Hond is opeens rustig? Normaal of ziek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

Goedemorgen allemaal,

Ik ben de hele dag al aan het nadenken en wellicht hebben jullie meer inzicht. Mijn hond is net 1 jaar geworden en is altijd (zoals elke pup) erg druk en enthousiast als hij je ziet en wil spelen. Ook was hij altijd dol op zijn brokken. zet ze neer tel tot drie en zeg dan dat hij mag eten, dan eet hij alles gelijk op! Ook als we heb knuffelen dan sprong hij op van enthousiasme en werd "dolletjes"... nu sinds 2 dagen is hij opeen zeer rustig! We zeggen toe maar eet je brokken, hij eet de helft en de andere helft blijft staan.. zelfs vanochtend at hij niets... we kunnen heb knuffelen en hij blijft zitten en lijkt er niets van te merken of zo, hij vind het wel prima. Hij is opeens perfect aan de riem en is rustig en springt niet meer als hij je ziet.

Is dit normaal ( einde puberfase?) of kan het zijn dat hij zich niet zo lekker voelt? Verder braakt hij niet, drinkt niet meer dan normaal en ontlasting ook goed volgens mij.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Kan best zijn dat ie even niet zo lekker is.

Hebben we allemaal wel is.

 

Kijk het even aan en als het aanhoudt of de toestand verslechter (braken, diarree, koorts, niet willen drinken of overmatig drinken) bel dan naar de dierenarts.

Kim (Gast)

Vreemde vraag misschien, maar hoe kan ik erachter komen of hij koorts heeft?

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Je kan de temperatuur meten Door een thermometer te gebruiken, dot stop je in de kont van de hond. Zo deed onze DA dat.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Een normale thermometer gebruiken, het gedeelte wat in de anus moet insmeren met uierzalf, hond goed vasthouden, liefst met zijn 2 en, de ene vasthouden en de andere meten. Ik zou even met DA overleggen.

Kim (Gast)

Iemand dit ook eens meegemaakt? Hij is qua gedrag nu een stuk beter te handelen en zo zien we hem graag, maar hij is nu zichzelf niet en dat is ook wel raar. Nu mis je dat drukke en dat aanwezige van hem.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik zou ook even de DA bellen, wanneer jij je zorgen maakt. Hij of zij is er toch kundigere erin en hij ziet ook meteen de hond.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Het klinkt idd alsof je hondje zich niet helemaal fit voelt. Heb je hem misschien net ontwormd of heeft hij een enting gehad? (Hier kunnen ze zich naar van voelen). Houd hem maar goed in de gaten en als je het niet vertrouwd even de da bellen voor advies.

Kim (Gast)

Heb helaas geen thermometer in huis, dus meten of hij koorts heeft zal niet gaan lukken.
Ik denk dat ik het weekend aankijken en is hij maandag nog zo dan zal ik even langs de DA gaan.

Kim (Gast)

Hij heeft twee weken geleden zijn laatste ontwormingspilletjes gehad voor de puppykuur. Verder geen entingen gehad zeker afgelopen 4 maanden niet. Kan zijn dat hij beetje ziekjes is, dat hij niet eet baart me meer zorgen. Zijn brokjes eet hij normaal direct op binnen 5 minuten nu stonden ze de hele avond en vanochtend wou hij niks eten. Maar een dentastix eet hij wel.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" Heb helaas geen thermometer in huis, dus meten of hij koorts heeft zal niet gaan lukken.

Ik denk dat ik het weekend aankijken en is hij maandag nog zo dan zal ik even langs de DA gaan. "

 



Dat lijkt me een verstandig iets. Succes en hopelijk valt het mee.

Kim (Gast)

Bedankt Kim en Pip!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat ie rustiger is kan, maar dat hoeft dan niet gelijk te gaan met minder eten.

Ik herken het van mijn hond, die is 5, als die te rustig is, is er meestal iets aan de hand.

 

Je zou ook een thermometer kunnen gaan kopen.

Of je dierenarts bellen, het is al 2 dagen zo, schrijf je, en dan ben je maandag toch weer 3 dagen verder.

Niks zo fijn als je eigen dierenarts in rust bezoeken, ipv een vreemde vervanger ergens moeten gaan zoeken, die je hond niet kent.

Maargoed, op vrijdag zou ik sowieso altijd een telefoontje eraan wagen.

Beterschap!

Kim (Gast)

Nou het was twee dagen terug dat hij inderdaad al niet direct op zijn brokken af vloog toen hij ze zag dat ik dacht van, heb je geen honger misschien? Maar toen gisteren liet hij de helft staan en ik was echt verbaasd, ik gaf hem later een knuffel (normaal vliegt hij op van enthousiasme) maar nu kon ik zo zeker een minuut lang blijven knuffelen en hij deed niets... Mijn vriend en mij viel het gelijk om dat hij niet zichzelf was.

