Hoe reageren jullie hond op inbraak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Gisteren rond half 8 hoorden we wat rare geluiden, ook Lizzy hoorde dat. We weten niet precies wat het was, maar Lizzy ging compleet uit haar plaat. Ze begon zo erg te blaffen en te janken. Zo erg heb ik het nog nooit gehoord. Ze liep ook de hele tijd onrustig door het huis. We denken dat iemand misschien probeerde in te breken? Maar zeker durfde we het niet te zeggen. Toen Lizzy stil was hoorde wij niks meer.

Hoe reageren jullie honden als er iemand zich verdacht gedraagt of iemand zomaar aan de deur rommelt?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oh, hier zal een slimme inbreker het zich niet in zijn hoofd halen om in proberen te breken 

Ten eerste zal hij het geblaf van hond nr.1 al horen voordat 'ie het terrein op komt en als dat niet genoeg afschrikt, dan is de imposante verschijning van hond nr.2 wel genoeg om 'm rechtsomkeert te laten maken.

Uhm nee, een beetje verstandige inbreker gaat een deurtje verder 

 

Alle gekheid op een stokje: Frøya blaft heel erg als er ook maar iemand het terrein op komt, en Taika is een heerlijke waakhond en zal ons waarschuwen als er iets rond het huis gebeurt wat niet hoort. Voor inbrekers hoeven we echt niet bang te zijn 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Cosmic en Wispa zullen alleen gek opkijken. Zo van, huh? Luuk zou blaffen. Maar of dat nou afschrikt..

Komt er een vreemde binnen dan blaffen Cosmic en Wispa ook, maar met zo'n hoge, onzekere wooooowoowoo voordat ze onder de bank proberen te kruipen ;-)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Als vito iets geks hoort,gaat hij eerst grommen,als het aan blijft gaat hij blaffen. Als hij echt los gaat dan weten wij dat er echt iets mis is . En ik denk dat ze daarom ook hiern niet snel komen. Beba zal niet veel doen denk ik,tot nu toe binnen nog nooit geblaft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier komt niemand binnen..... O-)

ik ben alleen, vertel het niet door he, hahaha
maar heb overal sloten en alarm op zitten, ze hoeven maar het raam of de deur aan te raken en het alarm gaat af, dan zit ik dus al beneden of aan de telefoon.

maar de vraag wat zou Bams doen ? die is niet makkelijk wat betreft in de nacht als er vreemden aan mijn huis morrelen..... zelfs op de dag, als er iemand aan de schutting staat, en ik verwacht niemand, zal ze blaffen, nee aanvallen doet ze niet, ze vertrouwd op mij. het is geen aanvallende hond, maar ze laat zich wel horen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

moet wel om je lachen hoor Pauline, vergis je niet in je honden, als er echt onraad is dan zullen ze zich echt niet verstoppen hoor, maar naast je staan. :-D

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Spikey blaft nooit maar als mijn man savonds achterom komt vh werk en dus ineens aan de deur rommelt dan gaat meneer wel blaffen ik beloon hem dan ook . 

 

Verder denk ik als de inbreker dan binnen zou zijn hij heerlijk begroet word van gezellig dat je er bent :)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hier kan jan en alleman het huis binnenkomen, en leeghalen met de hulp van luna! ;-)

Luna blaft niet (nog niet gehoord in de 5 jaar dat ze is althans).

Maar hoe ik het altijd voor me zie is veel beter! Jullie honden jagen de inbrekers weg, daar heeft de politie halemaal niks aan! Luna laat ze binnen en gaat dan op haar rug liggen, is onweestaanbaar ook voor een inbreker, dus die gaat haar lekker kriebelen. Dat tikt ze met haar kwispel staar op de grond wat ik dan hoor... Dan kan ik de politie bellen die dan zo de boeven kunnen komen vangen O-) veel beter toch?? ;-)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Haha. Luna is pas een slimme hond:-D;-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" moet wel om je lachen hoor Pauline, vergis je niet in je honden, als er echt onraad is dan zullen ze zich echt niet verstoppen hoor, maar naast je staan. <img class=" /> "

