Pup alleen laten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

N (Gast)

Hallo, als eerste bedankt voor het hopelijk helpen. Ik heb nu een hondje (shih-tzu) van bijna 3, er gaat bijna zeker een pup bij komen (ook shih-tzu). Vanaf wanneer kan ik ze samen 'alleen' laten? en welke tijd dan? Ik werk niet veel maar als dan ben ik 4 uur weg ongeveer, de 1e tijd heb ik een oppas maar dit kan niet altijd.  Het gaat om ongeveer 2x per week 4 uur, mijn hondje van bijna 3 kan dit prima alleen thuis volhouden maar ik voelde me toch ergens altijd (en nog steeds) schuldig als ze dus een paar uurtjes alleen is. Omdat het dan een 2e hondje erbij is vraag ik me dit af als je 1 hond hebt duurt het natuurlijk iets langer voor dat je een pup alleen laat nu met al een andere hond erbij kan het misschien iets eerder.   Groetjes en nogmaals dank!  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een pup moet vaak plassen, die moet je toch wel ongeveer elke anderhalf á twee uur uitlaten. Al zet je er 8 volwassen honden bij, plassen moet ie hoe dan ook.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Goed dat ze mekaar hebben en vier uur is niks infeite. Iedereen , alle de meeste mensen werken hé. 

 

Alleen verwacht niet van je pup dat die rap zindelijk is . Dat komt pas rond vijf a zes maand hoor.

 

dat alleenlaten zou ik doen in de keuken met krant op de vloer. Als ze de oudere hond bij zich heeft zal ze niet gaan janken of blaffen , denk ik. 

Of hoe wou je dat gaan doen dan ? 

 

veel geluk alvast met je nieuw hondje. 

 

N (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!

Anny en Lance, dat is waar en iedereen aan wie ik het vertel vind het ook juist kort hoe lang ze alleen is het is echt mijn gevoel mijn hondje(ik zou nu N zeggen als het om mijn hondje gaat) gaat slapen en word blij wakker als ik terug kom als dit nou 1 uur duurt of 6 uur, N merkt het niet alleen ik wel. 

Ik verwacht inderdaad niet dat ze meteen zindelijk zou zijn, N was pas zindelijk bij 8 maanden omdat ik veel te lief voor haar was ik ga nu dus uit van 5/6 maanden inderdaad.

N is in de bench als ik weg ga dit was eigenlijk de bedoeling voor de 1e maanden maar de bench is echt haar huisje en ze vind het fijn hierin dus al hoop ik dat ze ooit zonder kan de pup zou dus ook de eerste tijd in de bench gaan. Ik heb een grote bench (formaat grote labrador) juist omdat ik wil dat ze een beetje ruimte heeft. Hier kan dus makkelijk nog een hondje bij en een krant waar ze kan plassen de eerste maanden.

Blij dat ze niet zou gaan piepen waarschijnlijk met N erbij! Ik zou dat vreselijk vinden en me er nog schuldiger om voelen. 

Eigenlijk zou ik dus vrijwel meteen kunnen beginnen met training voor alleen zijn? (niet meteen de 1e 2 weken maar hierna een halfuurtje/uurtje?)

Dankjewel nogmaals! :)

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ze gaan dus allebei in dezelfde bench ? pas op dat de pup niet verpletterd word hoor. Ik vind dat gevaarlijk 

Stél je voor dat de pup begint te janken en panisch wordt in de bench. Hoe gaat de andere daarop reageren ? Ook janken...bijten zelfs ? 

 

Neen samen in bench zou ik nooit doen. 

(Zelfs alleen in bench niet , maar gij kent mij niet...je bent een gast he.)

 

Ben benieuwd wat de anderen daar van vinden van dat samen zetten...

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Het is verstandiger om voor de hondjes ieder een eigen bench te hebben ,
De oudste kan de pup vervelend gaan vinden en gaan happen ,de jongste is nog niet zindelijk en dan zit de oudste straks ook in de plas van de pup ,
Ook als ze los zouden lopen en je moet eens weg zou ik ze zeker apart houden het eerste halfjaar .

N (Gast)

De eerste weken niet samen in een bench, niet omdat ik bang ben dat N haar zou pletten maar gewoon omdat ik eerst wil dat ze aan elkaar gaan wennen voordat ze echt samen gezet worden. Ik vind het eigenlijk ook juist een goed idee om N uit de bench te gaan halen (oefenen) en dan de pup in de bench. Of ik ze dus echt samen in de bench zou zetten? Ik heb geen idee en al helemaal niet als dit sterk word afgeraden. Ik heb nog een andere bench waar de pup de eerste tijd in zou kunnen eventueel. 

Over het piepen, N is echt een lieverd als nu een hond piept gaat ze de hond die piept kusjes geven (doet ze bij elke hond) N heeft al vaak met echt kleine pups gespeeld en ik ben dus niet bang dat ze de pup iets aan zou doen. Ze is erg voorzichtig met ze! 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar met kleine pups spelen is wat anders dan er 4 uur mee opgesloten zitten in een kleine ruimte zonder toezicht he.

 

Ik zou het ook niet doen, het kan nóg zo goed gaan als je erbij bent, maar ik vind het link, 2 honden in een bench.

Volgende forumvraag: Kleden opeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^