Doglover

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vervelende Koningspoedel pup (Gast)

Mijn Koningspoedel pup van 4 maanden kan zo vervelend en eigenwijs zijn. Ze luistert voor geen meter. Net tijdens het wandelen in een park rent ze zo de straat over, gelukkig een rustige straat in een woonwijk. Ze zag daar een andere hond lopen. Ook als ze een mens ziet lopen doet ze dat. Ik kan haar dan roepen maar ze hoort of ziet me niet. Ook krijg ik haar heel lastig weer aangelijnd, ze rent dan gewoon weg.    Wat helemaal irritant was is dat ze zich de hele terugweg verzet heeft om mee te lopen. Ik moest haar echt meesleuren. Ik had ook nog onze peuter in een buggy en onze andere pup bij ons. Niet echt fijn dus.   Toen we haar net hadden besprong en beet ze de kinderen constant. Dat doet ze nu niet meer gelukkig maar ze is wel wild met de jongere pup. De andere pup, een Goldendoodle, heeft een veel rustiger karakter. Die heeft de kinderen nooit besprongen en gebeten. Die loopt ook nooit weg tijdens het wandelen.   Ik krijg het idee dat de Koningspoedel nu aan het puberen is maar het is ook deels haar karakter. Ik zit eraan te denken om met haar op cursus te gaan of dat ze mss niet in ons gezin past...? Mijn vriend had/heeft niet veel met haar omdat ze altijd zo wild was met de kinderen en tegen hem. Met de Goldendoodle had hij wel meteen een klik wat ik ook wel begrijp.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Een cursus is jullie geval wel aan te raden.

 

Zelf zou ik me gaan richten op het wandelen aan de lijn. En voorlopig niet meer los. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

Ik begrijp dat je hond hebt. Hoe oud is deze pup?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

De eerste vraag die in me opkomt; waarom heb je twee pups?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Je honden zijn nog jong en net zoals kinderen kunnen ze zich dan soms misdragen. Ook hebben ze natuurlijk nog veel energie. Het karakter van beide honden zal hierin zeker meespelen, maar je kunt hier prima de opvoeding op aanpassen. Mijn advies zou zeker zijn om een cursus met de hond te gaan volgen! Poedeltjes zijn hele slimme honden en als ze zich vervelen zullen ze zeker zichzelf gaan vermaken (en dat is meestal de manier waarop je het liever niet ziet).

 

Een cursus zou echt een goed begin zijn, zeker ook om handvaten te krijgen hoe bepaald gedrag aan te pakken. Daarnaast word de hond er lekker moe van.

 

Wat doen jullie verder met de honden naast het wandelen? Je zou de honden bijvoorbeeld kluifwerk kunnen geven, of een kong, hiervan zijn ze ook weer eventjes moe.

tess (Gast)

Hoi,

 

Als ik je nu al hoor zeggen bij n pup van 4 mnd dat je misschien n ander huisje voor m moet zoeken, dan zou ik dat zeker nu al gaan doen.

 

Waarom? A je hebt n peuter B je hebt nog n pup C je partner heeft niks met deze hond.

 

Dit gedrag mits goede training gaat alleen maar erger worden. Ik spreek uit ervaring als ik je nu zeg dat je er de tijd niet voor gaat hebben om je pup de juiste traning en uitdaging te bieden. Feit blijkt al omdat je zegt dat je de pup mee naar huis hebt moeten trekken. Soms is het gewoon niet anders en had je je t allemaal anders voorgesteld. Neem s contact op met de fokker. N goede fokker neemt m terug en zoekt n goed huis voor m.

 

Bedoel dit zeker niet lullig spreek helaas uit ervaring. Mijn pup was met 4 maanden lang niet zo erg. Maar toen hij in de puberteit kwam was hij echt niet meer te houden. Gelukkig heeft zijn fokker m teruggenomen. Das beter dan marktplaats of n asiel.

