fietsen, steppen of skaten? en hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal, 

 

ik laat een husky pup uit. Nu pas 16 weken hoor,  dus dit is pas voor over een lange tijd, maar wil vast goed mijn huiswerk doen.

 

deze kan erg goed trekken!

dit gaat gelukkig aan de riem al stukken beter met het af leren. 

Maar het zit natuurlijk ook gewoon in het aard van het beestje en willen we het later ook gewoon met haar gaan doen naast de step, fiets of skates. 

 

Maar wat is het veiligst, voor haar en mij, en hoe doen je dit dan? Met een tuig. Maar daar houd het voor mij ook op. 

Ik heb vaker met honden gefietst en geskated, maar deze lieo eigenlijk altijd naast me.

 

Ooit een paar keer met een briard geskated die mocht af en toe trekken, deed dit ook op commando en stopte op commando.  Maar dit was gewoon op een harde weg zonder ander verkeer zeg maar.

 

en als de hond naast de fiets trekt, loopt deze dan voor je uit? Of toxh nog naast je? Maar hoe kan ze dan trekken? 

 

Dat soort vragen. .?

als jullie het me van stap 1 tot 100 kunnen uitleggen graag!

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Ik ben de laatste tijd ook meer met mijn hond (Duitse herder) aan het fietsen! Naast de fiets zit je een beetje met het probleem dat de hond scheef trekt. Dus of niet het volle gewicht laten trekken en zelf meetrekken, of je arm uitgestrekt boven de rug van de hond, zodat ie zo recht mogelijk trekt (denk er wel aan dat je dus de trekkracht van de hond dan moet houden, én je eigen gewicht+dat van de fiets. Spierpijn gegarandeerd!)

Op de step heb ik zelf nog nooit gedaan, maar is zeker wel een mogelijkheid. Dan kun je de hond ook beter voor je laten trekken. Dat is voor jezelf even uitzoeken of je zelf de riem vasthoudt of dat je die aan de step vastmaakt. Maar er zijn hier vast mensen die steppen met hun hond en je er meer over kunnen vertellen.

Skaten ben ik persoonlijk echt geen fan van. Met mijn Senna zou ik het nog wel aandurven, omdat ik haar ken en haar vertrouw en weet waar ik zelf op moet letten (reiger in de buurt = riem METEEN los)

Als je de hond vertrouwt... Ik ken die hond niet, jij wel :p Dus dat is iets wat je zelf moet beslissen. Maar van een fiets en step kun je afspringen als het nodig is. Skates zitten aan je voeten vast.... 

Of, als je een skateboard bedoelde, dat kan dan weer wel, want daar kun je ook af springen.

 

En gouden tip, wikkel NOOIT de riem om je hand/arm. Als de hond wel opeens bedenkt dat hij weg wil, dan sleurt ie je doodleuk mee, zeker een husky. Als de riem wat te lang is, vouw hem dan dubbel, maar zorg er altijd voor dat je hem meteen los kunt laten.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ik ben met Ziva weze oefenen door te hardlopen, door middel van commando's laat ik haar trekken of naast lopen of stoppen. Ik denk dat je niet echt zou moeten beginnen zonder commando's en te beginnen met het naast gecontroleerd hardlopen. Dan kan je steeds kleinere stukjes een beetje laten trekken en dan weer terug naast roepen. Zeker op skeelers moet je altijd de controle weten te houden op de fiets en step kan je zelf nog redelijk makkelijk stoppen, met skates niet.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Sanne; nee dat dacht ik dus ook het scheef trekken, maar voor je laten trekken lijkt me ook zo lastig!  Ik zou zeker hoe ze nu is niet met haar gaan skaten. Nu moet ze nog groeien, ouder en wijzer worde dus we zullen zien. 

Nee dat zal ii nooi doen! 

 

Ziva; trainen ga ik zeker eerst doen. Maar niet met joggen waarschijnlijk.  Ben ik erg slecht in. 

Skeelers ja klopt. Ik denk dat dat toch beter is voor als ze evt. Ouder is. 

Bedankt voor de antwoorden. 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Sanne; nee dat dacht ik dus ook het scheef trekken, maar voor je laten trekken lijkt me ook zo lastig!  Ik zou zeker hoe ze nu is niet met haar gaan skaten. Nu moet ze nog groeien, ouder en wijzer worde dus we zullen zien. 
Nee dat zal ii nooi doen! 
 
Ziva; trainen ga ik zeker eerst doen. Maar niet met joggen waarschijnlijk.  Ben ik erg slecht in. 
Skeelers ja klopt. Ik denk dat dat toch beter is voor als ze evt. Ouder is. 
Bedankt voor de antwoorden.  "

 

Ik ben ook hartstikke slecht in hardlopen hoor haha. Aan de fiets houd ik Ziva zelf kort naast mij en dan kan ze wat gecontroleerd trekken. Misschien kan je het oefenen met een van de andere honden die je uitlaat? (Die dat fysiek aankan :) )

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dat is een goed idee, alleen al de andere honden die ik uitlaat lopen al perfect mee naast de fiets. Hebben ook nooit getrokken. 

Alleen als ik met de border collies fiets.  Dan wordt er in het begin getrokken om de meeste energie eruit te rennen. Dit is ooknniet tegen te houden aangezien het 2 tegen een is, ik rem het hooguit af door wat terug te houdem maar toch proberen ze fietsend bij te houden.

Volgende forumvraag: trucje leren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^