Ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diana (Gast)

Hallo allemaal!   Ik zit al heel lang ergens mee. Namelijk de ontlasting van mij hond. Als ik een dagelijks wandeling maak, dan poept hij bij een boom goede ontlasting.  Maar als ik een extra groot rondje maak dan poept hij voor de 2e keer hele zachte poep. Ik loop dus de hele rit hopend dat het niet op een stoep is. En dit maakt het voor mij wel erg stressvol.  Ik ben al met hem naar de dokter geweest en dan hielp het even maar het kom binnen 2 dagen weer terug.  Wat ik nog vreemder vind is dat hij loopt terwijl hij poept , dit maakt het nog veel lastiger om het op te ruimen.  Heeft iemand een oplossing? ik heb ooit gehoord van een soort riem waardoor de ontlasting gelijk ik een zakje valt ... Weet iemand waar ik dit kan halen.    In ieder geval bedankt!   mvg    Diana

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Bij mijn hond was dat ook toen hij nog brokken at waar hij verteringsproblemen mee had. Het eerste deel was goed, daarna komt er toch wat diarree. Hij heeft het nig af en toe als ik hem iets geef wat zn darmen iriteerd. Het kan helpen eens te gaan kijken naar het voer.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ik denk ook dat je naar de voeding moet gaan kijken. Het kan zijn dat je hond ergens een intolerantie voor heeft opgebouwd. Dat hij daardoor last van zijn darmen krijgt. Bij beweging beginnen de darmen hun werk te doen en als onder normale omstandigheden deze de darm al snel passeert zal het met meer beweging daardoor misschien nog wel sneller gaan. Tenminste zo zou ik kunnen verklaren dat hij dan echt last heeft van diarree.

 

Als hij voordat hij zijn behoefte moet doen ook heel veel rondloopt, geen plekje kan vinden, veel ronddraait en van daaruit niet stil kan blijven en hij moeite heeft zijn ontlasting te doen, kan het zijn dat het gevoelig/ pijnlijk is en dat hij daarom rusteloos wordt. De hond van mijn zusje doet dit ook...

 

Mijn zusje heeft via een fysiotherapeut de tip gekregen op vers vlees over te gaan, omdat de hond op de plek waar de maag naar darm overgaat de boel helemaal vast had zitten. Dit kwam omdat de brokken voor de darmen van de hond te langzaam verteert werden. Misschien vind jij hier ook een oplossing in?

Diana (Gast)

Bedankt voor alle reacties!!!!

 

Weet iemand waar je zo een riem kan kopen waar de ontlasting gelijk ik het zakje valt??

 

 

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt vers en hij poept heel weinig, meestal 1 maal per dag, af en toe 2 keer, maar altijd vaste ontlasting. Als een hond veel ontlasting heeft of diarree krijgt, kan het aan de ingredienten liggen. In brokken zit veel graan en dat poept de hond gewoon uit en heeft er niets aan, het is in feite een goedkope vulling voor de fabrikant. Een riem met een zakje voor de ontlasting is dan ook niet nodig. Het kan zijn dat de hond als hij vers krijgt, eerst wat diarree krijgt, maar dat is het ontgiften en gaat over.

Diana (Gast)

Maar wat moet ik me bij dat vers voorstellen? Is het gewoon rauwe vlees bij de slager? Of...... Waar kan ik het halen? En hoeveel gram per dag heeft hij nodig?

hij weegt 28 kg. 

In ieder geval bedankt voor de reacties! Jullie helpen me echt heel erg!!!!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Versvoer is samengesteld rauw vlees, diepvries.  Met de juiste verhoudingen en alles wat hij nodig heeft. Bij Boerenbond/Welkoop kun je bijvoorbeeld Barfmenu kopen. Maar er zijn meerdere soorten/merken te koop. Kijk eens op www.voerwijzer.com

Maar ook als je geen vers wil voeren zijn er ook heel veel soorten brokken. Misschien eens een graanvrije brok proberen en kijken hoe dat gaat.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik begrijp je vraag om zo'n zakje. Maar als het diarree is, zal het ook in zijn vacht hangen, denk ik.

 

vers vlees kun je bij een aantal dierenzaken kopen. Diepvries. Dus je moet het thuis laten ontdooien en dan geven. Hier kun je de ontlasting dan met de handen wel oppakken zo mooi ingedikt. Ze hebben minder nodig dan brok. Er is veel variatie in kwaliteit en geur. 

ik kan niet in je beurs kijken. Op internet zijn prijsvergelijkingen te vinden. Ik zou Eerts even met een kleine hoeveelheid proberen. Ontdekken wat je hond precies lekker vindt.

