Husky overdag buiten / 's avonds binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patty Patty

honden foto van Patty

Hi,

 

Wij trekken over anderhalve maand in, in ons nieuwe huis.

we willen dan beginnen met de hond overdag buiten in de tuin te laten en in de avonden binnen laten (slapen snachts ook binnen)

 

Snow is een husky van 12 weken op dit moment.. We horen nu alleen verschillende verhalen over het buiten en binnen gebeuren.

 

zo zou je moeten kiezen tussen of buiten of binnen.. En niet allebei samen..

 

als ik snow dit van jongs af aan, aan ga leren is het dan wel mogelijk om je hond overdag buiten te laten?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Waarom wil je dat je hond buiten blijft?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Onze hus is de hele dag buiten ( mag en kan wel binnen wanneer hij wilt )
Hij kiest er zelf voor.
Snachts is hij wel binnen.

Ik weet niet of je je kachel erg hoog zet?
Bij ons staat de kachel op hooguit 14 graden.
Hij heeft daar geen last van hoor.

Let er wel op dat je husky heel goed kan graven en klimmen.
Een goede omheining is dan ook echt aan te raden!

En ook te zorgen voor een schuilplaats als hij overdag niet binnen kan.

Vergeet ook niet dat je hus een echte gezeldschapshond is.
De kans is groot dat je hond het helemaal niet zo fijn vind om alleen buiten te zijn.
Ik denk niet dat je buren er erg blij mee zullen zijn als je hond de ganse dag aan.het joelen is.

Waarom willen jullie hem eigenlijk niet gewoon in huis hebben?
Ook overdag.

honden page profiel Patty Patty

honden foto van Patty

" Onze hus is de hele dag buiten ( mag en kan wel binnen wanneer hij wilt )
Hij kiest er zelf voor.
Snachts is hij wel binnen.

Ik weet niet of je je kachel erg hoog zet?
Bij ons staat de kachel op hooguit 14 graden.
Hij heeft daar geen last van hoor.

Let er wel op dat je husky heel goed kan graven en klimmen.
Een goede omheining is dan ook echt aan te raden!

En ook te zorgen voor een schuilplaats als hij overdag niet binnen kan.

Vergeet ook niet dat je hus een echte gezeldschapshond is.
De kans is groot dat je hond het helemaal niet zo fijn vind om alleen buiten te zijn.
Ik denk niet dat je buren er erg blij mee zullen zijn als je hond de ganse dag aan.het joelen is.

Waarom willen jullie hem eigenlijk niet gewoon in huis hebben?
Ook overdag. "

 Omdat hij binnen in de bench zal moeten aangezien we er voorlopig nog niet op kunnen vertrouwen dat hij alles heel laat ;) 

 

En ik vind het dan misschien gevoelsmatig fijner voor hem dat hij buiten teminste nog wat rond kan lopen op de momenten dat wij moeten werken.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ik denk dat het wel kan... Maar als de temperatuursverschillen te groot worden, kan het erg vervelend voor Snow worden. Als het overdag in de winter onder nul is (is meestal overdag niet zo, maar je weet het nooit hier in het kikkerlandje) en hij dan opeens naar 21 graden gaat.. 

Overdag buiten, 's nachts binnen zou denk ik nog wel kunnen, ga het alleen nooit andersom doen. Die temperatuursverschillen zijn echt te groot.

 

Oh, en begin hiermee in de zomer! Tenzij de pup vanaf dag 1 samen met mama al buiten zat, kan je een 12 weken oude pup echt niet nu naar buiten kieperen. Hij heeft zijn vacht niet kunnen aanpassen en dan is het ook overdag te koud als het kwik even naar beneden gaat.

Wacht tot de temperaturen weer lekker zijn overdag en begin dan. Dan heeft de hond tijd zat om zich aan de dagtemperaturen aan te passen. Leeftijd maakt dan niet uit.

