Hond laten Clippen (Vasectomie)? i.p.v. castratie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hebben jullie ervaring in het laten clippen/klippen van je hond i.p.v. castratie?

Wat houd dit in? is dit beter voor de hond dan castratie?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Nee geen ervaring mee.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Met clippen neem ik aan dat ze enkel de zaadleiders onderbreken; je hond blijft dus evenveel reu als een ander (drift) maar zonder mogelijke dekking.

Wat zijn de voordelen?

 

Zou je het doen enkel om dekkingen te voorkomen?

 

Als het is om het temperament wat te onderdrukken, dan zou ik toch voor castratie gaan.

 

Op internet kom ik enkel het clippen van de eileiders van de teef tegen.(logischer, tegen ongewenste dekking)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

ik neem aan dat je met clippen bedoelt de zaadleiders doornemen. 

 

Voordelen; de hond blijft eigenlijk een intacte reu, heeft dus alle voordelen van de geslachtshormonen maar kan alleen geen nageslachts krijgen. Dus je kunt er niet mee fokken en er zijn geen oeps nestjes mogelijk

 

Nadelen; alle nadelen van de geslachtshormonen 

 

het zou bv bij doodles een goed alternatief kunnen zijn voor het zeer vroegtijdig castreren waarbij je dus niet de gezondheidsnadelen daarvan hebt.

 

zeer vroege castratie, voordat een hond volgroeid en volwassen is, kan nl nadelige gevolgen hebben voor spieropbouw, botopbouw, mentale ontwikkeling en mogelijk ook hormoonhuishoudig anders dan geslachtshormonen (er zijn mogelijk aanwijzingen dat bv Cushing en diabetes mellitus meer voorkomen bij vroegtijdig gecastreerde honden. )

 

of bedoel je chippen (chemische castratie?) 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Nee geen Chemische Castratie. Inderdaad de zaadleider doornemen. Hoorde dat dit ook kon ipv castratie of chemische castratie. Want niet voor het onderdrukken of dekking te voorkomen maar puur dat ik mijn contract na leef die de fokker (Niks tegen de fokker!) mij heeft gegeven. Toen we voor Senna gingen, had ik zo ach wil hem toch laten helpen. Maar door me nieuwe studie ontrment honden en zoektocht ben ik toch van dit idee afgestapt. Helemaal zo jong want hij moet dus voor 1 jaar gecastreerd zijn OF dat clippen want dat kan dan ook. Ik hoorde hiervan en werd meteen benieuwd. Als Senna hierdoor gewoon zijn hormoonhuishouding ect. houd en het verder daarop en op het lichaam geen effect heeft.. Zou dit dan een mogelijkheid zijn?

 

of is clippen een zwaardere operatie voor een hond? narcose is wel nodig denk ik he?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Up!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Up!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Woeps excuus twee Kee dubbel :p

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat gebeurt er als je t contract niet nakomt? 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Sterilisatie dan toch gewoon? 

Ik ken wel een doodle reu die vroeg gesteriliseerd is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

clippen van de eileiders bedoel je bij de teef ?

zelfde nadelen vroegtijdig als castratie , wanneer men het goed wil doen, eerst volwassen laten worden, en minstens een x loops laten worden, liefst 2 x en dan als je hond volwassen is en gesetteld, kan je gerust steriliseren caatreren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wat informatie voor het castreren van de teef.

sterilisatie castratie van de teef.

Tijdstip van sterilisatie
Jarenlang is het advies geweest jonge honden te steriliseren op 6 maanden leeftijd, dat wilde zeggen vòòr de eerste loopsheid. In 2009 is dat advies gewijzigd naar aanleiding van onderzoeken van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de eerste loopsheid positieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van de urinewegen. Bij sterilisatie op 6 maanden leeftijd wordt de kans op incontinentie-problemen en urinewegklachten op latere leeftijd groter, met name bij de grotere hondenrassen. Daar staat tegenover dat het beschermend effect tegen melkkliergezwellen eveneens groter is als de operatie op jongere leeftijd wordt uitgevoerd. De teef moet dus eigenlijk niet te vroeg en ook niet te laat worden gesteriliseerd.
Het advies over het tijdstip van sterilisatie is dan ook: na de eerste loopsheid, maar niet later dan voor de vierde loopsheid. Als de hond loops is geweest, is het advies 2-3 maanden te wachten voor de operatie.



de bron zal ik vermelden, Sterkliniek dierenartsen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Het is een minder zware ingreep dan een volledige castratie, sneller gedaan bij een DA die het goed kan maar er is dus wel een narcose nodig. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" clippen van de eileiders bedoel je bij de teef ?