 

in ieder geval sterkte en succes, dit is zo niet echt leuk!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ikzelf geef Lotgering, Shaweca, Haaksbarf, Tinlo en Alaska. Lotgering is heel redelijk in prijs, Haaksbarf is de duurste. Op de sites van genoemde leveranciers kun je doorenteren naar de verkooppunten bij je in de buurt. Romeo weegt net geen 10 kilo, hij krijgt volgens schema 200 grs. per dag, maar ik geef hem iets meer, omdat hij enorm actief is, dus iets van 250 grs. per dag, dus 1 rol van 500 grs. in 2 dagen. Als je een vergelijking maakt tussen de diverse versvleessoorten moet je wel rekening houden met de hoeveelheid die erin zit. Lotgering heeft rollen van 500 gr. Shaweca rollen van 1 kilo en de andere ook 500 grs. soms zelfs 1.250 gr. Dus dat is met het berekenen van de prijs wel belangrijk. Bij Lotgering is het zo, dat hoe meer je bestelt, de prijs omlaag gaat. Ik betaal voor 1 rol euro 1,35, maar ik zag iemand op hondenpage die meer afneemt dan ik, die voor 1 rol de helft of nog minder betaalt. Ik varieer met de diverse vleessoorten. Het is belangrijk 4 of meer vleessoorten in 3 weken tijd te geven, om volwaardig te voeren.  

Diana (Gast)

Echt heeeeeeeeeel erg bedankt voor jullie reacties!!!!!

 

Dus als ik lotgering geef aan mijn hond, dan zal hij kaar een keer goede ontlasting krijgen? En geen diaree meer. Dit is namelijk de eerste keer dat ik hem vers geef, soms geef ik hem wel wat gekookt vlees. Vandaar dat ik echt heel voorzichtig ben.

 

 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het is moeilijk te voorspellen hoe jouw hond het doet op bijvoorbeeld Lotgering. Ik vind het zelf een van de mindere kvv's, mijn hond kreeg er vreselijke jeuk van. Ik zou een wat beter merk kiezen zoals Shaweca, Tinlo, Alaska, Haaksbarf. Dan luns je altijd later nog kijken of een goedkoper merk zolas Lotgering ook goed valt.

 

Je kunt kiezen voor een kvv, of voor een goede brok. Je zult zelf moeten uitproberen wat voor jou hond werkt. Wat wel voor veel honden geldt: granen en kip kunnen problemen geven.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als een hond jeuk van versvlees krijgt, ligt dat niet aan het merk versvlees, maar aan de ingredienten die erin zitten. Tinlo Makreel neem ik altijd voor Romeo omdat hij deze heerlijk vindt. Maar een hond met een gevogelte- of granenallergie,zal daar jeuk van kunnen krijgen, omdat er ook een klein deel kip in zit. Als een hond allergisch voor iets is, krijgt hij het ook als hij een koekje eet met die ingredienten, blikvoer of brokken. Tinlo paard bevat eend en daar kan een hond ook allergisch voor zijn. Voor Romeo hoef ik daar niet op te letten, omdat hij niet allergisch is. Tinlo is trouwens prima versvlees.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Echt heeeeeeeeeel erg bedankt voor jullie reacties!!!!!
 
Dus als ik lotgering geef aan mijn hond, dan zal hij kaar een keer goede ontlasting krijgen? En geen diaree meer. Dit is namelijk de eerste keer dat ik hem vers geef, soms geef ik hem wel wat gekookt vlees. Vandaar dat ik echt heel voorzichtig ben.
 
  "

 

een hond blijft een individu.

 

Ik heb er hier 1 die op alles slap poept. Hij poept ook meerdere keren per wandeling, geloof dat hij het ook gewoon leuk vindt.

Liefst op/tegen iets aan, met de poot omhoog en gaan 

 

 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Als een hond jeuk van versvlees krijgt, ligt dat niet aan het merk versvlees, maar aan de ingredienten die erin zitten. Tinlo Makreel neem ik altijd voor Romeo omdat hij deze heerlijk vindt. Maar een hond met een gevogelte- of granenallergie,zal daar jeuk van kunnen krijgen, omdat er ook een klein deel kip in zit. Als een hond allergisch voor iets is, krijgt hij het ook als hij een koekje eet met die ingredienten, blikvoer of brokken. Tinlo paard bevat eend en daar kan een hond ook allergisch voor zijn. Voor Romeo hoef ik daar niet op te letten, omdat hij niet allergisch is. Tinlo is trouwens prima versvlees. "

 Dat was in het geval van Fedor ook zo. Alleen op de een of andere manier ging Lotgering niet goed. Of er zat stiekum toch kip in. Geen idee. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat zie ik met meer versvleessoorten, Zonnetje. Daarom is Haaksbarf ook heel goed om een eliminatie-dieët te doen, omdat er 1 diersoort in zit.Tannetje Koning heeft zelf Bandit ontwikkeld, dat is een van de weinige versvleessoorten dat ik nog niet geprobeerd hebt. Als er niets met de hond aan de hand is, net zoals bij mijn ventje, is er verder geen probleem allerlei soorten te geven. Romeo vindt alles lekker en reageert overal goed op. Maar ik ken genoeg honden die niet tegen graan of gevogelte kunnen. Witte rijst vermijd ik, daarvoor in de plaats neem ik dan bruine, wilde rijst. Maar verder neem ik alle beschikbare vleessoorten : wild, kalkoen, konijn, pens, kip, lam, eend, rund, makreel. Fazant vindt Romeo niet zo heel lekker, hij eet het wel, maar ik merk dat hij dat niet zo graag heeft. Shaweca heeft mooie mixjes van verschillende vleessoorten bij elkaar. Romeo is gelukkig geen moeilijke eter.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Echt heeeeeeeeeel erg bedankt voor jullie reacties!!!!!
 
