mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Oh die lieve Lupa, mijn heerlijk blij eitje  Het gaat goed met haar, erg goed zelfs. Ik merk dat ze steeds beheerster wordt, wijzer en volwassener in haar gedrag. Wat minder onstuimig maar nog net zo enthousiast en gek. Zoals ze zo mooi met haar korte pootjes kan uitdagen en 'meppen' naar haar beste vriendinnen. Ze inmiddels ook op de baasjes van haar beste vriendinnen afstormt om ze te begroeten en ze stiekem denkt dat de hele wereld om haar draait en iedereen er voor haar is  

 

We genieten van fijne boswandelingen en doen tussendoor allemaal leuke trucjes en spelletjes. Bij Lupa haar allereerste boswandeling maakte ik een foto op deze boomstam en toen we er een paar weken terug liepen dacht ik aan wat de vrouw van de 'spiegelen met je hond' workshop zei. Dat haar hond in haar waardeerde dat zij geloofde dat haar hond alles kon. Dus bedacht ik me dat Lupa vast wel op die boomstam kon springen. Ze rende er mooi om heen, gromde wat en hoppa sprong er tegen op. Ze redde het net niet tot boven aan dus de tweede keer hielp ik haar aan haar tuigje het randje op. De week erna vroeg ik het haar weer en hoppa, ze sprong er zo op!  Dan ben ik zooo trots op dat kleine ding! 

 

filmpje van het op de boomstam springen: 

 

Op dit soort boomstammen springt Lupa dus ook uit zichzelf, vindt ze leuk om te doen. 

 

Verder hebben we begin december onze 'gevordenen plus' cursus goed afgesloten en werd Lupa 2e in het wedstrijdje 'snel komen op bevel met afleiding van volle voerbakken'. Ja die korte pootjes kunnen rennen! Ze won een piepkip hihi. In januari gaan we verder met de 'plus II' waar we nog meer detectiewerk en hondensporten gaan doen ipv alleen maar gehoorzaamheid, erg leuk! 

 

 

Wat boswandeling foto's en filmjes:

 

filmpje:

 

 

 

 

Heeeeel hard tussen mijn nichtjes rennen, van de ene naar de andere. 

 

Lupa haar kraag wordt steeds zwarter en zwarter. Erg mooi vind ik het! 

 

Gezellige logeerpartijtjes en slapen op kindervoetjes. 

 

Parcourtje in de tuin! 

 

wat niet zo vlekkeloos ging op onze pyjamadag haha. Lupa speelt graag vals  

filmpje 1: 

 

filmpje 2: 

 

maar ze kan wel springen hoor, hier bewijs: 

 

en helpen met het maken van de kerstkrans 

 

 

Lekker rennen door de vennetjes in de Soesterduinen

 

 en gek spelen met het balletje: 

 

 

en doen alsof je een konijn bent: 

 

 

Lupa heeft de tic om altijd even in dit kattenluik te kijken... nichtje Eva was nieuwsgierig waar Lupa nou toch steeds naar kijkt... Oftewel het het konijn en de kip kijken door het kattenluik haha. 

 

Het gaat dus gewoon heel goed met mijn meisje  vandaag haar cocktail enting gehaald en ook dat deed ze ondanks wat trillen netjes. Bij de dierenwinkel gelijk een lekker bot uitgezocht voor oudjaarsavond. Tot nu toe heeft ze weinig last van het vuurwerk, ze is wel wat waakser, moppert wat meer maar schrikt gelukkig niet. Maar ik ben blij als alles weer normaal is! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh die Lupa toch...

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat een mooi hondje is Lupa toch

leuke fotoos en filmpjes!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Scheetje!!!!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Weer even een foto-update van mijn blije eitje! 

 

We hebben een nieuwe fiets en toen we de eerste keer met deze fiets naar het bos gingen vroeg ik op het einde van de wandeling aan Lupa waar onze fiets was. De keer daarna in het bos, zonder wat te zeggen of er uberhaupt aan te denken nam Lupa de laatste 20 meter ineens een sprint en ging voor de fiets zitten, met dit trotse bekkie   

 

En ook wij hadden sneeuw waar Lupa dolgelukkig van werd! 

 

 

Dit malle meisje wilde op mijn bureau zitten. Normaal kijkt ze lekker uit het raam ofzo, maar ze moest nu perse op/tegen mijn hand aan liggen terwijl ik een brief schreef. 

