hoe komen jullie aan je hond(en)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Indy komt van een fokster uit Breda.Fantastische madam met veertig jaar ervaring,en een eigen lijn.Die leeft echt voor haar honden!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Inmiddels overleden Asta was als pup (nest van 3) moederloos in asiel gedumpt met een leeftijd van ca 5 weken. Toen we in het asiel waren was ze een week of 6, en 2 weken later mocht ze mee naar huis.

 

Inmiddels overleden Lily Jane kwam uit hetzelfde asiel. Achtergrond, toen nog, onbekend. Bleek in ontwikkeling een bijzondere zelfbewuste dame van een half jaar jong. Aanvankelijk 1e keus was al een optie op en die is naar een waddeneiland verhuisd ... de bofkont  afijn,  moest zo zijn anders was ik nooit bij Lily aangekomen, match made in heaven.

 

'Knor' (ook al overleden) was een flinke duitse herder met stamboom  (met flinke gebruiksaanwijzing door zijn historie) van 5 jaar. Hij is gekomen via particuliere herplaatsing dmv bemiddelings stichting.

 

Jip is via particuliere herplaatsing (internet). Zo'n type in nood die min of meer op stel en sprong weg moest, vaag en al mee heen en weer gesold. En in nood was 'ie ... heb hem meegenomen, ik kon niet anders voor mijn gevoel.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn eerste hondje kwam uit het asiel waar ik toen nog werkte. Ze was gedumpt toen ze ongeveer 11 maanden was, dus qua achtergrond wist je niets. Daarna is ze 2 keer geplaatst geweest en toen ze dus voor de derde keer bij ons terug kwam heb ik haar meegenomen. Zeer moeilijke en gestreste hond. 

 

Toen zij overleden was bedacht ik dat ik het deze keer anders ging doen. Ondertussen was mijn leven ook zo veranderd dat ik geen plek had voor een gestreste, angstige hond met verlatingsangst.

 

Ik heb zeer goed gaan zoeken, via marktplaats, asielen en stichtingen. Uiteindelijk zag ik Moh op marktplaats, zij kwam uit Spanje en zat hier in opvanggezin, daar heel veel contact mee gehad omdat ik bang was dat Moh toch lastiger zou zijn dan dat mij verteld werd. Wezen kijken en paar weken later haar opgehaald. Geen seconde spijt, alles wat ze vertelden over Moh klopt.

 

Ik zal altijd herplaatsers in huis halen, ze verdienen het zo.

lauralassie (Gast)

IK heb mijn sheltie x schotse collie van: verhuisdieren.nl

Daar kunnen mensen hun hond weg doen wegens verschillende omstandigheden. Ze hadden Tara weg gedaan omdat, ze een klein kindje hadden en die vrouw vaak alleen was omdat, haar man in het leger werkte. Ze konden haar dus niet veel aandacht geven. Ik ben egt super blij Tara.

honden page profiel Gerrit VermeulenGerrit Vermeulen

honden foto van Gerrit Vermeulen

:-) Onze Pyrenese Berghond komt bij een geregistreerde fokker uit Babberich vandaan. Giel is een goede hond, toen hij 7 maanden oud was,begon hij mank te lopen. Er werd patella luxatie geconstateerd. Hij moest worden geopereerd en fokker heeft het grootste gedeelte betaald. Dus was het een fokker die zijn verantwoordelijkheid nam. ;-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Sasha komt van een gelegenheidsnestje bij mensen thuis. Perfect hondje sociaal,vind bijna niks eng en super makkelijk. 

 

Myra komt van een boerderij. Aan haar merken wij toch wel dat de socialisatie in het begin wat te wensen heeft overgelaten. Schrikt snel en nieuwe voorwerpen en situaties vind ze vaak spannend.  Voor de rest wel echt een hartendiefje, knuffelhondje eerste klas waar de hele buurt dol op is

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Sascha komt van een 'oeps'nestje op een boerderij. Nu is dit goed uitgepakt, Sascha is super lief en sociaal, maar dat had ook anders kunnen uitpakken. Dus voor mij geen boerderijhondje meer.
 
