tuigje kapot bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Als ik ga werken heeft Hummie zijn tuig om. De uitlaatservice of mijn tante die dan komen kan dit niet bij hem omdoen. Als er iemand anders komt heeft hij er ook nog een lijntje om. Nu is hij begonnen met het kapot bijten hiervan (nooit gedaan gister was tuigje helemaal kapot nu kom ik thuis en heeft hij weer liggen knagen) Iemand tips? Tuigje waar het materiaal niet snel van kapot gaat? Kan moeilijk een paar keer in de week een nieuw tuig kopen. Ik weet niet of hij het uit verlatingfsangst doet, maak ik me wel zorgen om. Als ik thuis ben knaagt hij ook geregeld aan dingen...

honden page profiel LadyLady

Lastig. Sowieso hou ik er niet van als een hond een tuig binnen zonder toezicht om heeft ivm. blijven hangen aan iets.
Is het niet mogelijk hwm een gewone halsband om te doen?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Misschien is een halsband een optie?
Knaagt wat moeilijker en zeker met de uitlaatdienst zal ze wel veel loslopen, dus dan maakt het niet erg uit wat ze dragen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Geen enkel tuig is gemaakt om op te kauwen, dus ik ben bang dat je niks gaat vinden.

Klinkt inderdaad wel als verveling/sloopgedrag, en misschien zit het tuigje toch niet lekker wanneer 't zo'n lange tijd om zit?

Waarom kan de uitlaatservice of je tante het tuigje trouwens niet aandoen?

 

(Hier trouwens net als Corien aangeeft: geen tuig om binnen. Er zijn genoeg verhalen over honden die ergens achter bleven haken met een tuig, halsband, in paniek raken, met de meest vervelende (en dodelijke) gevolgen)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Als het anders kon had hij ook geen tuig om binnen. Enigste persoon die hij vertrouwd ben ik je t is al heel wat dat hij zich zomaar laat pakken voor hem. Dit was 2 maanden geleden nog ondenkbaar geweest. Hij is nog jong en sloopt ook veel waar ik bij ben. Als hij dit alleen deed als ik weg ben dan wist ik inderdaad dat  het verveling was. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ah ja, exteem angstig dus. Poeh, lastig! Wel fijn dat er verbetering in zit! Maar ja, dan zit je op dit moment dus nog steeds met het tuigjes-probleem.

Is dat ook de reden waarom je tijdens het uitlaten een tuig om wilt hebben (meer ontsnappingsproof dan een halsband)? Anders is misschien zoals eerder genoemd een halsband een optie?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik oefen met halsbandje en tuigje. Ik merk dat hij dan nog angstiger is dus zeker als andere mensen hem moeten pakken wat hij altijd akelig vind... Normaal nooit wat om in huis als ik er ben. Maar helaas gaat het nog niet anders 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Kan je hem leren zelf zijn hoofd in de halsband te doen? Er zijn halsbanden waarbij je alleen iets hoeft aan te schuiven. En dan ook je uitlaters trainen om de band om te doen zonder de hond aan te raken of er over heen te hangen of er naar te graaien. 

Ik ga ff kijken of ik een plaatje en/of filmpje kan vinden. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dit is wat ik bedoel qua halsband,  als de ringetjes aan de band elkaar raken hoort ie niet te knellen. 

http://collarsandleads.co.uk/shop/whippet-martingale-collar-sheepskin-lined/

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

dankjewel voor de tip. het halsbandje moet echter met gaatjes zijn zodat hij niet kan ontspannen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt als ik het goed heb, Hummie nog niet zo heel lang toch? En hij heeft nogal wat meegmaakt, is niet gesocialiseerd ook als pup, fijn dat hij het nu goed heeft, maar het lijkt toch wel of hij niet echt op zijn gemak is.

