mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Tijd voor een update! Heb zelf een flinke bronchitis te pakken gehad dus beetje rare weken achter de rug. Begin van deze maand was ik jarig en had ik een nichtje te logeren. Zo leuk om die twee samen te zien! 

 

Lupa kreeg nog post voor haar verjaardag! 

 

Grappig om te vertellen is dat mijn moeder altijd een traditie feestontbijtje voor haar kinderen maakte toen we nog thuis woonden. Nu ben ik zó dol op dat ontbijtje dat ze hem voor mij speciaal nog elk jaar komt maken haha. Alleen dit jaar was ie iets anders... Het briefje lag op het folie en ik grapte al "er ligt toch geen haring op hè!?" Maar nee hoor, mijn feestontbijtje was speciaal om met Lupa te delen hihi. Ik heb zó hard moeten lachen! 

 En daar had Lupa geen moeite mee (ze heeft maar een paar hapjes gekregen) 

Daarna werd ik dus ziek en twee rustige weken. Geen lange wandelingen met mij maar regelmatig in de hondenbak en daar lekker rennen. Gelukkig is Lupa daar ook tevreden mee. Maar ik begon zelf het bos zo te missen.

 

Lupa daarentegen is heel druk geweest met de vogels in de achtertuin te bewaken... tot ze omviel en zo lag te slapen haha. 

 

 

Van de week al een straat verder gewandeld 

 En vandaag toch weer op de fiets naar het bos. Zo fijn! 

 

Ik blijf genieten van het feit dat Lupa zo makkelijk los loopt en met alles en iedereen overweg kan. Vanmiddag kreeg ik weer te horen dat een hond met wie ze heel leuk speelde normaal niks van andere honden moet hebben. Maar die hond had nu zo'n plezier samen met Lupa! Zo mooi om te zien! Mijn vorige hond was ook niet zo dol op andere honden en kon niet los, dus Lupa is zo'n verademing en kadootje! 

 

Drie weken terug heb ik weer met Lupa in het water geoefend, door er zelf in te gaan staan en met een balletje te spelen en dat heeft zeker geholpen want ze liep nu zelf het water al in en durft steeds dieper. Ze gaat niet zwemmen maar ze duwde toch haar kopje onder water om een koekje te vissen en met alle vier de pootjes ver onder water! Trots op mijn meisje! 

Filmpje van drie weken geleden bij Kasteel Groeneveld, Lupa was zó blij. Ze bleef rennen en gek doen. Hier was ze op zoek naar haar runderpees. 

 

En na een half uur al in het water te hebben gespeeld wilde ik filmen hoe ze zo mooi door het water rende. Maar ze had geen zin meer om die bal wéér te redden van een verdrinkingsdood haha. 

 De link omdat het filmpje gek doet: hier

 

Vanmiddag had ze weer zo'n plezier met lekker rennen, spetteren en gek doen! En leuk om te zien dat ze water echt wel leuk begint te vinden! 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk idee zo'n ontbijtje voor twee! Die laatste foto, ze kijkt weer zo lief 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat balen van je bronchitis, ik ben de dans net ontsprongen door veel eucalyptusolie te verdampen, maar t was er echt weer voor. 

 

Wat een superlief ontbijtje voor jullie, en wat een mooie foto's weer, smelt smelt.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Tof om jullie verhalen te lezen en naar foto's en filmpje te kijken.
gelukkig ben je terug genezen en kunnen jullie weer van de heerlijke wandelingen genieten.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat is het toch een leuk hondje! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Je hebt het "lief zijn " dus in je genen meegekregen  wat een mooie attentie van je mama . Hou ze in ere .

 

we kunnen het niet altijd over je Roemeentje hebben he.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Alsnog gefeliciteerd! 

 

Wat een heerlijke foto's weer. En dat rennen is erg schattig, Lupa is net zo'n blije stuiterbal als Moh. Echt genieten is dat als ze door het gras rent en springt. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Dank jullie wel voor de lieve en leuke reacties! 

