Doe ik overdreven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  
Ik snap wat je zegt, ik denk alleen dat die 8 kinderen ouder dan 2 waren. Waar ik mee wil aangeven is dat je een kind van 2 anders benader en aanspreek dan een kind van 8. Ik heb ook nooit gezegd dat een kind van 2 geen grenzen hoeft te leren respecteren en dat je dat niet duidelijk mag aangeven. Alleen wel op het niveau van de leeftijd van het betreffende kind. En met irriteren en ontploffen ga je daar niet komen. Zeker niet bij een kind van 2 want die wordt zo mogelijk nog dwarser ;-) Bij kleine kinderen heb je gewoon een bak aan geduld nodig. En daarom snap ik ook zeker haar irritatie richting haar moeder en schoonzus. Zij moet het opknappen en krijgt daar geen hulp bij. Dus irritatie snap ik, maar niet richting het kind.
 
Zoals ik al zei, de tips van Wakkere Husky zijn perfect! "

 Dat klopt ook zeker!

 

Het neefje iets anders te doen geven dan de hond "lastigvallen" lijkt me ook het beste

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

je kan ook gewoon je neefje aanleren wat ie wel mag met Maylo.

mijn kinderen mogen bv niet met het speelgoed van de honden spelen maar wel als ze dan met de honden spelen.

in de oren met de vingers mag niet maar achter de oren kriebelen mag wel.

kriebelen, masseren, knuffelen,... 

wat ik ook wel doe is de kinderen een snoepje geven, achter hen gaan staan, zeggen zij wat en doe ik teken en dan zijn ze super blij dat de honden naar hen luisteren hihi.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat ik je best respectloos over je neefje vind schrijven, dramkont, beuker, je irriteert je gruwelijk, je hebt al meermalen gezegd dat hij niks in die mand te zoeken heeft, je ontploft, enz enz.
 
Kind is 2 he? Niet 20... Nogmaals, je hebt gelijk dat neefje moet leren dat hij met respect met Maylo moet omgaan, daar tegen over staat dat jij dit zal moeten uitleggen op het kind zijn niveau. Kindertaal dus. En als je dat niet kan of wil en het al helemaal niet kan handelen, nodig ze dan niet uit of ga daar niet langs met je hond. Want eerlijk, als jij zo over mijn 2 jarige zou praten en zo zou ontploffen en zo duidelijk je irritatie richting mijn kind zou laten blijken, was ik al lang niet meer langs geweest.
 
Daarbij moet ik wel zeggen dat ik zelf meer op de interactie tussen hond en kind had gelet als dat jouw schoonzus nu doet, maar toch. Met zo'n toon richting mijn kind of mij zou ik ook kwaad kijken. "

 

 

 

Mag ik er even opwijzen dat ik mijn neefje echt wel graag zie, ondanks ik niks met kinderen heb. Maar het is wel degelijk een dramkont en mijn broer en zijn schoonzus weten dat ik dit vind en geven me daar ook gelijk in hoor. Maar desondanks zie ik mijn neefje heel graag en ik ben op het moment ook zijn favo tante en tuurlijk hij is 2jaar maar begrijp me ook niet verkeerd, ik ben ten opzichte van mijn schoonzus  een heel stuk strenger en dit komt ook door mijn opvoeding. Maar daar draait het momenteel even niet om.

 

 

Het gaat er over de relatie tussen Maylo en mijn neefje. Ze zien elkaar heeeeeel graag maar het wegbeuken met zijn hoofd als Maylo ergens rustig zit en in zijn mand zitten. Daar voel ik me niet prettig bij en iedereen behalve mijn broer  vind mij hier een zeikerd in.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even voor de duidelijkheid ik zijn mijn neefje heel graag hoor, maar ik heb dus eigenlijk totaal niks met kinderen. Desondanks heb ik afgelopen maandag zelfs opgepast op een kindje van 3 jaar van een vriendin. Geweldig vond ik het meneertje veel binnen no-time naast me op de bank in slaap.

