Zoon van mijn nieuwe vriend allergisch voor o.a. honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Allergisch (Gast)

Oke geen leuke praat en doe dit bewust even anoniem maar wist even niet waar ik het anders kwijt kon...   Ik heb 2 honden en ben stapel gek op ze. Nu heb ik een poosje een nieuwe vriend en dit gaat erg goed en hebben voor volgend jaar o.a. plannen om te gaan samenwonen en denken ook aan kinderen.   Nu heeft mijn vriend al een zoontje uit een eerdere relatie en heeft co-ouderschap. Dus zijn zoontje is er zeer regelmatig. Nu is vandaag de uitslag gekomen dat zijn zoontje allergisch is voor huisstofmijt en honden/katten. Domper!!    Ik ben nu echt van streek, want ik heb dus 2 honden. Hoe en wat weet ik niet precies maar ik heb geen idee wat ik moet gaan doen als ik voor de keuze zou komen te staan om te moeten kiezen... Bij het idee raak ik al helemaal overstuur.   Zou hij zo vragen om de honden weg te doen, stond hij al buiten voordat hij het wist. Maar nu.....   Heeft iemand in een soort gelijke situatie gezeten?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Heb er gelukkig geen ervaring mee en zou me ook geen raad weten als het me zou overkomen.

 

Er zijn toch medicijnen (wellicht homeopathisch) die kunnen helpen bij allergie.

Maar ik zou eerst eens samen om de tafel gaan zitten en er eens goed over praten en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Want er zijn toch meerdere wegen die naar Rome leiden denk ik dan maar en dan is je honden weg doen wel de laatste die op het rijtje zal staan.

 

Veel succes

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Je zou eens kunnen proberen hoe hij op jou honden reageert? Geen idee of dat al eens gedaan is hoor!
Wat betreft medicatie, ik zou niet verder dan homeopathie gaan. Ik zou een kind nooit medicijnen geven om de helft van de tijd met een huisdier samen te leven, dan zou bij mij toch de hond een ander huisje krijgen. Nu wonen jullie nog niet samen dus is de situatie heel anders, en zou ik gaan proberen hoe hij reageert, vaak kun je ook wel testen bij de dokter waar hij precies op reageert, haren of schilfers.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

In hoeverre is zijn zoo tje allergisch? Hoe heftig zijn zijn klachten?

 

Je kan proberen om te stofzuigen en dweilen, vooral dat, als je weet dat hij komt. Scheelt toch een stuk

Probeer ik ook te doen als mn zus komt

 

Of informeren bij de huisarts voor medicijnen

 

Verder heb ik er geen ervaring mee.. succes!

Allergisch (Gast)

tja, hij is heel benauwd. Heeft de nodige luchtwegen klachten, blijft hoesten, dus daardoor is het balletje gaan rollen. Nu is er ook nog een konijn en een kat.

 

De honden weg doen is echt de laatste optie hoor! Ik krijg het al spaans benauwd bij de gedachten...

 

Er ligt al laminaat end. Verder dacht ik de honden dan vaker met de waterblazer te uit te blazen dat scheelt ook al een stuk;-))

 

Echte medicijnen gaan het hem niet worden hoor. Dat willen zijn ouders (terecht) nooit. Maar idd homeopatisch is een poging waard.

honden page profiel --

honden foto van -

Jeetje wat een vervelende situatie! Vergeet niet dat er wel anti allergie pilletjes bestaan en dat het misschien even zoeken is naar de juiste, maar dat als je die eenmaal gevonden hebt dat de allergische klachten dan vaak echt minimaal zijn (bij mij alleen een klein beetje snotteren als ik hooi voor de konijnen heb gepakt). Bovendien wordt een allergie vaak minder als een kind wat ouder wordt en kun je ook nog overwegen om immunotherapie te volgen. Dan went je lichaam langzaam aan de stof waardoor het er niet meer op reageert of zodanig minder dat het met een pilletje op te lossen is. Er zijn echt vele opties. Ik was vroeger ook echt super allergisch voor konijnen en heb hooikoorts en huisstofmijtallergie, ik heb nu 3 hupsels in de woonkamer lopen en ik heb dus alleen nog last als ik hooi geef. In de tijden dat hooikoorts en huisstofmijt opspeelt heb ik wel iets meer last, maar met pilletjes blijft dat ook bij af en toe een volle neus. Er zijn dus echt heel veel opties om eerst te proberen voordat je overweegt je hondjes weg te doen! 