 

Met mij & Lupa gaat het erg goed. Ik heb momenteel twee weekjes vakantie dus extra aan het genieten van de zomer. Dagjes weg, fijne wandelingen in de omgeving en elke avond weer dat heerlijke avondzonnetje. 

 

In deze update komt echt van alles voorbij, lekkere kneuterige foto's van ons huis, tuin & keuken leventje en ons samen zijn! Ook heb ik er aan gedacht eens wat vaker filmpjes te maken dus die plaats ik er ook bij! 

 

Twee dingen die me erg opvallen zijn Lupa haar korte zomervachtje. Sinds onze vakantie in mei is ze veel ondervacht kwijt geraakt en vlak daarna is ze gesteriliseerd en ik heb het idee dat haar vacht daar een opdonder van heeft gekregen. Ze leek steeds kleiner te worden nu ze geen flinke bos haar meer had. Heel haar broek en kraag is verdwenen en ik zie ineens hoe lang haar korte pootjes zijn hihi. Inmiddels begint haar borst weer wat voller te worden en voelt ze ook weer lekker zacht want dat was ook even anders. Iemand daar verstand van of ervaring mee? Ik wil sowieso binnenkort eens langs een trimster om te vragen wat ik het beste met Lupa haar vacht kan. Omdat ze een mixje is, is haar vacht ook een apart geval. 

 

En ze wordt met de dag socialer naar mensen toe! Vooral de laatste twee weken verbaasd ze me keer op keer. Zo kwam ik mijn collega tegen op een braderie en het was de eerste keer dat ze Lupa zag, maar Lupa liet zich uitgebreid aaien en kroelen! Het is mooi om te merken dat er blijkbaar verschil zit tussen mensen die ik ken en vreemden voor mij. Mensen die ik ken, vertrouwd Lupa ook gelijk. Blijkbaar straal ik zelf dan ook iets anders uit wat Lupa blind volgt. 

Maar ook vreemden krijgen steeds meer aandacht. Zo begint ze kinderen echt leuk te vinden. Als ze kinderstemmen hoort vliegen haar oortjes omhoog en huppelt ze er op af. Echt geaaid worden vindt ze nog wat spannend/teveel maar ze geeft ze likjes aan hun handen en kwispelt er vrolijk bij  Ze leert dus nog elke dag bij en laat steeds weer haar leuke karaktertje zien. 

Nou, tijd voor een flinke stapel foto's hoor! 

 

Lupa heeft de picknicktafel ontdekt. Zodra ik een foto wil maken van post met de picknicktafel als ondergrond zit dit dametje er alweer op. Ze springt er nu ook regelmatig uit zichzelf op als ik niet bij de tafel bezig ben. Ideaal plekje om de lucht in te staren  

 

De dag na de storm, zijn we de duinen maar ingegaan om te wandelen en spelen. Wat een blijheid! 

 

Ook het badje wordt steeds leuker! Na het wandelen even de pootjes afkoelen. Sinds deze week springt ze er uit zichzelf in! Dan hoor je plons en staat ze haar pootjes te koelen hihi. Dus gelijk maar commando 'in' aangekoppeld. 

Filmpje: 

 

 

Bij kruidvat vond ik dit torenspel voor een euro! Op de hondenschool hadden we bij de hersenwerkjes gezien dat ze er mee werkte dus leuk om mee te nemen. Het duurt altijd even voor Lupa doorheeft wat je bedoelt met een handeling of commando maar als ze het dan door heeft vindt ze het zo leuk!