Kim (Gast)

Lijkt me niet normaal dat hij van de één op andere dag een heel stuk rustiger is. Wel misschien iets: drie dagen terug was hij enorm maar dan ook echt enorm stout en luisterde niet en sprong heel erg en was aan het knabbelen aan me schoenen voor me neus, zijn toen wel heel boos geworden en hem zeker een kwartier een "time-out" gegeven. (dan moet hij in de gang liggen) Misschien is er een knop om gegaan dat hij denkt dat hij zo niet meer wil doen en zoals hij nu is we veel liever zijn?

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" Lijkt me niet normaal dat hij van de één op andere dag een heel stuk rustiger is. Wel misschien iets: drie dagen terug was hij enorm maar dan ook echt enorm stout en luisterde niet en sprong heel erg en was aan het knabbelen aan me schoenen voor me neus, zijn toen wel heel boos geworden en hem zeker een kwartier een "time-out" gegeven. (dan moet hij in de gang liggen) Misschien is er een knop om gegaan dat hij denkt dat hij zo niet meer wil doen en zoals hij nu is we veel liever zijn? "

 



Wanneer je het niet normaal lijkt, bel dan de DA op, zou ik zeggen, ipv hier te berichten. Succes!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat laatste lijkt me te mooi om waar te zijn

 

Drinkt hij wel zoals normaal?

Poept hij hetzelfde qua hoeveelheid, kleur, aantal keren en hoe hij poept? (als mijn hond niet lekker is blijft ie maar draaien, verplaatsen, weer zitten etc.)

Plassen hetzelfde?

 

 

Kim (Gast)

Snap ik wel Kim, maar vind het raar om op te bellen: Ja me hond is opeens zo lief en zoals we hem zouden willen dat we het eng vinden en is er misschien iets?

Kim (Gast)

Plus ik ben op het werk en kan niet zo even naar de DA gaan als ze zeggen kom maar langs zo, want is uur rijden

Anoniem (Gast)

Poep kleur en kwaliteit enzo kan ik de laatste tijd al niet goed zien omdat hij in het donker 's ochtend uitgelaten worden en 's avonds is het ook donker als hij poept, plas zelfde verhaal maar hij plast niet meer of minder dan eerst zelfde voor poepen. Drinkt ook nog normaal. Hij komt helaas niet van een officiele fokker, zou niet weten wat als hij iets heeft of mankeert, ben laatst al vriendinnetje verloren en hoop dat hij nog lang bij ons blijft.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Snap ik wel Kim, maar vind het raar om op te bellen: Ja me hond is opeens zo lief en zoals we hem zouden willen dat we het eng vinden en is er misschien iets? "

 Als je het zo verwoord klinkt het idd vreemd. Maar als je zegt 'hij is zichzelf niet, eet slecht en is te rustig' klinkt het heel anders. 

Ik heb de da wel vaker onnuttig gebeld hoor. Dan geven ze gewoon advies en hoef je niet direct langs te komen. 

Bellen is gratis (bijna), dus liever een keer te vaak dan een keer te weinig

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je bent duidelijk ongerust dus waarom heb je dan vanochtend de dierenarts niet gebeld?

 

Je gaat nu het weekend in en dan ben je een stuk duurder uit als je uiteindelijk toch langs moet gaan omdat je het niet vertrouwd.

Als je ergens over twijfelt kan je beter bellen! Zeker voor het weekend.

 

Als jij zegt dat je hond altijd super fit is en enthousiast en dan ineens heel rustig is en niet meer wilt eten dan snappen ze ook wel dat je niet voor niks belt.

 

Beter een keer te veel bellen dan te weinig..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sluit me aan bij Yara.
Verder zou ik even een zaklamp meenemen zodat je toch even kunt kijken. Ik geef mijn hond op dit moment iets om zijn darmen te ondersteunen en wil daarom weten hoe zijn ontlasting eruit ziet, dus als hij klaar is schijn ik even op de plaats waar hij heeft gepoept.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als een hond koortsig is dan voelt hij of zij (net als mensen) wat warmer aan.  De oren voelen dan warm aan en de kussentjes van de poten. Beetje verhoging is slecht te voelen, maar echt koorts voel je wel.

Zou gewoon even bellen, hij is zich zelf niet, rustiger dan normaal snappen ze best wel bij de DA

 

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Er is zeker een kans dat ie zich niet lekker voelt, afgelopen weken was mijn hond te rustig en at ook niet veel.

 

Enige wat ik op merkte toen dat ze 3 a 4 x per dag aan der oren krabte, daarom ben ik naar de DA gegaan ,en het bleek om een lichte ooronsteking te gaan. 

Een kuurtje zalf gehaald en ze knapte snel op en is weer actief op oude niveau, behalve het eten mocht van mij wel iets beter.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vind t lastig om te beoordelen zo vanachter de computer. Maar ik zou zelf het weekend niet rustig in gaan, en in ieder geval even met de assistente overleggen.

Volgende forumvraag: Podenco gromt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^