sloopfase

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & LolaLady & Lola

honden foto van Lady & Lola

Mijn puberpup van 7 maanden is op het moment erg sloperig. Vooral kabels zijn niet veilig. Maar ook de kerstboom en versieringen. Hoelang duurt deze fase?

 

Hij doet het trouwens alleen als ik weg ben. Ik weet wel dat hij beter dan in een bench kan verblijven maar dit is hij niet gewent.

 

Iemand tips of advies?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Tja, toch alles wat interessant is zoveel mogelijk weghalen.. en zoveel mogelijk andere alternatieven..

 

als je weg gaat kun je hem misschien ergens doen waar hij nergens bij kan? De gang ofzo

of een stuk va de kamer afzetten

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Ben zo blij dat Bertus de bench heerlijk vind .

Zo leert hij het slopen ook niet ,de bench staat hier ook nog wel even denk ik .

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mijn puberpup van 7 maanden is op het moment erg sloperig. Vooral kabels zijn niet veilig. Maar ook de kerstboom en versieringen. Hoelang duurt deze fase?
 
Hij doet het trouwens alleen als ik weg ben. Ik weet wel dat hij beter dan in een bench kan verblijven maar dit is hij niet gewent.
 
Iemand tips of advies? "

 De bench is nog prima aan te leren als je geen veilige ruimte voor hem hebt. En anders oppas regelen als je weg bent? Je wilt m niet dood vinden omdat ie een kabel heeft doorgeknaagd lijkt me.

 

Zijn de kabels ook weg te werken?

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Alles zo ver mogelijk wegwerken inderdaad. 

Dat is het plan hier ook, Indy blijft nu sinds 2 weekjes uit de bench als ik weg ben. Toen ik vandaag terugkwam was er ook een kabel die er niet meer zo goed uitzag. 

 

Voor het eerst eigenlijk maar die ga ik nu dus ook goed wegwerken, kan ze er ook niet meer aanzitten;)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Zolang hij zich verveelt, slopen komt vooral voort wanneer een hond zich verveelt en te weinig geestelijke uitdaging krijgt

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Zolang hij zich verveelt, slopen komt vooral voort wanneer een hond zich verveelt en te weinig geestelijke uitdaging krijgt "

 Ja dat is nog wel een goeie. Leg er veel dingen neer waar wel op gekauwd mag worden! Een gevulde kong, een paar kartonnen dozen etc.

honden page profiel Lady & LolaLady & Lola

honden foto van Lady & Lola

Bedankt voor de reacties en tips, zitten wel een paar goede bij

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Slopen alleen als je weg bent, hij vind het waarschijnlijk niet leuk alleen te zijn. Door de spanning, gaan ze kauwen, om te ontladen.

 

je kan hem in de bench doen, alleen het gevoel van niet alleen willen zijn, gaat hier mee niet weg.

 

Heb je het alleen zijn opgebouwd? 

Ik zou hem een keer filmen, zo zie je wat hij doet als je weg bent.

 

Een goed gevulde kong als je weg gaat. Caarmee is hij afgeleid en het kauwen geeft hem ook een prettig gevoel

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je weg bent niet het hele huis ter beschikking geven, een ruimte ter beschikking geven waar die geen kwaad kan, en dan is een bench echt niet nodig.

zorg altijd als je weg gaat dat je hond gespeeld heeft, geplast en gepoept, zodat tie niet op hoge nood staat.

zorg ook eens als je thuis bent de hond in die ruimte te laten vertoeven terwijl jij zelf in de woonkamer zit, slopen is vaak verveling.

lekker eerst aan de wandel, en dan in de ruimte laten waar die dan ook vertoeft als jij even niet huis bent, ga gerust even in de woonkamer zitten, je hond is immers lekker uitgeweest, heeft alles gedaan, laat hem daar eens lekker met een goed bot uitzicht . dan is het makkelijker voor jou en je hond als je even wegmoet. maak de ruimte wel gezellig voor je hond, lekker vetbedje, misschien een radiootje waar die niet bij kan, lekker veilig bot erbij.... vergeet ik nog. kijk het is geen straf als je hond daar dan na een wandeling vertoeft.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Deze fase blijft nog wel een tijdje duren hoor. Hier een puber van 1 jaar en vind het af en toe nogsteeds grappig wat te slopen. Verrassend genoeg blijft ze van de kerstboom af. Wel een houten kerstengeltje heeft er aan moeten geloven. Gewoon zorgen dat alles buiten bereik van de hond ligt. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ohhh wat ben ik blij dat we die fase voorbij zijn  

 

Bij ons waren het trouwens meerdere fases.. dachten we er helemaal vanaf te zijn en gedroeg hij zich keurig.. begon het ineens weer! 