Filmpje:

linkje naar youtube

 

 

Als ik de heggen scheer, mag jij op de blaadjes passen haha

 

 

Avondwandelingen zijn mijn favoriete wandelingen! We kwamen pas langs deze horde kippen die heel hard aan kwamen hollen en mee holden toen we langs het hek verder liepen. Lupa vond ze toch iets te indrukwekkend haha 


Filmpje: 

 

 

Voor het eerst mee naar de Eem 

 

Lekker watermeloen eten: 

 

 

Van de week zijn we met de bus & trein naar vriendinnetje Saartje geweest, die nu 7 maanden is. Heerlijk stel samen! Ze waren beide gesloooopt na een dag samen maar oh wat een genot om die twee samen te zien! 

 

Leren alleen op de achterbank te zitten terwijl ik voorin zit. Gaat goed! 

 

Hoera, alle reisprikkels er even uithuppelen op het veld tegenover het huis waar Saartje woont. 

 

Daarna zijn we op pad gegaan naar den nul(?), aan de Ijssel. En we moesten over deze wiebelige op eigen risico brug. Maar we waren heel stoer. Saartje liep heel dapper voorop maar Lupa en ik vonden het iets enger haha. 

 

Ik kocht deze bench eigenlijk voor mijn duifjes zodat ze met storm of erge kou 's winters binnen kunnen zitten maar heb ook Lupa laten wennen aan de bench. Door haar reis naar NL vond ze een bench eng. Het was ook de enige keer dat ze ooit in een bench heeft gezeten. Dus gewoon open gezet in de kamer, af en toe een koekje er in en dan durfde ze het drempeltje niet over. Duwtje tegen haar kont en ze sprong er in en dat herhaalt. Toen het deurtje eens dicht en dat met minuten opgebouwd en inmiddels loopt ze zelf de bench in en uit. Hij staat gewoon open en ik betrap haar regelmatig lekker slapend in de bench. Na de lange en drukke dag met Saartje heb ik haar even in de bench gedaan omdat ze gesloopt was en zodat ze wel goed haar rust zou pakken. Ze heeft de hele avond heeeeerlijk diep geslapen. 

 

 En vandaag een dagje naar Spakenburg, ik ben zo graag aan het water! En Lupa is een echt waterratje aan het worden. Ze vindt het geweldig! Vandaag is ze zo goed als helemaal in het water geweest, alleen haar ruggegraatje was nog boven water haha. Maar ook vol met haar kop onder water om zeewiertjes te vissen. Geweldig!

UK van Ukkie 

 

Ik kreeg een rugmassage. Ze lag tegen mijn onderrug te graven hihi

tot ze mijn camera en gelach doorhad en toen viel ze me aan met haar gemopper en kusjes in mijn nek 

Filmpje: 

 

Knock out bij de bushalte. Mooi hoe ze zo op elke plek in slaap kan vallen. Zo ook in de bus, zoals ze op mijn schoot ligt, kop tegen mijn borst en neusje tegen mijn arm gedrukt 

 

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wauw wat een leuke foto's en filmpjes. Lupa heeft is minder haar, kan het niet zijn dat sowieso minder vol is in de zomer? Ook kan een sterilisatie iets doen met de vacht. 

Verder denk ik niet dat je echt iets met de vacht hoeft te doen qua trimmen. Tenminste dat is niet nodig, je kam wel altijd haar broek bijvoorbeeld iets uit laten dunnen met een effileerschaar en haar voetjes mooi knippen en haar tussen de kussentjes, de beharing op de pootjes mooi bij knippen. Maar dat is meer omdat je dat zelfs mooier zou vinden dan dat het echt nodig is voor de vacht.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wauw wat een leuke foto's en filmpjes. Lupa heeft is minder haar, kan het niet zijn dat sowieso minder vol is in de zomer? Ook kan een sterilisatie iets doen met de vacht. 
Verder denk ik niet dat je echt iets met de vachqt hoeft te doen qua trimmen. Tenminste dat is niet nodig, je kam wel altijd haar broek bijvoorbeeld iets uit laten dunnen met een effileerschaar en haar voetjes mooi knippen en haar tussen de kussentjes, de beharing op de pootjes mooi bij knippen. Maar dat is meer omdat je dat zelfs mooier zou vinden dan dat het echt nodig is voor de vacht. "

 Ja ik denk sowieso een groot deel zomervacht maar zo'n groot verschil ken ik niet van mijn vorige hond. 

