Man met hond leeft op straat en zoekt een huis...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Manuela, wat vreselijk voor je.

Hein, heb de burgemeester van Poperinge gemaild en dit is zijn reactie:

 

Geachte mevrouw,

 

Poperinge is geen zo'n grote stad, dus ik heb de artikels in de kranten wel degelijk gezien.

Bovendien hebben de diensten van het OCMW (d.i. de sociale dienst van de lokale overheid) de man wel degelijk proberen te helpen. Dat staat ook in zijn verklaringen in de media.

 

Ik beschik echter over geen enkel wettelijk instrument om huiseigenaars of een opvangcentrum te dwingen om een huurder of bewoner met huisdier te aanvaarden. Dit is de tegenpool van de vrije samenleving, waarin we het geluk hebben te leven.

 

Dit neemt echter niet weg dat onze diensten wel degelijk verder zullen proberen om een oplossing voor de man te zoeken en te vinden.

 

Hoogachtend,

Christof Dejaegher

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

JE SUIS......MET HOND !!!!

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Het is gewoon een schande in België. Hoeveel mensen ik niet ken die dezelfde problemen kenden, maar gelukkig ook niet opgaven. Ze bleven zoeken en vonden een woning waar de hond of honden welkom waren.

 

Ik merk dan ook nog hoeveel honden er om die reden in een asiel terecht komen, gewoon omdat ze hond zijn en geweigerd worden. En neen, dat zijn dan geen honden die slopen, maar honden die nooit wat verkeerd deden. Hoop dat er eens een verandering in de wet kan komen. En verder duim ik echt voor deze man en zijn hond ! Wat een walgelijke maatschappij toch.

 

Iemand die ik kende vertelde me onlangs nog het verhaal van een vriendin van haar. Deze heeft een superlieve Golden Retriever die niets verkeerds doet. Ze ging scheiden en moest dringend uit haar huis. Overal gezocht, hulp gevraagd aan het OCMW (in een dorp) en wat kreeg ze daar te horen "nou mevrouw, dan doet u de hond maar weg". Ze is vreselijk kwaad geworden en heeft de vrouw toegesnauwd dat ze haar job mocht verliezen, want dat ze compleet harteloos was als je op zo'n manier over een hond spreekt, net alsof het een stoel betrof. Ze gaf de hond niet op en gelukkig vond ze een onderkomen in onze straat waar hij wel welkom was.

 

En dit is niet het enige schrijnende verhaal dat ik zo ken. Dieren tellen gewoon niet mee als volwaardig lid van een gezin, dat zijn maar dieren...

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Helemaal met je eens Marie-Rose. Zo erg.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Ben het eens dat hier een dringend een duidelijke wet voor mag komen in het voordeel van de huisdieren, nu is het maar afwachten wat de mood van de rechter is.

Aan de andere kant vind ik ook dat de rechten van de verhuurder vergroot mogen worden als het fout gaat.

Mijn tante is een grote dierenvriend en verhuurde daarom haar studio met tuin al 2x aan mensen met een hond. De eerste keer is het gras aan het terras helemaal kapotgelopen door de hond, alleen nog maar aarde.
De tweede keer werd er zo slecht gekuist dat alle voegen tussen de tegels in de living gewoon te vuil waren om weg te krijgen.
Op de tegels heeft ze enorm lang mogen schrobben maar de voegen blijven lelijk.
En de huurders..die zijn weg. Leuk hé.
Zij heeft nu ook haar twijfels of ze nog wel wil verhuren aan mensen met een hond, en dat begrijp ik helemaal.

Moesten verhuurders meer rechten hebben om deze opkuiskosten te kunnen verhalen op de huurder (want zomaar iets van de waarborg afhouden gaat niet) zouden velen minder bang zijn om te verhuren.

9 op de 10 hondeneigenaren zullen misschien meer respect hebben, maar dat weet je niet op voorhand.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh hier (UK) wel hoor, zelfs zonder hond.

