een weetje !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ma 22 dec 2014, 18:18
Import-pup moet bestand zijn tegen rabiës

DEN HAAG -
Puppy's, kittens en jonge fretten kunnen voortaan alleen in Nederland worden geïmporteerd als ze vijftien weken oud zijn. Ze moeten namelijk vanaf 29 december bestand zijn tegen hondsdolheid. De prik kan pas worden toegediend als het beestje twaalf weken is en werkt dan na drie weken.






„Het verplicht vaccineren verkleint de kans op import van dieren met hondsdolheid en het overdragen ervan. Er komen jaarlijks ongeveer 80.000 honden naar Nederland”, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

De prik is verplicht gesteld omdat er steeds meer uit Oost-Europese lidstaten wordt geïmporteerd, landen die niet allemaal vrij van hondsdolheid zijn. Mensen halen ook graag een beestje uit landen waar het dierenwelzijn minder is dan bij ons.

De regels voor het verspreiden van dierenpaspoorten worden ook strenger. Lege paspoorten mogen straks alleen nog maar aan dierenartsen worden verkocht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een weetje.... vaak vragen mensen zich af of het helpt om 144 te bellen, jazeker helpt dat..


ma 22 dec 2014, 17:25
Politie haalt graatmagere hond uit huis

SCHIEDAM -
De politie heeft in Schiedam een graatmagere pitbull uit een huis gehaald en naar de dierenarts gebracht. Maandag maakte de politie bekend dat er via 144 een medling over het dier was binnengekomen en dat daarop agenten naar het huis toe zijn gegaan. De hond had open wonden aan zijn poten en kon nauwelijks staan.

De bewoonster van de woning vertelde de politie dat iemand anders de hond bij haar had achtergelaten en dat hij te eten kreeg wat zij 's avonds ook at. Ze had echter geen geld om verder voor de hond te zorgen, aldus de politie. De agenten hebben proces-verbaal tegen haar opgemaakt.


bij gerede twijfel bellen 144, het helpt.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Best een slimme manier om broodfok terug te dringen. Als je een pup bij een goede fokker haalt heb je hier geen bezwaar tegen lijkt me.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

" Best een slimme manier om broodfok terug te dringen. Als je een pup bij een goede fokker haalt heb je hier geen bezwaar tegen lijkt me. "

 
Iets te gemakkelijk gedacht..... De enige gedupeerden zijn juist de goede fokkers. De broodfokpups komen Nederland wel in en worden hier geënt en krijgen gewoon Nederlandse boekjes.

Juist de goede fokkers moeten een pup (zo niet meerdere pups) langer aanhouden voordat de pups naar het buitenland gaan. Er zullen minder verse bloedlijnen geëxporteerd en geïmporteerd worden wat niet ten goede komt aan de rashonden.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Iets te gemakkelijk gedacht..... De enige gedupeerden zijn juist de goede fokkers. De broodfokpups komen Nederland wel in en worden hier geënt en krijgen gewoon Nederlandse boekjes. Juist de goede fokkers moeten een pup (zo niet meerdere pups) langer aanhouden voordat de pups naar het buitenland gaan. Er zullen minder verse bloedlijnen geëxporteerd en geïmporteerd worden wat niet ten goede komt aan de rashonden. "

 Klopt, ook voor een ras als de Eurasier is dit niet een fijne ontwikkeling. De wachtlijst zal nog langer worden vrees ik. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Net zoals nu. 

 

Maar gaat het helemaal niet gecontroleerd worden dan? Want anders is deze maatregel sowieso nutteloos.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Net zoals nu. 

 

Maar gaat het helemaal niet gecontroleerd worden dan? Want anders is deze maatregel sowieso nutteloos. "

 



het gaat hoofdzakelijk over de rabiës van landen waar dat heerst er komen zoals beschreven wordt ongeveer 80.000 honden naar nederland, de honden vele niet geent tegen rabiës, er komen hondjes van onder de zes weken naar nederland... nu kan dat dus niet meer, pas met 12 weken worden ze geent tegen de rabiës en moeten dan nog drie weken daar in dat land verblijven. en met vijftien weken kunnen ze ventueel naar nederland verscheept worden. vrachtwagens met pups van onder de zes weken wordt dus niet meer getolereerd.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

" Net zoals nu. 
 
Maar gaat het helemaal niet gecontroleerd worden dan? Want anders is deze maatregel sowieso nutteloos. "

 
Duitsland doet niet mee, daar mogen pups vanaf 7 weken gewoon geïmporteerd worden. In Nederland is geen controle aan de grens, tja die komen gewoon heel gemakkelijk Nederland binnen.....