 

Met naar de trimster gaan bedoelde ik vooral advies vragen over wat voor vacht Lupa nou precies heeft en wat voor verzorging daar bij hoort en welke borstels etc. 

 

Haar broek houd ik inderdaad 's winters met een speciale uitdun kam bij omdat het anders een haarbommetje wordt zoveel haar. Voetjes etc heb ik nog nooit bijgeknipt omdat ik het inderdaad niet nodig vind. Het gaat mij er meer om dat ze lekker in haar vacht zit en geen last heeft van teveel haar 's winters. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja voor dat soort advies kan je altijd even bij de trimmer langs gaan. Daar hebben ze er verstand van, in een dierenwinkel zou ik het niet vragen. Met een kam waarvan de tanden niet heel dicht op elkaar staan en een borstel kom je al een heel eind. Met die borstel kan je echt over kleine knopen geen in haar kraag,broek en oren. Door die pinnen borstel je steeds de bovenste laag van de knoop er uitzonder dat je er aan hoeft te trekken ofzo.  Maar die pinnen zijn wel scherp ( anders verliest het ook zijn werking) maar daardoor moet je opletten dat je niet over haar huid heen krast. Met de kam check je eigenlijk of alle knopen zijn verdwenen. Als je weer een knoop met de kam tegen komt dan borstel je deze weg met de borstel. 

Bij een dierenwinkel adviezen ze erg vaak de furminator, maar daarmee kan je echt wel een vacht mee beschadigen.

Kam om uit te dunnen ken ik eigenlijk niet. In de trimsalon gebruikte we daarvoor alleen de uitdun schaar. Zal eens googlen  daarnaar,  ben wel benieuwd. Of heb je misschien een foto? 

Voetjes knippen, vooral tussen de kussentjes kan fijn zijn zodat er niet snel modder aan opdroogt en met sneeuw is het ook fijn. 

 

En ik doe het bij Moh wel, voetjes bij knippen, als ik haar geplukt hebt. Ziet ze er weer strak uit. Maar ja ik vind ook vooral erg leuk om te doen

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ah de uitdunkam ken ik wel. We gebruikte deze eigenlijk niet in de salon.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Even bijgelezen. Lief met je nichtje in juli !  En wat heelft Lupa het leuk.  Ook met haar "kontje in de boter gevallen" ...   Mooie filmpjes en foto's.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuke foto's en filmpjes  

wat is Lupa toch een leuk hondje!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ja voor dat soort advies kan je altijd even bij de trimmer langs gaan. Daar hebben ze er verstand van, in een dierenwinkel zou ik het niet vragen. Met een kam waarvan de tanden niet heel dicht op elkaar staan en een borstel kom je al een heel eind. Met die borstel kan je echt over kleine knopen geen in haar kraag,broek en oren. Door die pinnen borstel je steeds de bovenste laag van de knoop er uitzonder dat je er aan hoeft te trekken ofzo.  Maar die pinnen zijn wel scherp ( anders verliest het ook zijn werking) maar daardoor moet je opletten dat je niet over haar huid heen krast. Met de kam check je eigenlijk of alle knopen zijn verdwenen. Als je weer een knoop met de kam tegen komt dan borstel je deze weg met de borstel. 
Bij een dierenwinkel adviezen ze erg vaak de furminator, maar daarmee kan je echt wel een vacht mee beschadigen.
Kam om uit te dunnen ken ik eigenlijk niet. In de trimsalon gebruikte we daarvoor alleen de uitdun schaar. Zal eens googlen  daarnaar,  ben wel benieuwd. Of heb je misschien een foto? 
Voetjes knippen, vooral tussen de kussentjes kan fijn zijn zodat er niet snel modder aan opdroogt en met sneeuw is het ook fijn. 
 