 

Succes ermee

honden page profiel Hemeryck Aïcha Hemeryck Aïcha

honden foto van Hemeryck Aïcha

Ik zou zeker een cursus opteren, kan zeker helpen bij het luistergedrag. Een goede hondenschool vraagt ook na over de thuisproblemen die de hond stelt en zal proberen samen met u oplossingen te vinden voor deze situaties. 

 

Doglover (Gast)

Waarom 2 pups? Waarom niet? Het is leuk als ze samen opgroeien, het is gezellig en het zijn roedeldieren. Voor mij zijn 2 pups niet meer werk dan 1.

 

Wij hebben ook 2 peuters. Kun je ook zeggen, waarom 2 peuters? Nogal kort door de bocht. Ze hebben hier allemaal veel aan elkaar en het is gezellig.

 

In het begin was de poedel erg druk naar iedereen toe. Nu niet meer, alleen weleens wild ravotten met de andere pup van 10 weken. Dat niet mee willen lopen op de terugweg was de eerste keer dat ze dit deed. Het was, leek het, afzetten omdat ik haar daarvoor gestraft had om het straatoversteek incident. Daar leek ze verontwaardigd om en wou niet meer lopen. Normaal loopt ze gewoon goed mee.

 

Het is niet zo dat ze een lastige hond is, ze ligt meestal rustig in huis en is lief. Alleen als ze losloopt tijdens het wandelen gaat het niet meer goed. Dat doe ik voorlopig ook even niet meer. 

 

Mss eander huisje zoeken zei ik net omdat ik er na die wandeling even helemaal klaar mee was met dat eigenwijze gedrag van haar. :p

Doglover (Gast)

@Tess Feit blijkt al omdat je zegt dat je de pup mee naar huis hebt moeten trekken. 

 

Wat zegt dit dan volgens jou? Dit doet ze normaal nooit. Ik had haar kort daarvoor gestraft omdat ze zomaar de straat overstak. Daarna wou ze niet meer mee wandelen.

 

Ik ervaar het niet zo als zo erg of dat ze niet te houden is. Ik merk wel dat ze wat eigenwijzer wordt omdat ze denk ik aan het puberen is. Dat zal de andere pup ook nog wel krijgen. 

 

Ik heb ooit een Mechelse herder gehad en die luisterde uitstekend, ook als pup. Met loslopen kwam hij meteen als ik riep ook al waren er andere honden in de buurt. Ik trainde ook met hem en dat deed hij perfect. Hij was super intelligent.

 

De ene hond is de ander natuurlijk niet en mss zijn poedels wat eigewijzer en doen wat ze zelf willen. :)

Doglover (Gast)

Ik was idd al aan het rondkijken voor een cursus zodat ze wat beter luistert tijdens het wandelen. Het loslopen ben ik wel even klaar mee. Ze springt dan ook constant op de kleinere pup en die vindt het soms zelfs niet meer leuk. :p

tess (Gast)

Wat ik daarmee bedoel is dat je op dat moment je handen zo vol had dat je niet de mogelijkheid zag (neem ik aan) om t op een andere manier op te lossen. 

 

Als je denkt dat je hond verontwaardigd is? T is n hond!!!! Het is wel n teken van n hond met sterke wil. 

 

Hou in de gaten dat n hond veel uitdaging en training nodig heeft. Iedere hond. Ga ervan uit dat je iig 3 x per dag uit moet waarvan 1x minimaal een half uur tot 3 kwartier. Dan heb je nog de momenten op n dag dat je gehoorzaamheid met ze allebei moet trainen. Hoop dat je daar de tijd voor hebt.

 

Succes 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik was idd al aan het rondkijken voor een cursus zodat ze wat beter luistert tijdens het wandelen. Het loslopen ben ik wel even klaar mee. Ze springt dan ook constant op de kleinere pup en die vindt het soms zelfs niet meer leuk. :p "

 Als ik jou was zou ik even de pups niet meer tegelijk uitlaten. Dan hebben ze sowieso al meer rust.