 



Haha, ik weet het niet met die meiden, hoor! Ik grap wel eens dat als ik ooit aangevallen word op straat, Cosmic en Wispa als eerst in een boom klimmen en er pas uit komen als de kust veilig is O-)

In mijn vorige flatje (op de 5e verdieping) stond een keer de glazenwasser voor het raam. Nou ja, op zo'n lift-bakkie, om het raam te doen. De hondjes, vooral Cosmic, reageerden toen defensief. Zo'n onzekere woowoowoo, maar ondertussen wel met de staart tussen de poten naar achteren. Draaide de glazenwasser zich om, dan bestormde ze het raam om vervolgens weer hard weg te lopen. Hihi. Ach. Op waakzaamheid zijn ze niet geselecteerd, en dat vind ik niet echt erg. Hoewel ik het wel héél fijn vond dat Punk een diep grommetje gaf als iemand 's avonds op straat te dicht langs ons liep. Luuk is ook zo'n bodyguard, maar schrikt toch minder af dan dat Punk deed.. O-)

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Bertus heeft een superlief uiterlijk daar zal hij de inbrekers niet mee weg jagen denk ik ,maar als je hem niet ziet heeft hij nu al met zijn 5 maanden een hele diepe zware blaf  en dat schrikt wel af.

Ik weet dit door dat de buurman van de week achterom kwam met zijn helm op dat vond Bertus heel raar en toen liet hij ff zijn stoere grote hondenblaf horen 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Geen idee wat Bacchus zal doen, ik heb het idee dat hij niet heel waaks is. Als er iemand door de achter deur binnenkomt als wij in de woonkamer zitten blaft hij niet.
Maar ik denk dat als er echt iemand aan de deur zal morrelen hij wel zal blaffen. Want of iemand door een losse deur binnenloopt terwijl wij er bijzitten is toch anders dan wanneer er iemand aan de deur morrelt terwijl wij er niet bij zijn.
Ik hoop in iedergeval wel dat hij aan zal slaan bij een inbreker.

honden page profiel --

honden foto van -

Hier komt niemand binnen, sterker nog, ze hebben het al 2 keer voorkomen. 

 

Shiva heb ik nog nooit in actie gezien, maar haar uiterlijk is intimiderend genoeg. 

 

Rayosk is ons alarmsysteem, die zet gelijk zijn sirenes aan, maar zal niet in de aanval schieten, dat zit niet in zijn 'systeem'

 

Saar daarentegen is heel erg waaks en heeft een hekel aan vreemden. Ook zij begint te blaffen maar ook tegen de deur op te springen. Ooit kwam een vriend van mij langs de achterdeur zonder het te vragen, en toen hing Saar plotseling bij hem in zijn enkels . Is misschien niet de bedoeling, ik weet dat je je hond niet als wapen in mag zetten, maar ergens ik vind het wel een fijn idee dat ze zo fel is op ongewenste bezoekers. Heb haar dus ook niet gestraft maar gewoon zachtjes 'los' gezegd en dat was voldoende. Die vriend heeft er gelukkig alleen een blauwe plek aan over gehouden, hij vond het niet erg. 

 

Paar maanden terug gingen Saar en Rayosk als gekken tekeer rond 3 uur s nachts. Hielden ook niet meer op dus ben na 10 minuten naar beneden gegaan maar zag niks geks. Gerustgesteld en weer gaan slapen. Volgende dag stond er een agent aan de deur, ingebroken bij de buren. op zo'n moment ben je toch wel blij dat je honden hebt. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat ze hier alleen heel hard blaffen zolang de inbreker nog niet in huis is, en ze alleen de geluiden horen.

Als ze eenmaal binnen zijn zal Black waarschijnlijk de inbreker hartelijk begroeten.

En Freggle zal op een afstand blaffen.

 

Maar goed, als ze alleen al blaffen als de inbreker nog niet in huis is, dat is al genoeg.

Dan ben je toch al gewaarschuwd en de inbreker ook.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Bij ons komt er ook niemand het erf op. 