En ik doe het bij Moh wel, voetjes bij knippen, als ik haar geplukt hebt. Ziet ze er weer strak uit. Maar ja ik vind ook vooral erg leuk om te doen
  "

 Dank je wel voor alle tips! Ik heb inderdaad toen op eigen inzicht die borstel die jij linkt aangeschaft ipv de ferminator die de dierenwinkel gelijk aanraadde. 

Die hark met een soort mesjes heb ik in het voorjaar, één keer gebruikt maar toen bleken er inderdaad mesjes in te zitten (had ik daarna pas door, suf!) dus die gebruik ik niet meer. Voor toen was het één keer goed want ze had zoveel ondervacht. Maar sindsdien gebruik ik die andere borstel eens in de zoveel weken. Tussendoor kam ik een keertje in de week maar ze heeft verder geen klitten ofzo. Makkelijke vacht alleen heel veel haar. Van daar dat ze nu zo'n kort vachtje lijkt te hebben. Ben benieuwd hoe ze van de herfst weer wordt! 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat een leuke fotoos weer!

Haha, Lupa gaat net zo mooi zitten poseren als mijn Lexi.

Ik had hetzelfde badje maar die ouwe mutsen gaan er mooi niet in, zelfs niet toen ik er met mijn kont in ging zitten

honden page profiel -- 3 doggies

Even weer bij gelezen over mooie knappe Lupa! .  Wat fijn dat ze het zo goed doet. Jullie hebben elkaar echt gevonden! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

En ze zwemt hoor!!  Vandaag waren we bij de bosvijver en we waren de enigen dus mooi moment om mijn slippers uit te trappen en Lupa aan haar handvat het water in te sturen. Haar voorpootjes twijfelde nog een beetje hihi, maar ze deed het heel goed. 

 

 

Ze vindt water de laatste tijd zó leuk en durft nu al zo goed als helemaal in het water alleen nog niet met haar pootjes van de bodem. Dus met een liefdevol zwiepje heb ik haar leren zwemmen en kijk nou hoe netjes en mooi ze zo wegzwemt!! Heel beheerst! Wel spannend want daarna ging ze als een malle rennen en uitdagen. Maar in totaal een keer of tien zo even er in begeleid en een rondje gezwommen en ze deed het erg goed! 

 

Fijn idee dat ze kan zwemmen, mocht het ooit nodig zijn. Maar het fijnste vind ik dat ze water zo leuk vindt. Ze rent er al op af om een en slok water te nemen, haar pootjes te koelen en daarna blaadjes, stokjes of in haar fantasie visjes uit het water te vissen. Je hoort dan letterlijk blubblubblub haha 

 

honden page profiel Chihuahua girlChihuahua girl 3 doggies

Wat een heerlijk schatje zeg, daar ga je veel plezier aan beleven, al doen jullie dat al wel aan de foto's te zien!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Super, wat een dapper ding!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuk filmpje! heel knap van haar

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Jeej! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Stoer hè, dat zwemmen! Van de week waren we weer bij de bosvijver en merkte ik dat ze al dieper het water in durft. Ze gaat nog niet stemmen uit zichzelf maar wel dieper het water in om een stok of een balletje te pakken. Heel stoer!! 

 

Verder gaat het hartstikke goed met mijn meisje!  Lekker vrolijk ding, wordt steeds opener naar mensen toe. 2 a 3 keer in de week sluit ik me 's ochtends de om half 8 aan bij een groepje met baasjes hier uit de wijk, waar onze honden dan lekker samen rennen en spelen. Niks voor mij zo op de tijd wandelen en vaste prik maar Lupa geniet er zo van dat ik met liefde op werkdagen zo vroeg bij het veld sta. Lupa wordt dan zo enthousiast als we er heen lopen, dat ze dit keer eerst uit enthousiasme alle baasjes begroette en daarna pas naar het hek van de bak liep hihi.  

