Blauw oogje bij Beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

UlrikeSmet (Gast)

Ik heb sinds kort een beagle puppy van 8 weken bij mijn thuis rondlopen. Nu heeft hij 1 bruin oogje en 1 licht blauw oogje. Ik kan er niet echt iets over vinden maar vraag me af of dit normaal is? Kan het zijn dat hij ziek is of is het niet erg? Heb wel iets gevonden dat het een rasfout kan zijn. Het is wel speciaal vind ik :)

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Het is bij een beagle niet normaal, denk dat het een ras foutje is, lijkt mij niet dat het iets anders is, er zijn wel rassen waar het vaker voorkomt, maar dan over het algemeen wel bij de merle honden ( bij shelties, border collies, australian sheperd en de husky komt dit vaak voor, mijn aussie heeft 2 2 kleurige ogen.)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk ook aan een rasfoutje.
Bij een husky komt het wel voor.
Mijn hus heeft één 2 kleurig oog en één 3 kleurig oog.
( overgrote deel is blauwwit. )

M&M (Gast)

Dit wordt heterochromie genoemd.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Dit heet heterochromia en komt bij zowel mensen als dieren voor. Er zijn twee varianten: Iridum en Iridus. Bij Iridum is er sprake van twee verschillende kleuren ogen, zoals jouw Beagle heeft. Bij Iridus betekent het twee verschillende kleuren in één oog.

Zoals Jaime en Danielle al zeiden, bij husky's en collies komt het veel voor. Bij Beagles hoort het eigenlijk niet voor te komen en is dus inderdaad een rasfoutje. In principe is het niet gevaarlijk, maar je zou even zelf wat testjes kunnen doen om te kijken of dat oog anders reageert dan het ''gewone'' oog. Met een lichtje in schijnen (niet een heel fel lichtje natuurlijk) om te kijken of de pupillen hetzelfde reageren. Laat hem met zijn ogen iets volgen en kijk of er een verschil is tussen de ogen.

Lijkt het normaal, dan is het dus gewoon heterochromia en is er niks aan de hand :)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Onze beagle heeft heldere diepbruine ogen.

Die veels te lief kijken hahahah

UlrikeSmet (Gast)

We hebben al geprobeerd wat testjes te doen maar hij is nog veel te wild ervoor :) Wij gaan zoizo wel is naar de dierenarts voor een volledige check te doen. Misschien dat die hem rustig kunnen krijgen en de testjes kunnen uitvoeren :) Alvast bedankt :)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Voor de zekerheid het zicht laten testen.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Wat heeft deze fokker je verteld?

honden page profiel RafRaf

" Wat heeft deze fokker je verteld? "

 

Een fokker heeft daar ook geen uitleg voor hoor. Dat is een foutje van de natuur waar niemand iets kan aan doen. Ik zag het jaren geleden eens bij een cockertje, de fokster had er geen verklaring voor. Deze honden worden best uitgesloten van de fok, op shows zullen ze ook geen positieve beoordeling krijgen. Een goede fokker laat de pups voor alle zekerheid wel testen op doofheid. 

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"  
Een fokker heeft daar ook geen uitleg voor hoor. Dat is een foutje van de natuur waar niemand iets kan aan doen. Ik zag het jaren geleden eens bij een cockertje, de fokster had er geen verklaring voor. Deze honden worden best uitgesloten van de fok, op shows zullen ze ook geen positieve beoordeling krijgen. Een goede fokker laat de pups voor alle zekerheid wel testen op doofheid.  "

 

Ik ken het fenomeen, bij doggen komt het ook regelmatig voor. MAar een goede fokker kan en zal dus wel degelijk uitleggen wat het is. En ik neem aan dat als je dit ziet en je er vragen over hebt, je deze aan de fokker stelt. Vandaar mijn vraag wat  zegt de fokker.  

 

 

UlrikeSmet (Gast)

De fokker had er ook geen verklaring voor, alluwel de vrouw wel raar deed. Zij zag zogezegd het blauw oogje niet terwijl het heel helder is en dus duidelijk zichtbaar. 

Volgende forumvraag: Pups en moeder ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^