Het bestaat. De ultieme stilteplek voor honden op oudejaarsnacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

"  


"Hoe oud is ze dan nu?" Ze is nu 8 maanden "Volgend jaar zul je zien dat ook hij problemen heeft. En dat klopte.." Ik vind dat wel erg doemdenken. Niet alle honden zijn bang toch?

 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

"  


Hoe oud is ze dan nu? Weet je wat er bij Obi op de hondenschool gezegd werd? Dit jaar zal het goed gaan omdat het nog een pup/jonge hond is. Waarbij de nieuwsgierig heid vaak overwint van angst. Volgend jaar zul je zien dat ook hij problemen heeft. En dat klopte.. Hij is nu bang ondanks de trainingen met geluidsfragmenten etc. Dus helaas... "

 In je bericht van begin 2015 zeg je dat jouw honden nooit bang zijn geweest.. Dus ik snap je even niet

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  In je bericht van begin 2015 zeg je dat jouw honden nooit bang zijn geweest.. Dus ik snap je even niet "

 



Dat schrijf ik over het wegkruipen of niet willen eten al maanden voor oud op nieuw. Dat heb ik nooit meegemaakt. In de piek op 12 uur was obi eerst niet bang. Vorig jaar ging ie als een malle door het huis racen, deuren proberen te openen etc. Er was een groot verschil met het jaar toen hij nog pup was. Daar doelde ik op. Daarbij denk ik dat het normaal gedrag is om bang te zijn voor een hond. Weet hij veel wat er gebeurt met oud op nieuw. Mijn hond is ook bang voor vuur b.v. of de gloeiend hete oven wanneer je hem net open maakt.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

"  


Dat schrijf ik over het wegkruipen of niet willen eten al maanden voor oud op nieuw. Dat heb ik nooit meegemaakt. In de piek op 12 uur was obi eerst niet bang. Vorig jaar ging ie als een malle door het huis racen, deuren proberen te openen etc. Er was een groot verschil met het jaar toen hij nog pup was. Daar doelde ik op. Daarbij denk ik dat het normaal gedrag is om bang te zijn voor een hond. Weet hij veel wat er gebeurt met oud op nieuw. Mijn hond is ook bang voor vuur b.v. of de gloeiend hete oven wanneer je hem net open maakt. "

 



Ah oke, ik snap je :-) Voor nu doet ze het prima, volgend jaar zien we wel weer. Soms is het ook goed dat ze bang zijn, voor bijvoorbeeld vuur, dan blijven ze er ook uit de buurt. Ik moet wel zeggen dat ik veel binnenblijf vandaag, ik ga het vuurwerk niet opzoeken. Ben bang dat als het iets te dichtbij komt ze wel ineens keihard schrikt en dan alsnog panisch wordt. Morgenochtend als iedereen nog slaap gaan we een lekkere wandeling maken en is alles weer normaal, ik wens je een fijne jaarwisseling :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Niet alle honden zijn bang toch?  "

 Gelukkig niet, nee.

Ik las laatst dat 49% van de honden stress zou ervaren bij vuurwerk, en 51% niet. Zowat gelijk verdeeld, dus.

Hier twee honden die volstrekt onverstoorbaar blijven bij vuurwerk, en dit al jarenlang. 

Dus nee, het hoeft helemaal niet zo te zijn dat jouw hond volgend jaar wél schrik zal hebben, hoor, evenveel kans dat ie niet bang zal zijn.

 

Maar voor de honden met angst is het natuurlijk een vreselijke tijd. Dus sterkte aan iedereen die hier nu doorheen moet! 

 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Poeh das best veel 49% En dan nog alle bange katten konijnen en paarden daarbij opgeteld...Ik zal het nooit begrijpen, vuurwerk.