 

Als de hond eenmaal naar buiten gaat, of dit nou overdag, 's nachts of altijd is, zorg dat hij een goed tochtvrij hok heeft. Zorg dat het uit de wind staat en dat het niet direct op de grond staat (zet het op blokken of iets dergelijks, een paar centimeter van de grond). Een klein beetje ruimte van de ondergrond af, zorgt dat er lucht onderdoor kan en eventueel vocht gewoon kan drogen en niet gaat rotten. Ook komt er behoorlijk wat kou van de grond af. Als het hok er direct op staat, trekt dat door het hok heen en zal het koud blijven.

 

Mijn eigen honden zitten binnen, dus ik denk dat het wel kan. Er zijn hier vast mensen wiens hond(en) buiten zitten en je er meer over kunnen vertellen. Misschien ook wel iemand die hetzelfde doet, overdag buiten, 's nachts binnen :)

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Wij hebben een kleine malamute van 16 weken en die doet het voorlopig prima overdag meerdere uren buiten en 's avonds en 's nachts binnen.  Maar we hebben het inderdaad erg geleidelijk en met veel geduld moeten opbouwen. Ze zat echt niet graag buiten in het begin. Ik ben er letterlijk met een stoel en ligbedje bij gaan zitten en liggen. En stilaan wat verder afstand nemen en belonen wanneer ze zich ging amuseerde of rustig was. Zo werkten dingen af in haar buitenren (groot stuk afzonderlijk afgespannen tuin) en daarna in de tuin buiten haar ren... en zo steeds meer wat alleen laten en belonen als het stil was.

Ze gaat ook enorm graven, dus we hebben wel alles tot in de grond met extra versteviging afgewerkt. En klimmen doen ze op termijn ook.

 

We hebben nu een herplaatser die gewoon was in de tuin te zitten overdag, maar hij kent onze tuin niet en ik ben vandaag opgebeld omdat hij aan het ontsnappen was. Hij had de draad opengetrokken en kon een gat maken. Dus echt stevig afspannen. 

husky heren (Gast)

Ik zou het niet doen. Niet omdat ze er qua temperatuur niet tegen kunnen ofzo. Onze honden zijn overdag buiten als wij weg zijn en als wij thuis zijn, zijn ze binnen en ze slapen in de - onverwarmde - garage of vroeger in de kennel. Dat maakt allemaal niet uit, zolang ze maar een droog en tochtvrij hok hebben. 

 

Maar... Je hebt een hond van een eigenzinnig ras die niet luistert 'zomaar omdat jij het zegt' maar die alleen naar je zullen luisteren als jullie ook je leven delen met hem. Ga je die op zo een jonge leeftijd uitsluiten van wat binnen gebeurd, gaat de hond daar A) niks van snappen - je gaat lijnrecht tegen zijn natuur in en B) daardoor juist eerder zijn eigen plan trekken. 

 

Gewoon bij je binnen, goed opletten, desnoods een bench of puppy ren en veel samen ondernemen. Geloof me, dan heb je eerder een leuke hond straks die ook helemaal niet sloopt dan wanneer je hem nu buiten sluit. Alleen buiten als je gaat werken zal wel kunnen maar denk eraan dat je tuin dan echt husky proof moet zijn. 

 

Ik moet ook zeggen, onze honden hebben nooit veel gesloopt hoor, enkele sokken, een hokje vd bank heeft wat losse draadjes en een plint kreeg even wat te verduren, maar met wat wat 'bitter apple' spray was dat ook over. Husky's zijn toch vooral slopers als ze te weinig te doen hebben. Oh ja, wat okk helpt, af en toe wat laten slopen, bv kartonnen dozen of een oude knuffel of sok - mits Snow dat niet opeet. 

 

Succes 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

*verwijderd*

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, ik volg ook de 'husky heren'. Ik zou ze niet zomaar buiten zetten om ze buiten te zetten. Dat is hier ook niet zo gegaan. Wel wat getraind om terug een paar uur te kunnen gaan werken. 

 

Het slopen valt hier ook mee behalve als onze herplaatser het ergens niet leuk vindt - binnen laat hij alles heel, maar even om op te drogen in de kleine ren onder het tuinhuis en in een paar minuten was er bijna geen tuinhuis meer... :-(. De pup heb ik 1 keer vergeten in haar bench of achter het kinderhekje te doen toen ik even met de andere ging wandelen en toen had ze wel eens aan zijn zeteltje gebeten. Maar slopen doet ze niet, ook niet buiten. Graven wel. 