Sterker nog fietsen,scooters ect staan nog en eens op slot wel uit het zicht.

nee paar maandjes terug durfde de politie nog en een shet erf op te komen. 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Laika is wel waaks, als ze wat hoort dan blaft ze, mocht er ooit een onaangekondigde bezoeker binnen staan dan weet ik niet wat ze doet. Het is een beetje een mietje haha. Maar blaffen is genoeg de rest doe ik wel.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik denk dat die van mij kwispelend helpt de zakken te vullen en ook nog naar de auto draagt! Nee gekheid, ze zal blaffen en als de dief eenmaal binnen is dan ligt het vooral erg aan de houding en kleding of ze door zal gaan met blaffen of niet. Ze gaat ook mee met de uitlaat service dus ze is gewent aan "vreemde" mensen in huis. Dus het tijdstip en houding zal meespelen in haar gedrag

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet hoe gijs zal reageren en dat houd in liever ook zo....

 

hij zal zeker zijn lage blaf met een eventuele grom laten horen, denk dat ze dan nog wel een keer nadenken

maar denk niet dat hij zal aanvallen, daar is hij weer te bang voor denk ik 

tenzij ze mij, mijn vader of moeder zouden bedreigen, dan bijt hij denk ik wel

 

Later we hopen dat we er nooit achter zullen komen ;) 

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Diesel laat ze wel binnen , maar of ze ook weer naar buiten kunnen ... Dat betwijfel ik 

 

ik stond laatst op een nacht beneden in de kamer , vergeten de verwarming uit te doen . Hij lag zo diep te slapen dat ie me niet hoorde . Totdat ik tegen de tafel stootte ... Sprong omhoog met een hele diepe grom totdat ie zag dat ik het was begon ie te kwispelen .. De held van 16 weken 

 

Ik wens de inbrekers veel sterkte toe .... En nee ik heb geen medelijden . Eind oktober is er bij me op de zaak ingebroken ... En als je ziet wat ze achterlaten  , risico van het vak als je dan gepakt word door een hond . Mijn zegen heeft ie , vreet ze maar op 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik hoop er nooit achter te komen hoe Mellow op een inbraak reageert.

 

Ergens rond oktober 2012 is er in 3 huizen in de straat ingebroken. Bij de buren schuin tegenover ons (hoekhuis) zijn tablets, telefoons, tv én auto gejat (die hadden ze nodig om de tv te vervoeren). Omdat de grote auto het niet deed hebben ze de kleine auto gepakt.

Na een paar dagen is de auto terug gevonden, een aantal straten verderop.

 

Mellow sliep toen nog in de bench, maar als ze wat verdachts hoorde sloeg ze wel aan. Bij een inbraak maakte dat weinig indruk, want hond in bench is niet gevaarlijk.

 

Eind november hebben wij poes Puk laten inslapen en hebben we vrij snel het deurtje van de bench open gelaten. Binnen een maand was de bench weg en sliep ze op de bank.

Ze werd toen wel waakser, maar ergens vind ik dat niet zo erg. 

Een blaffende hond schrikt toch af. Ze heeft ook best een flinke blaf, wat toch wat meer indruk maakt dan het kefje van een klein hondje.

 

Ik hoop trouwens wel dat ze het verschil hoort tussen mijn vriend die op maandagavond om 23:30 thuis komt en iemand die hier niets te zoeken heeft. Komt mijn vriend op dat tijdstip thuis, dan gaat haar kop omhoog (ik lig dan al in bed, zij ligt op bed), ze gaat zitten en haar staart tikt op het dekbed. Dat schiet niet op dus 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat 2 van de 3 honden hier wel zullen bijten als er iemand binnenstaat, zeker als wij er niet zijn. Die 2 honden zijn allebei nog in training omdat ze met bezoek nog moeite hebben. 1tje daarvan houd ik zelfs nog bij me om het bezoek veilig binnen te kunnen laten komen. (ik denk wel dat hij al los kan maar soms zijn de prikkelingen even te veel, soms heb ik hem ook al los gelaten en dat gaat dan goed, maar dat is situatie afhankelijk, hoeveel mensen komen er tegelijk binnen enzo) (allebei de honden hebben ook al naar bezoek geprobeerd te bijten)

Die honden slaan zelfs aan als ik savonds nog beneden zit en mijn vriend komt nog even naar beneden nadat hij in bed gekropen is. Dan moeten ze zich ook echt even realiseren dat hij goed volk is.