En mocht het echt niet werken dan kun je misschien een huis nemen met meerdere verdiepingen. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar als je een huis met een (goed geisoleerde) kelder of zolder hebt zou je kunnen overwegen om je hondjes die verdieping te geven als het zoontje van je vriend er is. Hangt natuurlijk wel een beetje af van hoe vaak dat zoontje er dan is. Je zou dan een aparte trui en broek over je kleren heen kunnen trekken als je met de hondjes bezig gaat en die daarna weer uittrekken. Het zoontje van je vriend kan sowieso anti allergie hoezen om zijn beddengoed doen en je kunt afspreken dat de honden niet op zijn slaapkamer komen en als hij er is alleen door de woonkamer gaan als je ze gaat uitlaten. Er zijn ook allerlei sprays op de markt die je in een ruimte kunt spuiten waardoor het verminderd wordt. Echt, geef de moed niet op en raak niet meteen in paniek ook al weet ik dat het heel beangstigend is, maar probeer eerst van alles voordat je hier echt over na gaat denken. Heel veel sterkte in ieder geval, ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt!

 

Sorry ik lees nu pas alle tussendoor reacties en dat zijn ouders echt geen medicijnen aan hem willen geven. Maar ik denk dat ze er voor huisstofmijtallergie toch echt aan moeten geloven, zeker als hij benauwd wordt. Nogmaals het heeft bij mij echt heel erg geholpen en wellicht is immunotherapie een optie. Je kunt ook alle spullen van de honden (kleedjes ed) zo nu en dan in de vriezer doen, dat helpt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb wel ervaring met allergie, maar met zo'n situatie niet. Ik kan alleen maar zeggen, ga niet te snel samenwonen. Kijk eerst hoe erg de allergie is, en of er wel een beetje contact met honden kan zijn als je je huis verder heel goed schoon houdt. Laat het zoontje tzt eens in jouw huis op bezoek komen, en kijk hoe dat gaat.

 

Een allergie kun je als kind ook nog overgroeien, en er zijn inderdaad wel medicijnen voor. Maar meestal wordt toch t contact afgeraden met de allergenen.

 

Succes hoor, lastig dit.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Geen ervaring mee gelukkig. Wel weet ik dat je inderdaad over je allergie heen kan groeien. Ben zelf jarenlang allergisch geweest (huisstofmijt, katten, honden, knaagdieren).

Onze eerste hond heb ik echter nooit last van gehad, ja, toen ie oud was en een beetje stoffige vacht kreeg (maar geen ernstige klachten).

Poes Puk heeft ook nooit voor klachten gezorgd en Mellow ook niet. Mijn allergieën (hooikoorts ook) zijn eigenlijk wel voor 95% verdwenen.

 

Ik heb ooit eens gehoord dat je juist door vlak van tevoren te gaan schoonmaken het juist alleen maar erger maakt. Dan dwarrelt alles weer door de lucht, ondanks dat je het niet ziet. Weet niet of dat alleen voor afstoffen geldt of ook voor stofzuigen.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Zelf heb ik gelukkig nooit in een dergelijke situatie gezeten, maar ben zelf voor heel veel dingen allergisch (ook honden). Wat je zou kunnen proberen is dat als het zoontje komt te zorgen hij zo min mogelijk directe aanraking komt met de allergenen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je honden maar in bepaalde delen van het huis komen (bijvoorbeeld niet boven), hij de honden niet aait en je het huis van boven tot beneden poetst als hij komt. Verder inderdaad de waterblazer. Er zijn ook van die ionisatieapparaten die de lucht zuiveren, misschien dat dit extra uitkomst bied?

 

Edit gezien post van Mellow: Schoonmaken zo doen dat de allergenen niet door de lucht stuiven, je hebt bijvoorbeeld hiervoor speciale stofzuigers.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Jeetje, wat lastig...

 

Ik heb voor (extreme) huisstofmijt en katten allergie jarenlang 1 klein Xyzal-pilletje (is een merk volgens mij) per dag geslikt... werkte geweldig... we hadden destijds 4 katten, dus was wel een dingetje....

 

Met dat ene pilletje per dag nergens last van...

 

Maargoed, mijn ervaring, hoeft niet voor iedereen te werken... en inderdaad wil niet iedereen iets slikken....

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik kan me voorstellen dat je erg bent geschrokken. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden hoor, maar dat hangt af van meerdere factoren. 

