mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annekeanneke 3 doggies

honden foto van anneke

Wat een schatje is het toch. ...

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Super dat alles zo goed gaat met Lupa wat is zij mooi en de foto's zijn ook
heel leuk. :-D

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Na onze luie dag van gisteren vandaag maar weer eens de fiets gepakt en naar de duinen geweest. Mijn favoriete uitzicht op de fiets: twee blije harige oortjes. 

 

 

De eerste keer helemaal samen, zonder nichtjes, vriendinnen of zus. Heerlijk om met zijn tweeënnwat te scheumen, elkaar uitdagen, lachen en wandelen. Af en toe even spelen met een langswandelende hond maar vooral heel samen. Mooi vind ik dat - hoe we zo fijn samen kunnen zijn!

 

kort filmpje van Lupa met een lekkere lomperig. Sinds het logeren van de beagle en haar loopsheid durft ze wilder te spelen en komt ze steeds meer los!

 

 

 

 

en nog wat fotootjes van Lupa die heerlijk naast me kwam zitten kijken 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

weer even bijgelezen en gekeken, wat een mooie foto's van een superblij en gelukkig hondje zo te zien. Wat een bofkont zeg

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mooi daar in die duinen zeg! Fijn om weer wat van je Lupa te lezen en zien.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Mooi daar in die duinen zeg! Fijn om weer wat van je Lupa te lezen en zien. "

 

De Soesterduinen zijn inderdaad een mooie plek! En fijn dichtbij voor ons, kwartiertje fietsen  

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" weer even bijgelezen en gekeken, wat een mooie foto's van een superblij en gelukkig hondje zo te zien. Wat een bofkont zeg "

 

We zijn twee bofkonten! Zij met haar heerlijke leventje hier en ik met haar in mijn leven 

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

Wat een heerlijk ding... ik vind ze absoluut iets weg hebben van een Sheltie met Corgilichaam. En dan dat lekker 'franke' bekkie 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lupa wat fijn van je zo te laten vervoeren .. Groot gelijk ..en t vrouwke maar trappen 

 

Ik vind jou een superhondje en t vrouwke is echt met haar gat in de boter gevallen bij jou daar. 

 

En maar trappen.......

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Lupa wat fijn van je zo te laten vervoeren .. Groot gelijk ..en t vrouwke maar trappen 
 
Ik vind jou een superhondje en t vrouwke is echt met haar gat in de boter gevallen bij jou daar. 
 
En maar trappen....... "

 

Haha heb je me zien fietsen?  De heenweg reed ik een beeeetje om (wilde even het bos checken) dus voor we bij de duinen waren, hadden we al een hele tocht achter de rug en moest ik even diep zuchten haha. 

 

Maar het is zo leuk dat ik lekker door blijf trappen en ondertussen genieten van die harige oortjes 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een heerlijk ding... ik vind ze absoluut iets weg hebben van een Sheltie met Corgilichaam. En dan dat lekker 'franke' bekkie  "

 

Dat er iets van een corgi in zit is niet meer te ontkennen maar een sheltie wordt ook vaker genoemd! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Vandaag hebben we onze eerste échte boswandeling samen gemaakt. We lopen regelmatig op het bospad hier vlakbij of gaan naar de duinen maar echt door het bos wandelen nog niet. Juist toen ik dat wilde gaan doen werd ze loops dus dat stelde we even uit. Nu het zonnetje zó lekker scheen, zijn we gaan oefenen op het los lopen in het bos wat een stuk minder overzichtelijk en véél meer lekkere geurtjes dan in de duinen is/heeft. Mijn angst zat hem vooral in het uit enthousiasme naar élke hond stormen en dan vooral naar (met reden) aangelijnde honden wat ik zelf met Tico echt ergerlijk vond. We zijn druk aan het oefenen met "kom" en ze gaat in sprongen vooruit en liet dat maar even mooi zien vandaag! 

 

Lupa heeft de hele weg los gelopen én uitstekend geluisterd. Op een gegeven moment liep er een hond met baas met ons op, aan de andere kant van het best wel brede pad en ze liep het pad op om te gaan kijken maar kwam gelijk terug toen ik haar riep om de rest van het pad netjes bij mij te blijven wandelen.  Ze doet het zó goed! Blijft mooi in de buurt, komt gelijk als ik roep en geniet zich suf. We hebben heerlijk gewandeld en Lupa heeft lekker met andere honden gespeeld. Ik ben zó trots op mijn meisje!

 

Voor in de reeks Lupa als echte deerne even een foto voor het paleis 

 

Het pad richting de naald bewandeld 

ze werd helemaal dol in het slootje 

 

 

 

Om op te vreten toch, dit koppie! 