 

Qua loslopen kan je zorgen dat je een leuk speeltje bij je hebt en/of lekker snoepjes, roep haar vrolijk en zorg dat JIJ het leukste bent in de hele wijk om naartoe te gaan ipv de overbuurhond. Straffe  heeft geen zin, zeker als ze dan naar je toe komt (ookal is dat een kwartier of een uur later..) is ze de allerliefste en allerbeste hond die er is en beloon je uitbundig, straffen werkt alleen maar averechts; dan straf je haar voor het feit dat ze naar je toe komt! En helemaal zo erg straffen dat ze niet meer mee wil lopen heeft echt geen nut.. 

 

Bij wegen of straten waar auto's rijden zou ik sowieso haar aan de lijn houden.. 

 

Je hebt het jezelf heel moeilijk gemaakt met 2 pups en een peuter maar ik zou iedere pup apart even veel aandacht geven. Apart wandelen doet veel goed,  zeker als je een leuk speeltje ofzo mee neemt waarmee je tijdens een wandeling ook even met ze speelt. 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

hihi het klinkt als een echte puber 

 

Jouw poedel is gewoon heel slim en zoekt uitdaging en grenzen. Ik denk dat het belangrijkste hierin is: zelf rustig blijven. Ze merkt en voelt heel goed aan als jij gefrustreerd raakt en zal dit gedrag dan juist gaan vertonen. Voor haar is het een spel en is het alleen maar leuk om jou uit te dagen. En blijkbaar is degene die ze verderop ziet op dat moment leuker en belangrijker voor haar. Zorg er dus voor dat je pup graag bij jou in de buurt blijft en ga hiermee oefenen. 

 

Laat haar bijvoorbeeld alleen los op plekken waar dat veilig kan en waar ze niet weg kan rennen. En als ze een keer de andere kant op gaat en jij roept haar, zou ik dus weg/doorlopen. Zij moet jou leren in de gaten te houden, niet andersom. Dit moet je natuurlijk wel in een veilige omgeving oefenen. 
Beloon haar iedere keer uitbundig als ze bij jou/jullie (de roedel) terug komt. 

 

Toen onze jongste aan het puberen was, had hij ook zo'n fase. Hij bleef wel altijd bij me in de buurt, maar op het moment dat hij door had dat we terug naar huis gingen, ging meneer z'n eigen willetje laten zien. Hij ging dus in het water liggen, waar hij wist dat ik niet bij kon komen. Ik ben doorgelopen en heb aan het einde van het loslaatgebied staan wachten. Op die plek kon ik hem nog wel goed in de gaten houden (kijken of er niks mis ging). Na ruim 20 minuten koos meneer eieren voor z'n geld en kwam hij naar ons toe. Hij heeft daarna nooit meer zoiets gedaan en blijft altijd bij me. 

 

Ik ben nooit m'n hond gaan halen, mits er een gevaarlijke situatie ontstond. Als je dat 1 keer doet, weten ze het gelijk.. zeker een poedel, want die zijn heel intelligent. 

 

Ik denk ook dat je het beste kunt stoppen met haar te vergelijken met andere honden (die je zelf hebt gehad). Iedere hond heeft z'n eigen karakter. Een meche en een poedel zijn beide ontzettend slim, maar allebei op een ander vlak. Het uit zich bij beide rassen anders. Een poedel zoekt heel andere uitdagingen dan een mechel. En ook daarin speelt karakter een grote rol. 

 

Persoonlijk zou ik niet apart gaan lopen. Het is een roedel en ze moet leren bij de roedel te blijven. Bij mijn honden zie ik ook ander gedrag zodra ze de roedel niet bij zich hebben. Mocht jij rustiger en zelfverzekerder zijn als je ze apart uit zou laten, zal ik er juist wel voor kiezen. Want jij bent uiteindelijk de spil; jij zorgt voor de structuur, de orde en regelmaat. Zorg er gewoon voor dat het een fijne en plezierige wandeling is. Zeker voor jezelf, de pup zal dat voelen en neemt dat van jou over. 