 

Daarom snap ik dat geleuter ter plaatse ook niet. De borg is hier 2 mnd. huur en dan zit je in onze regio op ruim ca. €2200,-/€2700,-  ook hebben wij in dit huis per hond ook nog eens omgerekend ca. €115,- per hond moeten betalen....gewoon omdat ze er zijn zodat ze mee mogen komen en ih contract worden vermeld. Daarnaast ca. €65,- per hond voor de eind schoonmaak (prof. tapijtreiniging). En dat laatste wordt 9 vd 10 keer helemaal niet gedaan waarbij het ons anders ook eenmalig ih contract aangerekend zou worden.....

 

Maar het is ook zeker waar dat er 'varkens' van huurders zijn en die hebben geen hond nodig om iets in een ravage te veranderen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

België is sowieso een moeilijk land op dat vlak.  Huurtoeslag en dergelijke kennen we hier niet.  Er is hulp voor mensen zonder inkomen of met een erg laag inkomen, maar dan mag je voor de rest ook niets hebben (uitzonderingen die de juiste wegen kennen en onterecht hulp krijgen zijn er natuurlijk ook)...

 

Huizen worden vooral door particulieren verhuurd.  Er zijn wetten zoals dat je een huurder niet zomaar uit z'n huis kunt zetten... maar daarop zijn uitzonderingen die makkelijk te gebruiken zijn voor een verhuurder.  Als er grote werken aan een huis gedaan moeten worden... als een eigen kind er wil wonen... enz... Wanneer je een huuropzeg krijgt om een van deze laatste redenen kun je bijna niet anders dan een andere woning zoeken.  Zij zijn in hun recht.  Eens je verhuisd bent kan het zijn dat je met verstomming ziet dat er helemaal geen grote werken gebeuren... dat er andere huurders in zitten dan hun eigen kind... Maar ga dan maar eens procederen ?  Het kost je een hoop geld en je wint er niets meer bij.

 

Omdat een huurprijs niet verhoogd mag worden, tenzij 1 keer per jaar aangepast aan een indexstijging kan ook dit een reden voor de verhuurders zijn om de huurders een opzeg te geven.  Het kan immers zijn dat een huishuur die reeds langere tijd enkel indexaanpassingen kreeg lager wordt dan de prijzen die op dat moment gevraagd worden.  Voor de verhuurder kan het dan nodig lijken om met een nieuwe huurder en dus ook een nieuw huurcontract te starten.  Want dan kan een verhoging wel.

 

Dat laatste heeft als bijkomend nadeel dat een huurder zich vaak wel 2 keer zal bedenken vooraleer hij z'n huurhuis opknapt en verbetert.  Ik heb al meerdere mensen gekend die na zo'n leuke opknapbeurt een nieuwe woning mochten zoeken omdat de huiseigenaars beseften dat ze voor die leukere woning een hogere huurprijs mochten vragen.  Zoon werd wel degelijk een poosje op dat adres gedomicileerd... was er echter bijna nooit en na een poosje kwamen er nieuwe huurders, met duurder contract.

 

Wat voor honden (en mogelijk andere huisdieren) geldt, geldt ook nog eens voor ouderen.  Want kunnen bejaarden het huis wel goed onderhouden ?  Het geldt soms zelfs voor alleenstaande vrouwen.  Ik ken een vrouw die voor het aangaan van een huurcontract een kennis meegenomen hadt die zo'n beetje meepraatte waardoor de indruk ontstond dat hij haar vriend was en daar ook ging komen wonen... Ze is er zeker van dat ze enkel daardoor een huurcontract kreeg.

 

Is het dan zo verwonderlijk dat in België zoveel gebouwd en gekocht wordt ?  Alleen dan weet je dat je veel kans hebt dat je er huisdieren kunt houden en dat je er nog wat kunt blijven wonen als je bejaard bent.  Ook nog omdat pensioenen hier lager zijn dan in de meeste omliggende landen.  Belgische bejaarden doen het gemiddeld wel goed... omdat ze een eigen huis hebben en geen huur meer moeten betalen als ze gepensioneerd zijn.

 

Maar ook daar gaat onze regering nu weer een stokje voorsteken.  In de komende jaren zal elk huis, ook het kleinste, het oudste... geïsoleerd moeten worden.  Het geld hiervoor hebben veel van die eigenaars niet... Maar geen probleem, volgens hun zeg maar "armoedepeil" zullen ze daarvoor leningen krijgen.  Voor mensen met een laag inkomen max aan 2% voor sommigen zelfs gratische leningen! 

