vuurwerk voor honden aan banden gelegd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ramen en deuren zijn sowieso dicht (ga zelf ook niet naar buiten), rooster boven tuindeur en keukenraam ook, lamellen draai ik ook altijd dicht, maar daar komen toch flitsen doorheen.

Knallen en geur komen helaas wel binnen. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Ramen en deuren zijn sowieso dicht (ga zelf ook niet naar buiten), rooster boven tuindeur en keukenraam ook, lamellen draai ik ook altijd dicht, maar daar komen toch flitsen doorheen.
Knallen en geur komen helaas wel binnen.  "

 De trainster zei als de hond op een plek ligt waar hij zich veilig voelt en het niet gevaarlijk is en handig.

Laat hem daar maar lekker liggen wie zegt dat het geen veilige plek is zei ze.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Loesje, wat fijn dat dat heeft geholpen, angst is vreselijg.


Rebecca ;-) dit jaar weer he, bellen als ze vroegtijdig beginnen, de tijden weet jij en ik dan hun ook. :-D gooien ze naar Max, sla er maar op los.

ik zelf ga met bamse lekker zwemmen, blauwe stad, ook ik loop niet in het dorp rond, nergens voor nodig... en savonds nog even op haar eigen w.c. waar ik wel bij blijf, je weet maar nimmer. een verdwaalde pijl, of wat dan ook.

wat ik altijd heerlijk vind, snachts is het snel afgelopen hier, heerlijk... de volgende dag geen vuruwerk meer te horen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog eens even de krant opgeslagen...

strijkers mogen ook niet meer, heb je die bij je krijg je een boete, heb je er meer dan 100, de boete is nog hoger, wow....

ik ga gelijk bellen als ze voor 18.00 vuurwerk aansteken. O-)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Iemand enig idee waar je t beleid van jou gemeente kan vinden? Ik ben ook heel vervelend als er vuurwerk afgestoken wordt voor de toegestane tijd. Aanspreken en als ze niet ophouden bellen. Eerste oud op nieuw voor Hummie ik ben benieuwd... Samen thuis voor de buis met de rolluiken omlaag. Ik ben ook voor een ander beleid een aantal plekken waar het legaal mag worden afgestoken een paar uurtjes. Niet alleen de honden hebben last hiervan maar de paarden vogels etc noem ze maar op. T is gewoon echt zielig en zelf ben ik er ook geen fan van

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier zijn ze al een maand bezig met vuurwerk afsteken. Best zwaar trouwens lijkt elk jaar zwaarder/harder te worden. T meest sichtends bij tijds savonds laat en snachts. Sadi vlucht soms van balkon naar binnen zoekt contact ziet aan ons dat er niks is en loopt weer terug.

Maar veel honden in de buurt zie je al onrustiger zijn buiten. T lijkt er niet op dat ze enige moeite hier doen om t vroege vuurwerk afsteken tegen te gaan.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Zit dank zij het vuurwerk weer op  half vijf Lobke is sinds ik met oud en nieuw in het ziekenhuis heb gelegen op eens bang voor vuurwerk. Lodewijk trekt er zich niks van aan , helaas heeft mijn oppas 2bange honden en daar heeft Lobke het van overgenomen . nu ligt ze opgerold in mijn bed teslapen ze heeft zich helemaal in het dekbed gerold. gelukkig had ze wel nog haar behoefte gedaan ,ze knallen hier op dit tijdstip nog steeds op de dijk heb al meermalen gebeld . ze worden langzamerhand gek van mij ./ Janno hoop voor jou dat je hondje er niet bang van word want het is een hel voor de honden.Hein.ps Willemijn ik blijf thuis ik lust geen appelflappen .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Iemand enig idee waar je t beleid van jou gemeente kan vinden? Ik ben ook heel vervelend als er vuurwerk afgestoken wordt voor de toegestane tijd. Aanspreken en als ze niet ophouden bellen. Eerste oud op nieuw voor Hummie ik ben benieuwd... Samen thuis voor de buis met de rolluiken omlaag. Ik ben ook voor een ander beleid een aantal plekken waar het legaal mag worden afgestoken een paar uurtjes. Niet alleen de honden hebben last hiervan maar de paarden vogels etc noem ze maar op. T is gewoon echt zielig en zelf ben ik er ook geen fan van "

 

 

je kan altijd zelf even de gemeente bellen, of anders in de wijkkranten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog niets geen vuurwerk hier gehoord, en als ik zo lees, zou het in het hele jaar wettelijk aan banden gelegd moeten worden.