Thalia de kleine (die er het engst uitziet haha) die verwelkomt ze waarschijnlijk ook met open armen. Die laat ze ook niet inbreken want die gaat aandacht halen haha.

Ik vind het wel fijn ook dat ze zo waaks zijn voor me. Het geeft me toch wel een veilig gevoel, ook de band tussen ons voelt dan erg goed aan. Mijn band met de honden is beter dan de band van mijn vriend met de honden, en dat merk je dus af en toe ook wel terug. Naar mij zullen ze echt nooit per ongeluk blaffen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro blaft nooit en komt ook niet van de bank, maar 1 keer heeft hij heel erg gegromd midden in de nacht, hij was heel alert.
het kan ook zo zijn dat hij ze een bakkie koffie geeft hihi

Hij houd niet zo van vreemde mensen dus ik weet het echt niet.

Jo (Gast)

30 jaar geleden hebben wij dit daadwerkelijk meegemaakt met onze dobermann.

Wij waren aan het werk, de inbreker is wel naar binnen gekomen maar mocht er vervolgens niet meer uit. Hij is voorzichtig op de bank gaan zitten naast de telefoon en heeft toen zelf de politie gebeld. Als hij niet bewoog was het goed maar deed hij dit wel dan waarschuwde onze hond en 1 x heeft hij een knauw gegeven. De politie heeft ons laten waarschuwen door de buurvrouw en gevraagd of we wilden komen voordat ze naar binnen gingen. Voor ons gelukkg goed afgelopen en we waren uiteraard super trots op onze hond.

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

" 30 jaar geleden hebben wij dit daadwerkelijk meegemaakt met onze dobermann.
Wij waren aan het werk, de inbreker is wel naar binnen gekomen maar mocht er vervolgens niet meer uit. Hij is voorzichtig op de bank gaan zitten naast de telefoon en heeft toen zelf de politie gebeld. Als hij niet bewoog was het goed maar deed hij dit wel dan waarschuwde onze hond en 1 x heeft hij een knauw gegeven. De politie heeft ons laten waarschuwen door de buurvrouw en gevraagd of we wilden komen voordat ze naar binnen gingen. Voor ons gelukkg goed afgelopen en we waren uiteraard super trots op onze hond. "

 

Geweldig!

 

Hugo is fysiek niet indrukwekkend, maar gaat wel enorm veel kabaal maken, blaffen en grommen (hij oefent dit dagelijks op de postbode), dus ik verwacht dat dit de gelegenheidsinbreker wel af zal schrikken.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wat een leuk topic zeg!

 

Als er bij ons iemand de voorstraat op komt lopen of zelfs alleen maar langsloopt voor ons huis gaat Lukie helemaal uit zijn plaat.. Ondertussen heeft Macy het overgenomen, maar veel minder erg gelukkig.. ze doet eerder gewoon Lukie na 

 

Maar als er 's nachts iemand ons huis zou binnenkomen zou Lukie helemaal gek worden en ik denk eigenlijk dat hij ook zou bijten.... Hij is enorm waaks... 

