mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Die foto waar Lupa staat met die molen in beeld, hollandser kan niet!
Erg leuke foto's weer :-) "

 

Ja die maak ik speciaal voor Lupa haar opvangmama hihi. Echte deerne die Lupa! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een ontzettend schattig en leuk hondje! Wonen jullie in Soest? Ik woon namelijk in Soest en dan zou jij de eerste zijn die ik hier tegenkom die ook in Soest woont. Wel zie ik dat veel mensen naar de Soesterduinen gaan, het is natuurlijk ook een paradijs voor honden. Misschien vind je het leuk om een keer met mij en wat anderen samen te wandelen? "

 

Ik woon inderdaad in (het midden van) Soest! Het was me al opgevallen dat er weinig tot geen mensen echt uit Soest/Baarn komen. En toevallig dat je ook een hond uit Roemenië hebt, dat 'vosje' hoor ik ook vaak bij Lupa. Herken wel veel van Lupa in Joy! Maar dan wat kleiner en langere vacht. Leuk om te zien! 

 

Lijkt me leuk om eens samen te wandelen!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Oeps! 3x is wat veel.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Het is weer tijd voor foto's en geklets!  We hebben een fijne week achter de rug!

 

Zo zijn we maandag op visite geweest bij een vrijwilligster met wie ik samen werk. Ze woont aan de bosrand in een huis met hele fijne tuin. Echt een tuin zoals Lupa in Roemenië had en ze ging ook helemaal los! Lag heerlijk te kroelen, rollen en knorren in het gras. Gooide en speelde met haar gekregen gewei en huppelde achter vlindertjes aan. Mijn vrijwilligster was helemaal weg van Lupa hihi  We hebben ook nog even door het bos gewandeld met Reintje het Markiesje van 14 die ook helemaal weg was van Lupa, zo leuk om te zien! 

 

 

Gewoon een fijne kroelfoto. 

 

Lupa begint nu toch een beetje te puberen. Hoe wel ze veel en goed leert, zie je haar echt bewust haar eigen keuzes maken en soms heeft ze maling aan mij en besluit lekker door te rennen. Leuk om te zien hoe ze steeds zekerder wordt en echt durft te doen wat ze zelf wil! 

 

 

Samen even wat boodschapjes doen, gecombineerd met lekker hollen op een hondenweide. Op de fietsfoto moest ze even wachten toen ik wat bij zeeman moest halen (heb continue zicht op haar gehad vanuit de winkel) en hing zo heerlijk in het mandje. Bij Action heb ik geen zicht op haar als ze buiten wacht dus verbrak ik de regels en nam haar mee naar binnen. Niemand die er wat van zei en Lupa gedroeg zich netjes. Wel zo gezellig zo samen winkelen hihi.  

 

 

En zaterdag was het dan zover! Onze laatste les van de eerste gehoorzaamheids cursus. Bij deze hondenschool sluiten ze niet af met examens maar met een certificaat. 

 

Lupa heeft het alle lessen prima gedaan! Ze is zichtbaar gegroeid en vindt het leuk om te doen! We hebben ons ook ingeschreven voor de vervolgcursus die over twee weken begint  Een collage van foto's van de afgelopen lessen.

 

Even op de foto met het certificaat én de medaille die ze won bij het afsluitende wedstrijdje voor de fun. De honden werden vastgehouden door de instructrice, de bazen renden naar het vlak aan het andere kant van het veld en mochten vanaf daar de hond roepen. Kijken wie het snelste de hond aangelijnd had. Maar wel met twee volle voerbakken onderweg als obstakel  Lupa werd tot ieders (behalve mijn) verbazing tweede want ondanks haar korte pootjes kan ze rennen als een malle! Ze vond het vastgehouden worden aan haar halsband door een 'vreemde' terwijl ik wegrende zo spannend dat ze zó hard kwam aanrennen en was zo opgelucht dat ze mij vol in mijn gezicht zoende. 

 

 

 

En als cadeautje voor onszelf kochten we een nieuw hurtta tuig in de kleur 'cherry' zodat ik niet meer zo hoeft te graaien in haar vacht als ik haar wil aanlijnen. Dat vonden we beide maar lastig. En hij staat haar toch wel errrg leuk! Ben er erg blij mee! 