 

Kijk... Iemand met iets of wat normaal inkomen en een iets of wat degelijk huis, haalt zo'n investering misschien weer uit de opbrengst door minder energieverbruik... Maar als je 75 bent... en een laag pensioen hebt... En je moet, zelfs voor een interesten-vrije lening elke maand een som geld afdragen, dan is dat voor velen onmogelijk.  Het geld van de lening zijn ze kwijt... Besparen deden deze mensen door bij voorbeeld 's nachts de verwarming dicht te draaien en tijdens de koudste dagen van het jaar een deken en een trui meer te gebruiken.  Stookkosten zijn daar al heel erg laag.  Als ze dus door de isolatie 20% besparen op verwarmingskosten, dan is dat een erg klein bedrag dat zeker de renteloze investering niet compenseert, zeker niet nu er reeds meegedeeld is dat de energiekostenprijs gaat stijgen door de subsidies voor isolatie...

 

Niet isoleren en de regering kan de pot op ???  Ze hebben er wat op gevonden hoor.  Wie het tegen 2020 niet gedaan heeft krijgt boetes en het huis wordt onbewoonbaar verklaard.

 

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

En dan is het niet eens m'n bedoeling om alle privé-verhuurders met de vinger te wijzen.  Het is vooral het systeem dat niet deugt.

 

Heel wat mensen hebben voor een 2de woning gezorgd die ze kunnen verhuren om hun eigen kosten te betalen... om hun eigen pensioen een beetje te verbeteren... Dus...

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ergens snap ik die verhuurders ook wel. Hier in de wijk woont iemand met 8 katten. Ze had er voorheen nog meer. Die katten mogen alles en het huis is 1 grote puinhoop. In de gang, tegen de tussen muur van een volgende woning is de urine zich letterlijk een weg door de muur aan het vreten. De geur is ondraaglijk zodra je daar voor de voordeur staat. De geur is ook ondragelijk voor mijn voordeur (binnen en buiten!!) in de zomer doordat haar katten dan tegen mijn voordeur aan moeten plassen, wat tussen de kiertjes door mijn gang in komt. Vervolgens zeggen mijn poezen "Dit is van ons" en plassen er nog even fijn overheen. We hebben serieus al een keer een stuk laminaat, ondervloer en beton moeten vervangen omdat we ondanks het direct en goed schoon maken, niet meer schoon kregen.

Tegenwoordig hebben wij een hekwerk in onze gang. Het ziet er niet uit, maar zo voorkomen wij dat onze poezen hun eigen huis gaan afbakenen. Het is te zot voor woorden...

 

Hier doet de woningbouw er overigens niets aan. Ook niet over het feit dat hun eigen huur woning (wij zelf huren niet) letterlijk doordrengt is van kattenplas..

De woningbouw medewerker die daar een keer moest zijn, was hoog zwanger en duidelijk ook niet op de hoogte van de risico op een abortus wanneer een zwangere vrouw in de buurt komt van katten uitwerpselen.. Ze liep er zonder mondkapje, zonder handschoenen etc.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

"Als vriend of familielid van de 'man met hond' zou het wel heel mooi zijn om hem zijn domiciel bij hen te laten zetten... "

Dat vind ik dus ook. Maar ik weet evenveel (of even weinig) als diegenen die het topic lezen, dus kan ik daar ook niet veel over zeggen.

 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

" Manuela, wat vreselijk voor je.
Hein, heb de burgemeester van Poperinge gemaild en dit is zijn reactie:
 
Geachte mevrouw,
 
Poperinge is geen zo'n grote stad, dus ik heb de artikels in de kranten wel degelijk gezien.
Bovendien hebben de diensten van het OCMW (d.i. de sociale dienst van de lokale overheid) de man wel degelijk proberen te helpen. Dat staat ook in zijn verklaringen in de media.
 
Ik beschik echter over geen enkel wettelijk instrument om huiseigenaars of een opvangcentrum te dwingen om een huurder of bewoner met huisdier te aanvaarden. Dit is de tegenpool van de vrije samenleving, waarin we het geluk hebben te leven.
 
Dit neemt echter niet weg dat onze diensten wel degelijk verder zullen proberen om een oplossing voor de man te zoeken en te vinden.
 
