Slopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Essie (Gast)

Hallo, ik heb een pup in huis van 3 maanden en die heeft echt al van alles gesloopt. Speeltjes van de kinderen, haar eigen riem heeft ze opgegeten. Hoe goed ik het ook opruim ze komt er toch altijd weer bij (golden retriever) Ze heeft nu vanmorgen de afstandbediening van de tv te pakken gehad. Ik vroeg mij af wat ik hieraan kan doen. Hondenspeeltjes heeft ze binnen een half uur gesloopt. We worden er erg moedeloos van :(

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Heb je al eens een kong geprobeerd? Vervelend voor jullie, maar dat is het nadeel van een pup, wat voor een ander wellicht geen nadeel is.

Tja, dat zijn de consequenties he.. dat is ook een van de redenen waarom ik dus niet aan een pup zou beginnen ;-)

Essie (Gast)

Zijn echt gek op haar, dat is het probleem niet maar het is voor haarzelf ook niet echt lekker want ze heeft er buikpijn van volgens mij. Ik ga die kong eens proberen. Ik heb die ook voor mijn oudere hond al vraag ik me af of ze die niet kapot krijgt want ze sloopt dus echt alles lol.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Geef je de pup rust als hij moe is? Onze sloopweiler werd vooral baldadig als ze moe was. Dam legden we haar in de bench en dan ging ze lekker liggen snurken.

En sommige honden slopen meer dan anderen.. Is gedeeltelijk opvoeding en gedeeltelijk karakter. Onze golden heeft nooit wat gesloopt en de rottweiler, tja, die vindt dat alle kussens en hondenspeeltjes kapot moeten.

de mogelijkeoplossing? Rust en regelmaat, een bench als we weg zijn, heel veel speeltjes die wel stevig zijn (rubberen bijtspeelgoed) en kauwbotten. 

En als ze straks groter is genoeg laten bewegen en uitdaging geven.

 

succes ermee.

 

Essie (Gast)

Ja er zit een behoorlijk pittig karakter in dat klopt. Ze kan niet in de bench want dat hebben we dus een week gedaan maar ze heeft de hele nacht iedereen wakker gehouden en het werd niet beter. Het werd juist erger per nacht dus toen hebben we haar bij onze andere golden gelaten en dat ging wel goed. Het is dan ook vooral in de nacht dat ze aan het slopen slaat omdat ik er overdag continu bovenop zit.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ja er zit een behoorlijk pittig karakter in dat klopt. Ze kan niet in de bench want dat hebben we dus een week gedaan maar ze heeft de hele nacht iedereen wakker gehouden en het werd niet beter. Het werd juist erger per nacht dus toen hebben we haar bij onze andere golden gelaten en dat ging wel goed. Het is dan ook vooral in de nacht dat ze aan het slopen slaat omdat ik er overdag continu bovenop zit. "

 Je kan ook niet zomaar een pup in een bench stoppen en verwachten dat dat goed gaat.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Zara vond de bench de eerste 2 weken ook niet fijn, ze heeft wat afgejodeld.. Dan ging ik er maar weer naast zitten.. We hebben het langzaam opgebouwd en na die 2 weken ging het goed. 

Nu gaat ze zelf in d bench liggen als ik ga stofzuigen, of als ze wil slapen.

toen ze een half jaar was dacht ik dat we wel zonder konden..

 

niet dus...  Nu gaat ze 's nachts niet meer in de bench, maar wel als ik weg ga. Durf gewoon het risico nog niet te nemen..

 

 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oei wat een rommel!

wij hadden ook geen bench, maar wel een traphekje tussen de gang en de keuken, en zo kon ik Fedor in de gang leggen snachts en als we weg waren. Geen spullen in de buurt om te slopen.

al heeft hij wel een keer door het (nieuwe) stucwerk heen geknaagd. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Slopen heeft een oorzaak. Als ik zo lees dat het 's nachts in de bench niet ging, ze hield iedereen wakker. Ik neem aan dat ze piepte, blafte?

 

Heb je de bench opgebouwr, heb je alleen zijn opgebouwd? 

 

Slopen 's nachts kan door het niet alleen willen zijn komen. Je hebt wel een andere hond, maar dat is toch anders dan zonder de baas.

 

Vaak zoeken ze spullen met de geur van de baas: afstands bedieningen, schoenen, kussens waar de baas zit.

 

 

Ik zou beginngen met het alleen leren zijn. Je kan hiervoor een kong gebruiken. 's nachts in een doos naast je bed, is dat een optie?

https://m.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

Dit is een linkje van een hele mooie documentaire over het alleen zijn van honden

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, Essie, daar heb je wat in huis... in de bench wil dus niet. Is ook niet zo heel erg want je hebt nog een andere golden begrijp ik. Veel gezelliger met zn 2...

Maar als ik jou was zou ik een puppy- proof ruimte creëren; een kamer of hal of bijkeuken oid. En daar staat dan niets, echt niets wat ze kapot kunnen maken. Vuilnisbakken weg, alles van de grond wat verplaatsbaar is, enz. Alleen de hondemand of- kleed en rubber ( natuurrubber krijgen ze echt nooit kapot hoor)speeltjes, kong ev.

Dan hebben ze rust, en jij ook want vandaag of morgen eet/ sloopt hij iets wat gevaarlijk of giftig is.

Die ruimte is dan voor s nachts en als je zelf even weg moet.

 

De rest van de ruimtes waar de pup mag komen zul je ook aan moeten pakken; het blijft een pup en een ' knaagdier'....

Dus: geen losse elektriciteitskabels, geen schoenen of kleine voorwerpen op de vloer enz. Nogmaals, t is een pup, als hij erbij kan zal hij er mee willen spelen en in zn bek nemen...

Dat redt je niet met alleen afleiden enz....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een pup in huis nemen is de ideale manier om leren op te ruimen.

Doe je toch ook als je een kleuter in huis hebt lopen.

Volgende forumvraag: Wat is goed tegen tandsteen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^