zelfde nadelen vroegtijdig als castratie , wanneer men het goed wil doen, eerst volwassen laten worden, en minstens een x loops laten worden, liefst 2 x en dan als je hond volwassen is en gesetteld, kan je gerust steriliseren caatreren. "

 

Willemijn, het gaat over een reu en wat je beschrijft ben ik het niet helemaal mee eens. Als je nl bij een teef alleen de eileiders doorneemt, heb je gewoon een cyclus en is de teef gewoon loops, alleen zaad en ei kunnen elkaar niet meer vinden bij een dekking. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Willemijn, Senna is een reu he, geen loopsheid in het spel dus 

 

Ik heb nooit van clippen gehoord, lijkt me wel een goed alternatief. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wat gebeurt er als je t contract niet nakomt?  "

 

Een andere labradoodle eigenaar had er uiteindelijk ook moeite mee om haar labradoodle te steriliseren/castreren en opende hier een topic over. (forumlid heeft zich inmiddels verwijderd van dit forum)

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/154830/laten-helpen-van-mn-hond.php

 

De hoogte van de boete werd door dit forumlid gemeld, zijnde 10.000 Euro. Een rechter zal deze absurde eis zo van tafel vegen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het lijkt me niet fijn als t al zo vroeg moet. Dank je Loesje.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is het hetzelfde Als een sterilisatie?
Uiteindelijk is dit gewoon hetzelfde enkel kan je hond zich niet voortplanten maar het lijkt me ( indien de hond geen gezondheidsproblemen heeft door de hormonen bv ) wel gezonder dan castratie aangezien je de hond een man laat en hij dus nog hormonen heeft om goed te groeien.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Even wat rechtzetten, Senna (ondanks ze naam haha) een reu. Dus gaat echt om castreren van een reu of dus het clippen. Ik vernam alleen dat ze dan de zaadleiders doorknippen maar meer weet ik het er niet van. 

 

 

Het liefst wil ik Senna dus niet laten castreren op zo'n jonge leeftijd eigenlijk. Hoeveel impact dit uit eindelijk heeft op zijn groei vind ik vreselijk! Ook omdat Senna nergens last van heeft nog is het gewoon zonde. Hij is redelijk stabiel, heel sociaal. Niet onzeker en niet TE zeker ect. wil dit niet verpeste door een te vroege castratie. Dus toen ik hoorde van clippen werd me aandacht getrokken als ik hierdoor toch het contract kan na leven maar Senna niet onthoud aan de hormoonhuishouding die hij nodig heeft.

 

 

 

@ Wakkere Husky; Thanks voor je reactie! Opzoek gaan naar een goede DA hiervoor dus. Dit zou wel een optie kunnen zijn ipv castratie? ondanks er weinig over gehoord is heb ik zo het idee.

 

 

@ Loesje; Bedankt voor de link. Ga ik straks even door lezen

 

 

@ Max; Ja en om het niet kunnen voor planten gaat het uit eindelijk alleen.. voor dat sta ik onder contract dus als het clippen dan een mogelijkheid is en niet te zwaar is ben ik geneigd om deze ingreep te doen.

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Nee, ik ga niet in mijn hond laten snijden als dat niet nodig is.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als er geld betaald is en jij daarvoor een goed (in dit geval een hond) hebt ontvangen, heeft de verkoper helemaal niets meer te vertellen of willen over jouw eigendom. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T lijkt me eerlijk gezegd ook niet rechtsbindend. Je hond is een product, ook al zien wij t anders. In t ergste geval zul je geen stamboom krijgen, tja, hoe erg is dat. Gezondheid gaat voor. Maar ik had dat contract nooit getekend, dus aan mij heb je niet zo veel misschien.

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Nee, ik ga niet in mijn hond laten snijden als dat niet nodig is. "

 


Als het niet gebeurt moeten ze van de raad het met 8 weken doen.
Had ik gelezen.
Ik vind het ook belachelijk.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Wendy; Hoor het meer hoor van mensen; Het is toch jouw hond daar heeft de fokker niks meer over te zeggen. En dat klinkt eigenlijk heel logisch maar toch; is contract niet contract? Wil de fokker ook een mailtje gaan sturen als het clippen niks wordt. Om toch mijn mening te laten weten nog.

 

 

@ Kees; Ik snap het hoor. Maar wat Janno al zegt; Als de fokker geen contract aanbied moeten ze pups al met 7 weken laten helpen om 'erkend' te worden. Niet door de raad maar wel de vereniging. Dus de fokker heeft voor contract gekozen en dat contract zegt; voor 1 jaar laten helpen. Castratie of dus het clippen, wat ik pas heb vernomen het clippen. Het is geen erkend ras dus er is sowieso geen stamboom. En die boeit me ook niet veel.

