Puperteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sofie (Gast)

Hallo allemaal, ik weet niet of ik mijn vraag bij volwassen hond moet zetten of nog steeds bij puppy want mijn hond is ondertussen am 9 mnd? Maar dat is niet mijn vraag... Mijn hond is dus 9 maanden en hij zat al in de puperteit en hij sprong overal tegen en blaffen in de bench... Maar nu de laatste dagen is het echt super erg. Hij springt onophoudelijk tegen de kasten, tegen de tafel, loopt continu de trap op, begint nu ook in de bench te blaffen en hij houdt niet meer op,... En nu vandaag plast hij binnen, zonder dat hij had gevraagt om buiten te gaan wat hij normaal altijd doet! En als hij iets ziet dan pakt hij het ook zoals een handdoek, mijn handschoenen heb ondertussen al 2 paar nieuwe moeten kopen, sokken gaat hij ook altijd mee lopen... Weet iemnd hoe ik die streken van mijn hond afleer??? 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Kan je vertellen wat je op een dag doet qua beweging en mentale uitdaging (zoekspelletjes, puzzels, gevulde kong)?

Om wat voor ras gaat het?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Met heel veel geduld en flink tot 10 tellen ;-)

Pubertjes kunnen erg lastig zijn en gaan opnieuw alles uitvinden.
Ook zindelijkheid kunnen ze even 'vergeten'

Op dingen pakken die die eigenlijk niet mag hebben zou ik ze gewoon afpakken en 'neen' zeggen.
Geef dan iets wat wel mag.
Speeltje , kluifje.

Tegen de kasten enzo op springen zou ik hem 'laag' leren.
Als hij dat doet dan belonen.

De bench.
Heb ik niet veel advies over maar wellicht vind hij dit gewoon niet meer fijn. Edit: spelfoutje

Sofie (Gast)

het is een golden retriever, en hij heeft super veel speelgoed. Hij zit ook veel buite want hij wil niets anders, en we gaan er ook heel veel mee wandelen, iedere avond dan speel ik er mee (trainen) zo elke dag 1 uur ongeveer maar eens ik dan in de zetel zit begint hij het uit te hangen... En ja da typfoutje had ik ook net gezien toen ik het had weggeklikt haha :) 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" het is een golden retriever, en hij heeft super veel speelgoed. Hij zit ook veel buite want hij wil niets anders, en we gaan er ook heel veel mee wandelen, iedere avond dan speel ik er mee (trainen) zo elke dag 1 uur ongeveer maar eens ik dan in de zetel zit begint hij het uit te hangen... En ja da typfoutje had ik ook net gezien toen ik het had weggeklikt haha <img class=" />  "

 


Ik zie eigenlijk nergens wanneer de hond 'rust' neemt.

Ik zie wel dat hij de hele dag buiten is.
Dat je met hem speelt en uitlaat.
Maar ook rust is erg belangrijk.

Misschien is je hondje gewoon erg overprikkeld.

Heb je geen ruimte ( niet de bench ) waar je hondje even tot rust kan komen?
Of even een Kong geven of kauwbot.

Je pubertje moet immers ook nog rust hebben ;-)

Oh ja.
Dat typfoutje was in mijn eigen tekst ;-)

Cindy (Gast) (Gast)

wij hebben ook een golden retriever, het is een echte dief in huis, hij steelt alles behalve eten. als hij niets kan vinden om te stelen springt hij tegen de kasten omhoog; niets is veilig wat heel vermoeiend is en redelijk duur. schoenen, sokken glazen, borden, bestek, afstandsbedienening tv, alles kan hij gebruiken. echt kapot bijten doet hij niet maar sokken of nylon kniekousen, zakdoek enz slikt hij zo naar binnen met als gevolg, dierenarts.

 

Hij is het beginnen doen om aandacht denk ik, alhoewel hij toch veel aandacht krijgt, speelgoed heeft hij ook genoeg. Ik heb hem leren terugbrengen wat hij steelt. met sommige dingen doet hij dit super, andere dingen vertikt hij het om te brengen. Je kan aan hem zien dat hij het niet mag, want met af springt hij direct van de kast weg.

 

Ik ga naar de hondenschool, speel er veel mee, hij krijgt rust en we leren hem vanalles. HIj doet dit ook al van puppy en nu is hij 16 maand en we krijgen het er niet uit. als er iemand ideeën heeft, alles is welkom. voor de rest is het een schat van een hond, super karakter, maar knetter gek :-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier ben ik weer met mijn wondermiddel: kong!

2 of 3 sneetjes jonge Hollandse kaas, die duw je de kong in, dan in microwave voor 20 sec., goed draaien met de kong, dan 10 min de vriezer in en klaar.

 

Zijn ze echt wel uurtje mee zoet, worden er mentaal moe van en jij kan een uurtje aan de was en de strijk zonder pikkedief!

 

Succes!

Volgende forumvraag: Welke trainingslijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^