Puberteit hond, hoe ging dat bij jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Onze puber van 9 mnd valt over het algemeen wel mee,behalve..

als we wandelen,hij wil naar iedere hond loopt dan stukken op zijn achterbenen.

Of hij wil naar kind,mens hond,achterstevoren lopen of hard trekken en eventueel een blaf erbij.

Omdat hij alles leuk vind.

Echt irritant dus.

Wil ik hem lokken met wat lekkers springt hij met natte poten van de regen tegen mn broek.

Daarbij heb ik de andere hond ook nog bij me,die is heel makkelijk.

Maar toch een gedoe als je zo wandelen gaat.

 

Dus dit is nog wel een dingetje wat ik weg wil werken op de 1 of andere manier.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black is bijna een jaar

Op zich is hij hetzelfde als hij altijd is geweest.

Een sociale allemansvriend die alles en iedereen leuk vindt.

Wel merk ik dat hij nu teefjes interessant begint te vinden.

Hij kan zo opeens vreselijk verliefd worden op een teefje, dan ziet hij mij niet meer staan.

Op die momenten is hij dus echt oost indisch doof, als hij op zo'n moment los is moet ik hem echt aanlijnen anders loopt ie met het teefje mee.

Ik merk als we naar het bos gaan, hij meer ruimte durft te nemen.

Hij houdt me wel in de gaten maar soms gaat hij naar mijn idee wel erg ver vooruit, dan fluit ik hem weer terug.

Als hij het te bont maakt, gaat hij wel eens een poosje aan de lange lijn.

Maar verder is hij even makkelijk als hij altijd al was.

 

 

 

 

 

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Ik zou puberteit bij honden graag tussen haakjes willen zien, dit is namelijk helemaal niet hetzelfde als hoe het bij mensen werkt, wij hebben deze naam eraan gegeven.

Wat er gebeurt is dat je hond uit zijn angstfase is/komt en weer zelfverzekerder wordt en meer doet wat hij zelf wil/durft.
Onze taak is om hem daar goed in te sturen.

Even een aanvulling op het stukje 'puberteit' bij honden!

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

Tessa heeft gek genoeg nooit echt een puberteit gehad, toen ik dacht dat het begon bleek ze gewoon loops te worden en werd ze alleen iets slomer en uiteindelijk ook aanhankelijker.

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Shadow was een behoorlijk heftige puber. Heeft ook zeker langer dan een jaar geduurd. Shadow die ging los, luisterde prima totdat de lijn in beeld kwam. Dan bleef hij net buiten jou persoonlijke ruimte zodat je hem niet kon pakken. Hij begon met achter fietsers, hardlopers, scooters, auto's enz. aan te gaan. Hij begon met rijden wat uiteindelijk omsloeg in agressie. Hij begon met uitvallen naar andere honden, scooters, fietsers, maan, vliegtuigen enz. Hij dook in iedere sloot. Hij volgde commando's echt maar half of niet op. Hij ging in de lijn bijten als hij zijn zin niet kreeg.

Wat ik heb gedaan? Ik heb het goede gedrag beloond. Het verkeerde gedrag gecontroleerd omgebogen, genegeerd en in sommige gevallen de kop in gedrukt. En castratie heeft goed geholpen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zeer frustrerend. Ze leek wel een onopgevoede draak!
Dit was voor mij echt geen leuke periode.

Drib ging heel erg trekken aan de riem, had alleen oog en oor voor wat zij wilde. Wilde vooral met andere honden spelen en had een zeer luide blad, gedurende de hele wandeling naar alles en iedereen.
Mensen dachten allemaal (behalve de bouvier kenners) dat ze agressief was en waren dan ook bang voor haar.

Ik ben zeer consequent gebleven. Wanneer ze een bekend commando negeerde ging ik net zo lang door tot ze het deed en dan kreeg ze een beloning.

Inmiddels is ze volwassen. Ik kan lezen en schrijven met haar en zal haar nooit willen missen.

Het eigen willetje is altijd gebleven, maar dat vind ik juist zo mooi bij een bouvier. Elke keer weer een uitdaging hoe ik haar wil toch om kan buigen :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zeer frustrerend. Ze leek wel een onopgevoede draak!
Dit was voor mij echt geen leuke periode.