 

Wat voor honden heb je?
Wat voor soort allergie heeft hij? Is het een bloed- en/of huidonderzoek geweest?

Gebruikt hij (al) medicijnen? 

 

Je mag me altijd een pb sturen als je meer wilt weten over wat allergieën inhouden, wat je eraan kunt doen (en wat niet, helaas) en wat je kunt doen om allergieën onder controle te houden (zowel het kind zelf als in de omgeving, denk aan ionen-apparaat e.d.)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat is een moelijke 

 

Is jullie relatie al zover dat jullie echt gaan samenwonen ? Is ze duurzaam genoeg want samenwonen is ook een test of het gaat lukken ? Niet alleen met jouw honden maar ook met het zoontje erbij ? 

 

Het zou zo spijtig zijn dat jouw honden herplaatsts zouden worden en dat nadien de relatie geen stand houdt ....waar sta je dan ? 

 

Hoe dikwijls zou het kind bij jullie zijn ? Misschien toch eens pilletjes

proberen ?  Afwegen wat het belangrijkste is ? 

 

Ikzelf ben een eenheid met mijn dieren. Voor mij gaat geen enkel dier weg . Een oplossing zou ik altijd blijven zoeken. 

 

 

 

 

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Ik zou eerst uitproberen of het zoontje daadwerkelijk (meer) tekenen van allergie vertoont in een huis met honden. Volgens de allergietesten ben ik allergisch voor zowat alles, maar in de praktijk valt dat erg mee: alleen op katten reageer ik hevig.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Als hij al luchtwegklachten heeft bij de honden zou ik hem er echt niet in de buurt stoppen. Als je al samen had gewoond was het in mijn ogen anders, dan kun je misschien wat meer proberen. Maar ik zou een kind nimmer medicatie geven om met de dieren te leven, precies wat je al zegt, homeopathe misschien wel. Logisch inderdaad dat de ouders dat zeggen en tof dat jij dit ook zo opvat!

En mijn opmerking over honden weg, was dus echt bedoeld als je al samen gewoond had, dan is het gewoon moeilijker. Ik denk dat dit echt een hele moeilijke situatie voor jullie is en wil je wel even sterkte wensen!

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Mijn zoon kreeg vorige maand ook de uitslag, hooikoorts, huisstofmijt en allergies.
Ik heb anti allergie beddengoed op zijn bed gedaan, spuitbus anti allergeen in zijn slaapkamer leeggespoten ook een rolgordijn gekocht en heel duur maar toch gedaan een dyson stofzuiger gekocht omdat die de allergenen niet terug naar buiten blaast en hij heeft een tablet en neusspray.

Wel slaapkamerdeur goed dicht houden en elke dag een poosje het raam open, liefst het hele huis elke dag luchten.

Nu gaat het al veel beter met hem, dus niet gelijk de honden weg doen hoor er is nog heel veel uit te proberen.

Succes

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Mijn zoon kreeg vorige maand ook de uitslag, hooikoorts, huisstofmijt en allergies.
Ik heb anti allergie beddengoed op zijn bed gedaan, spuitbus anti allergeen in zijn slaapkamer leeggespoten ook een rolgordijn gekocht en heel duur maar toch gedaan een dyson stofzuiger gekocht omdat die de allergenen niet terug naar buiten blaast en hij heeft een tablet en neusspray.

Wel slaapkamerdeur goed dicht houden en elke dag een poosje het raam open, liefst het hele huis elke dag luchten.

Nu gaat het al veel beter met hem, dus niet gelijk de honden weg doen hoor er is nog heel veel uit te proberen.

Succes "

 Ha nu je het zegt, ik kan niet tegen stof, en gebruik nu een tochtknuffel voor de slaapkamerdeur, en een stoomreiniger in huis! Doet mij ook heel goed, en mijn allergische vriendin (voor katten) die heeft een stuk minder klachten als ik dat doe voor ze komt

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zou eerst uitproberen of het zoontje daadwerkelijk (meer) tekenen van allergie vertoont in een huis met honden. Volgens de allergietesten ben ik allergisch voor zowat alles, maar in de praktijk valt dat erg mee: alleen op katten reageer ik hevig. "

 

Dat er bij een allergietest uitkomt dat je allergisch bent voor (bijv.) honden, hoeft niet te zijn dat je dat in de praktijk ook bent. 

