Help ! mijn hond is aan het puberen !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Babette en hondje BalouBabette en hondje Balou

honden foto van Babette en hondje Balou

Mijn hondje begint op zijn knuffels te rijden !

Wat moet ik doen ? is dit normaal ? 

Moet ik hem straffen als ik hem betrap ?

Help !

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dit gedrag zie vaak bij overprikkelde honden. Wat doe je op een dag met je hond? Hoeveel rust krijgt hij? Hoe oud is ie nu?

honden page profiel Babette en hondje BalouBabette en hondje Balou

honden foto van Babette en hondje Balou

" Dit gedrag zie vaak bij overprikkelde honden. Wat doe je op een dag met je hond? Hoeveel rust krijgt hij? Hoe oud is ie nu? "

 

Hij is bijna 6 maanden.

Ik ben er de hele dag mee bezig ! 

Hij zit heel veel bij mij op schoot , slaapt op men schoot, en dan knuffel ik er hele dag mee ! 

Ik laat hem af en toe buiten en hij gaat overal mee naartoe..

 

Wat bedoel je met overprikkelende honden??

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een hond die teveel prikkels heeft gekregen en te weinig rust zal overprikkeld raken en dat kan zich op meerdere manieren uiten waaronder rijden.

Heb je geen vaste uitlaattijden? Hoe lang wandel je met hem?

Het is belangrijk dat hij een rustplek heeft, een mand of een bench, zodat je hem verplichte rust kunt geven en dat hij zich zelf kan terug trekken als hij dat wil.

honden page profiel Babette en hondje BalouBabette en hondje Balou

honden foto van Babette en hondje Balou

" Een hond die teveel prikkels heeft gekregen en te weinig rust zal overprikkeld raken en dat kan zich op meerdere manieren uiten waaronder rijden.

Heb je geen vaste uitlaattijden? Hoe lang wandel je met hem?

Het is belangrijk dat hij een rustplek heeft, een mand of een bench, zodat je hem verplichte rust kunt geven en dat hij zich zelf kan terug trekken als hij dat wil. "

 

 

Ik laat hem meestal om de 2 a 3 uur buiten, als hij slaapt in zijn mand kan dit later zijn.. Ik wil hem ook niet wakker maken ..
Dus normaal rust hij echt wel voldoende...

 

Grtjes Babette en Balou

honden page profiel nikitanikita

De hele dag maar dood knuffelen word een hond ook niet echt gelukkig van dus stop daar alsjeblieft ook mee! Denk dat dat gedrag dan al een stuk minder zal worden. snap ook niet zo goed waarom je dit gedrag zal moeten straffen... Vind ik erg vreemd die gedachten

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Voor mij hebben dat knuffelen en het rijden echt niks met elkaar te maken, er zijn zoveel honden die de hele dag beknuffeld worden en toch niet beginnen te rijden op iets.

Waar het aan ligt, weet niet, te weinig informatie.

Misschien kan je tijdelijk gewoon de knuffels opruimen, als hij het alleen daarop doet.

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Al gedacht aan geuroverdracht als reden voor dit rijgedrag? Geuren zijn erg belangrijk voor honden, rijden is een vorm van geuroverdracht ( mijn geur ergens op af zetten omdat ik onzeker ben, of, vaker nog, om het daarmee te claimen als 'van mij').

 

Het klinkt mij niet in de oren dat je hondje overprikkelt is, overigens vind ik dat op HP sowieso veel te snel gevraagd word of een hond overprikkeld is. Alsof dat per definitie vaak DE reden voor dit gedrag is . Het kan denk ik wel een oorzaak zijn, maar ik ben het nog nooit persoonlijk tegengekomen... Maar dat is mijn ervaring natuurlijk, voor iemand anders kan het heel anders liggen.

 

Als je buiten loopt, heeft hij dan de neiging om veel te plassen tegen bijvoorbeeld een lantaarnpaal, struik, bloemenbak etc.? En hoe is zijn gehoorzaamheid, ook als het gaat om iets wat niet mag, maar wat hij heeeel graag wil of naar toe wil gaan? Is hij medisch onderzocht? Hoe reageert hij op loopse teven? 

Volgende forumvraag: Commando voet leren (of andere)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^