 

Maar ook mijn neefje in ik leuk en ik wordt van de 2de ook nu peettante. Daarbij is het ook niet zo dat mijn neefje Maylo nog niet eens mag aankijken hoor, ze zitten vaak naast elkaar op de bank of spelen samen. Vind ik allemaal niet erg het feit gaat er gewoon om dat ik niet wil dat hij Maylo lastig valt als Maylo zijn rust zoekt of dat hij in die mand zit van Maylo. Maar als ik dit zeg vinden mijn moeder en mijn schoonzus me dus al een zeikerd en Maylo moet er maar tegen komen. Daarnaast letten we sowieso op beide, omdat mijn neefje nogal ruw met Maylo wilt omgaan. Zoals aaien = bij hem aan de haren trekken. Ik doe het dan voor en dat snap hij daarna ook wel. Tuurlijk het is een kind van 2 jaar die snappen niet alles gelijk.

 

Mijn neefje mag voor de rest alles hoor en Maylo is ook de eerste die altijd een dikke kus en knuffel krijg van hem en dan pas de tanties en oma. En ik geniet er ook van als mijn neefje met Maylo aan de wandel is.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  Dat klopt ook zeker!
 
Het neefje iets anders te doen geven dan de hond "lastigvallen" lijkt me ook het beste "

 

Gelukkig is hij snel af te leiden met Chips en de film Cars hahaha.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Het is jou goed recht om voor je hond op te komen, en wat een ander daar van vind is hun probleem.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik snap jouw redenering. Het is niet omdat Maylo "maar" een hond is dat je neef zomaar kan eisen dat die van zijn plaats moet gaan terwijl die daar zit te rusten. Misschien kan je het zo eens aanbrengen naar je neefje toe, hoe hij het zou vinden als hij in de zetel/sofa ligt te slapen en jij ineens zin hebt om net op die plek een boek te lezen en hem dus maar wat opzij duwt. 

Naar je ouders toe, tja ik veronderstel dat Maylo jouw hond is? Dan hebben zij zich naar jouw regels te gedragen hoe jij je hond opvoed en wat jij wel of niet tolereert bij jouw hond. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een kind van 2 jaar snapt meer dan je denkt en ik geef je gelijk als

je hond in een mand ligt,dat de hond met rust gelaten moet worden.

 

Mijn kinderen moesten vroeger mijn honden met rust laten als ze

sliepen e.d en bij mijn kleinkinderen is het,hetzelfde verhaal.

Ik pas regelmatig op mijn kleinkinderen bij hun thuis daar hebben ze

2 mopshonden,als die hondjes in de bench liggen met deurtje open

dan valt de kleine van 2 jaar hun ook altijd lastig mag van de ouders.

Als ik oppas mag hij dat niet en zoveel moeite heeft dat niet gekost om

hem dat af te leren.

Mijn kinderen weten dat ik streng ben wat dat betreft,ze zijn nog altijd

blij dat ik kom oppassen 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Als neefje inderdaad goed is af te leiden en hij wil weer beuken, pak je hem bij zijn arm(rustig, gewoon voor aandacht) ga je op oog hoogte gehurkt zitten en zeg je op rustige maar strenge toon:" Neefje, dat mag toch niet? Zo doe je Maylo auw/pijn. Kom laat Maylo maar liggen we gaan chippies eten/filmpje kijken/ met de cars auto's spelen/kleuren/ verstoppertje spelen enz enz.

 

Probeer hem voor te zijn. Dus voor het beuken. Niet als hij al aan de gang is. Probeer nogmaals goed aan schoonzus en moeder de gevolgen uit te leggen. Kind heeft geen flauw idee wat hij fout doet en Maylo ook niet als hij gaat waarschuwen.

 

Als je dan nog steeds als zeikerd wordt aangemerkt, zou ik me echt op neefje storten met afleiden en begeleiden. Is helaas voor jou een extra taak die normaliter bij de ouders ligt.

 

Succes meid en hou je hoofd cool ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Misschien toch op een rustig moment nog eens met je moeder bespreken? Dus niet als je neefje er is, maar gewoon 'mam, ik maak me zorgen om Maylo en mijn neefje' en hou het bij jezelf. Dus niet 'jullie moeten' maar 'ik zou zo graag willen en wil je me daarbij helpt, ook omdat er nog een 2e rondkruipt straks en je niet wil dat daar wat mee gebeurt. Want ik vind dat je helemaal gelijk hebt hoor, het is een recept voor problemen wat je neefje doet. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees dat je taalgebruik helemaal niet zo bedoeld is, even van je afpraten hier, mag van mij. O-)

als ik lees dat je toch met je neefje goed kan opschieten, is het taalgebruik gewoon even ..overdreven..beschreven van je, maar niet zo bedoeld. :-D

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Poepzakdispenser e.d
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^