 

Macy daarentegen zou gaan kwispelen en gaan liggen om geaaid te worden of ze zou gewoon met Lukie mee gaan blaffen 

 

Maar inbrekers komen hier niet snel in denk ik.... Lukie zou serieus in de benen van een inbreker kunnen gaan hangen, dus hier zijn we niet bang 

 

Hoewel.. tenzij de inbreker een worstje meeneemt, dan is het weer een ander verhaal  .. al denk ik dat Lukie dan 1 seconde stilhoudt om die worst door te slikken, en daarna weer begint te blaffen.. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlúa is gelukkig erg waaks, heb ik dit ras ook een beetje op uitgekozen aangezien zij mee uit huis gaat met mij.. Wil ik wel een beetje veilig zitten in mn eentje :) 
Hier komt niemand binnen, hoort ze de poort ( iedereen komt achterom) slaat ze flink aan, zodra ze ziet dat het een bekende is stopt ze. Als hier vreemde over de vloer komen en wij zij er bij blijft ze waaks, grommen, blaffen enz. Gelukkig nog geen inbraak meegemaakt maar ik denk dat dieven hier niet binnenkomen :) 

Het hondje van mijn zusje, keeshondje, chihuahua, zou denk ik elk 'ongewenst' bezoek hartelijk ontvangen :) 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Hier kan jan en alleman het huis binnenkomen, en leeghalen met de hulp van luna! ;-)

Luna blaft niet (nog niet gehoord in de 5 jaar dat ze is althans).

Maar hoe ik het altijd voor me zie is veel beter! Jullie honden jagen de inbrekers weg, daar heeft de politie halemaal niks aan! Luna laat ze binnen en gaat dan op haar rug liggen, is onweestaanbaar ook voor een inbreker, dus die gaat haar lekker kriebelen. Dat tikt ze met haar kwispel staar op de grond wat ik dan hoor... Dan kan ik de politie bellen die dan zo de boeven kunnen komen vangen O-) veel beter toch?? ;-) "

 haha....mijn honden precies hetzelfde,blaffen ook nooit,wij zeggen ook altijd ze zouden de spullen aanwijzentotaal geen waakse honden hier zal ik zelf huis en haard moeten beschermen. Alhoewel ze nemen maar mee wat ze willen,zolang we ongedeerd blijven.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck gromt eerst wanneer ze verdachte geluiden hoort en als het inderdaad te lang duurt gaat ze blaffen.

Toen ik nog bij m'n moeder thuis woonde kon ze aan de voetstappen horen of er bekenden of onbekenden in het gangetje naast het huis liepen. Ze begon dan ook te grommen of blaffen als het onbekenden waren.

 

Ik heb 1x gehad dat er iemand aan de bel kwam, een onbekende die de containers wou reinigen, hij wou dat eerst geld en daarna zou hij schoonmaken.

Hij had het al aan de hele straat gevraagd (vakantieperiode) en de meesten stemden in. Ik wist toevallig wie op vakantie waren en wie niet en hij wees dus ook een paar huizen aan waarvan mensen niet thuis waren, ik heb hem toen geconfronteerd met dat waar hij mee bezig was niet het beste baantje was en dat ik de politie zou verwittigen als hij zich hier nog weer in de straat liet zien.

Puck heeft de hele tijd staan grommen en blaffen in de woonkamer tot ik de voordeur weer had dicht gedaan. (Ik ben nog altijd blij dat die man zich, zonder iets te doen, heeft omgedraaid en weg is gegaan).

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Prisca blijft gewoon snurken of brengt je naar het tafelzilver.

Ik denk dat Jazz wel alarm slaat.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" 30 jaar geleden hebben wij dit daadwerkelijk meegemaakt met onze dobermann.
Wij waren aan het werk, de inbreker is wel naar binnen gekomen maar mocht er vervolgens niet meer uit. Hij is voorzichtig op de bank gaan zitten naast de telefoon en heeft toen zelf de politie gebeld. Als hij niet bewoog was het goed maar deed hij dit wel dan waarschuwde onze hond en 1 x heeft hij een knauw gegeven. De politie heeft ons laten waarschuwen door de buurvrouw en gevraagd of we wilden komen voordat ze naar binnen gingen. Voor ons gelukkg goed afgelopen en we waren uiteraard super trots op onze hond. "

 

Dat hoor je vaker van Dobermanns; inbrekers wel binnenlaten (ik zie de inbreker al lachen dat zo'n grote hond niks doet), maar vervolgens bloedjelink zijn als de inbreker (mét buit) weer wil vertrekken 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Welke hond past bij mij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^