Hergebruik van kussen voor mand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Teun (Gast)

Hoi, Ik had even een vraagje voor jullie. Binnenkort zijn we terug in het bezit van een viervoeter. (puppy) Nu had ik even een vraagje? Onze laatste hond had zijn kussen voor in zijn mand kapot gebeten. Daarom hadden wij een nieuw kussen aangeschaft. Deze heeft slechts enkele maand (max. 6 maand) in zijn mand gelegen voor hij overleed. Nu vroeg ik mij af of ik dit kussen opnieuw mag gebruiken i.v.m. geur? Deze is gewassen geweest en is al 1,5 jaar niet gebruikt. Het is zo dat ik niet wil dat de puppy zich niet welkom zou voelen door de geur van een andere hond? Is het beter van niet maak ik er geen punt van en doe ik het plaatselijke asiel er een plezier mee. Hetzelfde ook met de leiband? (Enkel en alleen de leiband niet de halsband.)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wij hadden toen Jenna kwam ook nog een slaapplaats van onze vorige hond, maar ze had ook een eigen plekje, de eerste weken koos ze altijd voor haar eigen plekje, maar sinds kort slaapt ze ook op de plek van onze vorige hond.

Leiband gebruiken wij ook gewoon en geen probleem mee gehad (tenminste dat denk ik)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien vind jullie nieuwe pup de geur wel oké.

Je kunt het gewoon proberen, als de pup er niet op wil is een nieuw kussen zo gekocht. Fleecedekentjes zijn ook altijd fijn en wat goedkoper (dus minder erg wanneer er puppytandjes in worden gezet), tevens makkelijker te wassen in geval van ongelukjes.

 

Mellow is een beetje een zeurkous wat dat betreft. Mooie mand voor haar, maar daar ging ze niet in, heeft een half jaar voor de sier gestaan... Op haar oude slaapzak ligt ze wel, maar dat is niet echt een handige slaapplaats.

Waren we zaterdag bij Ina (van Misty en Aysa), gaat ze daar in een vrij platte, oude mand liggen 

 

(Hmmm, misschien moet ik een eventuele nieuwe mand eerst door een vreemdeling laten beslapen )

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wij hebben vrijwel alle spullen herbruikt. En dat al na twee weken (en ik denk ook niet gewassen).

Tenzij je vorige hond aan iets akeligs besmettelijks is overleden helemaal geen bezwaar.

Ander punt is dat je de eerste anderhalf a twee jaar beter geen spullen kan gebruiken (of uberhaupt hebben) waarvan je het erg vindt als het stukgaat. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik had de oude mand van onze vorige hond. Die mand heeft mijn moeders opa nog gemaakt, en daar hebben sinds ongeveer 1930 honden in gelegen :) Nooit problemen gehad. Helaas heeft mijn hond de mand aardig kapot gebeten dus hebben we hem maar weggezet zodat hij niet nog meer kapot gaat. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Wij hebben de mand en kleedjes van vorige hond van zolder gehaald en Bacchus ligt gewoon in de mand, helaas is de mand iets te klein, maar hij gaat er gewoon in. Ook de kleedjes gebruiken we (wel gewassen) gewoon. Ook het nog zo goed als nieuwe flostouw nam Bacchus gewoon aan. Als de pup erin wil gewoon doen.

Fleece dekentjes zijn echt ideaal, makkelijk te wassen en supersnel droog. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier hebben we ook veel bewaard en weer gebruikt hoor.

Riemen en kussens en speeltjes bv.

Ook nieuw gekocht want dat is toch ook wel leuk.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hier komt ook over een tijdje een pup, ik vind dat er genoeg manden, kussens en benches zijn en ga niks meer aanschaffen, dus ik vind het grote onzin.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou spullen die nog goed zijn ook gewoon gebruiken.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik heb niets herbruikt. Het was me emotioneel te zwaar. Maar  het kan perfect.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Misschien vind jullie nieuwe pup de geur wel oké.
Je kunt het gewoon proberen, als de pup er niet op wil is een nieuw kussen zo gekocht. Fleecedekentjes zijn ook altijd fijn en wat goedkoper (dus minder erg wanneer er puppytandjes in worden gezet), tevens makkelijker te wassen in geval van ongelukjes.
 
Mellow is een beetje een zeurkous wat dat betreft. Mooie mand voor haar, maar daar ging ze niet in, heeft een half jaar voor de sier gestaan... Op haar oude slaapzak ligt ze wel, maar dat is niet echt een handige slaapplaats.
Waren we zaterdag bij Ina (van Misty en Aysa), gaat ze daar in een vrij platte, oude mand liggen 
 
(Hmmm, misschien moet ik een eventuele nieuwe mand eerst door een vreemdeling laten beslapen ) "

 

Uitgezakt, plat, oud en niet eens schoon 

Als jij nou voor Mellow een nieuwe mand koopt, willen mijn dames hem wel 'in liggen' voor haar 

 

On topic..., in het geval je een oudere hond in huis zou halen zou een echte eigen plek misschien een voorkeur hebben..., gewoon voor het veilige gevoel.

In jou geval gaat het om een pup, die zal waarschijnlijk vanuit het nest wel iets met geur meekrijgen voor het veilige gevoel, maar het oude kussen zal voor de pup gewoon nieuw zijn.

Of dat kussen nu naar de winkel ruikt of naar een andere hond, het is nieuw voor de pup en er zal gewoon op gelegen worden ..., normaal gesproken 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby heeft de mand van mijn vorige hond, en slaapt daar al jaren op. Hij had dezelfde halsband en riem, maar die zijn intussen stuk en vervangen.

Volgende forumvraag: lange lijn 10 meter?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^