 

Zou het niet beter zijn dat hij als jij naar je werk bent, bij een oppas kan zijn?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Juist bij een oppas voelt hij zich onveilig. Zijn huisje is veilig. Hij is al meerdere malen bij mijn tante ouders of uitlaatservice thuis geweest. Hij blijft dan constant onrustig heen en weer lopen. Ik ben wel bezig dat af en toe te doen zodat hij leert dat dit ook veilig is. Klopt ik heb hummie nu een half jaar en hij is inderdaad niet gesocialiseerd als pup. Ik weet niet of het kapot bijten meteen slecht is. In die zin is hij ook zijn puppy tijd in aan het halen. Hij kan alles gebruiken en als hij de kans krijgt sloopt hij ook waar ik bij ben. Dit wel op een speelse manier geen gespannen manier. Vandaar dat ik ook niet zeker durf te zeggen dat dit verlatingfsangst of dergelijke is. Filmen heb ik wel geprobeerd maar kan maar 20 minuten. Volgensmij heb ik op zoo plus een camera gezien die je aan de halsband kan hangen. Ik ga deze binnenkort aanschaffen ik wil toch weten wat er speelt. Hoeveel loopt hij op en neer? Slaapt die etc. Het is een jonge actieve hond dus constant slapen zal die niet doen. Maar ik moet wel uit de beelden halen dst hij zich oke voelt en ook slaapt als die moe is.        Qua dat is het soms moeilijk alleen ik ben vertrouwd en veilig en kan dingen met hem. Maar helaas moet ik ook werken. De mensen die naar hem toe komen zijn wel vertrouwd maar zeker niet zo als ik dat ben. Als het een optie was hem naar een oppas te brengen zou ik dat zeker doen. Dit is alleen niet het beste voor hummie... nog niet 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou bepaalde delen van het tuig inspuiten met 'bite-ex'

als niemand het aan kan doen, en het moet aanblijven....

 

iets om het bijten af te leren.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

moeilijk hoor, een oppas aan huis dan misschien voor de eerste tijd?

 

misschien heb je iets aan deze documentaire om hem meer zelfstandigheid aan te leren maar dat is zoals alles stapjeswerk en heeft tijd nodig

 

http://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bijten aan dingen, ook waar je bij bent.. Is zijn gebit eens goed nagekeken? Kijk eens of hij een nylonbone wil als je weg bent en een farmfood kluif als je thuis bent. Dit helpt bij ontstoken tandvlees.
Bij bedorven tanden zal dit echter niet helpen, dan zou een bezoekje aan de daar noodzakelijk zijn.

Slopen kan idd verveling zijn, maar mijn ervaring is dat dit dan niet gebeurd als je erbij bent, vandaar dat ik dan toch aan iets anders denk.

Het kapot maken van het tuig kan ook betekenen dat het tuig niet lekker zit. Wellicht zit het in de oksels?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Daar = da

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

tanden zijn in orde. Ik ga eens informeren bij de dieren zaak voor die kluiven. Bedankt dorby ik ga de documentaire bekijken 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi maakte ooit ook eens een tuigje kapot. Toen ik het perongeluk om gelaten had in z'n bench. Eigen schuld dikke bult.... Obi's tuig had van die dikke plastic sluitingen aan de zijkant en zodra dat hij even lekker wou gaan liggen zat dat ding in z'n zij te steken. Niet comfortabel dus...

 

Meneer had dan ook heel braaf precies die kant waar hij later op lag te slapen er even tussenuit gehaald, mooi om de sluiting heen geknauwd en het tuig hing aan één kant compleet los om z'n lijfje heen. 

 

Als jouw hond misschien ook op de sluiting ligt of niet lekker kan liggen door het tuig vrees ik dat je er niet zoveel aan kunt doen...?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" dankjewel voor de tip. het halsbandje moet echter met gaatjes zijn zodat hij niet kan ontspannen.  "

 Ontsnappen? 

Er zijn martingaalbanden waarvan het deel om de nek zodanig verstelbaar is dat je hond er niet uit kan. Het lusdeel waar de riem aan komt trekt de ogen van het nekdeel dicht. Dan schuif je een ringetje of lusje naar de halsband toe zodat hij ook niet weer openvalt. 

Volgende forumvraag: hond bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^