 

Het zijn gewoon (korte) periodes waar je doorheen moet. Is niks aan te doen. Het enige wat je kunt doen is je spullen veilig stellen en ik legde vaak expres wat dingen neer die geen kwaad konden. Zo pakte hij bijvoorbeeld in die fase spullen van tafel om kapot te maken (m'n agenda bijvoorbeeld, weg al m'n afspraken!). Dus dan legde ik expres oude kranten neer, als hij dat dan zou pakken kon het (voor mij) niet zo kwaad. 

 

Bij ons deed meneer het als hij geen aandacht kreeg maar deze wel wilde (als ik 's morgens bijvoorbeeld ging douchen, daar was meneer het niet mee eens, want hij wou spelen!). En hij deed het soms ook uit verveling, 's nachts bijvoorbeeld. 

Onze jongste hond had op een gegeven moment wel een fase, dat hij op zoek ging als ik spullen op had geruimd. Hij ging op een gegeven moment aan de plinten beginnen. En we hebben van die hoge plinten waar ook de stroomdraden doorheen lopen.. en we haalden hem er steeds al bij weg en gaven hem ander kauwspul.. maar meneer was nogal hardleers  dus je raad het al; op een gegeven moment beet hij op een verkeerd stuk plint en kwam hij bij een stroomdraadje. Meneer heeft het nooit meer gedaan! Hij keek heel verbaast en heeft er daarna nooit meer aangezeten. 

 

Oh en hij keek ook vooral wat voor mij belangrijk was. Zo wist hij dat hij niet met mijn mooie kussen van PIP in z'n bek mocht lopen.. dus je raad het al; toen ik weg ging, was het eerste wat eraan ging m'n mooie PIP kussen! M'n man kwam niet meer bij toen we thuis kwamen.. "kijk eens wat je schatje heeft gedaan". Ik kan er nu ook om lachen 

Hij zag mij ook vaak met een toilettas met medicatie. En sja.. die heeft hij dus ook een keer gepakt! Al mijn persoonlijk spullen wou hij hebben. Hij heeft toen zelfs het krukje naar de keuken geschoven (want de medicijnen lagen hoog, uiteraard zodat hij er niet bij kon) en is toen via het krukje het aanrecht op gegaan. Vanaf het aanrecht kon hij bij de hoge kast. Hoe slim!!!
Dus spullen gingen hier niet alleen meer hoog, maar ook achter deurtjes 

honden page profiel jaimjaim 3 doggies

honden foto van jaim

Dat deed onze hond ook. En inderdaad ook in die leeftijd en vooral als we weg waren. Kort of lang weg. Altijd was wel iets gesloopt. 

We hebben et gewoon puppyproof gemaakt. De meubels zagen er minder mooi uit naderhand en de bank al helemaal. maar goed gelukkig gingen we verhuizen en kochten we alles nieuw. 

Nu sinds we verhuisd zijn is het slopen over. Zelfs de kerstboom laat ie heel haha!

We leggen hem wel genoeg speelgoed neergelegd. En een lekkere kong met snoepjes en wat smeerkas of pate erop zodat ie daar al even zoet mee is. 

Slopen doet ie gelukkig niet meer en hijs nu 1.5 jaar!

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Zolang hij zich verveelt, slopen komt vooral voort wanneer een hond zich verveelt en te weinig geestelijke uitdaging krijgt "

 

Dat is niet waar. Het ene ras sloopt ook meer dan de ander. Zeker bij pups komt het slopen vaak voor uit ontdekken, ondeugend zijn. Er een spelletje van maken (oh leuk dan komt mijn baasje achter me aan)

 

Hier is hij van juni een jaar geweest. En tijdschriften gaan er nog steeds aan, schoenen ook als ik niet oplet. En nee dit heeft niets te maken met vervelen maar met een spelletje spelen, gekkigheid. (Hij is dan wel erg oud voor slopen, nooit pup kunnen zijn volgens gedragsdeskundige is hij die tijd nu in aan het halen).

 

Als de hond het alleen doet als je weg bent, is het een ander verhaal. Hier ook als ik er ben. Niet teveel aandacht aangeven, ruilen voor wat anders. En hier mag hij soms legaal slopen, oud tijdschrift bv. Ik lees een nieuw tijdschrift en hij krijgt er 1 wat kapot mag.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Haha zo herkenbaar dit, mijn lab heeft zeker een dik half jaar in deze fase gezeten. 

 

Ik heb van alles geprobeerd maar wat het beste werkte was; sowieso eerst alles wat gevaarlijk voor 'm kon zijn zo goed mogelijk opbergen en er spullen voor in de plaats leggen die hij wel mocht hebben. Maar zo laten over komen dat hij nog steeds denkt dat het mijn spullen waren waar hij niet aan mocht komen, dus eigenlijk nam ik hem in de maling. ( hopelijk volg je het allemaal haha :p) 

 

Voor de meubels en bijvoorbeeld de kerstboom waar jij het over hebt, zette ik de keukenstoelen voor. 

 

Misschien niet de methode die geadviseerd word, maar voor mij heeft het gewerkt. 

 

 

 

Volgende forumvraag: is ze nu zindelijk of niet ?!?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^