Anoniem (Gast)

Husky's zijn roedeldieren pur sang en horen zowiezo niet alleen te leven.Jammer dat het nu weer modehonden zijn geworden en dat ieder die valt voor het prachtige ras ze onbezonnen aanschaft.Dit is ook typisch een gevalletje niet goed over nagedacht.Ik vrees ook al de vele Husky's die weer in het asiel zullen belanden omdat het geen makkelijk ras is,ze luisteren slecht,ze slopen graag en haten alleen zijn en hebben zeer veel beweging nodig.Maar als je daar allemaal mee om kan gaan is het een fantastisch ras dat zeer lief is voor mensen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een grote bruine behaarde beer, die binnen en buiten mag, dat is punt 1.

 

jouw pup is nog te jong om de hele dag alleen buiten te vertoeven, doe dat niet, hou een oogje in het zeil en laat je hond binnen en buiten, zeker kan je de pup buiten laten vertoeven op de dag, maar ook een husky wil een roedel om zich heen hebben, daar hoor jij ook bij.

 

en het is onzin om te vertellen dat eenmaal buiten buiten is, of eenmaal binnen binnen is.

 

hier de hond binnen en buiten, ze mag zelf bepalen, wel is het zo dat hier binnen in huis laag gestookt wordt, zodat de hond heerlijk binnen kan verblijven als ik dat wil... als de woonkamer gestookt wordt met een temperatuur van 20 graden ja dan is je hond foetsie en zal die buiten verblijven, doe wat water bij de wijn, zorg dat je hond een roedel hond wordt en niet een eenzame hond die buiten vertoeft omdat jij het te warm binnen hebt.

 

12 weken.... eerst gesetteld tot een volwassen hond en dan kan je eens kijken wat de hond zelf prettig vind, buiten of binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Husky's zijn roedeldieren pur sang en horen zowiezo niet alleen te leven.Jammer dat het nu weer modehonden zijn geworden en dat ieder die valt voor het prachtige ras ze onbezonnen aanschaft.Dit is ook typisch een gevalletje niet goed over nagedacht.Ik vrees ook al de vele Husky's die weer in het asiel zullen belanden omdat het geen makkelijk ras is,ze luisteren slecht,ze slopen graag en haten alleen zijn en hebben zeer veel beweging nodig.Maar als je daar allemaal mee om kan gaan is het een fantastisch ras dat zeer lief is voor mensen. "

 

 

er wordt niet onbezonnen nagedacht, ze komt advies vragen, geef die op een goede manier zodat haar pup binnen en buiten kan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een beetje advies van me ? tenslotte heb ik een echte buitenhond.

 

buiten een goede betrouwbare kennel maken, en een goed onderdak voor kou en regen, zodat de hond niet op de tocht ligt en zich in de kennel als jij er niet bent zich toch kan vermaken. zo de kennel neerzetten dat je zicht hebt uit huis erop.

 

zorg voor goede botten en wat ik van husky las, kartonnen bananendozen zodat de pup zich lekker kan uitleven, waar je bij bent.

 

hier een kennel gemaakt van 3x 4 meter, en een ruimte voor de regen.

als ik niet thuis was ging de pup daarin, eerst wel laten wennen, zet er een stoel of bankje in zodat de pup het niet raar vind om daar in te verblijven. doe dat ook als je thuis bent om te laten wennen, dan de pup gewoon bij je binnen nemen als je thuis bent, deur open laten staan van de kennel en huisdeur/tuindeur.... de pup hier mocht overal komen. ga zelf ook als de pup moe is erbij zitten, neem een boek of je tablet mee, en zo zal de pup het normaal gaan vinden als je er niet bij bent en de pup in de kennel moet/gaan.

 

de nachten gewoon lekker bij je binnen in een ruimte waar het pupproof is of lekker bij je op een vetbed in de slaapkamer. en op de dag of in de kennel of bij je binnen.