Drib ging heel erg trekken aan de riem, had alleen oog en oor voor wat zij wilde. Wilde vooral met andere honden spelen en had een zeer luide blad, gedurende de hele wandeling naar alles en iedereen.
Mensen dachten allemaal (behalve de bouvier kenners) dat ze agressief was en waren dan ook bang voor haar.

Ik ben zeer consequent gebleven. Wanneer ze een bekend commando negeerde ging ik net zo lang door tot ze het deed en dan kreeg ze een beloning.

Inmiddels is ze volwassen. Ik kan lezen en schrijven met haar en zal haar nooit willen missen.

Het eigen willetje is altijd gebleven, maar dat vind ik juist zo mooi bij een bouvier. Elke keer weer een uitdaging hoe ik haar wil toch om kan buigen :-)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Owww leuk topic!
Penny is nu nog te jong maar die moet ook nog gaan puberen.

Ik heb het niet eerder gehad omdat ik alleen oudere herplaatsers heb gehad.

Hoewel hus volgens mij nog steeds een puber is al is hij al 5 O-)

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik heb bij Mecx weinig gemerkt. 

Heel even kende ze spontaan haar commando's niet meer en ze is 2x weggelopen. 

Meer niet haha dus daar heb ik mee gemazzeld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je vraag, hoe ging het bij jullie er aan toe ?

ik heb het een hele leuke tijd gevonden, ik ben niet echt streng maar wel conseqwent als de honden jong zijn en nog niet gesetteld zijn, rust in hun kont zorgde ik voor op de dag veel met ze te doen en wel buiten, zodat ze binnen rustig waren.

niet iedere dag werd er gewandeld, ja rondjes om de toren, maar niet iedere dag eindeloze wandelingen, wandelingen werden onverwachts gepland, hiep hoi.

hier geen honden die alles al gelijk konden, bijvoorbeeld Bamse , het heeft bij haar heel lang geduurd tot ze eens eindelijk op een normale manier AF ging, altijd met een snoekduik, dacht, dat leert ze nimmer , opeens op een dag, AF, en zoals het hoort ging het pardoes zomaar , de ene hond is de andere hond niet, een jonge honden tijd moet ongedwongen zijn, voor jezelf en voor je honden.

ik heb niet altijd een Newfoundlander ras gehad, ook een duitse herder, en ik begrijp als de beste dat dat ook niet met elkaar te vergelijken is, Newfoundlanders leren wat langzamer, herders werken graag voor je, en mijn Newfoundlanders doen dat op een hele andere manier, dus ook een hele andere aanpak, geen een hond is het zelfde.

hoe vaak kom ik hier niet tegen, de hond wordt maar niet zinderlijk, reeds al een hond gehad , een pup en die was zo zinderlijk, iedere hond heeft een andere aanpak nodig.

wat ik voor tip of advies wil geven, geniet van deze tijd, hij is zo leuk, en zo voorbij, dan is je hond gesetteld, en volwassen, en een heerlijke hond die je kan lezen en schrijven, maar die jonge hondentijd, wil ik eigenlijk best nog wel eens over doen met Bamse. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, dubbel, dat is Arjens schuld, hahaha :-D

nu het toch dubbel is, wil ik toch nog wel wat schrijven voor je. !!

Bamse ging zucht, ook achter fietsers aan, ook eens gebeurd dat er een hele dikke mijnheer door de fiets zakte omdat Bamse achter hem aanging, jee wat was dat erg, die mijnheer zat op de grond, en lachte tegen Bamse, had tie niet moeten doen, want Bamse zat gelijk op schoot, daarna ben ik echt met een lange lijn gaan oefenen, het was goed afgelopen, gelukkig.

nog kom ik deze mijnheer tegen, en nog is en blijft tie vriendelijk tegen me, nee nu bekijkt Bamse hem niet meer, :-D

en nog steeds als we langs een dierenwinkel hier in Scheemda lopen, dan moet ze nog steeds naar binnen, en nee ook dat mag niet, zeg , nu het winter is, de deur is dicht..... wat gebeurt er ?

de eigenaar doet de deur open en roept, nee hoor Bamse hij is niet dicht, hoe hou je een hond van 75 kilo die dan toch die winkel in wilt ? nee dus.

