes. Die constructies zijn niet altijd even hondvriendelijk.

Wil je een voorproefje?

Dit is mijn album New Forrest : http://www.hondenpage.com/fotos/album/3724/new-forrest-2012.php

 

En dit is Lake District : http://www.hondenpage.com/fotos/album/5635/lake-district.php

 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Engeland. Een eiland. Naast de jagers heb je denk ik veel meer uit te zoeken over de toelatingseisen voor honden.
Die zijn nl, net als Australië, heel streng, en ik weet niet of je er bent met alleen een honden paspoort en de nodige vaccinaties. Het zou nl kunnen zijn dat ze met quarantaine werken .
Heb je dat al uitgezocht? Ik ben benieuwd!
  "

 

Vroeger werkten ze wel met quarantaine. Tegenwoordig niet meer. Een aantal rassen zijn niet toegestaan (de honden met een 'vechthonduiterlijk': stafford, tosa inu e.d.) heb je een hond van een ander ras, of kruising die dat uiterlijk wel enigszins heeft, ook dan Kun en Moet je absoluut niet gaan. 

 

De hond moet Wel ingeent zijn (rabies verplicht dacht ik) en ontwormd zijn (max. x aantal dagen van tevoren), die regels zijn vrij simpel en goed op te zoeken.

 

WEL moet je alle papieren bij je hebben, en er zeker van zijn dat de DA het goed heeft opgeschreven, handtekening etc. en de chip wordt gecontroleerd, dus ook verstandig dat nog na te kijken. 

 

 

Als je met de boot gaat moet de hond in de auto blijven (als je met de auto gaat) of hij moet in een kennel (waarbij vaste 'bezoekuren' zijn, afhangende van de boot). Met de trein mag je met zijn allen in de auto blijven :) 

 

 

Over loslopen kan ik niets vertellen, daar mijn hond niet los mag. Maar wij hebben heerlijk kunnen wandelen in Engeland. Zelfs bij veel kasteelruines e.d. mocht hij gewoon mee :) 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ook niet in quarantaine in het vliegtuig?? Ik ben namelijk van plan de reizen, en ook de hond mee te nemen, sommige plekken. 
Ook geen quarantaine in bijvoorbeeld Australië?  ( Niet dat ik haar daar mee naar toe zou nemen maar een vraag) 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Australië is geen EU, dus dat zou ik niet weten. Ik denk dat daar net wel quarantaine regels zullen gelden. Ze zijn ook heel streng op vervoer van planten en zaden en eten en houten producten. Schrik dat er beestjes in zitten die voor ziekten bij de plaatselijke fauna en flora zullen zorgen.

Engeland valt onder de Europese Unie. Pas vanaf 2012 hebben zij hun regels versoepeld wat het reizen met huisdieren betreft. Australië en Nieuw-Zeeland hebben een apart statuut en zijn zeker geen Europese Unie. Er staat op Dogs included trouwens ook een kant tekening bij Ierland, Schotland, en bepaalde eilanden...

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Australië is geen EU, dus dat zou ik niet weten. Ik denk dat daar net wel quarantaine regels zullen gelden. Ze zijn ook heel streng op vervoer van planten en zaden en eten en houten producten. Schrik dat er beestjes in zitten die voor ziekten bij de plaatselijke fauna en flora zullen zorgen.
Engeland valt onder de Europese Unie. Pas vanaf 2012 hebben zij hun regels versoepeld wat het reizen met huisdieren betreft. Australië en Nieuw-Zeeland hebben een apart statuut en zijn zeker geen Europese Unie. Er staat op Dogs included trouwens ook een kant tekening bij Ierland, Schotland, en bepaalde eilanden... "

 

Oke dankjewel :) 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

@ Pascale&Kahlua: Aanvulling : Ik vond net deze link: http://xpdite.net/emigratie/hond-meenemen-naar-australie/

Misschien heb je er wat aan?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Heb ik zeker wat aan, dankjewel.. Ik ben zoiezo niet van plan om, als ik naar Australië ga, Kahlua mee te nemen, maar misschien een aantal andere landen wel, dus thanks 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Denk dat als je buiten de Europese Unie gaat, je zo wie zo rekening moet houden met speciale import regels en quarantaine. 

Ook moet je er rekening mee houden dat ook binnen de Europese Unie de regels niet overal gelijk zijn, zeker als je een bepaald type hond hebt, moet je goed checken wat mag en wat niet en voor elk land waar je door rijdt, als je over land reist. In sommige landen doen ze moeilijk over 'vechthonden', maar soms ook over 'wolfshonden' (cfr. Saarloos, etc.) In sommige landen moeten 'vechthonden' gemuilkorfd worden, in andere mogen ze gewoon niet binnen. 

Dus eerst en vooral goed informeren. Ik heb een goede dierenarts die goed op de hoogte is, of anders de informatie voor me op vraagt. Dat is wel handig...

P.S.: Ik zet 'vechthonden' tussen aanhalingstekens omdat het over het uiterlijk gaat, het type hond, niet om te veroordelen.....

honden page profiel CavaliertjeCavaliertje

Bedankt allemaal voor jullie antwoorden!

