Verhelpen poep eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki Nikki

honden foto van Nikki

Hoi allemaal, 

 

Wij zitten de laatste tijd met een probleempje.. Gaia is nu 9 maanden en heeft sinds een paar weken de vervelende gewoonte om, zodra ze los loopt, direct op zoek te gaan naar (honden)drollen en deze dan "heerlijk" op te eten   Aan de lijn doet ze dit niet, want ze weet dat wij het niet goed vinden. Maar zodra ze losloopt, loopt ze snel bij ons vandaan en gaat ze dus meteen op zoek. We vermijden nu al een tijdje het losloopveldje, maar ze is nog jong en speels en we merken dat ze het mist om te ravotten met andere hondjes. 

Ten eerste vind ik het vooral heel vies, maar het kan natuurlijk ook nog eens gevaarlijk zijn aangezien je niet weet wat ze precies binnen krijgt. 

Gaia eet al vanaf dat ze bij ons is alleen maar vers voer. Voornamelijk Carnibest, afgewisseld met heel af en toe Smuldier en sinds een paar dagen zijn we overgestapt (om te proberen of het wat is) op Naturis. 

Er zijn op internet veel verschillende dingen te lezen die schijnen te helpen tegen poep eten, zoals bijvoorbeeld ananas en eierkoeken. Ananas hebben we geprobeerd, maar dit werkt totaal niet. 

Mijn vraag: Wie heeft hier ook ervaring mee (gehad) en heeft misschien een goede manier om dit tegen te gaan? 

We willen haar graag weer met een gerust hart los kunnen laten, zodat ze weer lekker kan spelen! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou met een lange lijn gaan oefenen, ik ken meer honden die poep eten en inderdaad, er staan er soms te wachten als Faro zit te poepen, en Faro krijgt medicijnen dus dat is niet handig.
Veendrenk stof, biergist pillen, vitamine b, pens, ik heb er een hoop over gelezen maar ik heb geen idee of het werkt.
Soms vinden ze het gewoon lekker, kan ook nog.

honden page profiel BlaiseBlaise

Van horen zeggen ook eierkoeken en het zou geholpen hebben. Er werd beweerd dat ze tekorten aan willen vullen.

Ik zelf geloof dat er zoveel smaak en geurstoffen in hondenvoeding zit dat dit nog na de ontlasting te ruiken is en het dus aantrekkelijk ruikt en smaakt.

Uiteraard verschilt dit per merk (niet in alle voeding, maar komt zeker voor). Was het vroeger zo dat ze vooral op uitwerpselen van koeien of paarden doken, nadat er steeds meer rommel in voeding kwam zie je dit heel veel met andere uitwerpselen.

Goed opletten. De geur blijft aantrekkelijk, al mag het niet (net als jij een chocolaatje ziet en al mag het niet misschien toch in de mond stopt....zoiets). Ontlasting kan gevaarlijk ziin (van een ziek dier bijv. medicatie die die gehad heeft enz.)   

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya
Volgende forumvraag: voor of na cursus eten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^