 

het moeten geen kennelhonden worden, huishond is het, kennelhonden zijn meestal samen, en zeker niet alleen. is het straks zomer , hittegolf, slaapt ook Bams lekker in de nacht veilig buiten, maar dat kan en mag ze zelf bepalen.

honden page profiel Patty Patty

honden foto van Patty

Bedankt voor jullie reacties allemaal! We hebben geen onbezonnen aanschaf gedaan maar juist samen met onze DA (we hebben een kater die daar de deur plat loopt :P) gekeken naar een ras wat bij onze levensstijl past.

 

De vraag die ik stel komt meer voort uit onzekerheid omdat ik het graag goed wil doen voor de ontwikkeling van de pup. En aangezien we heel veel (on)gevraagde adviesen krijgen zag ik letterlijk eventjes door de bomen het bos niet meer ;)

 

Ik wil dat Snow zich prettig voelt, of dat nou binnen of buiten is. We zullen dan rond de lente misschien het beste kunnen beginnen met het zachtjes aan buiten te laten en te kijken hoe hij hierop reageert.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou idd een ren in huis nemen, dat deden wij ook.

Ik vind de binnen-buiten temperatuur verschillen op dit moment te groot. Voor buiten hebben ze een dikke vacht nodig en voor binnen is die vacht te dik.
Daarbij idd dat je de hond buiten de roedel zet, wat de zwaarste straf is voor een hond.

Wij hebben geen husky, maar ik heb buiten nooit als straf gebruikt. Toch wil mijn hond niet langer als 5 of 10 minuten alleen buiten zijn. Ze ligt veeeel liever IN mijn schoot of op mijn tenen ;-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Er zijn al goede tips gegeven.

Wat ik nog even wil meegeven, is dat er veel honden uit tuinen worden gestolen... Husky's zijn natuurlijk favoriet, vooral zo'n jong ding als jouw pup. 

 

Ik zou dus áls je besluit je hond in de tuin te doen, er altijd bij blijven... 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je dat perfect kunt combineren hoor overdag buiten en savonds/ snachts binnen. 

 

Zorg er wel voor dat je hond niet de hele dag overlast bezorgt bij de buren. 

 

Misschien kan je een Luik maken in de garage of dergelijke dat de hond toch in een beschutte plaats kan? Zo gaat mijn zus dat doen met haar hond als ze gaan werken ( haar hond zit graag buiten trouwens) 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou er wel pas mee beginnen als snow iets ouder is.
En de temperatuur verschil tussen buiten en binnen niet zo groot is.

Overigens blijft mijn mening dat dit geen oplossing om je hond te socialiseren en te zorgen dat er niks gesloopt word.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oja en hoe zie je dat met zindelijkheidstraining? Hoe ga je dat aanpakken als je hond volledige dag buiten zit? 

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

* verwijderd ivm geen bronvermelding*

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het is al een keer gezegd hier, maar let idd op dat mensen honden alleen buiten snel zielig kunnen vinden en zeker een pup. Dat kan een reden zijn dat ze hondjes uit tuinen jatten. (ooit keer meegemaakt in asiel, pup gejat want deze was zielig,.2 jaar later ontsnapt bij de jatters en de chip stond nog op oude eigenaar) En een pup is mooi en geliefd dus voor geld worden ze ook heel erg vaak gejat...

honden page profiel Patty Patty

honden foto van Patty

" Oja en hoe zie je dat met zindelijkheidstraining? Hoe ga je dat aanpakken als je hond volledige dag buiten zit? 
 