 

Ik ben eens aan het kijken geweest hoe we daar best geraken. We zouden de oversteek doen van Calais naar Dover, maar het lijkt wel alsof je met de boot verplicht bent om de honden in de auto te laten?! Dit is bij ons echt geen optie. Weet iemand een maatschappij die het wel toelaat ze mee te nemen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sara is het ook niet zo dat je een recente gezondheidsverklaring van je DA moet hebben die max een week ofzo oud mag zijn ? 

 

Dus Rabies +Ontworming alzeker .

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Bedankt allemaal voor jullie antwoorden!
 
Ik ben eens aan het kijken geweest hoe we daar best geraken. We zouden de oversteek doen van Calais naar Dover, maar het lijkt wel alsof je met de boot verplicht bent om de honden in de auto te laten?! Dit is bij ons echt geen optie. Weet iemand een maatschappij die het wel toelaat ze mee te nemen? "

 

Dan zul je van elders moeten vertrekken. Bij de langere bootreizen is het bij sommige bootvaart maatschappijen toegestaan oa op de route Hoek van Holland- Hull.

 

Ik woon er/hier (UK) en dat is de route die wij ook altijd nemen als we op familiebezoek gaan in Nederland. De trip duurt echter maar anderhalf uur en vaak zelfs iets korter. In eerste instantie vond ik het ook niks maar in de auto voelen de mijne zich gewoon thuis, die zouden het veel erger vinden als ze aan boord 'achter de tralies' moesten. Heb ze nog geen een keer gestrest aangetroffen bij het aanmeren.

 

Zoals al eerder vermeld wordt streng gecontroleerd. Rabiës enting die minimaal 21 dagen eerder is gegeven, ontworming tussen de 5 dagen(120 uur) en 24 uur voor vertrek met Praziquantel door de DA toegediend en in het paspoort vermeld. Maak geen foutjes met uren want ze laten je er echt niet in. Laat de Chip ook even controleren zodat je niet net als ons ad grens erachter komt dat die het niet meer doet. Kost veel extra ellende, letterlijk en figuurlijk.

 

Het lukt me op de een of andere manier niet om een link te plaatsen.....ouderwets handmatig dan maar:

www.gov.uk/control-dog-public/overview

 

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Als je ze echt niet id auto wilt laten zou je bv.  ook de tunnel kunnen nemen met eigen vervoer of per trein.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pfff zeg...we zullen wel hier blijven dan als het zo moeilijk is. Ik was echt van plan van Lance eens mee te nemen. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Sara is het ook niet zo dat je een recente gezondheidsverklaring van je DA moet hebben die max een week ofzo oud mag zijn ? 
 
Dus Rabies +Ontworming alzeker . "

 

Nee dat is al dik een jaar niet meer net zoals de preventieve teken behandeling die ook via de DA moest.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Pfff zeg...we zullen wel hier blijven dan als het zo moeilijk is. Ik was echt van plan van Lance eens mee te nemen.  "

 

Nou ja echt moeilijk is het niet maar de controlles zijn heel strict. Niks even in paspoort kijken of op juiste datum gestempeld en ondertekend is......nee ook echt de uren berekenen.

 

Wij zijn 2 maal terug kunnen gaan. De eerste keer door onoplettendheid aan onze kant (DA en ons) wat betreft de ontworming.....er waren pas 18 uur voorbij en geen 24. En de tweede keer, zoals je weet, door de chip die het op wonderbaarlijke wijze opeens niet meer deed met alle gevolgen van dien.

 

Wat betreft de regels/wetten komt het er heel simpel op neer dat je je hond(en)  al dan niet aangelijnd te allen tijde binnen zicht en onder controle dient te houden en ze geen gevaar voor andere mensen, dieren en eigendommen mogen vormen. En dat geldt voor overal ook je eigen huis/terrein. Ze dienen een penning te dragen met de adresgegevens vd eigenaar en poep moet opgeruimd. Boeren hebben idd. het recht 'zwaar geschut' in te zetten als hun eigen dieren verontrust of in nauw gedreven worden. 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Bedankt allemaal voor jullie antwoorden!
 
Ik ben eens aan het kijken geweest hoe we daar best geraken. We zouden de oversteek doen van Calais naar Dover, maar het lijkt wel alsof je met de boot verplicht bent om de honden in de auto te laten?! Dit is bij ons echt geen optie. Weet iemand een maatschappij die het wel toelaat ze mee te nemen? "

 

Als je al van plan was van Calais naar Dover te gaan, kun je het best gewoon met de trein gaan (Eurotunnel = 35 min. oversteek). Je blijft dan in je auto, dus met de hond. Er zijn een aantal boten waar de hond niet in de auto hoeft. Maar dan moet hij verplicht in een kennel, waar je er alleen tijdens de vaste 'bezoekuren' even bij mag komen.

 

 

Volgende forumvraag: jagers/wild/natuurkenners hier?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^