 

hier in Scheemda is de vordering een feit, ja moet ook natuurlijk nog zien of het in acht genomen wordt, maar ze zijn hier streng, echt, ik heb voor die tijd nimmer overlast gehad van vuurwerk, misschien in de gemeente winschoten, en ja als daar een bom snachts afgaat hoor ik het hier ook.

 

wij gaan als eerste dorp hier in de omgeving, en er zullen er toch vele gaan volgen, overlast van vuurwerk, de schade de verminkingen die voor vele jaren duurt, sommigen levenslang, moet afgelopen zijn.

 

ik ben niet tegen vuurwerk, maar wel hoe het hier in Nederland toegaat.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Hier op het losloopveld een drama, dat vuurwerk. Een van de hondjes is er erg bang voor en slaat op de vlucht....

 

Ze is een keer, overgestoken op een drukke weg....

 

We zijn met zijn allen op zoek gegaan, en gelukkig is ze door een buurtgenoot herkend en gepakt.

 

Het is strafbaar, ik hoop dat het heel erg snel gemeengoed wordt!

 

Wanneer de nieuwe regelgeving niet werkt, verbieden!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

boetes verhogen en meer toezicht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

do 27 nov 2014, 12:09 | 1 reactie
|
lees voor

 

Vuurwerk verboden op 31 plekken in Rotterdam

ROTTERDAM - 

Tijdens oud en nieuw mogen mensen op 31 plekken in Rotterdam geen vuurwerk afsteken. Zo is het vuurwerk verboden bij enkele verzorgingshuizen, in parken, rond kinderboerderijen en bij het Maasstad Ziekenhuis. Een andere vuurwerkvrije zone is de omgeving van de Erasmusbrug. Zo moeten mensen daar rustig naar de professionele vuurwerkshow bij de brug kunnen kijken. Die gaat gewoon door zoals gepland.

 

Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag laten weten. Vuurwerk is ook verboden op het Stadhuisplein in het centrum van de Maasstad. Daar zijn elk jaar veel mensen om het begin van het nieuwe jaar te vieren. Om het plein worden hekken gezet en bij de in- en uitgang staan beveiligers. Als het te druk wordt, gaan de hekken dicht.

Net als in de rest van het land mag het vuurwerk worden afgestoken van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Dat is korter dan vroeger. Wie op een ander moment vuurwerk afsteekt, of wie dat doet in een vuurwerkvrij gebied, kan een boete van honderd euro krijgen. Alle basisscholieren in Rotterdam krijgen een vuurwerkbril, net als vorig jaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow.........

 

 

Net als in de rest van het land mag het vuurwerk worden afgestoken van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Dat is korter dan vroeger. Wie op een ander moment vuurwerk afsteekt, of wie dat doet in een vuurwerkvrij gebied, kan een boete van honderd euro krijgen. Alle basisscholieren in Rotterdam krijgen een vuurwerkbril, net als vorig jaar.

 

 

DIT GELD DUS VOOR HET HELE LAND DUS NIET ALLEEN VOOR SCHEEMDA.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Allemaal heel leuk en aardig, maar de jeugd trekt zich daar toch niets van aan.

 

Hier vallen ook al een maand lang dreunen zo hard dat je denkt dat er een heel huizen blok de lucht in gaat.

 

Verboden of niet, ze knallen er vrolijk op los.