Dus als ik lotgering geef aan mijn hond, dan zal hij kaar een keer goede ontlasting krijgen? En geen diaree meer. Dit is namelijk de eerste keer dat ik hem vers geef, soms geef ik hem wel wat gekookt vlees. Vandaar dat ik echt heel voorzichtig ben.
 
  "

 

Ik geen ook al anderhalfjaar lotgering ( vanaf dat mijn pup eet) Ik heb hier verschrikkelijk goede ervaringen mee. Al 7 mensen uit de buurt zijn ook overgegaan op lotgering. Mijn hond en de hond van de buren hadden een verschrikkelijk slechte huid, sinds lotgering géén jeuk meer en is de vacht weer mooi glanzend. Stevige ontlasting 1 (soms 2) keer per dag. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Vraagje dan trouwens.. Kan je meerdere vers vleessoorten tegelijk geven dan? ene dag lotgering, andere dag haaksbarf of iets? Ik wil dit nu nog niet doen, maar is iets om over na te denken als dit beter is voor de hond. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ja hoor, dat kan. Ik geef alle bovengenoemde vleessoortmerken en varieer daarmee. Ik heb een lade gereserveerd voor Romeo. Ik leg de rollen naast elkaar in de vriezer,eerst wat rollen Lotgering, dan weer 1 rol Alaska, dan Haaksbarf, Lotgering, Shaweca, Tinlo, zodat ik ook veel varieër en zo weet ik, dat hij niet de hele week kip krijgt of wild, maar verschillende soorten. Het is voor Romeo altijd een verrassing wat er in zijn bak zit.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ja hoor, dat kan. Ik geef alle bovengenoemde vleessoortmerken en varieer daarmee. Ik heb een lade gereserveerd voor Romeo. Ik leg de rollen naast elkaar in de vriezer,eerst wat rollen Lotgering, dan weer 1 rol Alaska, dan Haaksbarf, Lotgering, Shaweca, Tinlo, zodat ik ook veel varieër en zo weet ik, dat hij niet de hele week kip krijgt of wild, maar verschillende soorten. Het is voor Romeo altijd een verrassing wat er in zijn bak zit. "

 Dit lijkt me erg goed. Ook erg duur. Ik moet alles zelf betalen en met een hond van 30 kilo kom je toch wel een beetje in de kosten. Zodra ik op mezelf woon en mijn opleiding heb afgemaakt, wil ik overstappen op beter vlees, of inderdaad mixen. Maar de mijne doet het super op lotgering en nooit klachten gehad :) 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Dat zie ik met meer versvleessoorten, Zonnetje. Daarom
is Haaksbarf ook heel goed om een eliminatie-dieët te doen, omdat er 1 diersoort in zit.Tannetje Koning heeft zelf Bandit ontwikkeld, dat is een van de weinige versvleessoorten dat ik nog niet geprobeerd hebt. Als er niets met de hond aan de hand is, net zoals bij mijn ventje, is er verder geen probleem allerlei soorten te geven. Romeo vindt alles lekker en reageert overal goed op. Maar ik ken genoeg honden die niet tegen graan of gevogelte kunnen. Witte rijst vermijd ik, daarvoor in de plaats neem ik dan bruine, wilde rijst. Maar verder neem ik alle beschikbare vleessoorten : wild, kalkoen, konijn, pens, kip, lam, eend, rund, makreel. Fazant vindt Romeo niet zo heel lekker, hij eet het wel, maar ik merk dat hij dat niet zo graag heeft. Shaweca heeft mooie mixjes van verschillende vleessoorten bij elkaar.
Romeo is gelukkig geen moeilijke eter. "

 op de een of andere manier zeggen we toch hetzelfde. snap de discussie niet helemaal. Laat maar ff gaan ;-)

 

Als je hond het goed doet op Lotgering is het geen probleem natuurlijk. Maar om over te stappen zou ik inderdaad andere merken voeren. Een heel eliminatiedieet lijkt me hier wat overdreven. Een goede kvv, wel even zonder kip en graan zou ik eerst proberen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een eliminatiedieet is in deze ook niet nodig, lijkt me.

Volgende forumvraag: Vuurwerk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^