Bang voor vuurwerk rasgroep gebonden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Mijn vorige hond, een Witte Herder, liep tussen kerst en Oud & Nieuw aangelijnd. Niet vanwege vluchtgevaar maar.... omdat ze vuurwerk apporteerde. Zij vond dat echt geweldig.

 

Mijn huidige hond, een Whippet, reageert bij een enkele knal heel stoer. Zodra het het vuurwerk rond middernacht losbarst ligt ze naast me te bibberen ondanks de Alprazolam. Angst voor onweer heb ik er met behulp van Telizen wel uitgekregen maar vuurwerk lukt niet.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" https://www.facebook.com/video.php?v=981462005217&set=vb.118526656660&type=2&theater
 
Deze moet je zien, is wel op FB., amai... "

 

Zo'n hond had ik dus ook

Levensgevaarlijk.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Zo'n hond had ik dus ook
Levensgevaarlijk. "

 denk dat ik een hartverzakking zou krijgen....

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  Ofwel hebben ze deze "getest" en zijn ze afgevallen omdat ze er angst voor hadden? "

 



Dat zou goed kunnen. De gemiddelde Podenco die in Spanje zwervend gevonden wordt is gedumpt omdat ze hun werk niet goed deden.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Er is een CD van Tinley op de markt met onweer en vuurwerk geluiden waarmee je je hond kunt trainen hoe om te gaan met vuurwerk.

Er zit een beschrijving bij hoe je dat stap voor stap kunt aanpakken mbv de CD.

 

Kosten 10,25euro bij o.a. Medpets.be en http://www.tinleygedragstherapievoordieren.nl/vuurwerkangst.html

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Er is een CD van Tinley op de markt met onweer en vuurwerk geluiden waarmee je je hond kunt trainen hoe om te gaan met vuurwerk.
Er zit een beschrijving bij hoe je dat stap voor stap kunt aanpakken mbv de CD.
 
Kosten 10,25euro bij o.a. Medpets.be en http://www.tinleygedragstherapievoordieren.nl/vuurwerkangst.html
 
  "

 

Als je hond alleen maar problemen met het geluid heeft kan het op dat gebied iets opleveren maar vuurwerk en onweer is zoveel meer dan dat.

 

Hier iig. destijds weggegooid geld geweest....Net als bij een hevige actie film met cinema surround, keken ze niet op of om.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Het heeft te maken met intelligentie. Hoe intelligenter hoe bewuster van gevaren. Roekeloosheid (niet bewust van gevaar) wordt ten onrechte aangezien voor zekerheid. Dit is bij mensen precies als bij dieren.  "

 

Nee ik denk niet dat je het zo simpel kunt stellen. Je kunt niet per definitie zeggen dat de honden zonder angst roekeloos zijn en daarmee niet bewust vh gevaar zijn. 

 

Als je wilt kun je het zelfs omdraaien en er dan van maken dat ze intelligenter zijn omdat ze zich juist beseffen dat hun angst iig. in huis overbodig is. 

Blaise (Gast)

Ben ik niet met je eens Manuela, maar dat geeft ook niet, je mag er over denken hoe je wil natuurlijk. Maar waarom zou je thuis veilig moeten zijn? Dat maak jij jezelf wijs en verwacht dat honden ook zo denken (zichzelf wat wijs maken om zich gerust te stellen). Als er buiten gevaar is kan dit zeker ook je huis treffen (explosie, brand enz enz). 

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Hier een duitse herder herplaatser die niet super stabiel is. Wel heel slim ;) Maar gelukkig niet bang van vuurwerk. 

Er wordt hier al zeker een maand lang al veel geknald. De weimaraner is pas 8 maanden. Hij lijkt tot nu toe nog niet echt bang. Hopelijk blijft dat zo.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ben ik niet met je eens Manuela, maar dat geeft ook niet, je mag er over denken hoe je wil natuurlijk. Maar waarom zou je thuis veilig moeten zijn? Dat maak jij jezelf wijs en verwacht dat honden ook zo denken (zichzelf wat wijs maken om zich gerust te stellen). Als er buiten gevaar is kan dit zeker ook je huis treffen (explosie, brand enz enz).  "

 

Tuurlijk kan er in huis ook iets gebeuren maar ben 'je' dan 'slimmer' als je jezelf daar gek mee maakt en er de nadruk op legt of zelfs ongewild in blijft hangen? (On)gegronde angst heb je vaak zelf niet (meer) id hand.....verstand en (voor)gevoel gaan nu eenmaal niet altijd hand in hand.

 

Ik heb hier 1 die het eerste jaar echt ontzettend bang was en het nu nog steeds eng vindt maar het meestal niet meer nodig vindt een schuilplek te zoeken. De ander heeft er vanaf het eerste jaar 3 keer schijt aan of er vuurwerk is of niet en gaat door waarmee hij bezig is. En nee die maakt zichzelf net zoals ik niks wijs betreffende onze 'veilige thuishaven'. 

 

 

 

 

 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Tot 3jaar terug was Lobke niet bang voor vuurwerk sterker nog ze klom in de vensterbank om te kijken . echter dat jaar 2011 lag ik in het zziekenhuis en Lobke verbleef bij de oppas, haar honden waren bang en een zelfs panisch voor vuurwerk sinds dien is lobke bang tot panisch gelukkig is Lodewijk niet bang . maar ras gebonden zou ik niet zeggen . gelukkig is Lobke nu minder bang en gaat ze zelf al onder het dekbed liggen en stoere Lodewijk gaat over haar heen liggen.gisteren een enorme knal ik schrok me wezenloos lobke lag in de woonkamer en bleef verschrikt kijken ik pakte wat snoepjes en strooide die door de kamer ze kwispelde en ging de snoepjes zoeken terwijl de rotjes in de tuin knalden. gaat weer de goede kant op Hein.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenpark
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^