 

 

ondanks we het getekend hebben, vind ik het ook belachelijk hoor en daar loop ik nu helaas tegen aan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" @ Wendy; Hoor het meer hoor van mensen; Het is toch jouw hond daar heeft de fokker niks meer over te zeggen. En dat klinkt eigenlijk heel logisch maar toch; is contract niet contract? Wil de fokker ook een mailtje gaan sturen als het clippen niks wordt. Om toch mijn mening te laten weten nog.
 
 
@ Kees; Ik snap het hoor. Maar wat Janno al zegt; Als de fokker geen contract aanbied moeten ze pups al met 7 weken laten helpen om 'erkend' te worden. Niet door de raad maar wel de vereniging. Dus de fokker heeft voor contract gekozen en dat contract zegt; voor 1 jaar laten helpen. Castratie of dus het clippen, wat ik pas heb vernomen het clippen. Het is geen erkend ras dus er is sowieso geen stamboom. En die boeit me ook niet veel.
 
 
ondanks we het getekend hebben, vind ik het ook belachelijk hoor en daar loop ik nu helaas tegen aan. "

 Toch is t niet jouw probleem. T is t probleem van de fokker, dus als ik jou was deed ik wat t beste is voor jouw hond.

 

Ik wens je veel wijsheid!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

"  

Als het niet gebeurt moeten ze van de raad het met 8 weken doen.

Had ik gelezen.

Ik vind het ook belachelijk. "

 


Oh ik had niet begrepen dat het moet van de fokker.
Ik vind het maar raar dat het verplicht word.
Er zijn meerdere rassen die niet erkent worden en daar hoeft het toch ook niet bij?
Voor het doorfokken hoeven ze het niet te doen. Labradoodles worden even goed wel mee doorgefokt, of iets gedaan in brroodfok.
Een buurtbewoner heeft nu "omdat ze zo lief er uit zien", ook een labradoodle pup. En wel van een broodfokker, ze wist niet eens wat puberteit bij honden is. Heeft geen geld om te laten sterreliseren al zou dat nodig zijn. En zal ook niet gebeuren.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  
Oh ik had niet begrepen dat het moet van de fokker.
Ik vind het maar raar dat het verplicht word.
Er zijn meerdere rassen die niet erkent worden en daar hoeft het toch ook niet bij?
Voor het doorfokken hoeven ze het niet te doen. Labradoodles worden even goed wel mee doorgefokt, of iets gedaan in brroodfok.
Een buurtbewoner heeft nu "omdat ze zo lief er uit zien", ook een labradoodle pup. En wel van een broodfokker, ze wist niet eens wat puberteit bij honden is. Heeft geen geld om te laten sterreliseren al zou dat nodig zijn. En zal ook niet gebeuren. "

 De fokkers moeten het doen als ze daar erkend willen worden.

Een goed gefokte Labradoodle zonder dat contract is zeer moeilijk te krijgen.

Vaak beland je dan in de br**dfok.

Dit is wat ik weet.

Ik snap het ook niet helemaal.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Waarom bij Labradoodles wel en bij andere niet erkende rassen niet, weet ik ook niet. Ze willen het ras gezond houden ect. zo. Is de reden van de vereniging.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Waarom bij Labradoodles wel en bij andere niet erkende rassen niet, weet ik ook niet. Ze willen het ras gezond houden ect. zo. Is de reden van de vereniging. "

 En beschermen van br00df0k.

De fokkers hebben keihard gevochten om te zorgen dat ze de pups niet met 8 weken al moeten castreren of steriliseren.

Als je het niet doet moet je een boete van 10000 euro betalen en moet de fokker het volgende nest met 8 weken laten helpen.

Ik zou clippen. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

" Waarom bij Labradoodles wel en bij andere niet erkende rassen niet, weet ik ook niet. Ze willen het ras gezond houden ect. zo. Is de reden van de vereniging. "



 En beschermen van br00df0k.


De fokkers hebben keihard gevochten om te zorgen dat ze de pups niet met 8 weken al moeten castreren of steriliseren.


Als je het niet doet moet je een boete van 10000 euro betalen en moet de fokker het volgende nest met 8 weken laten helpen.


Ik zou clippen. 

"



Wil de Fokker ook niks kwaads doen of kwaad in daglicht zetten. Ze is een goede Fokker en heb goed contact met haar. Zij kan ook niks aan het contract doen maar vind het toch wel vervelend om hem zo vroeg te laten helpen. Het voegt bij Senna niks toe dan alleen nadelen.

Dus inderdaad clippen een idee. Benieuwd of dit dus inderdaad mogelijkheid is en wat clippen is. En nu benieuwd welke DA dit doet.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^