 

 

 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Zo leuke foto's ,wat is ze toch schattig en lopen dat ze kan ziet er heerlijke omgeving uit om te gaan wandelen,veel plezier verder met Lupa :-D

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Soesterduinen, ligt dat niet in de buurt van soest? Maar later heb je het over de naald, dat is dan weer apeldoorn... Toch? Ik ben misschien nu erg blond hoor, maar snap het even niet meer haha

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Laat naar... Blijkbaar heb je in soest ook een naald... Pompidom

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Laat naar... Blijkbaar heb je in soest ook een naald... Pompidom "

 

Haha ja wij hebben ook een naald, van daar de verwarring ;-)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuke fotos hoor! ik kom je topic volgen 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Lupa en ik zijn fijn bezig! Inmiddels onze tweede les van de cursus gehad en dat doet ze erg goed. Ze komt al meer los en begon tijdens het krijgen van theorie al in de lijn te happen, te grommen en me uit te dagen om te stoeien hihi. Ze houdt zich nog wel gedeisd met zoveel andere honden. Vooral met het "kluitje" (alle honden naar het middenpunt en leren contact maken aan de lijn) merk je dat ze "anders" is dan de onstuimige, ongevreesde pubers. Dan blijft ze aan de buitenring en snuft wat aan een uitstekende kont. Al wordt ze daarin ook steeds dapperder. Op het einde mochten de honden los en een wilde labrador puber dook gelijk boven op haar om te stoeien. De instructrice lostte dit heel netjes op door gelijk Lupa de ruimte te geven en de andere hond weg te houden. Hierbij noemde ze dat ondanks dat Lupa wel angst vertoont (staart naar beneden en kont afwenden) ze niet bang tussen mijn benen gaat zitten trillen. Dat Lupa eigenlijk heel slim is. Ze moet alleen meer voor zichzelf opkomen. En daar was ik al achter ja! Het is een slim meisje, ze herstelt heel snel en wil gewoon niet dat directe contact. 

 

Maar de oefeningen als een parcourtje lopen, volgen en komen doet ze juist heel goed! Ook hebben we geoefend om met de voorpootjes op een krukje te gaan staan, de achterpootjes er bij en uiteindelijk gaan zitten. Als ze doorheeft wat je bedoelt doet ze het ook zo. 

 

door het labyrint met afleidingen en daarna over de hordes: 

 

Alleen het "af", dat kreeg ik er maar niet in. Met het bekende koekjestrucje van boven naar beneden ging haar kont gelijk weer omhoog. Iets met handige korte pootjes  dus toen kregen we de tip van onder een gestrekt been door leiden en dat werkte wel! 

 

Om a.s. zaterdag natuurlijk wel te kunnen laten zien dat we het inmiddels kunnen nog een aantal keer geoefend en ja hoor, ze kan "af" haha. Nooit gedacht dat dat zo "lastig" zou zijn. Het kruktrucje natuurlijk even geshowd aan haar nichtjes die dat maar wat leuk vonden. Inmiddels wordt ons lijstje met commando's onder de knie toch al langer! Wat nu goed gaat is zit, af, op (het krukje), wacht, deze kant, op de stoep en kom (mijn 'hier') oh en natuurlijk dingen als koekje, lekker eten en ga je mee. 

 

De nichtjes kwamen vorige week zondag op visite en we zijn lekker naar de duinen geweest. Een beetje de rustige kant opgezocht om te wandelen. Lupa zat aan mijn kuiten gekleefd. Normaal gaat ze wel lekker scheumen maar ze was zo op mij gericht. Ik vermoed door de drukte van mijn nichtjes, dat ze dat toch wat afleidend vindt. Dat gekleef ben ik niet van haar gewend, niet zo extreem. Ze is wel echt op mij gericht maar ze bleef maar om me heen lopen. Uiteindelijk kwam ze wel los en heeft ze nog lekker gespeeld en gek gedaan. Nog wat (grote!) honden ontmoet en dat doet ze toch goed hoor. 

 

 

En tussendoor even gek doen, de bedoeling was een leuke foto maar mijn nichtje maakte de foto en zei "kijk eens heeeel verliefd" en dat eindigde in dit platknuffelen waar Lupa iets minder blij mee was 

 

 

En hoe leuk de duinen ook zijn, op de fiets naar het bos is toch wel echt Lupa haar favoriet. Daar was ik de dag erna en dan rent ze heerlijk rond, durft gewoon verder te lopen, muisjes jagen etc. Heerlijk om te zien! 

 

 

En naast deze wandelingen ook lekker slapen, haar favoriete plekje is in het holletje van mijn benen. Ze legt zich dan echt klem tegen mijn benen. Lekker knus! 