Gelukkig geen hond die er bang voor is, maar weet dat het een ramp is voor mensen die er wel een hebben, en vind het ook ontzettend zielig voor die beesten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet het, hier gelukkig niet, niets, zou maar bellen, steeds maar weer, want het is verboden.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

bellen heeft absoluut geen zin, ze doen er niks aan. mijn buurvrouw heeft vd week gebeld, naam en adres genoemd maar ze hebben andere dingen te doen,
de volgende x gaan we samen erheen en knallen we een tegel door t raam ;-) politie komt toch niet. zo gaat het helaas op sommige plaatsen. ik ben heel wat verhuisd in mijn leventje maar zoals het hier gaat echt nog nooit meegemaakt.
ook hier lees ik de uiterste, of al maanden aan de gang met nitraat en ander gevaarlijk vuurwerk of 2-3 dagen van te voren overlast.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Zo ver ik weet verandert er hier helaas niets en ze zijn al weken bezig met bommen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees de overlast, ik vind het dan toch niet zo gek dat het vuurwerk verboden gaat worden, de overlast voor dier en mens wordt toch veels te groot, er wordt een begin gemaakt, als het zo doorgaat en de  mens blijft de overlast veroorzaken zal het met de tijd echt helemaal verboden worden en alleen vuurwerkshows mogen dan nog maar, ben ik trouwens wel een voorstander van hoor.

 

echt hier nog geen enkele last .

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" ik lees de overlast, ik vind het dan toch niet zo gek dat het vuurwerk verboden gaat worden, de overlast voor dier en mens wordt toch veels te groot, er wordt een begin gemaakt, als het zo doorgaat en de  mens blijft de overlast veroorzaken zal het met de tijd echt helemaal verboden worden en alleen vuurwerkshows mogen dan nog maar, ben ik trouwens wel een voorstander van hoor.

 

echt hier nog geen enkele last . "

 



Daar ben ik ook voorstander van. Ik heb dat in Amerika gezien. Dat was super mooi.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben hier jaarlijks, in juni ongeveer, een symfonisch vuurwerk.

Als de geluidsinstallatie een beetje meewerkt is dat wel heel mooi.

 

Laatste keer dat we er waren was nog voor Mellow er was. Slechte installatie én regen, dus dat was jammer.

Ze deden het toen op een ponton op het water, was wel mooi om te zien.

 

Zoiets vind ik een prima alternatief. Gebruik van alle geïnde hondenbelasting een beetje geld om zoiets te financieren en verbied het vuurwerk afsteken door particulieren. Zo hebben de honden (katten, paarden, vogels, eenden) én de baasjes toch nog wat profijt van de hondenbelasting ook.

honden page profiel DienekeDieneke 3 doggies

honden foto van Dieneke

Bij ons het is de ellende al begonnen met het vuurwerk. Onze hond wil direct terug naar huis als hij het vuurwerk hoort. Het is zo zielig. Gelukkig is onze andere hond er niet bang voor doordat hij ook altijd mee gaat met de jacht. Hierdoor ziet puck gelukkig dat het niet eng is en wil ze heel af en toe toch verder gaan met de wandeling. Ik kijk echt al op tegen de dagen dat er nog meer word afgestoken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in Rotterdam zijn 33 plekken verboden , algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk door particulieren, zelfs een rotje is verboden, wordt dat toch gedaan dan een boete van 100 euro.

 

 

er wordt om 12 uur een vuurwerkshow gegeven, bij de erasmusbrug in Rotterdam,moesten ze overal doen, overal in steden dorpen enz. voor iedereen bereikbaar, en dan dat gedonder door particulieren heel nederland verbieden. dan kunnen de dieren en mensen weer gewoon door het leven, nu is het al weken zo dat er overlast is.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

hier wordt enkel met oud en nieuw vuurwerk afgeschoten door particulieren en zolang het veilig gebeurt doen ze maar. 

 

ik lees hier berichten van dat er meteen gebeld wordt als er op oudjaar voor 18u vuurwerk geschoten wordt dat vind ik er dan ook weer over. een hele maand is te veel en het moet natuurlijk veilig zijn maar op oud en nieuw moet het toch kunnen en heeft de politie toch wat beters te doen (alcohol en drugscotroles bv).