Hoogachtend,
Christof Dejaegher
  "

Dat is mooi van je, Blaise.

 

Hoe meer ruchtbaarheid deze situatie krijgt, des te sneller er zich misschien eens iemand mee bemoeit die wat bergen kan verzetten.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nee, natuurlijk niet, maar het was wel een goed idee om het hier te plaatsen.  Tegenover het algemeen gangbare in de verhuurwereld denk ik toch dat hier meer mensen zijn die gewoon "het hebben van een hond" niet als een probleem zien.

 

:-)

 

 

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

"Huizen worden vooral door particulieren verhuurd.  Er zijn wetten zoals dat je een huurder niet zomaar uit z'n huis kunt zetten... maar daarop zijn uitzonderingen die makkelijk te gebruiken zijn voor een verhuurder.  Als er grote werken aan een huis gedaan moeten worden... als een eigen kind er wil wonen... enz... Wanneer je een huuropzeg krijgt om een van deze laatste redenen kun je bijna niet anders dan een andere woning zoeken.  Zij zijn in hun recht.  Eens je verhuisd bent kan het zijn dat je met verstomming ziet dat er helemaal geen grote werken gebeuren... dat er andere huurders in zitten dan hun eigen kind... Maar ga dan maar eens procederen ?  Het kost je een hoop geld en je wint er niets meer bij. "

Toch wel hoor. Hier staan enorme boetes op (tvv diegene die uit huis is gezet). Het enige dat die persoon moet doen is laten controleren of het familielid (enkel bloedverwanten van de huurder) daar wel degelijk woont. Mag verschillende keren worden gecontroleerd trouwens.

 

Ik weet niet precies meer hoeveel maanden huur moeten terugbetaald worden in het geval van fraude, maar het zijn er veel hoor.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

nou kom ik hier op FB een petitie tegen over dit onderwerp!!

weet niet of ik hem hier mag plaatsen, dus als je liever hebt van niet hein dan verwijder ik hem terug

 

http://www.petities24.com/stop_discriminatie_tegen_huurders_met_huisdieren

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

" nou kom ik hier op FB een petitie tegen over dit onderwerp!!
weet niet of ik hem hier mag plaatsen, dus als je liever hebt van niet hein dan verwijder ik hem terug
 
http://www.petities24.com/stop_discriminatie_tegen_huurders_met_huisdieren "

Alles dat helpt is welkom,Stephanie.

 

Het topic heeft niks met mij te maken. Het gaat om die kerel met zijn hond

 

Bedankt alvast trouwens.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Edit: Getekend

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Hij staat in een artikel op www.hln.be
Wel goed dat er zoveel aandacht voor is. Het kan met wat geluk ook dingen veranderen voor anderen!!

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo 3 doggies

honden foto van marjolein van berloo

Ik heb geen oplossing en hoe meer publiciteit hoe eerder het opgelost wordt 

Er zal een ander beleid moeten komen.

Ik wil even kwijt dat ik het geweldig van je vind Hein dat je dit onderwerp hebt ingebracht. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

in belgie is het idd heel moeilijk om een huurwoning te vinden waar honden welkom zijn.

in sociale woningen mag het niet, er zijn maar een paar uitzonderingen waar de hond na veel toeters en bellen toch wordt toegestaan.

ook in de privé wordt er vaak gewerkt met standaard vooropgestelde huurcontracten, daar staat zo al in dat de huurder geen huisdieren mag hebben.

wij hadden het ook niet makkelijk toen ik en mijn vriend een huurwoning zochten. ik had alle appartementen die in de buurt te huur stonden en binnen ons budget waren gebeld, ondanks een groot huuraanbod duurde het toch 2 maanden voor we een appartement vonden waar de honden mee mochten en dat ook 'leefbaar' was.

 

het beste is helaas om niet eerlijk te zijn en te zwijgen over je hond en dan geen woning huren van een huisbaas die vlakbij woont. 't is erg maar een asiel is erger.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

tis hier een schande.

over een aantal jaar had ik recht op een sociale woning.

ikkon me in 3 gemeenten op de wachtlijst zetten, maar alleen zonder honden.

 

de enige mogelijk was om een zware lening aan te gaan en het huis van mijn ex over te kopen om mijn honden te behouden.

