Sokkenpikkendief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Misschien iets raar, maar ik zit hier met een echte sokkendief en sinds kort ook zakdoeken,.... Ik maak me er niet kwaad in en probeer vaak te ruilen met een snoepje, speelgoed,.... in het begin ging dat allemaal goed, maar ik heb dan ook een heel slim ventje. In't begin liet ik hem zitten en zei ik blijf. Maar eenmaal als hij iets door heeft of hoe het werkt, en dat is niet lang, dan moet je altijd iets nieuw uitvinden. Sinds gisteren doe ik het zo: ik toon hem het snoepje, ik zeg los, ik gooi het snoepje een meter of 2 van hem af terwijl tussen mij en Thygo ook 2 meter zit ong. Dan zie je hem heel goed nadenken. Na max een half min. laat hij los en zeg ik tegelijk los. ALs hij compleet heeft losgelaten en naar het snoepje wandelt zeg ik da's ne flinke los Thygo en neem ik de sok weg, wat heel snel moet. Maar de slimheid dat hij zelve is, gaat dit ook maar even duren tot hij het door heeft. En ik wil natuurlijk mijn was veilig kunnen ophangen of in de wasmand leggen tot ik het 's avonds opplooi/strijk. Het probleem is: tot ik opnieuw iets nieuw heb gevonden, moet ik hem vangen en proberen zo'n muil zelf open te doen = onmogelijk tot je hem na 10 min eindelijk krijgt gewonnen via eten ofzo en hij zijn kaken iets losser zet. Nu is mijn vraag: weten er nog enkele mensen wat ik kan toepassen? Dan kan ik vaak afwisselen!! En heeft hij het hopelijk niet te snel door. Hij gaat ook volop naar de hondenschool en thuis leert hij vaak nieuwe dingen zoals bid, achteruit lopen, high five en heeft hij ne puzzel van niveau 2 wat voor hem totaal niks is...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik heb onze Misia gewoon haar eigen sokken gegeven. Ze wou de sokken ook niet ruilen, want een sok was immers leuker dan speelgoed of een koekje. Toen heb ik een apart paar sokken genomen. En dan ruilde ik mijn sokken tegen haar eigen. Dat werkt prima eigenlijk. Heel af en toe gaat ze er nog met mijn sok vandoor, maar dan pak ik haar sok en speel ik daar een beetje mee..en dan wil ze die sok hebben en laat ze die van mij met rust.

Verder zorg ik ook zoveel mogelijk dat ze de kans niet krijgt om mijn was te pakken. Misia is ene prullenbakken-plunderaar, dus beneden nu een goede prullenbak die ze niet zo even open kan maken..en boven de prullenbakken alleen in de badkamer en waskamer, die zijn kamers zijn dan gewoon dicht als ik niet in de buurt ben. Ook de wasmand zet ik gewoon even op de kast neer, zodat ze er niet bij kan.

Je hondje is ook nog maar een pup (gok ik aan waar je het topic neer hebt gezet en aan je profielfoto), die zijn nieuwsgierig, proberen uit, zetten hun tanden graag in spullen.. dus het beste is dan om gewoon je huis zoveel mogelijk puppy-proof te maken. Die fase van stelen, slopen, bijten etc word vanzelf minder :-)

Succes!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou totdat je sokkendief iets ouder is zoveel mogelijk alles opruimen inderdaad.. 

 

hier een die precies weet waar de schoenen staan, als je even niet oplet... denk jewaar ik gijs, ja die is snel weggelopen met een schoen in zn bek

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wij hebben ook een sokken hond in huis, en, nog erger, die van ons eet ze ook op als ze de kans krijgt, dus zijn loslopende sokken taboe hier in huis. En toch gaat het wel eens mis, ik doe het dan zo; hond zit op kleed met sok, ik loop naar de hond met iets heeeeel lekkers, dat kan varieren van chips tot worst (voor een sok moet ik iets heel goeds hebben om te ruilen :-D ), ik hou het lekkers voor haar neus, en zeg los, en dan spuugt ze het uit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op met sokken, honden kunnen sokken ook opeten, en dat gaat om de darmen zitten, wat fataal kan zijn.

opbergen zou ik zeker doen met sokken en verdere kleding, vooral als je een pup jonge hond in huis hebt.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Awel, ik let er heel fel op en meestal worden hier sokken meteen opgeplooid. Maar om te drogen hang ik ze omhoog en dan springt hij om ze eraf te trekken ^^!! En het is natuurlijk niet alleen sokken. Bv papier zakdoekje dat je hebt gebruikt om je mond mee af te kuisen, gaat hij ook meteen met lopen als je het bent vergeten weg te doen of omdat je het even hebt neergelegd. Voor de rest is hier alles puppyproof behalve de was om te kunnen drogen. Ik dacht bv is een keer dat hij braaf op zijn botje zat te kauwen, had hij eigenlijk een stuk uit mijn broekspijp gebeten... maar ik mag zeker niet klagen, van meubels en andere dingen blijft hij eigenlijk af ^^. En als hij probeert krijgt hij meteen een dikke nee en dan draait hij zich er van weg ^^! ALs dat ook maar eens werkte met het gerief van het baasje !! Hij luistert ook wel vaak naar de nee hoor, maar je moet je maar is wegdraaien voor een seconde. En hier in huis hebben we eigenlijk 1 haard en dat is in de living = lekker warm, maar was wordt hierdoor ook in de living gezet ^^!! Maar bij hem is vooral zijn standpunt: verscheuren die handel!!

Volgende forumvraag: Komen nu dan toch de problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^