 

 

Ook heeft ze na vijf maanden langs deze achterburen te wandelen door dat er een open kattenluik zit haha. Ze kijkt elke keer onder de poort door naar de katten die er wonen. En nu zag ze ineens een kat door het luikje naast de poort gaan. Sindsdien kijkt ze elke keer even naar binnen 

 

 

En we zijn aan het freestylen haha. Geen idee of dat bestaat maar ik zie overal trucjes in. Zo ook deze twee aan elkaar gegroeide bomen. De "door" kon ze al maar we hebben hem nu uitgebreid met "wacht" waar ze tot kort moeite mee had om op afstand te wachten maar het gaat steeds beter! 

 

 

Filmpje: 

 

En vanmiddag hebben we heerlijk genoten van het zonnetje! De lucht was prachtig en Lupa heeft heerlijk met verschillende honden gerend. Mooi hoe ze als kleintje toch in volle vaart mee rent met twee grote onbekende honden en meespeelt alsof ze ze al jaren kent.  Ze geniet zó van het lekker rennen, gek doen, zandzoenen met mij, dennenappeltjes apporteren en scheumen. Heerlijk meisje! 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Knap hoor dat jullie de cursus goed hebben afgerond! Wat een mooie foto's weer!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Jeej gefeliciteerd! En  roze is de mooiste kleur voor een tuig 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 2 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Prachtige foto's en super dat alles zo goed gaat en hoe jullie genieten,gefeliciteerd met het certificaat,en het tuigje staat Lupa heel mooi ;-)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Die foto onder het filmpje,  die is echt mooi! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat een heerlijke fotos en verhalen! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Jeej gefeliciteerd! En  roze is de mooiste kleur voor een tuig  "

 

Paars is eigenlijk Lupa haar kleur maar dat wijkt steeds vaker af naar hardroze bij gebrek aan paars  Ik vind het hardroze toch wel erg leuk staan! Een echte meid! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Prachtige foto's en super dat alles zo goed gaat en hoe jullie genieten,gefeliciteerd met het certificaat,en het tuigje staat Lupa heel mooi ;-) "

 

Dank je wel!! 

 

De doggies moesten er drie zijn maar ik klikte mis hihi. 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Gefeliciteerd met het winnen van de  medaille ! Een ik vind roze haar ook erg leuk staan

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Wat heeft Lupa toch een leuk koppie  En gefeliciteerd met het certificaat! Knap hoor 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Dank jullie wel voor jullie leuke reacties!!

 

Bij een nieuw tuigje hoort stiekem ook een bijpassende multilijn. Dus ik kon het niet laten om ook de hurttalijn er bij te bestellen. Lupa draagt nu een vermogen aan haar lijfje 

 

 

Een fotootje van een wandeling in het fijne avondzonnetje afgelopen week

 

 

En een lijstje gekocht voor haar eerste certificaat! 

 

Grote meiden wandelen zichzelf naar huis hihi (laatste paar honderd meter)

 

En zaterdagochtend hebben we in Amersfoort mijn nichtje opgepikt. Toen ik thuis de tas en fiets al klaarzette besloot Lupa vast op de drempel te gaan liggen wachten terwijl ze van het zonnetje genoot, zo kan je nooit opgemerkt weggaan! 

 

 

We zijn gezellig naar het bos, de heide en de duinen geweest. Hebben er een hele fietstocht van gemaakt en kwamen eind van de middag gesloopt thuis aan. 

 

Lupa is erg dol op mijn nichtje en mijn nichtje nóg doller op Lupa. Vooral het samen uitlaten en 'trainen' vindt ze erg leuk op te doen. Dus o.a. de tunnel geleerd en op het krukje. 

 

Na de wandeling vanmorgen gingen ze samen nog even de tuin in en hoorde ik "kijk eens" en zag Lupa netjes op de picknicktafel zitten haha.