 

mijn dochter ondertussen 22 jaar en 2 jaar op zoek voor een huis waar ze eindelijk haar droom kan waarmaken een pup.

 

elke dag reden ze rond op zoek, niks...

volgende week verhuist ze naar een app en ze heeft een kat in huis gehaald, van de huisbaas mag zelfs dit niet.

 

ze is het beu en gaat verhuizen naar een appartement met poes zonder dat de verhuurder het weet.

ik vind dit heel erg in Belgie.

ik hoop dat de man met zijn hond snel iets vind.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik weet hoe ontzettend veel moeite wij moesten doen.
Feitelijk zijn we verhuisd voor onze werkgever.
Maar we zagen het zelf ook wel zitten.

Maar het enige op dat moment wat beschikbaar zou zijn waar onze honden mee konden was midden in een druk centrum.
Niet ideaal voor een plattelandskind ;-)
Zou het ook nooit gedaan hebben als we dit huisje niet hadden gevonden.

De huisbaas is misschien niet je van het ( zit al 2 weken met een half huis zonder stroom en lauw water )
Maar onze honden waren welkom.


Ja je doet gekke dingen als het om je diertjes gaat O-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wij moesten het ook doen met een oud appartement met vocht problemen waardoor de plafond in de keuken steeds schimmel had door een slecht geïsoleerd dak en slecht geïsoleerde muren. keuken en badkamer waren letterlijk van de tijden dat deze nog werden uitgevonden.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Linneke
Zo een huis hebben de buren ook.
Maar dan op een van de slaapkamers boven.
Een lekkend dak.

Maar ja .... Hondjes hé ;-)
Kunnen ook nergens anders terrecht.
( is overigens dezelfde huurbaas als wij hebben )

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

dat is mede de reden dat wij niet meer willen huren.

 

je moet hier zelfs al oppassen wanneer je een appartement koopt! toen wij opzoek waren naar een koopwoning kwam ik op een appartement/duplex op het gelijksvloer en daar mochten ook geen honden in het gebouw. je bent dan namelijk mede eigenaar van de grond en het gebouw en dus kan een meerderheid van de eigenaars beslissen dat je geen honden mag houden. ik stond perplex!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" in belgie is het idd heel moeilijk om een huurwoning te vinden waar honden welkom zijn.
in sociale woningen mag het niet, er zijn maar een paar uitzonderingen waar de hond na veel toeters en bellen toch wordt toegestaan.
ook in de privé wordt er vaak gewerkt met standaard vooropgestelde huurcontracten, daar staat zo al in dat de huurder geen huisdieren mag hebben.
wij hadden het ook niet makkelijk toen ik en mijn vriend een huurwoning zochten. ik had alle appartementen die in de buurt te huur stonden en binnen ons budget waren gebeld, ondanks een groot huuraanbod duurde het toch 2 maanden voor we een appartement vonden waar de honden mee mochten en dat ook 'leefbaar' was.
 
het beste is helaas om niet eerlijk te zijn en te zwijgen over je hond en dan geen woning huren van een huisbaas die vlakbij woont. 't is erg maar een asiel is erger. "

 

Dat hadden we hier in eerste huis. De makelaar/agent was er wel van op de hoogte maar de huisbaas niet. Die woonde idd. in een andere regio maar dat was niet lekker wonen zo......Iedere keer als de deurbel ging (en we kenden hier nog maar bitter weinig mensen) schoot ik id stress.

 

Afgelopen jaar tijdens de telefonische zoektocht had mijn man het ook 'vergeten' te vermelden aan een makelaar het stond tenslotte niet id advertentie vermeld dat ze niet welkom waren. Helaas ging de bel en sloeg Ten aan toen ging de afspraak om de woning te bezichtigen pertinent niet door.....

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Manuela, wat vreselijk voor je.
Hein, heb de burgemeester van Poperinge gemaild en dit is zijn reactie:
 
Geachte mevrouw,
 
Poperinge is geen zo'n grote stad, dus ik heb de artikels in de kranten wel degelijk gezien.
Bovendien hebben de diensten van het OCMW (d.i. de sociale dienst van de lokale overheid) de man wel degelijk proberen te helpen. Dat staat ook in zijn verklaringen in de media.
 