en hierbij bedoel ik dat al is je hond volwassen, ga er ongedwongen mee om, laat ook je hond plezier in het leven hebben, het zijn kleine dingentjes die Bamse dan veel plezier doet, ook al mag het niet, ze komt dan triomfantelijk de winkel uit met wat lekkers, en dan ben ik niet boos , maar blij om dr. honden zijn geen robots, tuurlijk moeten ze luisteren, zeker als er onveiligheid aan te pas komt, maar laat ze lekker hond blijven. O-)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Ik kwam hier weer eens snuffelen omdat ik wat over dit onderwerp wilde zoeken:)

 

Mijn reu is nu 8,5 maand. Op en af heeft hij zijn stoute gedrag. Van de week schoot hij naar buiten en wilde niet terugkomen. Wegrennen voor me. Toen is hij achter een fietser aan gegaan. Blaffen en happen tot het einde vd straat. Toen ik wegrende kwam hij achter me aan. Toen wilde hij achter een andere fietser aan! Grrr wat ben ik dan boos. Ook omdat ik niet wil dat anderen denken dat hij vals is. Dat is hij absoluut niet. Zijn we alleen dan loopt hij lief mee en komt wanneer ik roep. Snoepjes helpen ook heel goed! En hij wil absoluut niet in de koffer springen. Dan moet ik hem optillen (25 kilo!). Hoe kun je zulke dingen af- en aanleren? Volgende maand doe ik de cursus "kom hier!" en een vuurwerkcursus.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Fijn om dit soort dingen te lezen hihi.. Als ik dit allemaal zo lees heeft Obi nog niet zoveel gekke dingen gedaan. En hij is nog steeds niet oud, pas anderhalf jaar dus geestelijk niet volwassen. Maar soms doet ie wel eens van die dingen dat je denk o mennn dat heb ik weer.

 

Het stoutste wat Obi gedaan heeft? Hmmm de voordeur uit rennen en niet meteen luisteren is het enige wat ik me nu zo kan bedenken.

 

En ineens achter een vreemde hond aangaan. (die mevrouw had het niet meer omdat Obi zo groot is volgens mij was ze redelijk in paniek maar Obi deed natuurlijk niets). Volgens mij was haar hondje loops want Obi doet dat normaal echt nooit. Verbaasde me er toen ook over. Hij kwam evengoed wel meteen terug, maar moest toch even gaan snuffelen. Ondanks dat ik zei NEE!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" n nog steeds als we langs een dierenwinkel hier in Scheemda lopen, dan moet ze nog steeds naar binnen, en nee ook dat mag niet, zeg , nu het winter is, de deur is dicht..... wat gebeurt er ?

de eigenaar doet de deur open en roept, nee hoor Bamse hij is niet dicht, hoe hou je een hond van 75 kilo die dan toch die winkel in wilt ? nee dus.

 

Hahaa gelukkig is de dierenwinkel hier wat te ver weg voor Obi om zo heen te lopen. De hond van m'n nichtje toch ook 35kg mocht wel mee naar de dierenwinkel en kreeg daar altijd koekjes als ze hem zagen binnenkomen. Tot hij op een dag aan het wachten was bij de bali maar de mevrouw maar geen koekje gaf. Het duurde en duurde maar...  want mevrouw was bezig. Opeens sprong ie zo vol bovenop de toonbalk graaide alle koekjes weg uit het bakje. Verkoopster lijkwit.... en  hij springt weer vrolijk van de bali af neemt het de hele pinautomaat en kassa mee. Tja....

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hahaha, de pubertijd.. Ik vind het echt geweldig en kan zó om Kahlúa lachen. 
Ze begon eigenlijk met puberen vanaf 8 weken? :p 

Nee, rond de 5 maanden begon het wel een beetje erg extreem te worden. Dit is nu nog niet echt voorbij. 

Bij Kahlua is het niet zo dat ze minder goed luistert, ze vind het véél te leuk om dingen te leren en trucjes te doen, en ze blijft altijd in de buurt ( een herder hé) Wel merk ik dat Kahlua gewoon álles oppakt in huis, tegen het aanrecht springt, ze katten pesten, de konijnen pesten, Laatst liep ze met een erg grote pompoen te slepen die op tafel stond.. Ze vind zichzelf dan ook ongelooflijk grappig, en dat is het eerlijk gezegd ook. Wel komt ze de dingen die ze pakt ( blik en veger, schoenen, walnoten, wc rol, maandverband ) altijd keurig brengen :) Ik kan eigenlijk zo veel dingen op noemen maar dat word te veel. Ik vind het in ieder geval leuk allemaal, ze moet alleen wel weten wat genoeg is, bij de cursus bijvoorbeeld omrollen en poot geven ipv aan de voet zitten, vind ik op dat moment niet leuk, zij wel. daar zeg ik dan ook wat van. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Heel eerlijk: mijn ouders hebben niets gemerkt van de pubertijd bij Kelly. Ze was volgens hen echt een geweldige pup! 