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Je hebt er alleen de erkende fokkers mee en diegene die een pup bij deze fokkers kopen.

Zij doen alles volgens de regels, maar br**dfok .... Die omzeilen het straks nog steeds.

Als koper wordt je nu ook belemmerd in de keuze bij welke fokker een pup
te kopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind het wel een goede maatregel, zoals eerder beschreven er komen jaarlijks 80.000 pups de grens over, ook volwassenen, en vele zijn of te jong voor een rabiës of niet geent.

hier heerst op het moment geen rabiës, maar wel in die landen, door op latere leeftijd de grens over te gaan, voorkom je toch dat ook hier een uitbraak komt van rabiës. toch. ?

en dat er fokkers zijn die de pups niet de grens over kunnen laten gaan, aan hun om de pups goed te socialiseren, daar zijn het goede fokker voor, wil je een pup van over de grens aan jou om dan in zee te gaan met een goede fokker. die er alles aan zal doen om zijn/haar pup goed te socialiseren.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weer een bevestiging...

 

 

 

di 30 dec 2014, 05:30 
|
Jonge puppy’s mogen het land niet meer in

Van een onzer verslaggeefsters

Amsterdam - 

Honden, katten en fretten uit het buitenland jonger dan vijftien weken komen Nederland niet meer in.

 

Vanaf deze week moeten geïmporteerde gezelschapsdieren een geldige rabiësvaccinatie hebben. De vaccinatie tegen hondsdolheid kan pas met twaalf weken worden gegeven en is na drie weken geldig.

De Europese Unie heeft de regels over reizen met gezelschapsdieren aangescherpt. De verplichte vaccinatie is ingevoerd omdat de handel van pups toeneemt uit onder andere nieuw toegetreden Oost-Europese lidstaten die niet allemaal vrij zijn van hondsd

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Het idee is goed. Nu de uitvoering nog..

 

Wie gaat de grenzen controleren? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik heb er niets geen bezwaar tegen om mijn pups met 15 weken te laten verhuizen ,maar inderdaad wie controleert dat ?

De handelaren gaan toch wel hun eigen gang en omzeilen weer van alles ,verzinnen wel weer doortrapte smoesjes zodat de mensen er in tuinen en toch weer een pupje die jonger is kopen ,ze gaan gewoon zeggen dat ze in nederland geboren zijn ,er is altijd wel een dierenarts te vinden die de paspoorten aanpast ,

De dierenarts zou aangifte plicht moeten hebben bij import honden die zo jong zijn ,maar daar hebben ze ook geen tijd voor om dat er nog eens bij te doen 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Daar valt of staat het altijd mee, de controle op het naleven van de regels.
Zolang er open grenzen zijn, zal het merendeel gewoon zijn gang blijven gaan.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Aan de ene kant goede zaak dat honden en katten niet meer zo jong de grens over mogen. Maar aan de ander kant denkt ik me dan zitten die diertjes 15 weken lang in die slechte omstandigheden. Nu was het maar een week of 7.

Ik vind het zeker geen goede zaak dat ze met soms wel 5 weken al vervoerd worden, maar heb ook het idee dat des te korter bij de broodfokker des te beter......dei zullen de pups echt niet gaan socialiseren. Zitten ze daar gewoon 15 weken in een hok.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

het gaat ook niet over of het nu voor de pups beter of niet is qua socialisatie en welzijn etc., het gaat over beschermen van de volksgezondheid

 

als je een pup wilt die goed gesocialiseerd en gezond is kun je überhaupt beter een pup uit NL halen, en niet uit een of ander broodfokland in Oost-Europa, waar rabies nog voorkomt

 

(en ja er zijn daar heus wel goede fokkers maar in dat geval zal de fokker ook veel aandacht besteden aan socialisatie en is het dus geen probleem dat 'ie pas met 15 weken komt)

 

het is een hele goede regel. de naleving is wellicht een probleem, maar beter deze regel met een niet 100% waterdichte grenscontrole dan helemaal geen regel

 

NL is rabies vrij... enig idee wat het gaat betekenen als dat doorbroken wordt door de steeds grotere hoeveelheid honden uit Oost-Europese landen?

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Weet ik en ik vind het ook zeker een goede zaak dat ze pas na alle inentingen ingevoerd mogen worden.

 

Ik bedacht me alleen wat het voor de pups en kittens kan betekenen afgezien van volksgezondheid.

Volgende forumvraag: allergisch voor honden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^