Ik beschik echter over geen enkel wettelijk instrument om huiseigenaars of een opvangcentrum te dwingen om een huurder of bewoner met huisdier te aanvaarden. Dit is de tegenpool van de vrije samenleving, waarin we het geluk hebben te leven.
 
Dit neemt echter niet weg dat onze diensten wel degelijk verder zullen proberen om een oplossing voor de man te zoeken en te vinden.
 
Hoogachtend,
Christof Dejaegher
  "

 

 

Heb ik iets gemist? Sorry als het wel geschreven is maar ik heb het niet gelezen. Wat hebben ze dan volgens de burgemeester gedaan? Er staat dat bovendien de diensten de man wel degelijk hebben geprobeerd te helpen.

Of was dat alleen de man? Dus zonder hond?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

he

"  
 
Heb ik iets gemist? Sorry als het wel geschreven is maar ik heb het niet gelezen. Wat hebben ze dan volgens de burgemeester gedaan? Er staat dat bovendien de diensten de man wel degelijk hebben geprobeerd te helpen.
Of was dat alleen de man? Dus zonder hond? "

 geholpen in de zin van 'doe je hond weg en dan hebben we een woning voor je'. in België moet je in de privé huren om een huurwoning te kunnen vinden waar de hond mee mag en dan nog is dat erg moeilijk te vinden. beste optie is gewoon om je mond te houden over huisdieren en zorgen dat niemand last heeft van je hond.

wij hebben een woning gevonden met de eerlijke aanpak maar als dat niet was gelukt dan hebben gelukkig niet moeten liegen maar als het niet anders kon dan hadden wij ook stil gezwegen over onze honden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb al vaker verhalen gehoord over belgie dat mensen zelfs uitgezet worden als de huisbaas er achter komt dat er een hond bij het gezin hoort.

 

Ik vind het veel te ver gaan, je kan regels stellen als huisbaas maar een hond is zo een belangrijk onderdeel in het leven van heel veel mensen.

 

Ik hoop dat er iemand uit die omgeving toevallig een woning te huur heeft staan of al van plan was er een te huur te zetten of iets dergelijks. Ik hoop dat deze man en hond een fijn plekje vinden waar ze wel samen welkom zijn.

 

Btw als het hier in NL zo erg geweest was... ik had ook echt echt niet sadi opgegeven alleen om een dak boven me hoofd te hebben Op de voorwaarde dat haar ik haar wel alles kon blijven geven wat ze nodig heeft uiteraard.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  
 
Heb ik iets gemist? Sorry als het wel geschreven is maar ik heb het niet gelezen. Wat hebben ze dan volgens de burgemeester gedaan? Er staat dat bovendien de diensten de man wel degelijk hebben geprobeerd te helpen.
Of was dat alleen de man? Dus zonder hond? "

 

Ik hoopte dat de burgemeester in beweging zou komen, meer zijn best zou doen om te helpen enz. Daarom aangeschreven (kan die in ieder geval nooit zeggen dat hij het niet wist). Nu zegt hij dus dat hij niet kan dwingen....vrijheid....maar voor mensen met huisdieren is er dus geen vrijheid. Ik plaatste hier de reactie van de burgemeester ter info. Wat er gedaan wordt blijft vaag. Ik woon zelf niet in Belgie maar ben er beroerd van, weet ook niet hoe te helpen. Als ik in bed lig voel ik me schuldig in een warm bed te liggen terwijl anderen letterlijk in de kou zitten, dan zie ik die man en hond en vraag me af of ze niet onderkoelen en op een morgen niet meer wakker worden.

Hoeveel panden staan er niet leeg van de gemeente. 

Hoeveel ontwikkelaars maken geen woningen die leeg blijven.....laat ze wat bedenken voor waar ECHT vraag naar is. 

En een upje. Mijn ideeen zijn op.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Renate,

dat heb ik ook gedaan met Lila (ben bij mijn zus op haar zetel gaan wonen) maar met kinderen is het wel even anders... ik zou mijn honden ook nooit opgeven en ze kunnen altijd wel bij familie terecht tot er een oplossing is echter heeft niet iedereen het geluk dat de hond ergens tijdelijk kan verblijven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Hond valt paard aan op het strand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^