 

Gisteren zijn we met de derde gehoorzaamheidscursus, gevordenen II begonnen en ook van de instructrice kregen we een mooi compliment: "waauuuw! Wat is Lupa ernorm opgeknapt de laatste weken. Dat heb je goed begeleid!" Ik glunderde van trots want ja, ze is enorm gegroeid en mooi om te zien dat ze ook op de hondenschool steeds meer zichzelf laat zien!! Ze was door het dolle heen dat ze alle andere honden weer zag en bleef dansen en zoenen  

 

Eerst maar weer een lading foto's! 

 

Lupa is dól op haar overbuurmeisje, één van de twee teckels die (tot grote ergenis van de hele buurt) veel los lopen en de boel bij elkaar blaffen. En inmiddels is Jody ook stiekem verliefd op Lupa aan het worden. Ze komt steeds vaker knuffelen en kwispelen. Echt spelen durft Jody nog niet maar ze loopt nu zelfs mijn voortuin in. 

 

Ook zijn we nog een dagje naar de dierentuin geweest met mijn nichtje en mijn moeder/haar oma. Lupa mocht natuurlijk mee. Weinig foto's gemaakt maar wel een geslaagde dag. Inclusief slaag van de grote beer! De beer lag in zijn vijver vlak bij het glas en zag Lupa... zet grote ogen op, zwemt naar de kant, klimt op het stukje land naast het raam en lijkt weg te lopen. Maar hij slaat me toch vol tegen het raam waar Lupa net met haar neus tegen stond te kijken naar de beer. Lupa schrok maar alle mensen er om heen die foto's stonden te maken schrokken. nog veel harder. Wat dan weer grappig was om te zien. 

 

Dit bot naast het hyenaverblijf vond ze ge-wel-dig! 

En natuurlijk iets uit de souvenirwinkel, mijn lievelingsdino haha. Lupa is er verliefd op! 

 

Tussendoor natuurlijk lekker slapen... 

 

En fijne wandelingen in het avondzonnetje!

 

 

Sinds een aantal weken is Lupa over op KVV. Om te beginnen even makkelijk met smuldier gestart. Ze is niet zo'n brokkentype maar om praktische redenen wil ik nog niet helemaal over op vlees. Geheid dat ik eens wat vergeet te ontdooien en met dagjes weg etc wat we nogal regelmatig doen. Dus ze zit nu op 2/3e vlees 's ochtends en 's avonds een klein portie brokken. Ze vindt het heerlijk! Ze staat echt te trappelen zodra ik de vriezer opendoe of haar eten pak. En natuurlijk moet je helpen met porties zagen haha 

 

Heerlijk in het zonnetje door het bos wandelen en bij de vijver uitkomen. Lekker rondrennen en in het water duiken als een malle! Zelfs de waterlelie bladeren moesten er aan geloven haha. 

 

Van de week na het bloemen plukken (voor mijn werk) kwamen we nog in een heerlijke hoosbui terecht. 

 

En gisteren dus onze eerste les. We hebben tegenwoordig om 09:00 les dus reden het zonnetje tegemoed. We hadden een erg leuke en goede les. Beide vol goede moed weer begonnen. Ik ben zo blij dat het weer leuk is en goed gaat op school. Lupa stond al te trappelen toen ik onze tas pakte en toen ze het veld zag waar de instructrice stond, begon ze me toch te kwispelen. Dus dat komt helemaal goed deze cursus. Ze is zelfs geaaid door twee van de andere cursisten. 

 

Ze ligt nu nog even lekker te dutten voor we zo op de fiets naar het bos stappen. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat een heerlijke update weer! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Wat een leuke foto's allemaal weer zeg!