 

En je zal vast nog wel vaker met de handen in het haar zitten.. dat heb je met peuters en pubers :) Bedenk dan goed dat het niet aan jou ligt en dat de hond het niet persoonlijk bedoelt. Het hoort er gewoon bij. Dus diep ademhalen en denken; volgende keer beter. 

honden page profiel Hemeryck Aïcha Hemeryck Aïcha

honden foto van Hemeryck Aïcha

" Wat ik daarmee bedoel is dat je op dat moment je handen zo vol had dat je niet de mogelijkheid zag (neem ik aan) om t op een andere manier op te lossen. 
 
Als je denkt dat je hond verontwaardigd is? T is n hond!!!! Het is wel n teken van n hond met sterke wil. 
 
Hou in de gaten dat n hond veel uitdaging en training nodig heeft. Iedere hond. Ga ervan uit dat je iig 3 x per dag uit moet waarvan 1x minimaal een half uur tot 3 kwartier. Dan heb je nog de momenten op n dag dat je gehoorzaamheid met ze allebei moet trainen. Hoop dat je daar de tijd voor hebt.
 
Succes  "

 T is n hond? Wat voor dwaze opmerking is dat in hemelsnaam. 

Bij mij zijn mijn dieren evenveel waard als ikzelf. Ja, ze moeten luisteren en doen wat ik zeg, maar ze zijn niet minderwaardig omdat ik een mens ben. 

Dat vind ik er toch echt wel over om zo iets als opmerking te geven hoor. 

tess (Gast)

Zo bedoel ik T is n hond helemaal niet hemeryk. N hond redeneerd niet zoals n mens. De pup zal vast niet getrokken hebben aan de riem omdat hij verontwaardigd was. 

 

Voor mij zijn mijn dieren ook net zoveel waard als mensen. Dus niet zo snel je conclusie trekken ajb

honden page profiel RafRaf

" Zo bedoel ik T is n hond helemaal niet hemeryk. N hond redeneerd niet zoals n mens. De pup zal vast niet getrokken hebben aan de riem omdat hij verontwaardigd was. 
 
Voor mij zijn mijn dieren ook net zoveel waard als mensen. Dus niet zo snel je conclusie trekken ajb "

 

Zo had ik het ook begrepen, het is een hond die je geen menselijke eigenschappen moet toeschrijven. 

 

Ik heb ook mijn twijfels rond het hebben van twee pups en dan nog kleine kinderen erbij. Maar als jij het ziet zitten, met nog een vriend erbij die niet voor de ene pup is, zoveel te beter. Tips heb je hier al genoeg gehad, hopelijk kan je er iets mee. 

Als je de hond gestraft hebt toen ze na dat "incident" toch naar jou kwam, lijkt het mij dat ze eerder bang was om nog met jou verder te lopen. Je hebt haar onzeker gemaakt terwijl ze toch iets goed deed. Een pup kan je enkel hier en nu "corrigeren", geen minuut, zelfs geen seconde later. 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Hoe heb je je pup gestraft toen hij de straat over rende? Was dat toen je pup weer terug was bij jou of ben je naar je pup toe gegaan?

honden page profiel BlinnieBlinnie

honden foto van Blinnie

Ik geloof best dat het hebben van twee pups en twee kleine kinderen lastiger is dan het hebben van alleen één pup. Vind niet dat dit gelijk zou moeten betekenen dat dit niet verstandig of onverantwoord is. Je hebt twee kids en twee honden dus ik denk eerlijk gezegd dat het je wrs allang duidelijk is dat, dat best wat energie kost. Dat koste het ook al met twee kids en één pup ga ik vanuit. :P

Je hebt al aangegeven dat je haar voorlopig even niet meer los laat en dat lijkt me een goed idee. Het los lopen en bij jou blijven zou ik in ieder geval gaan trainen zonder dat je ook je kindjes bij je hebt. Als je dan ineens toch achter je hond moet aan rennen, kan dat tenminste ook. Je kunt moeilijk een wandelwagen midden op de straat laten staan omdat je hond ervandoor is XD

Als mijn pup van 4,5 maand niet terug wil komen als hij los loopt, dan schiet ik snel achter een boom of om een hoekje. Hij vind het echt niet tof als hij mij niet kan zien en komt mij dan altijd direct zoeken. Het helpt voor mij ook om te doen alsof ik de andere kant op ren. Als hij dat ziet komt hij ook altijd meteen terug.