  "

 Hi,

 

denk dat er een klein misverstand vanuit mijn kant is, het gaat mij er vooral over om hem de momenten dat wij moeten werken buiten te laten (4/5 uur per dag)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Hi,

 

denk dat er een klein misverstand vanuit mijn kant is, het gaat mij er vooral over om hem de momenten dat wij moeten werken buiten te laten (4/5 uur per dag) "

 


Zoals het op mij overkwam doelde je op de héle dag buiten.
Dus indeze heb ik het ook verkeerd begrepen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat heb ik dan ook verkeerd begrepen, je topic opening is iets anders dan dat je nu laat weten. :-D

vijf uurtjes alleen op deze leeftijd is erg lang, je moet het heel voorzichtig het alleen zijn opbouwen, als je deze tijd moet aanhouden, misschien dan tussentijds iemand die zich met je hond bemoeit ?

en in de tuin laten alleen vijf uurtjes, de pup gaat zich vervelen, vandaar maak een kennel met genoeg mogelijkheden en laat iemand de pup tussentijds uitlaten en mee bemoeien zodat de tijd geen vijf uurtjes alleen zijn is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Hi,
 
denk dat er een klein misverstand vanuit mijn kant is, het gaat mij er vooral over om hem de momenten dat wij moeten werken buiten te laten (4/5 uur per dag) "

 Oo oke :D maar hebben jullie vrij nu dan? Of moet de pup gelijk 5u alleen zitten? :D 

honden page profiel Patty Patty

honden foto van Patty

"  Oo oke :-D maar hebben jullie vrij nu dan? Of moet de pup gelijk 5u alleen zitten? :-D  "

 We hebben nu vrij, we verhuizen over anderhalve maand naar een nieuw huis met een grote tuin (betegeld en met borders) we willen hem daar dan ook pas naar buiten gaan doen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  We hebben nu vrij, we verhuizen over anderhalve maand naar een nieuw huis met een grote tuin (betegeld en met borders) we willen hem daar dan ook pas naar buiten gaan doen. "

 Oke super dan zal het zindelijk worden geen probleem zijn 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Alles over het buiten/binnen blijven is al gezegd. Ik wilde er nog een ding aan toevoegen, hoewel het niet geheel te maken heeft met je vraag. 

 

Mocht je de hond buiten laten vertoeven, terwijl er niemand thuis is om een oogje in het zeil te houden. Plaats dan echt een goede omheining (hoog!) en sluit de omheining af met een deur Met slot. Helaas komen er de laatste tijd namelijk toch verontrustend veel meldingen van gestolen honden (vaak uit een tuin..). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een dubbele sluis, met twee sloten erop. een schutting van 1.80 hoog... je zal de palen en het gaas of de schutting flink in moeten graven, husky,s zijn gravers als ze er uit willen, de schutting niet oplopend maar naar beneden... begrijp je wat ik bedoel ? zodat de hond er niet tegen aan kan lopen, ik heb een grote beer, die kan dat niet, maar een husky is lenig. en graag eruit willen, daar moet je wel alert op zijn. en anders op de schutting 90 graden naar binnen gaas spannen, zodat je hond nimmer er over heen kan.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou


 
buiten een goede betrouwbare kennel maken, en een goed onderdak voor kou en regen, zodat de hond niet op de tocht ligt en zich in de kennel als jij er niet bent zich toch kan vermaken. zo de kennel neerzetten dat je zicht hebt uit huis erop.
 
 
hier een kennel gemaakt van 3x 4 meter, en een ruimte voor de regen.
als ik niet thuis was ging de pup daarin, eerst wel laten wennen, zet er een stoel of bankje in zodat de pup het niet raar vind om daar in te verblijven. doe dat ook als je thuis bent om te laten wennen, dan de pup gewoon bij je binnen nemen als je thuis bent, deur open laten staan van de kennel en huisdeur/tuindeur.... de pup hier mocht overal komen. ga zelf ook als de pup moe is erbij zitten, neem een boek of je tablet mee, en zo zal de pup het normaal gaan vinden als je er niet bij bent en de pup in de kennel moet/gaan.
 

 

Zo hebben wij de pup ook laten wennen. En zelfs met de herplaatser die we er nu bij hebben (een volwassen hond) moesten we eigenlijk van nul af opnieuw beginnen. Er bij gaan zitten of erbij gaan in de kennel en iets doen. Stilaan gaat het beter. We leren de honden dat ze er ook in kunnen lopen als wij er zijn en dan gaan ze vanzelf daar ook liggen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^