 

Dus even een filmpje gemaakt: 

 

 

Een foto van tijdens de wandeling: 

 

 

Inmiddels begint Lupa wat moe te worden en viel in slaap met haar neus tegen haar muisje gedrukt  

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat een schatje, knappe hond zo op en af de tafel! Wat staat die lijn met dat tuigje prachtig! Goeie aankoop hoor, ze heeft t verdiend.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ach wat een schatje, knappe hond zo op en af de tafel! Wat staat die lijn met dat tuigje prachtig! Goeie aankoop hoor, ze heeft t verdiend. "

 

Dank je Kees! Ben erg blij met het tuigje & de lijn, het zit haar goed en staat inderdaad leuk hè. Geen twijfel over mogelijk dat het een meid is 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik loop achter met mijn wekelijkse update  

 

Als afsluiter van het logeerweekend zijn we de korte duinen nog even ingeweest en in het avondzonnetje heerlijk gek gedaan! Mooi hoe Lupa op een gegeven moment 'moest' kiezen tussen Eva die verder op in een boom wilde klimmen en bij mij blijven. Je zag haar twijfelen en na wat aanmoediging van mij durfde ze toch voor Eva te kiezen 

 

 

om me daarna achter een duin te verstoppen en na een tijdje haar naam te roepen en dit bekkie de bocht om zien vliegen  dan smelt mijn hart! 

 

en daarna was ze geslooooopt! 

 

Een paar lekker rustige dagen gehad omdat we later in de week een dagje uit hadden gepland. Naar de camping in Lunteren waar mijn zus een vaste plek heeft. Met de bus en trein wat weer prima ging en geweldig hoe ze mijn zus herkende en gelijk op haar af stoof, kuste en zich liet aaien en haar staart er af kwispelde! 

 

Leuke dag op de camping gehad, door het bos gewandeld. Gevochten om wie van de meiden de riem vast mocht houden, mee boodschappen gedaan. Ijsje wezen halen, het laantje ontdekt. Nog meer spelen en zich zelfs laten aaien door twee voor haar onbekende meisjes (vriendinnetjes van mijn nichtjes) en op het Middelpunt van NL gestaan. 

 

Tegen de regels i maar onweerstaanbaar, Lupa in een op maat gemaakt winkelwagentje hihi. (we zijn netjes van de vers afdelingen weggebleven hoor) 

"Mag ik van jou uit de reeks Toeristische foto's..." haha

 

In het bos kwamen we deze leuke hindernis tegen! Ruim twee meter hoog maar Lupa liep zonder angst of moeite het trapje aan de achterkant op, over de brug en de schutting af  Stoere meid! 

 

 

En na zo'n leuke maar lange dag lekker je mandje in!

 

Zaterdag begon de nieuwe cursus en deze is nu om 10:00 's ochtends. Nu zijn Lupa en ik meestal wel vroeg wakker maar houden wel van lekker rustig aan rommelen 's ochtends. Dat i.c.m. dat ze de dag ervoor slecht had gegeten en waarschijnlijk ook nog wat moe was van donderdag maakte dat het niet onze les was. De groep is samen gevoegd waardoor er nieuwe honden & baasjes bij zitten en het de laatste les vastgehouden worden door de lerares en in paniek te zijn geraakt waren teveel factoren om Lupa prettig te laten voelen. Ze had er echt geen zin in. Bij de aandachtoefeningen hing ze al zittend tegen mijn been aan en staarde wat voor zich uit, geen interesse in lekkere dingen en al helemaal niet om 'touch' op zo'n stom doosje te leren (je zag haar echt kijken, steek lekker zelf je neus tegen dat ding! :') ) 

 

 

Voor mijn gevoel waren we dus echt verder dan terug bij af. Vooral de angst richting de lerares vind ik niet tof en daar baal ik dan flink van. Niet om mezelf of de lerares, maar om Lupa. Ze was zo goed bezig en dat net de afsluiter van de cursus zoveel indruk maakte is gewoon stom. Maar we kijken het nog even aan, als blijkt dat na een aantal lessen Lupa echt haar plek niet meer vindt dan stoppen we er mee. Want in haar eigen omgeving en in vreemde omgevingen doet ze het ZO goed. Ze is zo enthousiast, vrolijk en leuk. En zo spannend maar leuk ze de eerste cursus vond, zo vervelend vindt ze het nu. 