 

 

en dan vind je dit lekkere bekkie op bed 

 

 

Lupa haar eerste rauwe haring, mjuuummm! Stukkie gezonder dan de maatjesharing die ze af en toe kreeg. 

 

Ook zitten we nog steeds op school. Elke keer denk ik dat we klaar zijn en 'verzinnen' ze er een cursus bij  En dan vind ik het toch te leuk om te stoppen. Zelfs nu het zo koud is geweest. 

 

We zitten in een plus klas waarbij we niet meer alleen gehoorzaamheid doen maar ook meer richten op beheersing en veel leuke andere dingen als detectiewerk, behendigheid en de beginselen van hoopers, treibball etc. 

 

Vorige week hadden we een erg leuke les wat ging om samenwerken en beheersing. Er was een parcourtje uitgezet en we werden uitgedaagd zonder beloning en handen het parcour te lopen. We mochten alleen lichaamsstaal als draaien met je lijf etc en stem gebruiken. Heel grappig om te zien hoe gefocust de honden waren en hoe goed ze het deden!  Wat me bij Lupa opviel is dat ze veel meer kan dan ze af en toe doet. Juist omdat ik bij voorbaat al met mijn handen wapper en lok met snoepjes. Ze sprong zonder moeite over alle hordes terwijl ze dat vaak genoeg weigert en ik dat nu ook had verwacht. De juffen vroegen zich af of de cementteilen op de kop niet te groot voor 'het kleintje' waren maar grappig genoeg doet Lupa dat dan weer zonder moeite. Ergens opspringen vindt ze weer heel leuk om te doen dus ze sloeg de krukjes over en sprong zo op de hoogste om heel stoer over alle teilen te lopen.  Mijn les was dus om meer op Lupa te vertrouwen, ze kan en doet het echt wel. 

Afgelopen zaterdag hadden we een treibball les. Erg leuk en erg vermoeiend voor Lupa. Na afloop ging ze lekker in de mand liggen. Ik heb zelf vooral erg moeten lachen om de kleine bal... Ik heb zooo hard gegild nooit een kleine hond te willen dat ik er nu steeds mee wordt "geconfronteerd"  we moeten altijd het kleine spul hebben, we moeten als laatste want dan kunnen de hordes omlaag etc hihi. 

 

Hoewel dit soort nieuwe dingen altijd even buiten Lupa haar comfort zone liggen daagt ze ook elke keer weer zichzelf uit omdat ze graag voor mij wil werken. We hebben de push, come by en away geleerd en Lupa leek het leuk te vinden!

 

En nog wat fijne wandelingfoto's, vandaag hebben we extra genoten van het zonnetje!! 

 

Ik ben zo blij met mijn blije eitje  Wel merk ik dat ze wat voorzichtiger naar honden is. Ze is minder onbevangen en wacht liever even de situatie af. Terwijl ze ook zo heerlijk kan spelen met hondjes die ze net ontmoet! Van de week heb ik zo om haar moeten lachen... Ze speelde met een vriendinnetje, een buitenlands herdermixje wat hoog, slank en heeeel enthousiast is. Toen kwam er een Stafford bij die ze beide uit de buurt kennen, een hele zachtaardige reu op leeftijd. Die werd uitgedaagd om mee te rennen door dat herdertje en al mopperend het toch wel leuk vond. Lupa hoort die stafford dan mopperen/twijfelen en dan gaat ze vol in de verdediging tegen haar eigen vriendin. Een gebrom zo laag uit dat kleine keeltje en vol in de poten en oren van haar vriendinnetje om de Stafford te helpen. Dan vind ik haar toch wel heel stoer en zo bijzonder om te zien hoe ze altijd anderen verdedigt en helpt wanneer ze maar even aangegeven zich even geen raad te weten 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Heerlijk hondje is ze toch!

Blij ei slaat echt op Lupa, hahaha

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat een lieffie is t toch! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Zucht, ik wil ook een Lupa

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Zucht, ik wil ook een Lupa "

 Hihi

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

och wat een lekker dingetje is ze toch 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ja Lupa is echt de definitie van een blij eitje hihi. Ze zou zo in het woordenboek kunnen staan met foto 

 

Stabij Gijs, dat snap ik haha. Maar ik hou dr lekker zelf! 