Odi komt van een stichting die hem uit Roemenië heeft gehaald. Ook dit zal ik niet snel meer doen.. Hij was 8 maanden toen hij in NL kwam, en hij heeft een flinke rugzak. Om die gok nog eens te wagen, ik weet het niet... "

 

Intussen is Aiden er ook, dus ik quote mezelf nog maar een keer.
Aiden komt van een goede fokker (Weylyn).
Ik heb lang gezocht naar een fokker die me aan staat (ik ben daar echt een enorme zeurpiet in, ook i.v.m. Odi) en kwam uit bij deze fokker. Zij is een enorme zeurpiet in wie ze op haar wachtlijst wil, dus we passen ook wel bij elkaar.


Ja, een goed gefokte rashond is voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb mijn hond van andere mensen waarvan ik nog steeds hun andere hond uitlaat. 
Deze hadden een husky pup genomen uit turkije, mensen zijn zelf turks, van een fokker, alleen geen stambbom.
echter was de pup teveel voor hun, en heb ik haar overgenomen.
Waar ik erg blij mee ben :D
Al moet ik wel zeggen, dat ik de volgende keer liever toch een eigen pup kies, en een ander ras word.
Nu is zei ook pas 9 maanden, maar toch.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Mijn pup komt van een fokker die 'originele' Rottweilers fokt. Veel erkende fokkers kweken nu Rottweilers met aflopende rug/extreem korte snuit etc. Zo zonde, ik vind het 100x niks. En de prijzen die ze voor de pups vragen vergeleken met een paar jaren geleden..  Geteste ouders vond ik wel heel belangrijk dus ze moest wel van een goede fokker komen, een pup van een ongeteste boerderijhond of van broodfokkers was dus geen goed idee, ook al waren die honden vaak 100x mooier.  Slecht, ik weet het.

Maar na veel zoeken en geduld (wachtlijsten) hadden we eindelijk een fokker gevonden én ook nog eerste keus teefje.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno stond in de krant aangeboden met zijn broertjes en zusjes...de man waar we hem op gingen halen woonde afgelegen, in een boerderij. En hij en de rest van het nest zaten in keuken. In een soort geimproviseerde 'puppyren', oftewel, een paar kratjes tegen elkaar en als ondergrond lag er wat stro. Er waren zwart witte pups en 2 bruin witte, en op een of andere manier kostte de zwart witte 200euro en de bruin witte 300euro...is vast wel duidelijk dat dit geen goede fokker was   maar gelukkig is mijn ventje wel gezond voor zover ik dat weet.

 

 

Charlie is weer een heel ander verhaal. Ik was al zo lang opzoek naar een 2de hond, en het maakte me eigenlijk niet heel veel uit of dat een puppy was of een herplaatser. En dus had ik een advertentie geplaatst op Marktplaats waarin ik een warme mand aanbood aan een hondje met daarbij wat 'eissen' die ik stelde aan een herplaatser. Daarop kreeg ik redelijk wat reacties, helaas vielen er al snel weer een paar af (niet de juiste karaktereigenschappen bijv.) en toen we eindelijk een match hadden, werd ook die op het laatste moment afgeblazen...

En toen benaderde de fokker van Charlie van mij. Ze vond mij klinken als een top baasje voor haar 'speciale pup'. En die speciale pup was Charlie! Ze wouden haar dolgraag zelf houden, maar hadden ookal een Husky en een Berner Sennen, dus met nog een kruising Huksy erbij werd het toch echt te vol in het huis.

Ze was de enige die nog beschikbaar was, de rest was al verkocht. We zijn 1x langsgeweest daar en ong 2/3 weken later mochten we haar komen ophalen! Ze is helemaal gezond en mijn droom puppy   lief voor iedereen (soms een beetje TE), aanhankelijk, energiek maar rustig in huis en sociaal naar honden...perfect!

 

 

 

  

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Franse waterhond Black, updates!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^