 

En ja lekker is die smuldier hé Lupa? Jenny krijgt dat ook! Vind het zo makkelijk, het stinkt veel minder dan de andere kvv's vind ik dus ik laat het gewoon ontdooien een dag van te voren en laat dan de rest gewoon in de koelkast staan totdat het helemaal op is  Hoef ik niet te zagen hihihi 

 

En ik heb er denk ik even over heen gelezen, maar wat voor cursus doe je nu met Lupa? Leuk dat ze ook zo'n allemans vriendje is! 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Hele leuke foto's! Wat een leukerd om te zien!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een leuke foto's allemaal weer zeg!
 
En ja lekker is die smuldier hé Lupa? Jenny krijgt dat ook! Vind het zo makkelijk, het stinkt veel minder dan de andere kvv's vind ik dus ik laat het gewoon ontdooien een dag van te voren en laat dan de rest gewoon in de koelkast staan totdat het helemaal op is  Hoef ik niet te zagen hihihi 
 
En ik heb er denk ik even over heen gelezen, maar wat voor cursus doe je nu met Lupa? Leuk dat ze ook zo'n allemans vriendje is!  "

 We doen nu wat bij ons "opvoeding gevordenen 2" heet. Ik ben niet bekend met de officiële termen van die cursussen. Maar hier heb je de puppycursus, opvoeding beginners, opvoeding gevordenen 1 en opvoeding gevordenen 2. We leren nu het los volgen, af/zit en blijven los, terug naar de plek sturen etc. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Vanmiddag mochten Lupa en ik even kennis komen maken bij Emily (met Sienna van HP) die een trimsalon in Soest heeft. Lupa heeft een lekker maar vol vachtje dus was wel benieuwd wat ik hier nou het beste mee kon. Voor Lupa gelijk een mooi moment om even te wennen en voor mij om te zien hoe ze zou reageren. 

 

We kwamen elkaar toevallig al in het aangrenzende bos tegen dus Lupa had Sienna al ontmoet en dat maakt toch dat ze zich zekerder voelt met een andere hond er bij. Even rustig alles besnuffeld en even op tafel gestaan. Ondanks dat ze het wel spannend vond liet ze het goed over zich heen komen! Even pootjes voelen, borstel er over heen. Heel fijn dat Emily hier de tijd voor wilde nemen! 

 

Mooi ook hoe Sienna zo op tafel er bij sprong en Lupa dat dan weer wel heel gezellig vond. Toen Lupa weer van tafel was bleef ze zich maar uitsloven om bij Sienna op tafel te komen. Ook deed Lupa heel vrij naar Emily voor haar doen hoe ze normaal is naar vreemden!  Dat komt van het voorjaar helemaal goed als ze weer een ontploft bolletje haar is. Haar vacht begint nu alweer goed te groeien. Waarschijnlijk toch een klap van de narcose gehad i.c.m. flink geruid. Maar het groeit gelukkig weer! 

 

Omdat we toch bij de Soesterduinen waren nog even lekker alle spanning uit haar lijfje gerend. De trimsalon zit aan de andere kant van waar ik normaal het bos en de duinen in ga. Dus gelijk even wat foto's bij de heide kunnen maken.

 

"Lachen naar het vogeltje"

 

 

En we hebben eiiindelijk het vennetje gevonden hihi. Het werd tijd! Ik zocht hem al langer maar we hebben er blijkbaar altijd net langs gelopen.  

 

"Water!?"

 

"Water!!!"

 

 

Ze heeft heel enthousiast met deze Golden Retriever meegespeeld. Hij sjeeste zo mooi door het water heen achter zijn bal aan dat Lupa mee ging hollen maar het water bleek toch iets dieper dan gedacht... 

 

 

 

En op de terugweg nog even bloemen halen voor mijn werk. Lupa was te moe om te protesteren dat ze op moest schuiven 

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

Het was leuk jouw en Lupa te ontmoeten, wat een schatje is Lupa!
Leuke foto's ook zo tussen de heide.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik wilde eigenlijk 'even snel' onze strandfoto's delen maar zie dat ik een beetje achterloop... Oeps!  

 

Op de volgende bladzijde komt zo meteen een enorme foto update! 

pagina 13 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^