 

 

Of juist lekker gek liggen rollen 

 

 

En als afsluiter een collage foto's waar ik altijd zo blij van word. Beste manier om je dag te beginnen! 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Leuke fotos hoor! ik kom je topic volgen  "

 

Leuk en dank je wel! Lupa heeft toevallig vorige week zo leuk met een Fries Stabij teefje gespeeld! De eerste die ik hier in de buurt tegen kom, prachtige hond! 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Mooie hond!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Knap van haar hoe ze t op de cursus ook doet. En van jou natuurlijk, je hebt haar al veel geleerd. 

 

Toppertjes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

leuke mooie foto's weer, lekker bezig jullie

 

er viel me wel iets op happen en grommen op de cursus lijkt me dat ze het wel heel erg spannend vindt daar?

En ik zou haar zelf eerlijk gezeged niet meer losgooien tussen de andere honden, hoe zou ze voor zichzelf op moeten komen daar. In zo n situatie zijn alle honden toch wel wat hyper en kan er sneller iets gebeuren wat je niet wil, is mijn gedachte.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" leuke mooie foto's weer, lekker bezig jullie
 
er viel me wel iets op happen en grommen op de cursus lijkt me dat ze het wel heel erg spannend vindt daar?
En ik zou haar zelf eerlijk gezeged niet meer losgooien tussen de andere honden, hoe zou ze voor zichzelf op moeten komen daar. In zo n situatie zijn alle honden toch wel wat hyper en kan er sneller iets gebeuren wat je niet wil, is mijn gedachte. "

 

Spannend is het zeker voor haar, veel nieuwe dingen (mensen, omgeving en honden en dan ook nog allemaal dingen leren) maar zoals ze de riem pakte en gromde is wel echt haar manier van uitdagen. Dit doet ze ook wel eens als we wandelen en zij wil op een bepaalde plek nog even blijven stoeien. Het is echt haar speelgrom. Misschien niet eens grommen te noemen, meer knorren? Maar ik weet er het juiste woord niet voor. 

Wat het loslaten betreft ben ik het met je eens! Ik voorkom liever een nare ervaring (juist in al een spannende omgeving) dan dat ik haar het vertrouwen terug moet geven. Want als je kijkt naar haar verleden en hoe ze het nu doet, doet ze het hartstikke goed! 

Dank je wel voor je comment en meedenken, dat waardeer ik! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

inderdaad wat jullie allemaal al bereikt hebben is echt om blij mee en trots op te zijn.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Nooit gedacht dat ik zo zou gaan jubelen van mijn hond die "af" kan!  Net even impulsief gefilmd om aan Lupa haar opvangmama te showen, commando kom, zit en af in een paar seconden. 

 

 

 

en het met de voorpoten ergens op staan, achterpoten er bij en gaan zitten oefenen we ook in het wild. Op omgekapte boomstammen etc. Dit was even het eerste platte lage object in de buurt dus even wat twijfel, op het krukje gaat het soepeler hihi. 

 

 

 

 

Oh en nog iets wat ik was vergeten te vertellen, we hebben ook druk geoefend met 'bah' (laten liggen van (vieze) dingen) en 'los' want Lupa vond bepaalde hondendrollen heeerlijk. Ze doet het zo goed dat die enkele keer dat ze hem te pakken heeft voor ik 'bah' kan zeggen ze hem loslaat ipv doorslikt als ik 'los' zeg.  zo'n lekkere drol weerstaan haha, een hele opgave! Terwijl ze wel zo over een boterham op straat heen stapt... 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oooh ik vind haar leuk! Heerlijk koppie! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Knap hoor, ze lijkt me heel zachtaardig

 

Ik vind het trouwens heel leuk dat je nog steeds contact hebt met haar opvangmamma

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Knap hoor, ze lijkt me heel zachtaardig
 
Ik vind het trouwens heel leuk dat je nog steeds contact hebt met haar opvangmamma "

 

Ze is heel zachtaardig ja! In het begin kon ze ook wel echt een kaatje zijn maar dat is eigenlijk helemaal weg. Ze is echt een lieverd die van kroelen én donderen houdt. Maar niet meer dat felle. Je merkt echt dat ze steeds meer zichzelf wordt en zich niet groot hoeft te houden en in de kern is ze één haarballetje liefde. 

 

Ook naar andere honden toe, als de andere hond blaft of uitvalt dan kan ze echt kijken van "hé joh, doe normaal en kom gezellig spelen!" om hem dan tot spelen uit te dagen. 

 

En het contact met haar opvangmama is heel leuk! Ik stuur regelmatig foto's door of juist leuke post. Het is zo mooi om te zien dat ook zij Lupa door en door kent en van een foto of filmpje precies kan noemen hoe Lupa zich voelde. Ben heel blij met dat contact, waardoor ik ook de eerste maanden van Lupa heb mee gemaakt! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn, liefdevolle mensen voor de hond.

 

Ik heb indertijd ook altijd contact gehouden met de vrijwilligster van het asiel waar Lola in zat.

pagina 7 van 15 12 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^