 

Oh en sorry Roos, ik klikte mis op de 2 doggies. Ik wilde je er drie geven!  

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat een leuk hondje is Lupa toch

honden page profiel ElskeElske 3 doggies

honden foto van Elske

...ben nog steeds verliefd  

 

 

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

Wat een geweldig lekker ding is Lupa! Super leuke hond!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Al weken neem ik me voor om weer eens een update te schrijven/plaatsen maar tja, dan vergeet ik het weer en voor je het weet zitten we al weer een weekje aan zee. Voor die fotospam komt dus eerst nog maar een update

 

Ik loop enorm achter dus eerst maar wat foto's. Zo zijn we met Fabienne en Ciske op doggydate geweest in de Soesterduinen. Al even geleden maar deze foto's zijn te leuk om niet even te delen. Joy kende ik al van de hondenschool waar ze bij Lupa in de klas zit maar Moh ontmoette ik voor het eerst, wat een lekker blij eitje!

Moh met je leuke oren

 

 

Ook hebben we in de voorjaarsvakantie een gezellige beagle te logeren gehad. Wát een energie hadden die twee donders samen. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en erg jaloers als de ander werd geknuffeld

 Samen aan het donderen:

https://youtu.be/hoOcCINJki4

 

Natuurlijk hebben we ook de nichtjes te logeren gehad en weet Lupa gelijk de dekens te vinden en kroop onmiddelijk bij haar nichtje op schoot (ze was nog geen vijf minuten binnen)

Met zijn allen beneden slapen is de dekenhemel voor Lupa!

en deze twee zijn nu al onafscheidelijk!

 

Verder genieten we van de zon en lekker slapen hihi

Met de eerste voorjaarszon zette ik deze mand buiten, zodat Lupa al kon genieten van de zon die net in de tuin kwam maar nog niet op de grond hihi.

 

Dat Lupa dol is op modder heeft ze me inmiddels wel duidelijk gemaakt... Dwars door alle modderplassen heen. Kop onder water, bubbelen maar en daarna nog even door het zand rollen

Lupa leeft zich uit in de modder:

 

https://youtu.be/yWGZsY0Q5V4 

Gelukkig hebben we daar een handdoek voor!

 Handdoek vermoorden:

https://youtu.be/X1AFrJRtYJo 

 

Sinds maart zitten we niet meer op school. Naast dat ik al een aantal zaterdagen niet zou kunnen merkte ik dat Lupa zó vertrouwd was geraakt met de groep en de hondenschool dat ze veel drukker was met zich uitsloven, andere honden uitdagen en te keten dan met dat brave gedoe haha. Een enorm verschil vergeleken met de eerste cursus... waar ze de braafheid zelf was maar nu zo vertrouwd dat het duidelijk was dat ze klaar was met gehoorzaamheid. Dus we zijn gestopt zodat we de zaterdagochtenden weer lekker voor onszelf hebben en een extra wandeling kunnen maken. Dat bevalt erg goed. Vooral nu met het mooie weer zijn we regelmatig bij de bosvijver waar Lupa zich uitleeft op rennen en spelen met honden terwijl ik me suf geniet van haar zo zien genieten.

 

 

 

We kwamen vast te zitten met de Jeep... Oeps! Nog voor we hadden gewandeld haha. Met de honden aan de trekhaak of aan de hand (alleen de laatste vijf minuten zaten ze aan de boom) zijn we zo ruim een uur bezig geweest. Gelukkig waren Elvis en Lupa heel braaf. Al begon Elvis flink te joelen toen de jeep eindelijk los kwam!

Hartjes in de duinen

Stiekem rennen over een net bemest veld ;-)

 

Lupa krijgt wel eens een eitje van mijn tortelduifjes. Omdat het broer en zus zijn mogen ze ze van mij niet uitbroeden en haal ik ze gelijk weg. Lupa smult er van. Omdat deze al een paar dagen lagen durfde ik ze haar niet te geven dus dan leg ik ze in het vogelhuisje voor de kraaien. Maar Lupa was het daar niet mee eens. Ze bleef verontwaardigd op de tafel naast het huisje liggen.