 

Grappig genoeg deed ze het parcourtje van de week dus wel heel goed. Voor het eerst los en netjes naar mijn been. Dus ik heb wel hoop dat ze weer los komt en het leuk gaat vinden! 

 

De alpaca's bij de hondenschool.

 

 

Onze week bestond dus uit rust, ontspannen en samen zijn. Even terug naar de basis en haar laten voelen dat het oke is. En dan kruipt ze terwijl ik foto's maak voor mijn blog zo heerlijk onder een berg dekens en zie je dit kopje als je om kijkt 

 

 

Verder keken we deze week naar de jonge eendjes, vond ze een mooi zakje om te dragen (i.p.v. de riem die ze regelmatig wil vermoorden) 

Haar "nee hoor ik heb niks in mijn bek wat daar niet hoort blik"

 

Het gras is momenteel erg hoog dus af en toe is het zoeken waar Lupa is gebleven hihi. 

 

Ook heeft ze het graven ontdekt en ben ik dol op haar kleine schaduwtje 

 

 

Mijn monstertje 

 

En mijn bloemenliefke 

 

En als klapper, haar heerlijke mini dopneusje! 

 

Morgen dus onze 2e les van de cursus en maandag gaan we naar zee! Een midweekje omdat alles al vermoeiend en indrukwekkend genoeg is voor haar. Ik hoop dat we het droog houden want genieten zullen we sowieso wel! 

 

Ook heb ik bij de dierenarts een afspraak gemaakt voor haar sterilisatie, op dinsdag 2 juni is ze als eerste aan de beurt. Spannend! Afgesproken dat ik bij haar narcose mag blijven zodat Lupa zo min mogelijk stress zal hebben. Ik ben erg opgelucht dat ik daar bij mag blijven! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik volg als stille lezer, maar reageer nu toch even: zo leuk iedere keer je verhalen en de foto's erbij! Het is echt een compleet dagboek. Heerlijke hond 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ik volg als stille lezer, maar reageer nu toch even: zo leuk iedere keer je verhalen en de foto's erbij! Het is echt een compleet dagboek. Heerlijke hond  "

 

Wat leuk dat je toch een keer reageert, altijd leuk om te weten wie er stil meelezen! Ik was vroeger al dol op schrijven en dagboeken bijhouden. Vind het en leuk om te doen, maar ook leuk om later terug te kunnen lezen. Juist al die dagelijkse, kleine geneugtes zijn dan leuk om terug te zien! Dank je wel voor je reactie 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Oh en ik heb net toch weer even met dat 'stomme doosje' geoefend. We kregen een hartvormig doosje waar snoepjes in zaten om als target aan te leren en te belonen vanuit het doosje. De vorige keer met de spatel snapte Lupa het ook al niet. Ze is te bescheiden om haar neus ergens tegen aan te duwen. Dus als we stil staan, doet ze echt niks. Ze gaat heel braaf zitten wachten i.p.v. lopen duwen. Eigenlijk heel goed maar de rest van de groep leek het wel gelijk door te hebben. 

 

Van de week al geoefend op een veldje en Lupa ging op een gegeven moment scheumen terwijl ik daar met mijn doosje zat hihi. Voorbij wandelende mensen moesten hun lach inhouden.

 

Dus ik heb de hondenkoekjes vervangen door kruimeltjes kaas. Het stilstaan en wachten werkt dus echt niet. Het verleiden met schudden of tikken werkt 1 keertje. Wat uiteindelijk wel werkte was enthousiast weghollen  Lupa achter me aan en duwt zo haar neus tegen het bakje! Dat een aantal keer geoefend en daarna moest je oefenen met wacht en dan naar het doosje sturen. En zelfs dat lukte! Wachten, ik loop weg en zet het doosje neer, loop terug naar Lupa en geef het commando. Ineens zag ik Moh voor me en hoe zij 'plek' had geleerd haha. Is daaaar dat stomme bakje voor haha. Die link had ik dus nog niet gelegd. Nu kan ze dat dus met commando 'neus'  Soms moet ik zo lachen om ons als team. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb deze topic nu ook helemaal doorgelezen . 