Alleen als het bij een huidtest eruit komt (in combinatie met een bloedtest), ben je dit wel in de praktijk. En dan heb je nog gradaties en kun je kijken of en wat eraan gedaan kan worden. Maar in zo'n geval kan je niet onder de allergie uit. 

 

Het kan ook zijn dat je wél allergisch bent voor honden in de praktijk en dat het er bij een bloedtest niet uit komt. 

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Ik zou het ook niet weten. Maar ivm honden weg doen: als ik denk: zou ik ooit nog gelukkig kunnen zijn wetende dat ik ze heb weg gedaan (zelfs al was het voor een goede reden). Dan kan ik dat niet. Want zij zijn er altijd voor mij, soms zelfs meer dan dat andere mensen er voor me geweest zijn. Altijd over-the-top blij als ik terug kom (al is het maar van de brievenbus ;-)).

En is er geen middenweg... het is co-ouderschap. Heb je misschien iemand waar je de honden kan naartoe brengen als het jongetje er is?

Of, misschien kan er gewerkt worden met bepaalde kamers (een variant op een zomer- en winterliving). Ik denk dan aan een huis met twee livings: 1 waar de honden zitten en 1 waar die niet komen en waar dus het jongetje rustig kan zitten. Hangt er natuurlijk ook vanaf hoe oud het jongetje is om te weten of hij al alleen kan blijven als jij even naar de honden zou gaan en je vriend niet thuis is. Ik zou mij op die manier op alle situaties voorzien. Ik mag er niet aan denken dat ik ze weg doe voor iemand en dat het dan een jaar of drie vier later misschien toch gedaan is met die persoon (ik zeg niet dat dat het geval gaat zijn, maar ik denk daar zelf altijd aan als ik een relatie begin; wat als...).

Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel naar en vervelend, een keuze moeten maken door omstandigheden, voor even zou je de honden uit de kamer kunnen weren, maar niet voor lang natuurlijk.

samen wonen met je vriend en dan een zoontje die allergisch is, misschien de allergie van het zoontje aanpakken, hier ook een man met huisstofmijt dat is aangepakt, maar het zoontje is nog te klein daarvoor natuurlijk.

ik kan je echt geen advies geven, mijn honden die bij mij zijn een hele poos die zou ik voor niemand opgeven, maar dat is voor iedereen anders.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik zou als eerste de stofmijt allergie aanpakken (door middel van medicatie). Dan kan je denk ik beter zien in hoeverre hij echt allergisch is voor katten en honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en toch heb ik een klein advies voor je, koop een waterblazer.

het is veel werk , maar blaas iedere dag je honden schoon dan is er weinig te bekennen van huisstofmijt, niet alleen de honden hebben stof bij zich, maar ook in de omgeving zal je er alles aan moeten doen om dat te beperken, waterblazer is al een goed iets.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat ontzettend moeilijk...ik weet uit ervaring hoe ziek je kan zijn van een allergie.heb zelf pilletjes genomen tegen dierenallergie(aerius) maar probeer het ik het al een hele tyd zonder. Wat ik doe;katten niet op de slaapkamers,goed verluchten,de katten borstelen met een mondmasker op en me daarna dochen(ivm haren op de kleren en op de huid), de katten soms wassen,ivm huidschilfers. Ze wel aaien maar daarna handen wassen.als ik kuis,vegen doe ik met mondmasker ivm opvliegend haar.ik probeer ook veel met nat te kuisen en zo houd ik dit voor mezelf ondee controle. Ik wens je veel moed,bekijk alle mogelijkheden zeer goed

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat ontzettend moeilijk...ik weet uit ervaring hoe ziek je kan zijn van een allergie.heb zelf pilletjes genomen tegen dierenallergie(aerius) maar probeer het ik het al een hele tyd zonder. Wat ik doe;katten niet op de slaapkamers,goed verluchten,de katten borstelen met een mondmasker op en me daarna dochen(ivm haren op de kleren en op de huid), de katten soms wassen,ivm huidschilfers. Ze wel aaien maar daarna handen wassen.als ik kuis,vegen doe ik met mondmasker ivm opvliegend haar.ik probeer ook veel met nat te kuisen en zo houd ik dit voor mezelf ondee controle. Ik wens je veel moed,bekijk alle mogelijkheden zeer goed

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb btw geen matten in huis en amper dingen in stof.de zetel zal dan ook 1 in het leder worden.