De bosvijver is zo 'mooi' gerenoveerd en nu stroomt ie constant over. Voor anderen een ergerenis voor Lupa alleen maar fijn! Nu kan ze toch nog lekker door het water rennen. Van de week heb ik er vanaf het trappetje weer even het water in geleid zodat ze went aan het zwemmen. Ze houdt niet van zwemmen maar ik wil dat ze het kan en vooral omdat we eind van de maand naar zee gaan. Vorig jaar moest ze onverwacht ineens een meter of twee zwemmen. Dit deed ze toen heel netjes en beheersd nadat ze dat eerder dat jaar had geleerd. Na het zwemmen was ze dan ook zo 'kwaad' dat ze moest stoeien, rennen, spanning kwijt en in mijn broek hing van afreageren en gek doen haha. Daarna liepen we samen op de betonnen rand en terwijl ik dacht 'Wat gebeurt er als ik je er hier in gooi' als grapje... kiepert ze in het water. Ze probeerde gelijk op de kant te krabbelen maar dat lukte natuurlijk niet. Gelukkig kon ik haar gelijk aan haar tuigje er in trekken. Maar voor dat soort situaties wil ik dus dat ze kan zwemmen!

 

Ook hebben we een verjaardag gehad van ons nichtje, wat op de camping werd gevierd. Lupa is hier één keer eerder geweest maar toen waren wij er alleen op visite. Dit keer was er veel meer visite én een andere hond. Toch heeft ze bijna de hele middag los gelopen, bleef netjes in de buurt, veel gezoend met de Spaanse knapperd en geknuffeld met mensen die ze net had ontmoet.  Natuurlijk ook even de jarige zoenen en ook even op pad samen met je nieuwe vriend. Samen gingen ze de laantjes van de camping ontdekken en zodra we riepen, keken ze ons aan en liepen samen verder haha. Twee ondeugende zwervertjes!

Spelen met de Spanjaard die al 9 jaar in Nederland woont.

 

Eind mei gaan we lekker 10 dagen naar zee waar ik enorm veel zin in heb! Tot die tijd genieten we lekker van het zonnetje, spelen zoekspelletjes en hebben samen plezier. Ik blijf het geweldig vinden om te zien hoe Lupa vooruit blijft gaan. Eindelijk verliest ze een beetje van haar eeuwige beleefdheid en durft steeds meer haar grenzen aan te geven. Hier in de wijk woont een buitenlands herdertje waar Lupa dol op is en graag mee speelt maar de herder hangt teveel in haar nek. Normaal zoekt ze dan bescherming en stuur ik de hond weg. Maar ze krijgt door dat als ze het zelf doet, het meer effect heeft en het duidelijk is voor de andere hond. Dus het begon met een moppergrommetje en pas was ze het zo zat dat ze zelf duidelijk aan gaf het niet te willen door niet alleen haar lippen op te trekken, er bij te mopperen én nog even twee meter achter de herder aan te rennen. Die was duidelijk! Terwijl Lupa dat deed riepen we allemaal 'Goed zooooo Lupa!!!' van trots hihi. Ik los het met liefde voor haar op en ga normaal dit soort situaties uit de weg en voorkom ze. Maar ze is zelf zo gek op deze hond dat ze het zelf op blijft zoeken en uitdaagt. Dus het was ook nodig dat ze zelf haar grens aangeeft!

 

 

 

Koekjes verstoppen in de boomschors en dan ontdekken dat Lupa altijd weer kleiner is als dat ik denk hihi.

https://youtu.be/XzYxuIq79XQ 

Ook hangt sinds een week haar lipje steeds op haar tanden. Bij mijn vorige hond stond dit enorm schattig, bij Lupa staat het ehh.. wat sullig haha.

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Zo dat was en lange update! Werd ook wel weer eens tijd om wat van Lupa te lezen hoor 

 

Maaruhm je bent wel de meest oncharmante foto van Moh geplaatst hoor...ze kijkt scheel, haar voorpootjes lijken erg dun, haar oren staan raar en ze steekt haar tong uit... 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Zo dat was en lange update! Werd ook wel weer eens tijd om wat van Lupa te lezen hoor 
 
Maaruhm je bent wel de meest oncharmante foto van Moh geplaatst hoor...ze kijkt scheel, haar voorpootjes lijken erg dun, haar oren staan raar en ze steekt haar tong uit...  "

 

Ik vind het juist zo'n leuke foto van Moh!!  