 

Wat een mooi hondje is Lupa ! Mooie verzorgde vacht ook 

 

Wie is er nu gekker op wie ? Jullie op haar of zij op jullie ? 

 

Mooi is dat, hartverwarmend zeker. 

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Oh wat is ze toch mooi en lief!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ik heb deze topic nu ook helemaal doorgelezen . 
 
Wat een mooi hondje is Lupa ! Mooie verzorgde vacht ook 
 
Wie is er nu gekker op wie ? Jullie op haar of zij op jullie ? 
 
Mooi is dat, hartverwarmend zeker. 
  "

 

Dank je wel voor je lieve reactie! 

 

Grappig genoeg heeft ze een makkelijke vacht. Af en toe de borstel er door is zat. Het klit niet en zit eigenlijk altijd mooi! 

 

En ik geloof dat zij nóg gekker op mij is dan ik al op haar ben. Ongelooflijk maar waar (en een heerlijk gevoel!) 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oefen je dat doosje niet met de clicker? 

 

Sterkte 2 juni, spannend hoor.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Oh en ik heb net toch weer even met dat 'stomme doosje' geoefend. We kregen een hartvormig doosje waar snoepjes in zaten om als target aan te leren en te belonen vanuit het doosje. De vorige keer met de spatel snapte Lupa het ook al niet. Ze is te bescheiden om haar neus ergens tegen aan te duwen. Dus als we stil staan, doet ze echt niks. Ze gaat heel braaf zitten wachten i.p.v. lopen duwen. Eigenlijk heel goed maar de rest van de groep leek het wel gelijk door te hebben. 
 
Van de week al geoefend op een veldje en Lupa ging op een gegeven moment scheumen terwijl ik daar met mijn doosje zat hihi. Voorbij wandelende mensen moesten hun lach inhouden.
 
Dus ik heb de hondenkoekjes vervangen door kruimeltjes kaas. Het stilstaan en wachten werkt dus echt niet. Het verleiden met schudden of tikken werkt 1 keertje. Wat uiteindelijk wel werkte was enthousiast weghollen  Lupa achter me aan en duwt zo haar neus tegen het bakje! Dat een aantal keer geoefend en daarna moest je oefenen met wacht en dan naar het doosje sturen. En zelfs dat lukte! Wachten, ik loop weg en zet het doosje neer, loop terug naar Lupa en geef het commando. Ineens zag ik Moh voor me en hoe zij 'plek' had geleerd haha. Is daaaar dat stomme bakje voor haha. Die link had ik dus nog niet gelegd. Nu kan ze dat dus met commando 'neus'  Soms moet ik zo lachen om ons als team.  "

 Whaha en ineens snappen ze het. Maar ja Moh heeft ook een dingetje in huis doet ze het fantastisch om naar de riem gaan en dan te gaan liggen. Nu doen we het ook anders, ik loop met Moh naast en laat haar dan zitten, riem los naast haar, ik loop10 meter weg en roep haar voor. Daarna weer naar  de riem sturen, in huis doet ze het helemaal goed... maar in het gras? Dan zeg ik 'vooruit vak' en Moh rent dan blij weg dan bedenkt ze zich dat ze niet eens weet waar de riem ligt dus dan twijfelt ze even en dan bedenkt dat ze daar ter plekke meer gaat liggen...ik moet daar zo om lachen. We hebben nog een paar lessen ...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Lupa is een schatteke! En gefeliciteerd met haar certificaat xxx

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Kk moet eerlijk zijn.. Over het algemeen heb ik het niet zo op kleine hondjes.. Maar lupa.. Die zou ik zo van je overnemen!! Geweldig

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Oefen je dat doosje niet met de clicker? 
 
Sterkte 2 juni, spannend hoor. "

 

We gebruiken geen clicker op de cursus. Ben er zelf nog niet aan toe te komen om hem te gaan gebruiken en introduceren bij Lupa omdat we dus zonder trainer bij cursus en ik niet weet of dat verwarrend wordt voor haar. 

pagina 9 van 15 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^