 

zelf heb ik 1 keer gebeld voor vuurwerk maar toen werd het een trap opgeschoten en miste net de honden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fijn Linneke dat er bij jou bijna geen overlast is, maar de verordeningen zijn er niet voor niets, wat de een niet als overlast ervaart wordt de ander er beroert van.

als er 18.00 staat dan behoort men er zich aan te houden toch ? en als er dan iemand belt ? geef toch niet ? verordering is er niet voor niets. vroeger knalde men er de hele maand september oktober november december en januari er maar op los, stapje voor stapje wordt het terug gedrongen, en hoe ? juist om tijden aan te geven, mooi toch.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zeg niet dat er bij ons geen overlast is en ja, daar hebben wij ook last van want de honden zijn niet bang maar mijn zoon wel (van de knallen dan, verder vindt hij het wel mooi).

 

nou ja zeg, iedereen overtreed de regels wel eens en zeker rond de kerst en eindejaarsperiode mag een beetje meer verdraagzaamheid ook wel.

beetje jammer dat je dan niets anders te doen hebt op oudjaar dan de politie te bellen als iemand voor zessen wat afsteekt.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik ben het wel eens met Linneke.

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" ik zeg niet dat er bij ons geen overlast is en ja, daar hebben wij ook last van want de honden zijn niet bang maar mijn zoon wel (van de knallen dan, verder vindt hij het wel mooi).

 

nou ja zeg, iedereen overtreed de regels wel eens en zeker rond de kerst en eindejaarsperiode mag een beetje meer verdraagzaamheid ook wel.

beetje jammer dat je dan niets anders te doen hebt op oudjaar dan de politie te bellen als iemand voor zessen wat afsteekt. "

 



waar ligt de grens van verdraagzaamheid? ik vind echt vanaf oktober dagelijks vuurwerk echt niet normaal. al had ik geen hond die bang was. zijn het de laatste 2 dagen dan vind ik het wel best, jammer nog steeds want je bent gewoon andere mensen tot last.
het voordeel van de overtreders dat ze hier al zo lang zo heftig bezig zijn is dat men niet belt anders blijf je bellen. en dan bel je dan wordt er niks aangedaan, zo lossen ze het hier gewoon op; gewoon verdragen (punt).

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  

waar ligt de grens van verdraagzaamheid? ik vind echt vanaf oktober dagelijks vuurwerk echt niet normaal. al had ik geen hond die bang was. zijn het de laatste 2 dagen dan vind ik het wel best, jammer nog steeds want je bent gewoon andere mensen tot last.
het voordeel van de overtreders dat ze hier al zo lang zo heftig bezig zijn is dat men niet belt anders blijf je bellen. en dan bel je dan wordt er niks aangedaan, zo lossen ze het hier gewoon op; gewoon verdragen (punt). "

 ik zei al eerder dat ik een hele maand ook te veel vind maar op de feestdagen moet het toch wel kunnen. 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  ik zei al eerder dat ik een hele maand ook te veel vind maar op de feestdagen moet het toch wel kunnen.  "

 



ja daar is het toch voor.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" hier wordt enkel met oud en nieuw vuurwerk afgeschoten door particulieren en zolang het veilig gebeurt doen ze maar. 

 

ik lees hier berichten van dat er meteen gebeld wordt als er op oudjaar voor 18u vuurwerk geschoten wordt dat vind ik er dan ook weer over. een hele maand is te veel en het moet natuurlijk veilig zijn maar op oud en nieuw moet het toch kunnen en heeft de politie toch wat beters te doen (alcohol en drugscotroles bv).

 

zelf heb ik 1 keer gebeld voor vuurwerk maar toen werd het een trap opgeschoten en miste net de honden.  "

 



1 Maand? Maak er maar 6 tot 8 maanden van en dan heb ik het over echte bommen...

Mijn hond reageert niet, maar ik zelf schrik me aldoor een hoedje van die bommen..
Mijn kat raakt er wel van in paniek.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: 6 honden in een 45 kilometer auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^