bijtertje help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

oele (Gast)

LS. ik heb een mechelaar teef van bijna 5 maanden,ik heb eerder een mechelaar teef opgevoed, en die was  perfect. met deze heb ik problemen. wat is er anders,: ik ben zelf een 30 jaar ouder, en merk dat ik minder hard optreed tegen deze hond dan dat ik tegen de eerste deed. deze hond is ook een beetje schichtig,vlucht weg grote bek en dan terugkomen.   er is nu een chagerijnig oud vuilnisbankje bij die graag gromt tegen andere honden,en uit zijn dak gaat tegen de postbode. verder heb ik nu een zoontje van 8 met ADHD, die constant ongecontroleerde uitnodigende, rare bewegingen maakt en op het ";aan; knopje duwd van de hond, ook als hij niet wil spelen, alle comando's door elkaar gebruikt, ook als ze niet uitgevoerd hoeven te worden. ook vond hij het leuk om met de fiets langs de hond te racen.   resultaat,: kinderen ziet ze als speelgoed, vooral als ze een rare beweging maken, dan moet eraan geknabbeld worden. potsbode is  niet veilig als ik er niet direct naast sta. Fietsers moet ze achterna jagen, als ze ziet dat ik haar niet doorhad, en dan in de kuiten bijten.    sociaal omgaan met andere honden gaat pas als zij ze langer kent, voor die tijd is het staart tussen de benen, haren omhoog, en heel fel uithalen.   kortom help voor het te laat is. Oele      

Sven (Gast)

Waarom heb je in hemelsnaam een mechelaar teef bij een ADHD kind??

Armehonden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

help, je bent al rijkelijk laat als ik dit zo lees.

 

je hond is een aan en uitknop voor de kids. ook al hebben je kinderen adhd je zal ze toch moeten opvoeden zo dat ze de hond met rust moeten laten. en ook niet racen langs de hond met een fiets, je hond raakt daar ook hyper van, en gaat in alles hangen.

 

postbodebezoek, probeer het voor te zijn en dan je honden corrigeren dat het niet nodig is de postman te belagen of zelfs maar aan te blaffen.

 

zou het leuk zijn voor je om op cursus te gaan, en dat de trainer bekijkt wat je goed doet en verkeerd doet, hier vanaf hier is het heel moeilijk te boordelen , voor jullie allebei leuk, doen zou ik zeggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Waarom heb je in hemelsnaam een mechelaar teef bij een ADHD kind??
Armehonden. "

 

hoef niet een arme hond te zijn, al heeft een kind adhd daarom kan je zeker met je kind bepraten dat de hond met rust gelaten moet worden.

 

kind en hond samen opvoeden, een mechelaar is zeker een drukke hond, vandaar ga samen ook met je kind naar cursus, laat je kind toekijken en zien hoe het kan en moet, ik weet niet hoe oud je kind is maar betrek je kind erbij bij de opvoeding, vandaar lekker cursus doen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het zijn volgens mij wel echte werkhonden waar je veel tijd in moet steken.

Anders kunnen het ontzettend zenuwachtige en gespannen honden worden met alle gevolgen van dien.

Het zijn sowieso al gevoelige honden en dan met zoveel prikkels, dat kan de hond waarschijnlijk helemaal niet aan.

En nu is ze pas 5 maand dus het gedrag wat ze nu vertoont, is het gevolg van wat ze tot nu toe heeft geleerd.

Je hond kan er niks aan doen, die kan niet anders.

 

Wat doe je zo verder met de hond qua beweging, cursus, training?

Misschien kun je proberen de hond veel meer rust te geven, met haar op cursus.

Maar hopelijk krijg je ook nog wat tips van  mensen die ervaring hebben met Mechelaars.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wat voor geestelijke uitdaging geef je?
Je kan zoveel fietsen als je wilt, maar daar maak je ze niet moe mee, sterker nog daar worden ze al energieker van!
Doe speurspelletjes met haar, daag haar geestelijk uit.
Het is misschien dat ze ook gestresst word van je kindje met adhd, daar kan hij natuurlijk niks aan doen, maar het zou inderdaad wel effect kunnen hebben op de hond!
Het is ook nog een jonge hond, dus veel meer energie en pit.
Misschien zou een cursus goed kunnen helpen?

Volgende forumvraag: pup blijft doorbijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^