 

Dat wordt nog wat als we later een keer pup krijgen die wel flink last heeft van de pubertijd, haha!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leuke verhalen, ook bij de dierenwinkel en dat niet krijgen van een hondenkoekje, hihi, nee daar komt Bamse niet voor, ze komt voor de allergrootste botten die er te koop zijn in de dierenwinkel, zucht, kost me een kapitaal iedere keer weer. hahahahaha

maar met haar verjaardag, kreeg ze een giga bot van de dierenwinkel eigenaar , ook weer leuk natuurlijk, nee voor een brokje doet ze daar niets. hahahahaha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Amigo, de weimaraner, is nu 8 maanden. Ik vind het eigenlijk wel mee vallen met de puberteit. Misschien komt het ergste nog ;) 

 

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Amigo, de weimaraner, is nu 8 maanden. Ik vind het eigenlijk wel mee vallen met de puberteit. Misschien komt het ergste nog ;) 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vond de"pubertijd" infeite gemakkelijker dan nu Lance zijn gedrag.

 

Lance is nu ongeveer twee jaar, en begint eigenschappen te vertonen die me beetje zorgen geven .

 

Hij gromt soms als ik iets afneem, deed hij voorheen echt nooit. Ik respecteer dat tot zeker punt , daarna ben ik de baas.

 

Hij begint ook te blaffen naar kinderen , vooral als ze in rij voorbijkomen, voorheen nooit gedaan. Probeer ik af te leren.

 

Wilt soms iemand onbekend hem strelen dan wipt hij weg en gromt ....

 

Is hij in de tuin geweest en openen we niet vlug genoeg de achterdeur dan blaft hij....zucht. 

 

Hapt soms naar de poes , maar die weet daar dan wel raad mee. 

 

Allemaal kleine onhebbelijkheden . Heel kleine 

honden page profiel --

honden foto van -

" en nog steeds als we langs een dierenwinkel hier in Scheemda lopen, dan moet ze nog steeds naar binnen, en nee ook dat mag niet, zeg , nu het winter is, de deur is dicht..... wat gebeurt er ?

de eigenaar doet de deur open en roept, nee hoor Bamse hij is niet dicht, hoe hou je een hond van 75 kilo die dan toch die winkel in wilt ? nee dus.

en hierbij bedoel ik dat al is je hond volwassen, ga er ongedwongen mee om, laat ook je hond plezier in het leven hebben, het zijn kleine dingentjes die Bamse dan veel plezier doet, ook al mag het niet, ze komt dan triomfantelijk de winkel uit met wat lekkers, en dan ben ik niet boos , maar blij om dr. honden zijn geen robots, tuurlijk moeten ze luisteren, zeker als er onveiligheid aan te pas komt, maar laat ze lekker hond blijven. O-) "

 

Wat komt me dit nou bekend voor Willemijn hahaha...... 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik zou puberteit bij honden graag tussen haakjes willen zien, dit is namelijk helemaal niet hetzelfde als hoe het bij mensen werkt, wij hebben deze naam eraan gegeven.

Wat er gebeurt is dat je hond uit zijn angstfase is/komt en weer zelfverzekerder wordt en meer doet wat hij zelf wil/durft.
Onze taak is om hem daar goed in te sturen.

Even een aanvulling op het stukje 'puberteit' bij honden! "

 

Ik vind het feit dat ze de lichamelijke veranderingen doorgaan op weg naar sexuele volwassenheid en de daarbij behorende (door hormonen gestuurde) gedragingen toch niet te onderschatten. Bij de een is het duidelijker als de ander net zoals je de angstfases niet bij iedere hond zult zien. Tot nu toe maar 1 hond gehad bij wie dat laatste wel te merken was.

 

Persoonlijk vind ik het dus wel een goede benaming/omschrijving.

 

 

Volgende forumvraag: Bij welke leeftijd geen pup meer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^