Herma (Gast)

Wat een geweldig idee is dit. Mijn Spaanse hond is ook als de dood voor vuurwerk en ik zit al te kijken naar huisjes in de Ardennen maar nu dat ik jou verhaal hebt gelezen ben ik eruit! Het duurt nog wel eventjes maar dat geeft niet. We kunnen er wel een doggydate van maken haha! Als er iemand graag zou willen mee rijden is dat te bespreken! Wij zijn er in ieder geval bij 31-12-2016 met de oliebollen :-)

Anoniem (Gast)

Het begint in de grote steden al eind november en gaat door tot en met 1e week januari. Dus avondje weg geen optie, ook al omdat ik geen rijbewijs heb. Gekeken naar pensions waar je heen kunt met hond, niets gevonden. Zojuist een half uur huilend met mijn trillende hondje in mijn armen rondgelopen, nergens iets gevonden waar ze even kon gaan zitten. Ze heeft nu al ruim 7 uur niet meer kunnen plassen en het is pas half zeven in de avond. Waarom mag dit in godsnaam? Het zijn oorverdovende knallen die eerder op oorlog lijken dan op vuurwerk. Politie doet niets, niemand doet iets. Het is dit jaar veel en veel erger dan andere jaren. Wat moet je hier nou toch aan doen? Als je het aankaart bij de gemeente zeggen ze, ach mevrouw, die ene avond per jaar. Maar dat is niet waar! Hoe doen andere mensen dit?????

 

 

Eugène Mathijssen (Gast)

Heb het met je te doen. En met je hond. Belle uit mijn artikel is verleden jaar oktober overleden. Nikki is nu ruim een jaar bij ons. Als pup ging het goed de laatste jaarwisseling. Geef haar Bachbloesem en Magnesium. Lijkt redelijk te werken. Wil al weken niet meer lopen in haar eigen omgeving. Vanmorgen toch een rondje mee gelopen. 

Heb net een verrassingsdoos voor haar gemaakt. krijgt ze tien voor 12. Met speeltjes en snacks, verstopt onder een berg papier. Hoop dat dit voor afleiding zorgt als de hel hier losbarst.

Dit verhaal is inmiddels ook door de media opgepakt. Interviews gehad met Het Parool en De Telegraaf. Stonden gisteren in de krant. 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Het begint in de grote steden al eind november en gaat door tot en met 1e week januari. Dus avondje weg geen optie, ook al omdat ik geen rijbewijs heb. Gekeken naar pensions waar je heen kunt met hond, niets gevonden. Zojuist een half uur huilend met mijn trillende hondje in mijn armen rondgelopen, nergens iets gevonden waar ze even kon gaan zitten. Ze heeft nu al ruim 7 uur niet meer kunnen plassen en het is pas half zeven in de avond. Waarom mag dit in godsnaam? Het zijn oorverdovende knallen die eerder op oorlog lijken dan op vuurwerk. Politie doet niets, niemand doet iets. Het is dit jaar veel en veel erger dan andere jaren. Wat moet je hier nou toch aan doen? Als je het aankaart bij de gemeente zeggen ze, ach mevrouw, die ene avond per jaar. Maar dat is niet waar! Hoe doen andere mensen dit?????
 
  "

 Vreselijk dat hulpeloze gevoel, ik herken het van vorig jaar. 

Dit jaar gaat het bij ons iets beter. Ze ligt apathisch naast me te staren, maar de hartslag is rustig en geen gehijg. 

 

Hieronder wat dingen waar je voor volgend jaar misschien iets mee kan:

Yara krijgt op nu al enige tijd bach bloesems. Ook heeft ze een healing gehad (geen idee wat het doet, maar probeer alles), er hangen 2 adaptil verdampers in huis en ik heb de afgelopen maanden geoefend met: https://www.dogstrust.org.uk/help-advice/dog-behaviour-health/sound-therapy-for-pets

Om 23 uur gaan we richting de afsluitdijk. 

 

Dit is mijn hoop voor volgend jaar:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/212580/relax-o-dog/relax-o-pet.php.

 

Ik leef met je mee,  sterkte.

 

Edit: zijn de problemen overigens alleen buitenshuis? Of ook binnen (ik ging namelijk ook uit van binnen)? 

Anders zou je misschien je hond kunnen leren om op die puppypads te plassen voor dit soort situaties? 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Truukje => Cover your eyes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^