Agressief/bescherming ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel theotheo

Vandaag echt iets meegemaakt wat niet normaal is , me vriendin schoonbroer en ik gingen naar uitlaat plaats. Hij met cane corso 9 maanden en me vriendin de Stafford ik met me kruising van 8 maanden. Eenmaal daar aan gekomen waren der andere honden en mijne sloeg helemaal op hol. Gromme blaffe haren omhoog en mij trok die letterlijk mee. Eenmaal in de uitplaats plaats nadat de andere honden weg waren. Begon me hond helemaal tekeer te gaan tegen alles wat langs liep , voornamelijk honden, met pogingen over hek te springen. Ik zelf weeg 88 kg en me hond nu 52 en hij trek me echt mee. Ik vraag me nu af wat dit gedrag betekent en wat eraan te doen. Zodra iemand anders erbij is gaat echt een knop om.

honden page profiel theotheo

Hij geeft wel bog nooit gebeten gelukkig naar andere honden!

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Wat voor kruising is je hond?

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

" Wat voor kruising is je hond? "

 

Als ik naar de foto's kijk gok ik boxer x ridgeback, maar volgensmij wist de ts dat ook niet...

 

Theo, misschien een praten met een trainer of gedragstherapeut? Een oplossing voor je probleem weet ik  niet sorry.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Was dit de eerste keer dat je hond zo deed?

Is hij anders wel rustig in de omgang met andere honden?

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik neem aan dat je normaal je hond wel kan houden, maar omdat je flink geschrokken bent van de situatie even zo perplex stond dat je moeite had je hond te houden.

Anders is een goede manier om je hond te houden, door je armspieren te trainen.

Je hoeft er niet uit te zien als een bodybilder, maar wat extra spieren aan de armen zorgt ervoor dat je ook sterke honden kan houden.

 

Paar vraagjes.

Is de vriendin van je schoonbroer zwanger? Vraag het voor de zekerheid even aan haar.

Soms willen stellen het nog even stil houden omdat het erg pril is, maar honden hou je niet voor de gek omdat een zwangere vrouw een andere lichaamsgeur heeft.

 

Het kan beschermingsgedrag naar jou zijn.

Had je op dat moment eten bij je? Al is het snoep in je zak....of hondensnoepjes..of brood...

Dan is het bescherming naar jou toe omdat jij voedsel heb.

 

Heb jij op het moment een blesure?

Gekneuze pols, arm of zelfs iets simpel als een geneuzde vinger/teen kan bij sommige honden al voldoende zijn om je te beschermen.

(Ahum, ze bedoelen het goed.....)

 

Kijk ook naar jou eigen hond.

Is die mischien vanuit het niks gestoken door een verdwaalde bij/mug of teek?

Heb je mischien per ongeluk op een (pijnlijke) teen van je hond gestaan?

Oftewel...heeft iemand enig lichamelijk letsel waar je hond eventueel op kan heeft kunnen reageren.

 

Mischien was er een andere hond met een apparte geur waar je hond op gereageerd heeft...dit is te onderzoeken door op willekeurige tijden en dagen naar dat losloopgebied te gaan.

 

Mischien begint je hond in zijn pubertijd te raken.

Hormonen die op hol slaan...kan een hond helemaal uit zijn balans gooien.

 

Verder ook kan soms bij trekkende honden (dit kan op elke gewicht en formaat hond gebreuren)...een halsband juist extra agressie opwekken omdat bij het trekken, de luchtpijn dichtgetrokken word en dan klinkt het alsof de hond aan het stikken is in de riem..ze trekken er gewoon dwars doorheen.

 

Een Y-tuig zorgt ervoor dat de luchtpijp niet word dichtgetrokken als de hond trekt.

Maar in jou geval zou ik wel voor een sterke tuig gaan want zo te lezen heb je een sterke hond.

De dierenwinkel kan je vaak verder helpen

Gebruik ook je gezond verstand....vaak hebben we (de baasjes) wel een idee waar het vandaan zou kunnen komen.

Vertrouw op dat gevoel en onderneem daar actie op aan.

Speelt dit probleem al langer?

Vaak gebeurd dit gedrag niet zomaar van de ene dag op de andere dag maar is er al een opbouw bezig.

In jou geval...doet die al vaker uitvallen naar andere honden aan de riem?Als het wel ineens vanop de ene van de andere dag is gekomen, dan is een bezoek aan de dierenarts nodig.Want dan is het probleem vaak lichamelijke pijn die de hond heeft.Maar honden zijn stoer voor zichzelf en laten het niet altijd zien als ze pijn hebben.Wel kunnen ze soms agresief zijn, puur vanwegen pijn.Verder zoek ook een goede gedragstrainer die met calmerende signalen werkt.Dat is een hondvriendelijke manier van trainen waarbij slipkettingen, slaan, schoppen en schelden gewoon uit den boze is.De honden worden ook niet met fluwele handschoenen aangepakt, maar wel op een verantwoorde vriendelijke hondenmanier waarbij je juist het probleem goed kan oplossen en tegelijk de band tussen hond en baas nog beter maakt.ALs je hier een oproep ervoor zet op deze site, zijn er inmiddels veel mensen die deze opleiding gevold hebben en je kunnen helpen.Er zal vast wel eentje in jou buurt wonen.*Edit..oeps sorry..ik dacht dat het de vriendin van je schoonbroer was..maar het is jou vriending.Eum...zelfde vraag...is ze zwanger?

 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Grommen, blaffen en de haren omhoog kan van alles betekenen. Het is in ieder geval een teken van opwinding.

honden page profiel theotheo

Het is mijn vriendin trouwens en niet zwanger. We hadden ook niks bij ons. Hij doet dit altijd vertonen als er iemand bij is. Tevens heb ik kracht zat in mijn armen , maar loop al 4 maanden met zware rug klachten. Hij sloeg ook ophol in de honden uitlaat plaats waar die geen halsband om had. Als ik met hem alleen wandel is er absoluut niks aan de hand. Alleen blaffe doet die naar andere honden maar dat is maar even en dan is die rustig. Maar me vriendin weeg 58 kg dus als die haar zo zou trekken dan vlieg ze er achter aan. Ik ben tevens degene die hem altijd uitlaat meestal alleen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Persoonlijk denk ik dat een hondenuitlaatplaats voor veel honden veel te veel opwinding is en ze daardoor gaan uitvallen. Ik zou liever zo'n plaats mijden.

Als je alleen met hem loopt is het voor hem denk ik minder opwindend dan in een groepje te lopen met andere mensen en honden.

 

Verder hangt het gedrag van een hond van zo ontzettend veel faktoren af die ook mee kunnen spelen.

 

Het karakter van de hond zelf, het ras, hoe er met de hond omgegaan wordt bijv: is dat altijd kalm, vriendelijk, rustig en consequent, kan de hond rustig eten, is er een balans tussen aktiviteiten en rust, krijgt de hond hersenwerk,  is er sprake van een goede communicatie, begrijpt de hond wat er van hem verlangt wordt. Begrijpt baasje de hondentaal zodat de hond niet gefrustreerd raakt. Miscommunicatie in het algemeen kan in heel veel situaties doorwerken en problemen geven.

 

Ik zou er als ik jullie was iemand bijhalen die met calming signs werkt die meekijkt wat er precies aan de hand is.

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^