Allergisch (Gast)

Ik wil iedereen alvast bedanken voor het meedenken. Echt heel fijn. Ben ook al een stuk rustiger als ik een uur geleden was. Ik zit nog op mijn werk dus wel even snel de reacties gelezen en alvast wat antwoorden. Echt een half jaar geleden had ik niet voor mogelijk gehouden dat ik nu hierover zou nadenken. Ik had meteen gezegd, daaag schat... Maar hij heeft ook nog niets gevraagd hé! Bij mij slaan altijd meteen de radars op hol wat dit allemaal kan betekenen.

 

@Charlie: voorlopig is het geen optie om een andere woning samen te kopen, dit is wel de bedoeling voor de toekomst. Maar hebben nu sowieso ook nog allebei een koopwoning. En willen eerst gaan samenwonen, dan pas mijn woning verkopen. Daarbij is mijn jongste hond (3jaar) erg aanhankelijk en denkt dat ze met haar 30kg een schoothondje is. Ik zou haar geen grotere straf geven dan apart te zetten.

 

@Kees: tja niet te snel samenwonen zal het wel niet worden, dat komt omdat wij ook samen een kinderwens hebben en aangezien ik al eind 30 ben, hebben we gewoon ook niet alle tijd van de wereld. Wanneer ik 10 jaar jonger was, zou nu samenwonen nog helemaal niet spelen. Maar ja, willen eerst een poosje samenwonen voordat we voor kinderen willen gaan.

 

@Maaike: ik zal je een pb sturen. Het is trouwens een bloedonderzoek geweest.

 

@Anny: tja duurzaam, ik weet uit ervaring dat je nergens garanties op krijgt. En eigenlijk geldt hier hetzelfde antwoord als op de vraag van Kees. Uiteraard gaan ze niet zomaar weg! Never nooit niet!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien is t wel een optie, om als je gaat samenwonen, toch een woning aan te houden waar de honden niet komen. Maar dat zal misschien een duur grapje worden.

 

De tijd zal t leren, homeopathie is zeker nog een goede optie. 1 van mijn kinderen is mede daardoor wel een aantal allergien kwijtgeraakt. Maar t is zoeken naar de goede homeopaat dan.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Allergie kan echt van de ene op de andere dag ineens weg zijn.alleen weet je nooit wanneer en of het bij dat zoontje ook zo zal zijn.

 

mijn man heeft jaren erge allergie van stofmijt , dierenharen , ...vanalles waar hij positief op testte. Jaren gesnotter en soms dagen echt afzien. 

 

en dan ineens was het weg ! Ook de dokter had er geen verklaring voor.....

 

dus niet te rap paniek in huis, eerst maar even aanzien hoe erg en of het behandelen is. 

 

Sterkte hoor.  

Allergisch (Gast)

@Kees: HAHAHA de honden die op zich zelf wonen!

 

@Angie: je zegt precies wat ik denk. Maar parttime de honden onder brengen bij familie, is wel een goede optie! Ik weet zeker dat mijn moeder die optie wel zou zien zitten. Maar ja of het dan parttime is of fulltime moet de tijd dan gaan uitwijzen. Zijn zoontje is 4 jaar. Aparte woonkamergedeelte is de eerste paar jaar niet haalbaar.

 

@Maaike: oke dus aandringen op een huidtest! Ook voor de kat;-))

 

@Ziva: bedankt voor je reactie. Dit sluit dus ergens aan bij wat de rest zeg waarschijnlijk meer last van huisstofmijt dan van de beestjes

 

@Willemijn: Wat blazer heb ik al, moet hem maar vaker gaan gebruiken ondanks dat mijn honden het niet heel prettig vinden

 

@Nies: er moet binnenkort een nieuwe bank komen dus dat gaat inderdaad een lederen worden.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Nou het is vooral van op het moment dat je een probleem dat je zeker kan aanpakken, aanpakt dan kan je kijken naar hoe ernstig de volgende allergie is :)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

 

Vervelend http://www.consumed.nl/ziekten/5210/Desensibilisatie 

zal vast ook wel voor hondenallergie iets bestaan

 

Al moest ik latten tot zoontje volwassen is en op eigen benen kan staan ,mijn honden zou ik voor niemand de deur uit doen !

Evt honden ergens onderbrengen als zoontje langs komt en dan flink stofzuigen van te voren Je hebt ook van die apparaten wat lucht zuivert http://www.medpets.nl/allervia/

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: reu op andere reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^