Paspoort ''kwijt''

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RomyTeddieRomyTeddie

honden foto van RomyTeddie

Hallo allemaal,

 

Ik heb even een vraagje. Vrienden van ons zijn precies 4 weken geleden op vakantie geweest en hebben hun honden toen naar een pension gedaan. Toen zij de honden weer op kwamen halen kregen ze te horen dat de medewerkers de paspoorten aan de verkeerde mensen hadden meegegeven. We hebben nou inmiddels al verschillende keren gebeld waarna we te horen krijgen dat ze geen contact kunnen krijgen met de mensen waaraan ze de paspoorten mee hebben gegeven. 

 

We zijn nog steeds geen steek verder. Een van de 2 honden heeft zelfs een zeer goede stamboom. Er gaan ondertussen natuurlijk van allerlei gedachten door je hoofd als: Wat nou als de paspoorten gestolen zijn en verkocht worden samen met bijvoorbeeld een zwak hondje uit het buitenland?

 

Weten jullie of het nodig is om actie te ondernemen en wat voor actie kunnen we ondernemen? Zijn ze zonder paspoort nog wel eigenaar van de honden? De honden zijn natuurlijk gechipt en staan mijn vrienden hun naam, kan dit makkelijk veranderd worden?

 

Alvast bedankt!!

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Wat een vreemd verhaal...zou gewoon naar de politie gaan.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Vind het ook vreemd van die uitbaters hoor....je hebt toch contactadres van je pension gasten. 

 

Aan de hand van de chip moet je wel een nieuw geldig paspoort kunnen laten maken. Mail eens naar de instantie die de chips coordinatie doet. 

 

Het is niet de staboom he, die zal je toch niet afgegegeven hebben veronderstel ik ? 

honden page profiel RomyTeddieRomyTeddie

honden foto van RomyTeddie

Bedankt voor jullie reacties!

 

 

Nee ze hebben de stamboom gelukkig niet meegegeven maar is dat niet na te trekken aan de hand van het paspoort dat de hond een goede stamboom heeft? En dat het daarom interessant is voor eventuele dieven om de paspoorten te stelen? Als het nog lang duurt willen ze wel inderdaad actie ondernemen via de politie.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Aan dehand van het chipnummer kom je aan de identiteit van de eigenaar. 

Een chipnr geeft geen uitleg over rashond of niet.

 

als men wilt fokken zal men altijd een stamboomcertificaat vragen. En ik vermoed dat er copies daarvan ook ergens bewaard worden ? 

 

Vgs mij kan er alleen gefoefeld worden met gestolen paspoorten om misschien honden te verkopen en daarbij de indruk te laten aan goedgelovige eigenaars, dat alles in orde is met vaccinaties. Dan nog moet het toch te controleren zijn zogauw men merkt dat de chipnr die in de pas staat er gewoon niet is bij de hond of een heel andere is......

 

Ik denk dat het echt een stomme fout is vd pensionhouder en dat die gewoon de moeite niet wilt doen om ze terug te vragen. 

Mooi is het niet .

 

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

Het chipnummer geeft wel aan of je hond een stamboom heeft of niet. De raad van Beheer heeft namelijk een apart nummer wat een dierenarts niet heeft.

 

Kenners zien dus echt wel of het chipnummer een stamboom hondje betreft.

 

Begrijp ook niet waarom die andere mensen niet aangeven dat hun een verkeerd paspoort(inentingsboekje) mee gekregen hebben.

 

Ik zou eisen dat er door de pensionhouder actie ondernomen wordt. Ze hebben toch de adressen en telefoonnummers van de eigenaren. Zo niet dan zou ik ze zeggen dat ik er politie werk van maak.....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Opzich kan je gewoon nieuw paspoort aanvragen met zelfde chip. Die kosten zijn dan boor pension eigenaar.

Ik zou er wat meet druk achter zetten .. Als je " dreigt" met politie gaan ze misschien wat moeite doeb

honden page profiel RomyTeddieRomyTeddie

honden foto van RomyTeddie

Bedankt dat jullie zo mee denken! Ze hebben hier van allerlei formulieren liggen aan stambomen en eigenaarsverklaringen. Het pension weet nog steeds niets meer, maandag gaan we weer bellen en inderdaad misschien verdere hulp inschakelen. Het is in ieder geval ongelooflijk slecht van ze! En het lijkt me ook sterk dat ze die andere mensen niet te pakken krijgen.. Ben benieuwd maandag en als ze nog steeds niks weten laten we inderdaad nieuwe paspoorte maken op hun kosten.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Die andere mensen zullen toch ook hun eigen paspoorten terug willen hebben dus het is wat vreemd dat er geen werk van gemaakt wordt. Er kan een brief geschreven worden of gemailled worden. Zo'n fout zou je als ondernemer toch op willen lossen dus een ritje met de auto naar deze mensen zou dan niet te veel moeite moeten zijn

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

paspoort en stamboom zijn los van elkaar, stamboom hebben ze toch gewoon thuis liggen ? dat het boekje kwijt is dat is vervelend, maar kan men bij de dierenarts gewoon een nieuw aanvragen. dat heeft niets met de samboom te maken. begrip voor de kennelhouder heb ik niet, een mail of briefje naar de eigenaars van het verkeerde paspoort is toch zo gebeurd. ze hebben toch de adressen en waarschijnlijk ook de telefoon nummers. hun willen toch ook hun eigen paspoort toch terug hebben.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gelijk naar de politie gaan, wat is dit nou voor een asiel? Misschien hebben de mensen met het verkeerde paspoort dit niet eens door, maar zijn zijn ook gedupeerd.  Laat de politie hier werk van maken, schandalig, zou nooit meer naar dat asiel gaan, wat een sullels!

honden page profiel CelineCeline

Ten eerste ging ik niet steeds bellen,maar gewoon weer eens even persoonlijk langs bij het pension(is het een pension die is aangesloten bij een of andere branche vereniging?)en goed duidelijk maken dat dit niet de gang van zaken is en dat jullie willen dat het deze week nog opgelost gaat worden.En zo niet dat ze er niet op hoeven te rekenen dat jullie nog als klant terug willen komen en eventueel aangifte gaan doen,want zo ga je niet met klanten om.En ik vind het idd raar dat de mensen die dan zgn jullie paspoorten zouden hebben dit niet melden.En als de pensionhouder wel weet aan wie ze zijn meegegeven dan geeft hij jullie het adres maar dan kunnen jullie zelf bij deze mensen langsgaan,maar dat is natuurlijk erg ongebruikelijk.Vreemd verhaal,en opzich kan een vreemde niet zo heel veel met het paspoort maar dat maakt niet uit,gewoon terug geven!

Volgende forumvraag: Paspoort gestolen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^