 

Deze dan, zonder pootjes en tong hihi  Wel een beetje scheel. Maar hé, voor een koekje hoor je scheel te kijken! 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Geweldige fotoos!!

Lupa is echt z'n mooi en lief hondje

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy 3 doggies

honden foto van Fabienne & Joy

Waar is die bosvijver? Ziet er mooi uit!

Leuke update van je knappe meisje ;-)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Fijn dat je weer update! Zo genieten altijd!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  
Ik vind het juist zo'n leuke foto van Moh!!  
 
Deze dan, zonder pootjes en tong hihi  Wel een beetje scheel. Maar hé, voor een koekje hoor je scheel te kijken!  "

 

Die oren haha... oi oi oi...

 

Maar de foto's zijn stiekem ook best wel Grappig, maar ik herken Moh zo eigenlijk niet.

 

Maar de uitlaatservice had ook als eens zo'n foto gepost hoor...

 

Bij mij kijkt ze toch anders haha

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Waar is die bosvijver? Ziet er mooi uit!

Leuke update van je knappe meisje "

 Dit is in het Baarnse Bos, tegenover Paleis Soestdijk. De kleine kom ligt vlak tegenover het Baarns Lyceum/de Naald bij de bosrand. 

Mocht je er een keer willen afspreken roep je maar, lijkt ons leuk! 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wel heerlijk hoor zo'n modder monstertje, hoewel het sinds misschien ook wel eens onhandig is. Het plezier straalt er vanaf 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wel heerlijk hoor zo'n modder monstertje, hoewel het sinds misschien ook wel eens onhandig is. Het plezier straalt er vanaf  "

 Ik kan het wel waarderen! 9 van de 10 keer kan ik er echt met een grijns naar kijken en het heerlijk vinden haar zo te zien genieten. Ze zoekt ook zo bewust de modderplassen uit. En die tiende keer is als ze thuis naast me kruipt en ik een enorme putlucht ruik haha. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  
Die oren haha... oi oi oi...
 
Maar de foto's zijn stiekem ook best wel Grappig, maar ik herken Moh zo eigenlijk niet.
 
Maar de uitlaatservice had ook als eens zo'n foto gepost hoor...

 
Bij mij kijkt ze toch anders haha

  "

 Het lijkt wel een heel paar andere oren haha. Of zijn het haar koekjesoren? Bij jou kijkt ze wel een stuk knapper ja!  Is vast alle liefde die ze voor je voelt! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Over modder gesproken... 

 

Zondag waren we weer bij de bosvijver waar Lupa na haar plons vorige week wat voorzichtiger was met in het water gaan maar zich prima vermaakte in het modderbadje naast de vijver. Ze plukte graspollen uit het water en slingerde er mee rond :') 

 

 

Gelukkig heeft ze ook gewoon lekker een stukje naast de fiets meegerend en met andere honden gespeeld. Soms is ze net een normale hond 

 

"Hoi, ik ken je niet maar ik wil graag met je spelen dus ga ik onopvallend naast je liggen en zitten..." 

Maar het werkt wel! 

 

Het laatste stukje naar het bos lekker los meerennen. Dan kan ze sprinten en snuffelen wanneer ze wil zonder dat ik zo langzaam moet fietsen dat ik bijna om val. 

 

Filmpje: 

https://youtu.be/Qc4pyFVh8_E

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wat een leuke hondje is lupa!

 

Ben je zaterdag naar animal event geweest met Lupa? Volgens mij heb ik je zien staan bij de ingang. Ik zat daar samen met een vriendin te wachten op het stoepje, op een andere vriendin die in de file stond.

 

Het hondje kwam me heel bekend voor iig, maar wist niet waarvan.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een leuke hondje is lupa!
 
Ben je zaterdag naar animal event geweest met Lupa? Volgens mij heb ik je zien staan bij de ingang. Ik zat daar samen met een vriendin te wachten op het stoepje, op een andere vriendin die in de file stond.
 
Het hondje kwam me heel bekend voor iig, maar wist niet waarvan. "

 Wat grappig, dan heb je een Lupa lookalike gezien aangezien we niet bij het Animal Event zijn geweest. Ik zag een paar weken terug ineens 'Lupa' in de stad lopen en moest even twee keer kijken of het niet mijn eigen hond was haha.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Oh echt! Was er bijna zeker van dat het Lupa was. (Achteraf dan)

 

pagina 15 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^