Nou succes in ieder geval. Het komt vast allemaal goed!

honden page profiel angelaangela

Vroege puberteit?

vind het knap van je dat je het aandurft om

naast twee kleine kids, twee pups aan te schaffen!

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou als de wiedeweerga een cursus gaan zoeken.
En tot ze het aankan haar niet meer in onveilige situaties laten komen.

Doglover (Gast)

Wat een commentaar op 2 pups en 2 peuters, grappig. Blijkbaar ben ik hier makkelijker in dan de meeste mensen. Je went eraan en het gaat vanzelf. :)

 

De pups draaien gewoon mee in ons gezin. Dat gaat prima alleen krijgt de poedel pup dus wat streken tijdens het uitlaten. Thuis geen problemen. Ja ik heb er veel tijd voor. Er is bij ons altijd iemand thuis en ik wandel 3 a 4 keer per dag. Nu rondjes van 15 a 20 minuten vanwege de jongste pup. Maar straks weer minimaal 30 a 45 minuten. Ik hou van wandelen (ben schaapsherder geweest). ;) Ik kijk er ook naar uit als de honden straks hele lange wandelingen kunnen maken.

 

 

Doglover (Gast)

@Raf Je snapt het niet helemaal. Ze kwam niet naar me toe. Die vrouw kwam met haar hond mijn kant op, uiteindelijk heb ik mijn hond kunnen 'vangen'. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij vindt je het helemaal niet grappig ;-)

Maar het gelijktijdig twee pups hebben in combinatie met 2 kleine kinderen kan echt wel invloed hebben op de pups.
Je goldendoodle doet het schijnbaar beter, maar als ik je openingspost lees, zijn er wel wat dingetjes waar je zelf niet uitkomt.
Of dat een gevolg is van..., weet je niet, maar de moeilijkheidsfactor is zeker hoger.

Hoe oud is de goldendoodle?

Doglover (Gast)

Nee, zoals ik al zei vind ik het niet zwaar met 2 peuters en 2 pups. Ook niet toen het nog 1 pup of 1 kind was. ;)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn eerste gedacht was ook...wat  twee pups en dan nog peuters ook ? 

 

Maar in je laatste reactie blijkt het allemaal vgs jou wel te lukken , en stoort alleen dat jeugdig enthousiasme van de ene pup jou dus. 

 

. Als je er echt zo veel mee wandelt en van plan bent te gaan doen later. Dan vind ik dit heel aangenaam om te horen.  En honden kunnen inderdaad gewoon mee opgroeien in t gezin , lekker mee in alle drukte en toestanden .

 

Nog even dit vragen ...waar zijn de pups in de dag ? Lopen ze ook vrij rond in huis , geen probleem met je peuters ? of hou je ze in bench (tja hier ben ik weer )

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Oh, 10 weken...

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Heb je het terug komen aangeleerd?

Doglover (Gast)

Ja ik vind het grappig om te zien hoe paniekerig mensen doen over kleine kinderen en pups. 

 

De pups lopen/liggen gewoon in huis in de woonkamer en spelen en.slapen daar. Als zehet te druk vinden gaan ze in de bijkeuken liggen. Ze ravotten ook vaak in de tuin. Geen benches hier, daar doe ik niet aan. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat komt helemaal goed Doglover daar bij jou 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Paniekerig? Ik stel gewoon een vraag... Ik brand je niet af, ik geef je geen trap na, ik stel gewoon een vraag... 

 

 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik stel alleen maar vragen hoor. Ik wil je tips geven, maar dan moet ik eerst antwoorden hebben, anders gaat het niet.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jeuk onder oksels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^